Cum să conduci în zăpadă

Conducerea în timpul iernii avertismente în cazul în care drumurile sunt acoperite de zăpadă și alunecos nu este de obicei recomandat șoferilor. Cu toate acestea, învățarea abilității este necesară deoarece uneori conducerea este inevitabilă, mai ales în zonele în care vremea rea ​​este mai des decât rară. Conducerea zăpezii de iarnă poate fi periculoasă, dar știind cum să opereze în mod corespunzător un vehicul în această vreme va reduce riscul unui accident.

Pași

Metoda 1 din 3:
Conducerea și utilizarea vehiculului în zăpadă
  1. Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 1
1. Pregătiți-vă vehiculul pentru conducere. Ștergeți parbrizul, ferestrele laterale, farurile și luminile de frână din spate ale tuturor zăpezii și gheaței, cu o racletă de gheață și o perie înainte de a ieși. Opriți mașina și ștergeți ferestrele și luminile după cum este necesar în timpul conducerii în timpul zăpezii. Nu uitați să ștergeți zăpada de pe plăcuța dvs. de numărare, deoarece este o cerință legală pentru ca plăcuța dvs. de numerică să fie vizibilă în multe locuri.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 2
    2. Porniți dezaprobatorul din față și din spate pentru a păstra Windows clar în timp ce conduceți. Rotiți aerul condiționat și setați-l la opțiunea de aer proaspăt pentru a păstra fereastra interioară cu condensare.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 3
    3. Porniți farurile dvs. în permanență în timp ce conduceți. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți farurile dvs. atunci când conduceți și în timpul zilei de zi. Acest lucru face ca vehiculul dvs. să fie mai vizibil altor motori, în timp ce este încă ninsoare.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 4
    4. Conduce încet, în timp ce drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau gheață. Unitate folosind uneltele inferioare dintr-o mașină cu o cutie de viteze manuală pentru a crește tracțiunea pe șosea. Nu utilizați opțiunea de control al vitezei de croazieră și nu încercați să depășiți alte vehicule.
  • Vehiculele au nevoie de tracțiune pentru ca frânele să funcționeze în mod corespunzător, motiv pentru care vitezele mai mici, se întoarce mai slabe și opririle sunt necesare pentru a face ca tracțiunea să rămână posibilă.
  • Reduceți viteza vehiculului, astfel încât să vă deplasați sub limita de viteză, amintiți-vă că nu este o țintă de a urmări. Să fie extrem de precaut de cât de multă tracțiune pe care anvelopele tale le poate atinge împotriva drumului în timp ce conduceți.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 5
    5. Păstrați intervalele corespunzătoare între mașina dvs. și mașina înaintea voastră. Lăsați cel puțin 2 până la 3 lungimi ale mașinii între mașina dvs. și cea din fața dvs. Aceasta este cea mai eficientă modalitate de a descuraja accidentele comune din spate.
  • Acest lucru vă va oferi suficient spațiu pentru a opri și a reduce riscul de alunecare în mașină în fața dvs. atunci când conduceți la o viteză lentă.
  • Conducerea la o viteză de peste 25 km / h) poate necesita mai mult spațiu între vehicule.
  • Imaginea intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 6
    6. Evitați mișcările bruște în timp ce conduceți. Când vă opriți, nu răsuciți volanul. În schimb, atingeți ușor frânele. Nu blocați frânele pe gheață fie pentru că ar putea duce la pierderea controlului și a direcției vehiculului.
  • Accelerați mai treptat decât sunteți obișnuiți. Nu treceți la limita de viteză ca și cum ați fi obișnuit când drumurile sunt clare, ajungeți la acea viteză încet, dar treptat.
  • Decelerați mai treptat decât v-ați obișnuit. Anticipați-vă opririle înainte de a le face de fapt. Încetiniți să se oprească la o rată mult mai lentă decât de obicei.
  • Metoda 2 din 3:
    Evitând accidentele potențiale
    1. Imagine intitulată unitatea în statul de zăpadă 7
    1. Aveți grijă de pericolele potențiale ale drumurilor. Să fie în căutarea unor pete alunecoase care ar putea fi pe drum. Gheața este comună pe poduri, chiar și atunci când restul drumului poate fi clar, deci abordează podurile și zonele umbrite cu precauție corespunzătoare.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 8
    2. Nu împingeți acceleratorul și rotiți anvelopele de mașină când sunt blocate într-o zonă plină de zăpadă. Săpați zăpada liberă de sub anvelopele și se toarnă nisipul sau pisica sub anvelopele pentru a crea tracțiune. Rock ușor mașina pentru a ajuta anvelopele să intre în contact cu solul, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 9
    3. Recuperați dacă capătul din spate al mașinii începe să scadă. Dacă observați în ciuda distanței și a măsurilor de precauție a condusului de iarnă sigură, capătul din spate al mașinii dvs. începe să scadă, trebuie să evitați pericolul cât mai ușor posibil.
  • Scoateți piciorul de la accelerator dacă capătul din spate al mașinii începe să se deplaseze în timp ce conduceți pe zăpadă sau pe gheață.
  • Conduceți în alunecare pentru a opri deraparea. Deci, dacă vă deplasați drept, direcționați spre dreapta.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 10
    4. Recuperați dacă capătul frontal al mașinii începe să scadă. Scoateți piciorul de la accelerator dacă partea din față a mașinii începe să deterioreze. Nu frânați în timpul valorii.
  • Rotiți volanul în direcția dorită ca mașina să se întoarcă.
  • Dacă conduceți o mașină cu o transmisie manuală, evitați schimbarea în neutru - acest lucru vă poate determina să vă deplasați. În schimb, stați în viteză.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 11
    5. Împingeți ușor pedala de frână când trebuie să vă opriți. Dacă puteți evita oprirea cu totul, ar fi chiar mai bun. Treptat încetinesc mașina aproape la o oprire completă atunci când vă apropiați de o lumină roșie. S-ar putea transforma verde fără tine chiar să trebuiască să te oprești deloc dacă ai timp.
  • Dacă vedeți mai multe mașini oprite în fața dvs., începeți frânarea mai multor distanțe de oprire pentru a evita ciocnirea într-un alt vehicul accidental.
  • Dacă observați că anvelopele dvs. s-au blocat, scoateți complet piciorul frânelor.
  • Metoda 3 din 3:
    Pregătirea vehiculului înainte de începerea zăpezii
    1. Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 12
    1. Verificați presiunea anvelopei. Când temperaturile scade, presiunea anvelopei scade ca răspuns. Verificați dacă presiunea aerului din anvelopele dvs. trebuie să fie completată, în special în climatul rece de 30 de grade și mai jos.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 13
    2. Verificați anvelopele reale. Tracțiunea este întotdeauna importantă atunci când operează un vehicul, dar devine și mai important pentru mașini în vremea înzăpezită. Inspectați-vă bine trecurile pentru a măsura eficiența.
  • Utilizați un ban pentru a vă ajuta să determinați adâncimea treptelor de anvelope. Introduceți un ban cu capul spre treapta de anvelope în canelură. În cazul în care partea din spate a penniei este acoperită, trenarea anvelopei este în limita clară. Dacă puteți vedea întregul spate al monedei, este timpul să înlocuiți anvelopele.
  • Semne suplimentare pe care ar trebui să le luați în considerare cumpărarea de anvelope noi includ nick-uri și găuri, uzură neuniformă și pereți laterali pe anvelope.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 14
    3. Schimbați anvelopele obișnuite pentru anvelopele de zăpadă dacă aveți vreunul. Anvelopele de zăpadă sunt mai bune decât anvelopele obișnuite, deoarece acestea sunt fabricate cu materiale speciale care stau moale pentru a furniza anvelope cu o tracțiune maximă în temperaturi de îngheț de mai jos. Ei au, de asemenea, modele de rulare pe care drumurile de prindere acoperite în zăpadă și gheață.
  • Instalați anvelopele de iarnă în seturi de patru pentru a menține tracțiunea, siguranța și controlul vehiculului dvs. Dacă sau când vremea devine mai caldă - este important să schimbați anvelopele pentru anvelopele dvs. obișnuite.
  • Purtați un set de lanțuri de zăpadă pentru vehiculul dvs. în timp ce călătoriți. Deși nu este necesar să le instalați pe o mașină care are anvelope de zăpadă instalate pe el, având lanțuri de zăpadă sunt o cerință la trecerea anumitor drumuri în timpul sezonului de iarnă.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 16
    4. Înlocuiți lamele ștergătoarelor de parbriz. Inspectați lamele ștergătoarelor înainte de a vă asigura că ștergătoarele dvs. vor avea un răspuns rapid la ceea ce poate împiedica viziunea dvs. în timp ce conduceți. Dacă lamele dvs. nu mătură peste parbriz curat sau sunt crăpate, înlocuiți-le imediat.
  • De asemenea, asigurați-vă că dezghețarea parbrizului este de până la zero. Înlocuirea lamelor dvs. va fi o mișcare insuficientă dacă dezghețarea dvs. nu este în stare de funcționare.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 17
    5. Inspectați sistemul dvs. de răcire. Asigurați-vă că nivelurile fluidului din radiator sunt adecvate. Confirmați că aveți lichidul de răcire adecvat în sistemul mașinii. Verificați pentru a vedea că toate furtunurile sunt în stare bună de lucru și nu au nicio indicație evidentă de uzură.
  • Imagine intitulată unitatea în stațiunea de zăpadă 18
    6. Evaluați starea bateriei. Vremea rece poate să diminueze o baterie mai veche la o rată mult mai rapidă. Uită-te la partea de sus a bateriei pentru data de instalare.
  • Dacă data bateriei este mai veche de doi sau trei ani, gândiți-vă la cumpărarea unui nou înainte de începerea iernii.
  • Îndepărtați orice semne de pulbere albicioasă care s-ar fi putut aduna la conexiunile terminale. Curățați acumularea cu piese egale de copt de sodiu și soluție de apă caldă.
  • Imagine intitulată unitatea în zăpada Pasul 19
    7. Aranjați o service pentru vehiculul dvs. Asigurați-vă că motorul dvs. efectuează la un nivel optim de performanță, având un serviciu mecanic sau auto. Dacă sunteți buni cu mașinile, nu ezitați să vă efectuați propria inspecție la domiciliu. Cu toate acestea, căutați ajutor profesional dacă nu știți ce faceți.
  • Imagine intitulată unitatea în Pasul de zăpadă 15
    8. Potriviți mașina cu lanțuri de zăpadă. Așezați lanțul de zăpadă peste anvelopă, ținându-l în partea de sus și lăsându-l să cadă în mod egal pe partea din față a anvelopei și a roții. Odată ce lanțul este pus în mod egal și sigur pe cele trei sferturi din roată care nu atinge drumul, puneți lanțurile de zăpadă pe restul anvelopelor.
  • Când lanțurile de zăpadă sunt pe trei sferturi din toate anvelopele, intrați în mașină și conduceți înainte pentru mai puțin de un metru. Acest lucru va expune partea din anvelope care atingea terenul anterior.
  • Puneți frâna de mână, ieșiți din mașină și ați terminat asigurarea lanțurilor rămase spre restul roții. Utilizați o legătură mai strânsă pentru a strânge lanțurile în care se închid.
  • Adăugarea lanțurilor de zăpadă la vehiculul dvs. ar putea fi necesară pentru șoferii în unele zone, dar de multe ori dacă aveți anvelope de zăpadă instalate - vă puteți salva puțin necazuri și nu trebuie să vă deranjeze cu lanțuri de zăpadă deloc.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cunoașteți tipul de sistem de frânare din vehiculul dvs. Frânele standard necesită să pompeze pedala de frână atunci când condițiile de drum sunt alunecoase. Frânele anti-blocare pompează automat și nu funcționează corect când pompați pedala.
  • Țineți întotdeauna o lovitură în portbagaj. Mașinile întotdeauna se blochează în zăpadă, în special în parcurile de mașini și pe calea casei dvs. Deci, dacă mașina dvs. se blochează, scoateți spadele de la portbagaj și scoateți zăpada de pe roțile din față. Apoi mașina dvs. ar trebui să fie capabilă să se deplaseze înainte sau înapoi. Acest lucru poate fi aplicat și la gheață.
  • Creați un set de siguranță de iarnă și păstrați-l în vehicul. Asigurați-vă că kitul include nisip pentru tracțiune, o pătură de lână și alimente non-perisabile de urgență. Au întotdeauna o pălărie, mănuși și cizme și le stochează în vehicul, în caz de urgență. Nu veți ști niciodată când ați putea avea nevoie de ele.
  • Avertizări

    Încetiniți când treceți podurile și depășirea. Gheața se bazează rapid pe aceste structuri și rămâne înghețată mai mult, deoarece aerul rece poate trece dedesubt.
  • Un vehicul cu tracțiune integrală nu este capabil să conducă mai repede pe drumurile înghețate. Utilizați aceleași precauții ca și când conduceți o mașină cu roți din față sau din spate pentru a rămâne în siguranță în condițiile de zăpadă. Funcția de tracțiune cu patru roți este pentru a fi dezactivată.Amintiți-vă că un vehicul cu tracțiune pe patru roți nu se va opri mult mai bine decât o mașină obișnuită, deoarece fiecare mașină are frâne cu patru roți.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Gheață de gheață cu perie
    • Poate de de-ir
    • Sac de nisip sau pisici de gunoi
    • Pătură lână
    • Pălărie
    • Mănuși
    • Cizme
    • Cazma
    • Anvelope de zăpadă și / sau lanțuri de zăpadă
    • Torch
    • Mancare care nu se strica
    • Jachetă luminos
    • Triunghiuri de avertizare roșie
    • Sticlă de apă potabilă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar