Cum să-și exerciți un câine cu artrită

Exercitarea face parte dintr-o viață sănătoasă și fericită a câinelui. Cu toate acestea, în calitate de vârstă de câini, 65% dintre aceștia vor dezvolta artrită. Ca o condiție care determină inflamația articulațiilor, artrita poate face ca plimbări simple și alte activități normale dureroase. Puteți alege să vă exercitați câinele cu antrenamente cu impact redus, care sunt mai puțin dureroase pentru articulațiile lor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Introducerea unor exerciții cu impact redus
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea artrită la câinii Pasul 11
1. Identificați tipul de exercițiu potrivit pentru câinele dvs. artritic. Exercițiile de inducere dureroase pentru câini cu artrită sunt un impact scăzut și exerciții de înaltă rezistență. Exercițiile de impact scăzut diminuează greutatea aplicată articulațiilor, făcându-le mai confortabile pentru câinii cu dureri articulare. Exercițiile de înaltă rezistență, pe de altă parte, sunt exerciții care asigură o rezistență ridicată la mușchii exercitați, făcându-le mai dezvoltați și mai mari, fără a sublinia articulațiile.
  • Exemple de impact redus și exerciții de înaltă rezistență includ înotul și mersul pe o banda de alergare sub apă. Într-un exercițiu de treadmill subacvatic, câinele este plasat pe o banda de alergare care este închisă într-un recipient de sticlă care poate fi umplut cu apă.
  • Imaginea intitulată în siguranță introduceți câinele dvs. la etapa 7
    2. Exercitați câinele dvs. pe o banda de alergare sub apă. Treadmillurile subacvatice reprezintă o modalitate excelentă de a-și exercita câini cu câini de artrită, dar ele sunt adesea prohibitive pentru majoritatea proprietarilor. Adresați-vă medicului veterinar despre facilitățile sau clinicile locale care oferă alergare subacvatice sau exerciții de hidroterapie pentru câini. Cele mai mari clinici de animale sau spitale oferă acest serviciu.În mod ideal, vă puteți exercita câinele pe o banda de alergare sub apă în fiecare zi.
  • Începeți cu plimbări scurte care durează aproximativ 10 minute și cresc treptat durata lor pe măsură ce câinele este obișnuit cu exercițiul. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai puternic, pot merge pe perioade mai lungi de timp.
  • Talele de alergare subacvatice au viteze reglabile și au controale ale temperaturii apei, deoarece căldura crește circulația sângelui, ceea ce reduce umflarea și durerea articulară.
  • Imaginea intitulată în siguranță introduceți câinele dvs. la apă Pasul 10
    3. Luați câinele înotați. Înotul este o modalitate mare de impact scăzută de a-ți exercita puiul.Le puteți lăsa să înoate pe cont propriu sau să arunce o jucărie plină de bucurie pentru ca ei să recupereze. Ia-ți câinele într-un lac, iaz sau un piscină prietenoasă pentru câine pentru o înot. Ar trebui să luați în considerare numai această opțiune dacă știți că câinele dvs. este un înotător puternic. Câinii mai în vârstă se pot plictisi rapid și pot pune în pericol în apă.
  • Bazinele de hidroterapie pot fi o opțiune excelentă deoarece folosesc apă caldă, care este liniștitoare pe articulațiile câinelui. Pe de altă parte, lacurile și iazurile pot fi reci și fac articulațiile lor rigide.
  • Dacă câinele dvs. nu este un înotător puternic, luați în considerare achiziționarea unei veste de viață Doggie pentru a le ajuta să le păstreze. Le puteți învăța să înoate cu sau fără o vesta de viață Doggie.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea artrită la câinii Pasul 6
    4. Du-te pentru o plimbare blândă. Luați animalul de companie pentru o scurtă plimbare pentru a le deplasa. Începeți cu plimbări scurte și creșteți treptat lungimea lor în timp dacă câinele dvs. nu este în durere. Începeți cu plimbări cu 10-15 minute lungi o dată sau de două ori pe zi. Suprafețele mai moi, cum ar fi iarba sau chiar podele cu mochetă, sunt mai bune decât suprafețele aspre cum ar fi betonul. De asemenea, doriți să le umblați pe zone plate fără dealuri.
  • Stick la un program regulat, astfel încât câinele dvs. obține aceeași cantitate de exerciții blânde șapte zile pe săptămână.
  • Nu fugi sau nu mergeți cu câinele dvs. artritic.
  • Evitați să le luați pe plimbări în dimineața devreme sau noaptea, deoarece temperaturile mai reci pot exacerba durerea articulară.
  • Metoda 2 din 3:
    Încălzirea și răcirea câinelui tău pentru exerciții fizice
    1. Imagine intitulată Clip Dog Nails Pasul 5
    1. Încălziți câinele artritic prin efectuarea unei interviuri de exerciții de mișcare. Gama de exerciții de mișcare Mișc ușor anumite articulații, ca un cow sau șold, prin întreaga gamă a articulației. Această gamă rulează de la flexiune (îndoită) la extensie (îndreptată). Pentru a efectua o serie de exerciții de mișcare, așezați câinele pe partea lor pe o saltea sau o pătură, cu membrul pe care intenționați să-l exerciți poziționat spre dvs.
    • Cu o singură mână, susțineți membrele pe care intenționați să le exercitați mai jos și deasupra articulației într-o poziție naturală, astfel încât câinele dvs. să fie confortabil și fără durere.
    • Flexați membrele cât mai lent posibil până când atinge o poziție naturală flexată pe care câinele este confortabilă (opriți dacă câinele simte durerea) și țineți-l în această poziție timp de 3 până la 5 secunde.
    • După îndoirea membrelor, returnează încet sau ușor poziția inițială și extindeți-o tot drumul spre exterior. Repetați flexia blândă și exercițiul de extensie de 10 până la 15 ori.
  • Imagine intitulată Clip Dog Cuie Pasul 6
    2. Masați articulațiile lor. Un masaj comun de îmbinare timp de cinci până la zece minute în fiecare zi poate ajuta la ameliorarea durerii lor de artrită. Masajul ajută la menținerea musculelor flexibile și încălziți mușchii înainte de exercițiu. Începeți prin mângâierea zonelor din jurul articulațiilor lor pentru a încălzi țesutul. Apoi, puneți-vă mâna peste zonă și începeți să faceți mișcări mici, circulare în timp ce comprimați ușor mușchiul. Terminați prin mângâierea zonei din nou pentru a calma nervii.
  • Nu masați îmbinări care sunt în prezent agravate. Dacă câinele dvs. câștigă sau pare să fie în durere, opriți masarea acelei zone imediat.
  • Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a lega cu câinele dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câinele dvs. pe plaja Pasul 18
    3. Uscați câinele. După ce vă exercitați câinele pe banda de alergare sub apă sau prin înot, uscați bine câinele folosind prosoape moi, astfel încât câinele dvs. să nu fie răcitor. Temperaturile la rece pot reduce circulația sângelui și pot provoca dureri articulare. Dacă ați optat să le luați pentru o plimbare, asigurați-vă că le încălziți dacă ați fost în vreme umedă sau răcoroasă.
  • Imagine intitulată Clip Dog Cuie Pasul 8
    4. Se răcește exercițiile cu câinele dvs. După exerciții fizice, mușchii câinelui dvs. trebuie să fie răciți în jos. Efectuați același interval de exerciții de mișcare prin repetarea acelorași proceduri pe care le-ați efectuat atunci când vă încălziți câinele.
  • Efectuați aceste exerciții într-o zonă caldă sau în interior, astfel încât câinele dvs. va fi mai confortabil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 4
    5. Furnizați un mediu cald de odihnă pentru câinele dvs. Temperaturile calde pot contribui la creșterea circulației sângelui, reducând astfel durerea și inflamația. Pe de altă parte, temperaturile la rece pot exacerba simptomele artritei. După ce ați avut ocazia să vă exercitați puii, asigurați-vă că au o zonă caldă și confortabilă pentru a se odihni.
  • Oferiți câinelui dvs. un pat de câine gros, moale pentru a dormi. Există, de asemenea, paturi de câine încălzite pe care le puteți achiziționa pentru câinele dvs. artritic.
  • Metoda 3 din 3:
    Efectuarea exercițiului mai confortabil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 7
    1. Ajutați-i să mențină o greutate sănătoasă. Greutatea suplimentară pune accentul inutil asupra articulațiilor deja deteriorate ale câinelui. Prin păstrarea lor la o greutate sănătoasă, puteți ajuta la eliminarea acestei surse suplimentare de stres și durere. Deoarece câinele dvs. nu se poate exercita ca și cum ar fi dacă nu aveau artrită, menținând o dietă sănătoasă este cel mai bun pariu pentru a le păstra la o greutate sănătoasă.
    • Câinii care sunt o greutate sănătoasă vor avea, de asemenea, un exercițiu de timp mai ușor decât un câine supraponderal.
    • O dietă sănătoasă ar trebui să ofere un echilibru de proteine, carbohidrați și grăsimi. Evitați hrănirea resturilor de masă de câine, deoarece alimentele umane sunt adesea mai dense mai calorice. Limitați numărul de tratamente pe care le dați animalul dvs. de companie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru câini Pasul 18
    2. Exercițiu pe o suprafață moale, dacă este posibil. În timp ce acest lucru ar putea fi întotdeauna posibil, încercați să vă exercitați câinele pe suprafețe moi ori de câte ori este posibil. Suprafețe moi, cum ar fi iarba, pun mai puțin stres asupra articulațiilor câinelui decât suprafețele dure, cum ar fi asfaltul.
  • Imagine intitulată Alegeți un Vet Pasul 8
    3. Dați medicamente pentru dureri prescrise pentru câini. Dacă câinele dvs. este într-o mulțime de durere, discutați cu medicul veterinar despre ce medicamente ar putea fi potrivite pentru câinele dvs. VET dvs. va prescrie cel mai probabil un AINS (medicament antiinflamator nesteroidian) care va ajuta la combaterea durerii și reducerea umflăturii. Medicamentele de gestionare a durerii pot face exerciții mult mai confortabile pentru câinele dvs.
  • Aceste medicamente sunt numai pe bază de prescripție medicală - nu vă auto-medicați câinele.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea artrită la câinii Pasul 14
    4. Suplimentați dieta câinelui cu vitamina C. Vitamina C a fost găsită pentru a contribui la îmbunătățirea mobilității comune la câini. De asemenea, poate ajuta la prevenirea unor deteriorări articulare suplimentare la câțiva câini. Când câinii sunt stresați, în special datorită stresului fizic cauzat de condițiile precum artrita, ele pot fi predispuse la o deficiență de vitamina C.
  • Discutați cu medicul veterinar despre suplimentele vitaminei C pentru a vedea dacă cred că vă va ajuta câinele.
  • Imagine intitulată tratează osteochondrosis disecții în Rottweilers Pasul 4
    5. Luați în considerare acordarea de medicamente suplimentare pentru câini. Anumite medicamente pot contribui la prevenirea deteriorării articulațiilor ulterioare prin menținerea sănătății comune. Glucosamina și sulfatul de condroitină ajută la repararea țesutului conjunctiv și păstrați deja cartilajul existent sănătos. Artrita va degrada articulațiile câinelui tău, dar aceste medicamente pot ajuta la încetinirea acestui proces.
  • Discutați cu medicul veterinar înainte de a vă oferi câinelui dvs. suplimente sau medicamente suplimentare.
  • Aceste medicamente nu vor repara nici o leziune structurală cauzată de artrită, cum ar fi cartilajul rupt sau țesutul cicatricial avansat. Acestea pot fi corectate numai prin intervenția chirurgicală.
  • Adresați-vă medicului veterinar pentru o trimitere la un fizioterapeut veterinar. Ei pot prescrie exerciții și tehnici specifice pentru a aborda anumite probleme comune și pentru a menține câinele în mișcare.
  • sfaturi

    Consultați întotdeauna veterinarul dvs. înainte de a schimba regimul de exerciții al câinelui sau dați câinele dvs. noi medicamente sau suplimente.

    Avertizări

    Artrita este o condiție progresivă. S-ar putea să vină un moment în care starea câinelui dvs. a progresat într-un punct în care se află în durere severă. Ei nu mai pot fi în măsură să continue exercitarea, deci vorbiți cu medicul veterinar când artrita lor ajunge la o etapă avansată.
  • Exercitarea în cadrul capabilităților animalului de companie. Niciodată nu vă depășiți animalul de companie de dragul exercițiului.
  • Nu lăsați niciodată câinele dvs. să înoate fără supravegherea dvs. strânsă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar