Cum să curățați o mașină de spălat cu oțet

În timp ce gândirea comună ar conduce să creadă că interiorul mașinii de spălat este curat, acest lucru nu poate fi cazul. Neîndeplinirea mașinii dvs. poate duce la mirosuri proaste, germeni, bacterii și mucegai. Din fericire, există metode naturale de curățare a mașinii de încărcare superioară sau a unei mașini de încărcare frontală utilizând oțet alb. Folosind metodele potrivite, vă puteți asigura că aparatul dvs. este curat și curățarea eficientă a hainelor.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățarea unei mașini de spălat de încărcare superioară
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 1
1. Setați mașina de spălat la cea mai tare temperatură și cel mai lung ciclu. Rulați mașina de spălat și lăsați-o să se umple cu apă caldă. Utilizați cea mai mare dimensiune de încărcare atunci când faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 2
    2. Adăugați patru cești (946.35 ml) oțet alb la șaibă. Deschideți capacul în timp ce șaiba funcționează. Utilizați o ceașcă de măsurare pentru a măsura și a turna patru cești (946.35 ml) de oțet alb în mașină de spălat în timp ce se umple.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 3
    3. Se toarnă o ceașcă (236.58 ml) de bicarbonat de sodiu la apă. Pentru o curățare mai profundă, puteți adăuga soda de coacere la apă. Măsurați o ceașcă (236.58 ml) de bicarbonat de sodiu și se toarnă cu atenție în apă din aparat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 4
    4. Închideți capacul și lăsați mașina de spălat să funcționeze timp de 5 minute. Permițând mașinii dvs. să ruleze, va lăsa oțetul și bicudinea de sodiu să se spele o mulțime de murdărie și murdărie pe interiorul mașinii de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 5
    5. Deschideți capacul și întrerupeți mașina timp de o oră. Lăsarea apei calde și a oțetului stau în mașina dvs. de spălat timp de o oră va ajuta la îndepărtarea murdăriei rămase și murdăria din interiorul mașinii.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 6
    6. Ștergeți exteriorul mașinii dvs. în timp ce mașina dvs. este întreruptă. Utilizați o cârpă curată și Citrus Cleaner pentru a spăla restul mașinii dvs. de spălat. Citrus Cleaners sunt minunate la îndepărtarea calcarului, scumul de săpun și acumularea. Puteți achiziționa Citrus Cleaners la magazin sau puteți Faceți-le acasă. Pulverizați curățătorul în zonele murdare și utilizați cârpa pentru a șterge murdăria și murdăria.
  • Citrus Cleaners folosesc proprietățile naturale găsite în fructe precum lămâi, portocale și limes pentru a îndepărta murdăria.
  • Când curățați, asigurați-vă că ștergeți în balsamul și rezervoarele de albire care sunt pe șaibă.
  • De asemenea, puteți utiliza o periuță de dinți pentru a ajunge la locurile greu accesibile.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 7
    7. Finalizați ciclul mașinii de spălat. Închideți capacul și terminați ciclul în mașina dvs. de spălat. Așteptați până când ciclul se termină și toată apa a drenat de la mașină.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 8
    8. Ștergeți interiorul mașinii și repetați. Finalizați curățarea interiorului mașinii de spălat cu o cârpă uscată. Odată ce este uscat, puteți repeta pașii pentru a termina curățarea murdăriei rămase sau a gunkului care este construită în interiorul mașinii dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățarea unei mașini de spălat cu sarcină frontală
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 9
    1. Umpleți distribuitorul de detergent cu oțet alb. Umpleți distribuitorul de detergent cu 3/4 cană (177.44 ml) de oțet sau până când distribuitorul de detergent este umplut. Distribuitorul de detergent este de obicei etichetat și poate fi găsit pe partea de sus a mașinii de spălare a încărcăturii frontale. Odată ce este umplut, închideți capacul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 10
    2. Porniți un ciclu normal de spălare pe setarea apei calde. Dacă mașina dvs. de spălare a încărcăturii frontale nu are o setare de apă caldă, selectați "Albii" setare sau "pete" Setare. Permiteți ciclul să ruleze complet.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 11
    3. Ștergeți exteriorul mașinii de spălat. Ca ciclul normal rulează, se amestecă ½ ceasca (90 g) de bicarbonat de sodiu și 1 litru de oțet alb într-o găleată. Odată ce ingredientele sunt încorporate, utilizați soluția pentru a atenua o cârpă și folosiți cârpa pentru a șterge exteriorul mașinii de spălat.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat cu oțet Pasul 12
    4. Rulați un ciclu suplimentar de clătire. Rulați un ciclu de clătire fără oțet adăugat sau detergent. Acest lucru ar trebui să înlăture mirosul de oțet și să ajute la îndepărtarea oricăror murdărie rămasă. Odată ce ați terminat, mașina de spălat ar trebui să fie bună de utilizat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Puteți utiliza oțet la Curățați o mașină de spălat cu două twin, de asemenea.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • oțet alb
    • Cârpe
    • Citrus Cleaner
    • Găleată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar