Cum să ușurați rigiditatea dimineții a artritei psoriazice

Artrita psoriazică este o boală cronică care cauzează inflamarea pielii și a articulațiilor. Cu psoriazis, veți obține patch-uri roșii de piele acoperită cu scale argintii.Cu artrita, veți experimenta dureri, rigiditate și umflături comune. Puteți experimenta flare-up-uri și ori când nu aveți simptome deloc. Nu există nici un tratament pentru această condiție, dar există opțiuni pentru a vă controla simptomele. Rigiditatea dimineața este una dintre cele mai mari provocări cu artrita psoriazică, dar există o serie de moduri în care vă puteți gestiona simptomele și puteți reduce deteriorarea articulațiilor dvs. În primul rând, asigurați-vă că vedeți un reumatolog și urmați recomandările acestora. Ați putea dori, de asemenea, să încercați unele tehnici de relaxare pentru a reduce rigiditatea dimineții, cum ar fi utilizarea căldurii și întinderii blânde. Dacă trebuie să fiți activi dimineața, poate doriți să luați în considerare modalitățile de susținere a articulațiilor dvs. și, de asemenea, asigurați-vă că luați medicamente adecvate pentru boală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând tehnici de relaxare
  1. Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 1
1. Aplicați căldura în articulațiile dvs. dimineața. Aplicați căldură la articulațiile dvs. rigide dimineața, ceea ce va crește circulația. Puteți utiliza un tratament de ceară de parafină caldă, care este disponibil de la farmacii. Dacă nu aveți unul, ați putea pune o cârpă umedă într-o pungă de congelator și încălziți-o în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde până la un minut. Apoi, puneți cârpa caldă într-un prosop, așa că nu vă scalifica pielea și aplicați-o în articulația durerilor. Lăsați-l pe articulația dureroasă timp de douăzeci de minute.
  • Poate doriți să re-încălziți cârpa umedă după cinci sau zece minute. Asigurați-vă că nu încălziți prea mult cârpa sau vă puteți arde. Încălziți-l timp de aproximativ 30 de secunde până la un minut. Dacă aveți nevoie să o încălziți mai mult, atunci o încălziți doar timp de cinci până la 10 secunde la un moment dat până când este temperatura potrivită.
  • Dacă aveți un tampon de încălzire, ați putea pune-o pe noptiera dvs. pentru o accesibilitate ușoară. Cu toate acestea, nu dormiți niciodată cu tamponul de încălzire pe spate pentru că vă puteți arde. Lăsați-o doar pentru aproximativ 10 până la 15 minute și apoi scoateți-o pentru a vă da pielea o șansă de a se răci.
  • Imaginea intitulată ușurința rigidității dimineții a artritei psoriazice Pasul 2
    2. Luați o baie caldă dimineața cu sărurile Epsom. Apa caldă va crește circulația în articulații rigide și va face să vă simțiți limpezi pentru începerea zilei. Dacă faceți o baie, puneți niște săruri Epsom în apă. Sarele Epsom au magneziu și sulfat, care vă ajută să vă relaxați și să puteți slăbi articulațiile rigide. Puteți obține săruri Epsom la cele mai multe magazine de droguri sau magazine de hrană pentru sănătate.
  • Dacă preferați, ați putea lua un duș cald.
  • Rețineți că psoriazisul poate fi iritat de sărurile Epsom, astfel încât să utilizați precauție atunci când le utilizați în timpul unei flăcări de psoriazis.
  • Imagine intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 3
    3. Întoarceți căldura dimineața. Pentru a ușura rigiditatea dimineții, încercați să întoarceți căldura în casa dvs. De asemenea, puteți seta un termostat programabil, astfel încât căldura să crească la o temperatură dorită atunci când vă treziți.
  • Termostatele programabile au de obicei o opțiune pentru a seta temperatura pentru "timpul de somn", precum și "Timp Wake."
  • Dacă aveți o viață foarte neregulată și aveți tendința de a vă trezi la momente diferite, în funcție de ziua săptămânii, luați în considerare obținerea unui termostat programabil cu programarea de șapte zile. Acest tip de termostat vă permite să setați un program de încălzire diferit pentru fiecare zi a săptămânii.
  • 4. Încercați exerciții de relaxare. A face lucruri cum ar fi mersul pe jos, yoga și Tai Chi pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii articulare. A face exerciții regulate, mai ales dimineața, poate, de asemenea, să contribuie la creșterea gamei de mișcare și flexibilitate. Exercițiul moderat vă poate îmbunătăți rezistența dvs. și vă pot ajuta să pierdeți în greutate dacă sunteți supraponderali sau obezi.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de exerciții sănătoase pentru dvs.
  • Începeți încet dacă ați fost sedentar pentru o vreme.
  • Alegeți activități pe care le bucurați să le faceți pentru a crește șansele pe care le veți lipi cu ea.
  • 5. Uită-te la terapii alternative. Unii oameni au descoperit o ușurare a durerii articulare folosind terapia de masaj, acupunctura și accesirea. Examinați aceste terapii alternative și încercați unul sau mai mulți dintre ei să vadă dacă ajută la ameliorarea unor simptome.
  • 6
    Slăbi. Dacă sunteți supraponderal sau obezi, pierderea în greutate poate ajuta la ușurarea durerii articulară, mai ales dacă luați un medicament biologic pentru artrita dvs. psoriazică. Discutați cu medicul dumneavoastră despre o dietă sănătoasă și un plan de exerciții fizice dacă credeți că este posibil să aveți nevoie să pierdeți o greutate.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 4
    7. Faceți niște întinderi de mână. Puneți antebrațul pe o masă cu mâna care se încurcă peste margine. Relaxați-vă complet mâna. Apoi, ridicați-vă mâna cu palma îndreptată înainte. Strângeți-vă primul și apoi relaxați-vă din nou mâna și reveniți la poziția de plecare. Repetați acest exercițiu de zece ori.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 5
    8. Întindeți-vă gâtul. Lăsați-vă capul să se relaxeze încet la un umăr până când vă simțiți o întindere în partea opusă a gâtului și a umărului. Lăsați capul să se relaxeze încet în această poziție timp de cinci secunde. Apoi, repetați întinderea de pe cealaltă parte.
  • Dacă vă treziți, amintiți-vă să vă întindeți încet și cu atenție.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 6
    9. Întinde-ți degetele de la picioare. În timp ce așezați în jos, apăsați degetele de la picioare la podea și ridicați arcul piciorului pentru a vă scurta piciorul. Relaxați-vă, apoi repetați întinderea. Repetați întinderea de pe cealaltă parte până când ați terminat zece întinde pe ambele picioare.
  • Imagine intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 7
    10. Întindeți-vă picioarele. Așezându-vă pe spate, trageți picioarele în sus, astfel încât degetele de la picioare să fie îndreptate spre tavan. Apoi, îndreptați-i în jos. Repetați această întindere de zece ori. În cele din urmă, rotiți-vă picioarele în jurul în sensul acelor de ceasornic. Repetați această întindere de zece ori.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 8
    11. Face o îndoială înainte. Se ridică drept cu picioarele paralele unul cu celălalt. Expirați și îndoiți înainte de șolduri, lăsându-vă brațele să se încurce în fața dvs. Inspirați și ridicați treptat din nou trunchiul. Prelungiți trunchiul și ridicați-vă drept. Repetați de trei sau patru ori.
  • Ar trebui să evitați împingerea cu această întindere. Dacă nu vă simțiți în sus pentru această întindere, încercați să mergeți la o plimbare în jurul casei și să luați un duș în prealabil.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 9
    12. Dați-vă timp să vă relaxați dimineața. În loc să se grăbească să lucreze cu rigiditate, încercați să vă treziți puțin mai devreme și să luați timp pentru un duș și întindere. Vă veți simți mai bine dacă vă dați timp pentru îngrijirea de sine dimineața.
  • Încercați să setați ceasul deșteptător timp de o jumătate de oră mai devreme decât în ​​mod normal. Puteți petrece timpul suplimentar aplicând căldură în articulațiile dvs. și a face întinderi blânde.
  • Metoda 2 din 3:
    Sprijinirea articulațiilor pentru reducerea rigidității
    1. Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 10
    1. Utilizați stea de odihnă pentru a reduce rigiditatea dimineții. Splintele de odihnă pot fi făcute pentru a se potrivi cu mâna dvs. de către terapeutul sau fizioterapeutul ocupațional. Puneți-vă spalțul de odihnă seara pentru a reduce rigiditatea dimineții în mâini și încheieturi. Plasați ambele mâini în aripioare și apoi faceți curelele.
    • Dacă nu dețineți stea de odihnă, ar trebui să întrebați cu fizioterapeutul dvs. despre obținerea lor.
    • Din moment ce se odihnesc ateptele, nu veți putea face nici o activitate care implică mâinile în timp ce le purtați.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 11
    2. Luați în considerare purtarea pantofilor de alergare. Dacă trebuie să vă deplasați în jur de dimineață, luați în considerare purtarea alergării în loc de rochie sau de pantofi de lucru dimineața. Dacă sunteți în stare, pantofii de alergare oferă de obicei un alt confort pentru picioarele rigide și dureroase datorită artritei.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 12
    3. Obțineți orteza personalizată. Adresați-vă medicului sau podiatristului să prescrie orteticul personalizat. Orteticul personalizat sunt concepute special pentru picioarele voastre și pot ajuta oamenii cu rigiditate sau durere de dimineață din artrita psoriazică. Va trebui să vă scanați picioarele și mersul pe mers analizat și apoi să vă întoarceți pentru orteza care merge în fundul pantofilor dvs.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră: "Unde pot obține orteza personalizată?"
  • Puteți obține orteze personalizate dintr-un podiatrist, clinică chiropodistă sau de medicină sportivă.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind medicamente pentru a reduce rigiditatea dimineții
    1. Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 13
    1. Luați în considerare luarea unui medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Aceste medicamente sunt bune pentru reducerea durerii și a rigidității artritei psoriazice. De asemenea, reduc inflamația. AINS comune includ Advil, Aleve și Motrin IB. Ar trebui să luați numai AINS sub supravegherea medicului. Nu trebuie să luați AINS dacă aveți daune hepatice, alergii sau astm. Nu mai luați medicamentul dacă întâmpinați oricare dintre următoarele efecte secundare:
    • Dureri de stomac
    • Sânge sau scaun negru
    • Vărsături
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 14
    2. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre inhibitorii TNF-alfa. Aceste medicamente pot reduce durerea și rigiditatea dimineții. Acestea includ medicamente precum Enbrel, Remicade, Humira și Simponi. De asemenea, trebuie să întrebați medicul despre efectele secundare potențiale, cum ar fi următoarele:
  • Greaţă
  • Diaree
  • Pierderea parului
  • Riscul crescut de infecție
  • Imaginea intitulată ușurința rigidității dimineții a artritei psoriazice Pasul 15
    3. Întrebați despre medicamente alternative. Dacă întâmpinați o mulțime de rigiditate și durere de dimineață, ar trebui să fiți sigur că sunteți în cel mai bun plan de tratament pe termen lung. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar putea fi făcute îmbunătățiri la planul dvs. actual de tratament pentru artrita psoriazică. Există o varietate de medicamente antireumatice care modifică boala (Dmards) care pot încetini progresia bolii, precum și o varietate de medicamente mai noi de pe piață. Vedeți dacă vreun medicament nou ar putea ajuta la reducerea rigidității dimineții.
  • Imaginea intitulată ușurează rigiditatea dimineții a artritei psoriazice Pasul 16
    4. Plasați apă și medicamente pe masa de noptieră. Trebuie să vă amintiți să vă puneți medicamentele și un pahar de apă pe masa de noptieră înainte de a merge la culcare. Dacă vă treziți cu rigiditate, veți avea acces la medicamentele dvs. fără a fi nevoie să părăsiți camera dvs.
  • sfaturi

    În plus față de exerciții și medicamente, încercați să adăugați suplimente naturale, cum ar fi Omega Trei și Curcumin în dieta dvs. pentru a ajuta la reducerea rigidității.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar