Cum să ai grijă de un câine cu articulații proaste

O serie de condiții pot provoca dureri articulare la câini, de la artrită sau displazie de șold la leziuni susținute de ceva asemănător unei căderi sau accidente. Dacă câinele dvs. are probleme comune, nu este probabil un remediu pentru această problemă, dar există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă face câinele fericit și confortabil și minimizați durerea. Lucrați cu veterinarul dvs. pentru a dezvolta un plan de tratament medical adecvat pentru câinele dvs. Acasă, creați un mediu confortabil pentru ei și asigurați-vă că le oferiți o atenție deosebită pentru a le menține fericiți și sănătoși pe măsură ce se ocupă de problemele lor comune.

Pași

Metoda 1 din 3:
Căutarea unui ajutor medical
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 1
1. Faceți o întâlnire VET. Diferitele tipuri de artrită sunt cea mai frecventă cauză a durerii articulare la câini, dar există o serie de condiții în afară de artrită care poate provoca, de asemenea, dureri articulare. Veterinarul dvs. poate cel mai bine diagnosticarea și recomandarea tratamentului pentru problemele specifice care vă tulbură câinele.
  • Înainte de întâlnirea dvs. VET, notați tipurile de simptome asociate cu articulația câinelui dvs. Luați notă de lucruri precum câinele dvs. care se luptă să meargă sau să meargă mai lent, incapacitatea de a se ridica în sus și în jos de canapea, tremurând excesiv, căderea sau înfundarea. De asemenea, notați unde câinele dvs. pare să experimenteze probleme, cum ar fi în jurul șoldurilor sau de-a lungul picioarelor.
  • De asemenea, notați orice alte simptome neregulate care pot fi însoțite de problemele comune ale câinelui. Se confruntă cu dezorientarea, pierderea apetitului sau orice altceva în afara comportamentului lor tipic?
  • Când vă întâlniți cu medicul veterinar, informați-le despre simptomele pe care le-ați observat și întrebați-le ce tipuri de tratamente recomandă.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 2
    2. Programați vizitele de urmărire. Dacă durerea articulară a câinelui dvs. este rezultatul unei stări cronice, cum ar fi artrita, adresați-vă medicului veterinar despre programarea vizitelor de urmărire pentru a monitoriza starea câinelui dvs. și pentru a ajusta tratamentul după cum este necesar. VET dvs. va fi capabil să recomande un program adecvat de verificare.
  • Mulți veterici vor dori să vadă un animal de companie la fiecare trei până la șase luni pentru condiții minore până la moderate și pot recomanda mai des cainii care suferă de probleme comune severe sau debilitante.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 3
    3. Întrebați despre medicamente. Veterinarul dvs. poate fi capabil să prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea durerii articulare a câinelui. Tipul de medicament necesar va depinde de cauza durerii articulare a câinelui, astfel încât medicamentele ar trebui administrate numai după primirea unei prescripții veterinar.
  • Suplimentele naturale, cum ar fi glucozamina și chondroitina, pot contribui la atenuarea unor simptome asociate cu problemele comune și ajută la prevenirea deteriorării ulterioare. Nu aveți nevoie de o rețetă pentru aceste suplimente, dar ar trebui să vă întrebați în continuare veterinar despre doze adecvate pentru dimensiunea câinelui dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 4
    4. A se vedea un chiropractician. Un chiropracticant veterinar poate fi capabil să amelioreze unele dintre durerea experiențelor dvs. de câine. Adresați-vă medicului veterinar pentru o recomandare sau recomandări și programați o întâlnire preliminară cu un chiropractician pentru a vedea dacă vă pot ajuta animalul de companie.
  • Când vizitați chiropractorul, spuneți-i despre simptomele pe care câinele dvs. îl întâmpină. Să le furnizeze aceeași listă de observații pe care le-ați dat veterinarului dvs. și, de asemenea, să știți despre orice medicament sau suplimente pe care câinele dvs. îl ia în prezent.
  • Metoda 2 din 3:
    Configurarea unui mediu confortabil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 5
    1. Creați un spațiu pentru câinele dvs. Configurați un spațiu pentru câinele dvs. pe care îl pot naviga cu ușurință fără prea multe probleme. Aceasta ar trebui să includă la minimul unui pat de câine selectat pentru confortul câinelui dvs., alimente și apă din apropiere și un tampon de antrenament pentru animale de companie pentru urgențe și accidente.
    • Patul câinelui dvs. ar trebui să fie moale și confortabil, dar nu atât de căptușit că câinele dvs. se luptă să iasă din ea. Mulți proprietari de animale de companie găsesc că un pat încălzit ajută foarte mult pentru câinii cu dureri articulare.
    • Dacă aveți un câine mare, este posibil să doriți să luați în considerare un pat ridicat care le permite să intre și să iasă fără să se îndoaie cât de mult. Se recomandă, de asemenea, mâncăruri de alimente și apă ridicate, cum ar fi cele care se încadrează într-o bancă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 6
    2. Alegeți alimentele potrivite. Durerea articulară poate fi exacerbată de excesul de greutate. Alegeți o mâncare de câine care vă va ajuta să vă păstrați câinele la o greutate sănătoasă. Dacă aveți un câine senior, optați pentru o hrană de câine senior, care de multe ori conține ingrediente pentru a ajuta articulațiile.
  • Dacă câinele dvs. nu este vârstnic, asigurați-vă că utilizați o mâncare de câine corespunzătoare dimensiunii. Câinii mai mari au nevoi nutriționale diferite decât câinii mai mici.
  • Multe companii alimentare pentru animale de companie oferă, de asemenea, formule de greutate sănătoasă, făcute pentru a ajuta câinii hrăniți cu greutatea lor.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 7
    3. Păstrați câinele cald și uscat. Condițiile răcoroase și umede pot face mai pronunțate dureri articulare pentru câinele dvs. Păstrați câinele în zone calde, uscate și interioare ori de câte ori este posibil.
  • Dacă locuiți într-un climat rece, păstrați temperatura în interiorul casei dvs. este suficient de caldă pentru confortul câinelui dvs. Echipați câinele dvs. cu o jachetă și pantofi dacă trebuie să o luați în condiții de zăpadă sau la rece.
  • Dacă luați câinele în ploaie sau zăpadă, prosopul câinele dvs. se usucă odată ce vă întoarceți înăuntru și asigurați-vă că camera este suficient de caldă pentru a vă menține câinele confortabil.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 8
    4. Faceți-vă accesibil. Sunteți o sursă majoră de confort pentru câinele dvs., deci este important să vă asigurați că sunteți la fel de accesibil fizic câinele dvs. așa cum ați fost înainte de a începe să se confrunte cu probleme comune. Asigurați-vă că câinele dvs. are modalități de a vă accesa în zonele pe care le permiteți.
  • Dacă vă permiteți de obicei câinele dvs. pe mobilier sau în patul dvs., dar nu mai pot să se ridice din aceste zone, să ia în considerare investirea într-o scară de mobilier pentru câini sau să vă ajutați câinele în sus și în jos, după cum este necesar.
  • Dacă de obicei nu lăsați câinele dvs. pe mobilier, iau timp în fiecare zi pentru a fi în jos pe podea care se joacă sau pe mângâierea lor. Atenția dvs. vă ajută să vă relaxați câinele relaxat pe măsură ce trece la noua lor rutină de îngrijire.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea câinelui acasă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 9
    1. Obțineți un exercițiu zilnic. Durerea articulară poate împiedica un câine să meargă pe plimbări lungi sau să joace pentru o perioadă lungă de timp, dar este important să se asigure că au un exercițiu în fiecare zi. Luați câinele pe plimbări scurte în zonele din apropiere și terminați plimbarea când observați încetinirea câinelui sau lupta.
    • În funcție de mobilitatea generală a câinelui dvs., poate fi recomandabil să evitați zone precum parcurile de câine și plajele de câine, deoarece alți câini bine înțelepți pot fi prea rapizi sau dur pentru ca câinele să se ocupe.
    • Joacă jocuri precum Fetch și Tug-of-Război în casă, pentru a vă ajuta să vă păstrați câinele de a obține rigidă pe tot parcursul zilei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 10
    2. Masați ușor articulațiile câinelui. Oferindu-i cainei un masaj articulat delicat timp de cinci pana la zece minute in fiecare zi poate ajuta la ameliorarea durerii lor si sa-i pastreze sa devina prea rigida. Dați mesajele scurte de câine în zonele care le deranjează cel mai mult.
  • Masați ușor mușchii câinelui în mișcări mici, circulare de-a lungul zonelor în care acestea au dureri regulate. Fermitatea ar trebui să fie doar puțin mai mare decât ceea ce utilizați pentru a vă anima sau zgâria câinele.
  • Susțineți câinele dvs. în timpul masajului prin înfășurarea brațului sub stomac și ajutați-i să stea, dacă este necesar.
  • Încercați să nu rupeți zone care în prezent agravate. Dacă observați câinele dvs. înainte sau exprimați durerea, opriți masarea acelei zone imediat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 11
    3. Evitați pedeapsa fizică. Dacă sunteți un proprietar de câine care își înclină câinele pentru un accident sau își rupe nasul în mizerie, adoptă o formă non-fizică de pedeapsă. Acționând fizic împotriva câinelui dvs. poate crește rapid durerea articulară și ar putea provoca daune mai mari.
  • Nu numai că pedeapsa mai puțin umană, dar nu face ca câinele dvs. să fie motivat să lucreze cu dvs. cu privire la ceea ce încercați să realizați. În loc să te concentrezi asupra a ceea ce nu vrei ca câinele tău să facă, să-ți antrenezi câinele un comportament diferit, acceptabil folosind o recompensă. Acest lucru poate veni sub formă de indicii de bază, cum ar fi statul, șederea și în jos. Dacă vă luptați cu acest lucru, consultați un antrenor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine cu articulații proaste Pasul 12
    4. Fiți atenți la câinele dvs. zilnic. Pe măsură ce câinele dvs. are noi probleme comune, modul în care jucați și interacționați cu ei se poate schimba. Este posibil să trebuiască să petreceți mai puțin timp să jucați dur și mai mult timp pur și simplu mângâind sau arătați afecțiunea câinelui. Indiferent, ar trebui să vă prezentați sprijinul pentru câini, asigurându-vă că primesc atenție în fiecare zi.
  • Petreceți aceeași perioadă de timp pe care ați petrecut-o de obicei cu câinele dvs. înainte de a începe să aibă probleme comune. S-ar putea să faceți diferite activități, dar nu aveți nevoie să reduceți timpul cu câinele dvs. din cauza articulațiilor lor.
  • Dacă câinele dvs. nu mai este capabil să ruleze și să se joace, să încerce activități de impact mai mici, cum ar fi jocurile cu ritm lent în casă, sau chiar luați câinele pentru o înot.
  • sfaturi

    Luați în considerare în prealabil dacă rasa câinelui este predispusă la probleme comune. Rasele mai mici, rasele uriașe și rasele cu organisme disproporționate, cum ar fi Corgis, sunt mai multe șanse de a avea probleme comune.
  • Dacă utilizați un supliment de glucozamină sau chondroitină pentru câinele dvs., înțelegeți că poate dura o lună pentru a vedea o îmbunătățire a stării câinelui dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar