Cum se face față artritei juvenile la adolescenți

Având artrita juvenilă poate fi deosebit de provocatoare pe măsură ce intrați în următorii ani. Gestionarea durerii și rigidității vă vor ajuta să trăiți o viață normală, dar ar trebui să vă asigurați că primiți la școală. A trăi cu artrită juvenilă poate părea izolarea, dar puteți avea în continuare o viață socială sănătoasă, atâta timp cât rămâneți pozitiv și găsiți suport. Amintiți-vă, artrita dvs. nu vă controlează sau nu vă definește. Puteți trăi o viață completă chiar și în timp ce gestionați starea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Devine cu artrita ta la școală
  1. Imagine intitulată face față artritei juvenile în adolescenți Pasul 1
1. Aranjați cazare la școală. Părinții dvs. vor trebui să vorbească cu administrația școlară pentru a vă explica starea. Școala ar trebui să lucreze cu dvs. pentru a vă ajuta în clasă. Este posibil să aveți nevoie de o notă de la medicul dumneavoastră pentru a vă confirma starea, deci planificați înainte. S-ar putea să trebuiască să reamintesc școlii că, în conformitate cu secțiunea 504 din actul de reabilitare, sunt obligați să vă satisfacă nevoile, astfel încât să puteți face tot ce puteți.
  • De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vorbiți cu asistenta școlară și să organizați să mergeți la biroul asistentei dacă trebuie să luați medicamente în timpul zilei.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 2
    2. Cereți părinților dvs. să vorbească cu profesorul dvs. În timp ce școala dvs. vă poate informa profesorul de nevoile dvs., există o șansă ca profesorul dvs. să nu fie familiarizat cu starea dvs. Părinții dvs. ar putea avea nevoie să aibă o conferință separată în care discută despre starea dvs. cu profesorul dvs. Această conferință poate, de asemenea, să ușureze orice dificultăți pe care le puteți avea cu profesorul dvs.
  • Având detalii specifice și posibilitatea de a numi medicamentele dvs. pot fi de ajutor. Cu cât mai multe informații pe care le puteți da, cu atât mai multe persoane sunt susceptibile de a vă ajuta. "Dr. Smith ma diagnosticat ca având artrită reumatoidă a juvenilă poliarticulară și a prescris această listă de medicamente," sună mai bine decât, "Oh da, am artrită."
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 3
    3. Găsiți alternative la scrierea notelor. Dacă aveți probleme în mâinile voastre, este posibil să fie dificil să luați note în timpul clasei. În loc să vă forțați să scrieți dureros, puteți cere cazare. Poti:
  • Vedeți dacă școala vă va oferi un ajutor în clasă.
  • Întrebați dacă puteți împrumuta notele de la un alt student.
  • Obțineți permisiunea de a înregistra prelegerile profesorului dvs.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 4
    4. Întindeți-vă pe tot parcursul zilei. Explicați profesorilor dvs. că starea dvs. se poate agrava dacă nu vi se permite să vă întindeți. Întrebați-le pentru pauze în întreaga clasă în acest scop. Poate că vă vor lăsa să vă întindeți pentru primele sau ultimele cinci minute de clasă, sau poate că vă vor lăsa să vă ridicați de pe scaunul dvs. la jumătatea drumului.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 5
    5. Câștiga timp suplimentar pentru a merge la clasă. Artrita ta vă poate face să mergeți încet prin holuri. În loc să vă împingeți corpul și să vă răniți, ar trebui să vă informați profesorul că aveți nevoie de timp suplimentar între clase. Ei vă pot lăsa să plecați mai devreme câteva minute sau vă pot scuza dacă ajungeți târziu.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 6
    6. Adresați-vă prietenilor pentru ajutor. Explicați-vă starea prietenilor dvs. și întrebați-i dacă ar fi dispuși să vă ajute cu sarcini mici pe tot parcursul zilei. Lăsați-i să știe că acestea nu vor fi semnificative sau să ia mult timp. Dacă sunt de acord, informați-vă profesorul că vă ajută, iar profesorul dvs. le poate ierta dacă vin la clasă târziu cu tine. S-ar putea să întrebați:
  • "Poți să mă ajuți să-mi port cărțile între clase? Când mâinile mele se ridică, am tendința să led."
  • "Te superi dacă îmi împrumut notele? Cu artrita mea, nu pot scrie destul de repede pentru a ține pasul."
  • "Putem vorbi cândva? M-am simțit în ultima vreme și trebuie să vorbesc cu cineva în care am încredere."
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 7
    7. Explicați-vă boala. Când oamenii vă întreabă în sălile de ce mergeți atât de încet, spuneți doar, "Articulațiile mele s-au maturizat devreme," sau utilizați un alt răspuns vrăjitor. Dacă vor continua să pună întrebări, încercați să le răspundeți celor mai bune rezultate. Elevii nu pot încerca să fie nepoliticoși, iar acesta este un moment bun pentru a vă învăța colegii despre starea dvs.
  • Poti spune, "Am artrită idiopatică juvenilă. Este o boală în care sistemul meu imunitar atacă articulațiile mele accidental. Poate fi uneori destul de dureros, dar o gestionăm."
  • Metoda 2 din 3:
    Tratarea stării dumneavoastră
    1. Imagine intitulată face față artritei juvenile în adolescența Pasul 8
    1. Luați un duș sau o baie fierbinte. Căldura poate ajuta la ameliorarea rigidității articulației, mai ales dimineața după ce tocmai ați trecut. Una dintre cele mai ușoare căi de a obține ușurare este să luați un duș fierbinte sau o baie. Căldura poate ajuta la ameliorarea oricărei dureri, slăbind în același timp articulațiile.
    • Dacă nu răspundeți bine la căldură, puteți găsi și că pachetele reci funcționează. În timp ce mai puțin comună, artrita unor oameni este mai bine tratată cu frigul decât cu căldura.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 9
    2. Obțineți un masaj. Masajele moderate de presiune pot ajuta la ameliorarea durerii și rigidității, mai ales dacă aveți artrită reumatoidă. Lăsați terapeutul de masaj să știe că aveți artrită și spuneți-le ce articulații sunt afectate. Piatra caldă și masajele suedeze cu o atingere moderată sau ușoară sunt preferabile. Un masaj puternic de țesut profund nu vă poate ajuta.
  • Imagine intitulată face față artritei juvenile în adolescența Pasul 10
    3. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente. Drogurile antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt cele mai comune forme de ajutorare a artritei. AINS includ remedii comune de supra-the-counter, cum ar fi aspirina și ibuprofenul. Dacă starea dvs. este severă, este posibil să doriți să întrebați medicul cu privire la un tratament mai puternic, cum ar fi medicamentele antireumatice care modifică boala (Dmards) sau corticosteroizi și alte supresoare imune.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 11
    4. Creșteți-vă activitatea fizică. Exercitarea poate ajuta la ameliorarea simptomelor, deși va trebui să faceți diferite tipuri de activitate. Dacă jucați sport, lucrați cu antrenorul pentru a încerca să eliminați exerciții care pun accentul pe articulații. Poate că pot sugera diferite exerciții.
  • Înotul și călărirea bicicletelor sunt modalități excelente de a-ți exercita fără a sublinia articulațiile.
  • Dacă artrita dvs. este gestionată bine, este posibil să puteți juca fotbal sau baschet.
  • Nu desfășurați activități care pun accentul pe articulații, cum ar fi săriturile pe o trambulină.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 12
    5. Întinde. Întinderea poate ajuta la prevenirea scurgerii articulațiilor și a mușchilor și vă va ține mai flexibilă pe termen lung. Stingerile frecvente pe tot parcursul zilei vă pot ajuta să rămâneți limpezi, chiar dacă ați stat toată ziua.Ar trebui să încercați să vă întindeți când durerea dvs. este la cea mai mică. Puteți chiar să vă așezați în timp ce lucrați la biroul școlii.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 13
    6. Schimbați-vă dieta. În timp ce există dovezi mixte despre relația dintre alimente și artrită, unele alimente pot fi capabile să vă reducă inflamația. Aceasta înseamnă că veți simți mai puțină durere și rigiditate în general. Evitați carnea roșie, laptele de grăsime completă și alimentele prăjite sau prelucrate. Unele alimente bune includ:
  • Peşte
  • Portocales
  • ardei gras
  • Alimente bogate în sau fortificate cu, vitamina D și calciu, cum ar fi unele produse lactate
  • Fructe si legume
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 14
    7. Calmează-te cu zicații liniștitoare. Frica și îngrijorarea pot face durerea să se simtă mai rău. Dacă aveți o flare dureroasă, ar trebui să încercați să vă liniștiți prin repetarea mesajelor pozitive. Acest lucru poate ajuta la scăderea durerii pe care o simți. Pur și simplu închideți ochii și repetați câteva declarații de meditație pentru tine. Puteți încerca să spuneți:
  • "E bine. Poți trece prin asta. Inspiră. Expirați."
  • "Esti puternic. Ai asta."
  • Dacă aceste zici nu vă ajută, încercați să vă distrageți prin citirea unei cărți sau rezolvarea unei probleme matematice.
  • Metoda 3 din 3:
    Ramai puternic
    1. Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 15
    1. Ignorați tacerea. Dacă sunteți agresați de alți adolescenți, ar trebui să încercați să ignorați tauntele lor. În loc să obțineți defensivă, încercați să vă explicați boala. Dacă refuzați să vă supărați, ei se pot plictisi și pot opri tauntarea lor.
    • Dacă puteți gluma despre starea dvs., este posibil să puteți deflecta agresarea. De exemplu, dacă cineva spune că te plimbi ca o persoană veche, spune-le "bine, duh. Asta pentru că am articulații vechi."
    • Dacă agresiunea este severă, notați când și unde sa întâmplat. Lasă atât profesorul, cât și părinții tăi știu. Școlile sunt obligate să se ocupe de cazurile de agresiune atunci când elevul este hărțuit din cauza unei stări medicale.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 16
    2. Faceți cunoștință cu alți adolescenți ca tine. Încercați să mergeți la convenții sau să întrebați medicii dvs. despre modalități de a întâlni alți adolescenți cu artrită. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți înțeles greșit. De asemenea, puteți găsi un grup local de asistență, cum ar fi capitolul local al Fundației Artritei. Aceste grupuri vă vor oferi locații pentru a discuta luptele dvs. sociale și fizice de a avea artrită juvenilă.
  • Unele organizații au lagăre pentru copii și adolescenți cu artrită, care poate fi o modalitate excelentă de a întâlni noi prieteni care se pot referi la provocările dvs.
  • Imagine intitulată face față artritei juvenile în adolescenți Pasul 17
    3. Exprimați-vă sentimentele. Nu îmbină durerea și emoțiile din interior. Ar trebui să vă amintiți artrita dvs. nu este vina voastră și este în regulă să vă simțiți supărați, tristă sau frustrați cu boala voastră. Există multe modalități prin care puteți să vă exprimați și să vă gestionați emoțiile într-un mod sănătos.
  • Scrie într-un jurnal.
  • Vent pentru a apropia prieteni .
  • Discutați cu psihologul școlar sau cu un terapeut.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 18
    4. Evitați definirea dvs. de boală. Nu lăsați artrita dvs. să vă controleze viața. Asigurați-vă că oamenii vă cunosc ca mai mult decât doar "copilul cu artrită." Puteți fi în continuare o fată girly, rocker, punk sau jock. Artrita este o afecțiune medicală și vă puteți exprima personalitatea în orice mod pe care doriți.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 19
    5. Exprimați stilul dvs. personal. Dacă trebuie să utilizați bretele sau alte dispozitive în timpul zilei, vă puteți simți ca și cum stilul dvs. este definit de boala dvs. Este ușor să găsiți îmbrăcăminte care este ușor să vă puneți în timp ce căutați încă bine.
  • În loc să se ocupe de butoane, încercați să puneți un pulover pulover. Acestea vor fi ușor să faceți și să vă dezactivați. În plus, ei vin într-o gamă de stiluri. Puteți alege unul cu banda dvs. preferată, o zicală amuzantă sau o imprimare strălucitoare.
  • Puteți cumpăra în continuare pantofi drăguți, atâta timp cât sunt plane și oferă un sprijin bun. S-ar putea să doriți să puneți inserții în ele pentru a ajuta la artrita la extremitățile inferioare. Ar trebui, totuși, să evitați purtarea tocurilor.
  • Dacă vă aflați dificil de buton sau zip pantaloni, încercați să găsiți pantaloni care au o bandă elastică. Acestea vin în multe stiluri - puteți găsi chiar blugi cu talie elastică. Dacă sunteți o fată, puteți încerca, de asemenea, purtați jambiere sau ciorapi. Acestea pot fi purtate sub tunici sau rochii și adaugă o adâncime la costumul dvs. Băieții ar trebui să privească joggrii din materiale diferite, cum ar fi Twill.
  • Imagine intitulată face ca artrita juvenilă în adolescenți Pasul 20
    6. Zâmbiți și rămâneți pozitivi. Posibilitatea nu numai că vă îmbunătățește perspectivele asupra vieții, dar vă va ajuta să obțineți prin rachete dureroase. Încercați să scrieți o listă de zece lucruri pe care le iubiți despre viața voastră. Când vă simțiți deprimați sau frustrați de starea dvs., încercați să citiți pe această listă. S-ar putea chiar să doriți să adăugați la ea. Unele lucruri pe care le doriți să vă întrebați includ:
  • Aveți părinți de susținere?
  • Aveți prieteni buni?
  • Aveți un animal iubit?
  • Ce hobby-uri faci să faci?
  • Care sunt visele și aspirațiile tale?
  • sfaturi

    Nu vă împingeți atât de mult încât doare.
  • Dacă alții vă tachinează sau vă vor întreba despre starea dvs., faceți posibilitatea de a fi un avocat. Să le informeze despre starea dvs., de ce se întâmplă și cum trebuie să o gestionați.
  • Puteți să vă adresați profesorului dvs. să aibă clasa de vizionare video sau să aducă un vorbitor de la Fundația Artrită dacă doriți să vă educați colegii.
  • Avertizări

    Nu lăsați artrita să vă controleze. Găsiți modalități de a face lucrurile pe care le iubiți, chiar dacă pare imposibilă.
  • Nu încercați să o păstrați un secret. Alții vă pot ajuta, și dacă aveți o flare dureroasă, nu doriți să suferiți în tăcere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar