Cum să verificați temperatura apei fără un termometru

La un moment dat, puteți găsi că trebuie să determinați temperatura aproximativă a apei și nu aveți un termometru impermeabil. Puteți să vă dați seama de temperatura apei, căutând semne care indică dacă se apropie de fierbere sau de înghețare. De asemenea, puteți utiliza mâna sau cotul pentru a ajuta la măsurarea temperaturii apei. Determinarea temperaturii apei fără ca un termometru nu vă va oferi un grad precis de căldură.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind mâna și cotul
  1. Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 1
1. Ține mâna lângă apă. Dacă doriți să formați o idee foarte dură dacă apa este rece, călduță sau fierbinte, țineți mai întâi mâna deasupra apei. Dacă simțiți că căldura radiază de pe apă, este fierbinte și vă poate arde. Dacă nu simțiți căldură, apa va fi fie la temperatura camerei, fie rece.
  • Nu vă lipiți mâna direct în apă - fie într-o bucătărie, fie în natură - fără a ține mai întâi mâna deasupra lui pentru a măsura temperatura.
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 2
    2. Îndepărtați cotul în apă. Dacă recipientul de apă este suficient de mare, dați una din coatele în apă. Acest lucru vă va oferi o idee brută a temperaturii apei. Veți putea spune instantaneu dacă apa este fierbinte sau rece.
  • Evitați să vă puneți mâna în apă de o temperatură necunoscută, așa cum ați putea să vă scalați.
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 3
    3. Măsurați temperatura apei. Dacă vă lăsați cotul în apă sau 5-10 secunde, veți putea forma o idee brută a temperaturii apei. Dacă apa se simte ușor caldă, dar nu fierbinte, este în jur de 100 ° F (38 ° C).
  • Metoda 2 din 3:
    Determinând dacă apa este rece
    1. Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 4
    1. Căutați condensare pe containerul de apă. Dacă apa dvs. se află într-un recipient din sticlă sau metal (cum ar fi un termos sau o cratiță) și observați că condensarea începe să se formeze, veți ști că apa este mai rece decât aerul din jur.
    • Aproximativ, condensarea se va forma mai rapid atunci când apa este mult mai rece decât temperatura aerului.
    • Dacă observați că formularele de condensare pe partea exterioară a unui pahar în 2 sau 3 minute, apa cu care aveți de-a face este foarte rece.
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 5
    2. Notă dacă Ice începe să se formeze. Dacă apa în cauză este foarte rece și începe să înghețe, veți observa că un strat mic de gheață a început să se formeze în jurul marginilor. Apa care începe de a îngheța va fi foarte aproape de 32 ° F (0 ° C), deși poate fi în continuare un cuplu de grade mai cald, în intervalul de 33 până la 35 ° F (1 până la 2 ° C).
  • Dacă vă uitați la un castron de apă în congelator, de exemplu, veți observa mici bucăți de gheață care începe să se formeze unde apa îndeplinește partea laterală a castronului.
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 6
    3. Verificați dacă apa este înghețată. Acesta este un pas ușor pe care îl puteți completa cu o singură privire. Dacă apa este înghețată (gheață solidă), temperatura sa este la sau sub 32 ° F (0 ° C).
  • Metoda 3 din 3:
    Măsurarea căldurii prin dimensiunea bubble
    1. Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 7
    1. Căutați bule mici, deoarece apa începe să se încălzească. Dacă doriți să aveți o idee destul de precisă a temperaturii apei pe măsură ce se încălzește, urmăriți bulele mici care se formează pe fundul tijei sau pot. Bubblele foarte mici indică faptul că apa este de aproximativ 160 ° F (71 ° C).
    • Bubblele la această temperatură scăzută se spune că arată ca "ochii de creveți" - Despre dimensiunea capului unui știft.
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 8
    2. Urmăriți bulele de dimensiuni medii. Pe măsură ce apa continuă să se încălzească, bulele de pe fund vor crește până când sunt puțin mai mari decât dimensiunea "genei creveți". Aceasta este o bună indicație că apa de încălzire se apropie de 175 ° F (79 ° C).
  • Ușunile de abur vor începe să crească de la apa de încălzire ca ajunge la 175 ° F (79 ° C).
  • Bubblele de această dimensiune sunt cunoscute sub numele de "ochi de crab."
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 9
    3. Urmăriți bulele mai mari, în creștere. Bubblele de pe fundul vasului vor continua să crească în dimensiune și, în cele din urmă, încep să se ridice în partea de sus a apei. În acest moment, apa dvs. va fi de aproximativ 185 ° F (85 ° C). De asemenea, puteți spune când apa ajunge la 185 ° F (85 ° C), deoarece veți putea auzi un sunet ușor zguduit din partea inferioară a vasului.
  • Primele bule care încep să se ridice la suprafață sunt de dimensiunea "ochiului de pește."
  • Imagine intitulată Verificați temperatura apei fără un termometru Pasul 10
    4. Căutați faza "șir de perle". Aceasta este stadiul final al apei de încălzire înainte de a începe să se fierbe complet. Bubblele mai mari din partea de jos a vasului vor începe să se ridice rapid la suprafață, formând mai multe lanțuri continue de bule în creștere. Apa în această etapă va fi între 195 și 205 ° F (91 până la 96 ° C).
  • La scurt timp după faza "șir de perle", apa va ajunge la 212 ° C (100 ° C) și va ajunge la un fierbere.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă apa conține impurități, cum ar fi sare, punctul de fierbere se va schimba. Cu cât mai multe impurități au apă, cu atât este mai mare temperatura să fie înainte ca apa să se fierbe.
  • Altitudinea mare are un efect asupra punctului de fierbere al apei. În timp ce apa se fierbe în mod normal la 212 ° F (100 ° C), la altitudini mari se va fierbe la o temperatură mai scăzută, 194 ° F (90 ° C), datorită scăderii presiunii atmosferice.
  • Avertizări

    Nu lipiți niciodată un deget sau o mână în apă care se fierbe sau se apropie de fierbere. Ai putea să te arzi foarte rău.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar