Cum să poți transporta morcovii

Morcovii de conserve este o modalitate excelentă de a le păstra pentru vremurile anului când nu le puteți alege proaspete din grădină. Morcovii auto-conserve au frecvent gust mai bine decât tipul pe care îl puteți cumpăra dintr-un magazin. Mai mult, canning propriile dvs. morcovi este ușor atâta timp cât aveți un canner de presiune pentru a vă asigura o sigilare sigură și adecvată.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea morcovilor pentru conservare
  1. Imagine intitulată poate morcovi pasul 1
1. Selectați morcovii. Cei mai buni candidați pentru conserve vor fi morcovi care sunt clare, delicați și proaspeți. Veți avea cele mai bune rezultate cu cele care sunt de aproximativ 1 până la 1¼ în (2.5 până la 3 ani.2 cm) gros la baza morcovului.
  • Morcovii mai mari au adesea prea multă conținut de fibră pentru a funcționa bine cu conservarea.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 2
    2. Îndepărtați morcovii. Puteți face acest lucru cu un cuțit ascuțit. Dacă morcovii dvs. au încă frunze și / sau o tulpină atașată, ar trebui să tăiați aceste lucruri, așa că numai carnea morcorului rămâne. De asemenea, dacă observați părți decolorate sau decăzute pe morcovi, acestea trebuie eliminate.
  • Tăiați aproximativ 1 în (2.5 cm) sub partea lemnoasă, rigidă a tijei pentru al scoate din carnea morcorului.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 3
    3. Spălați morcovii. Rularea apei răcoroase peste morcovi trebuie să fie suficientă pentru a elimina bacteriile și murdăria de la morcovi, mai ales dacă sunt relativ curate. Dacă morcovii dvs. sunt proaspeți din grădină sau destul de murdar, o perie rigidă de păr vă poate ajuta să îndepărtați murdăria de pe suprafața lor.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 4
    4. Coaceți morcovii. Puteți face acest lucru fie cu un cuțit de paring, fie cu un pescăru de cartofi. Luați cuțitul sau peleerul și tăiați-l pe pielea exterioară a morcorului. Odată ce ați terminat, puteți arunca pielea decojită sau compost.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 6
    5. Re-clătiți și tăiați morcovii în bucăți mai mici. După peeling, ar trebui să clătiți morcovii din nou în apă rece înainte de a le tăia cu un cuțit adecvat, ca un cuțit de paring. Aveți grijă să nu vă tăiați morcovii nu mai subțiri decât /8 de un inch (.32 cm) subțire. Ei vor fi gătite în cannerul de presiune, iar piesele mai mici pot deveni mușchi.
  • În funcție de grosimea și lungimea morcovilor, este posibil să aveți nevoie doar să le tăiați în lungime. Morcovii mai lungi ar putea fi nevoie să fie tăiat longitudinal și apoi în părți latime.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătirea borcanelor și a cannerului de presiune
    1. Imagine intitulată poate morcovi Pasul 7
    1. Sterilizați borcanele și capacele. Puteți face acest lucru cu ușurință cu mașina de spălat vase de acasă. Pur și simplu a pornit-o "dezinfecta" și lăsați-o să ruleze printr-un ciclu cu borcanele și capacele din interior. Odată ce ciclul este terminat, borcanele dvs. vor fi gata pentru conservare.
    • Dacă nu aveți o mașină de spălat vase, puteți preîncălzi cuptorul la 225 ° F (107.2 ° C), puneți-vă borcanele într-o tigaie de prăjire și introduceți borcanele în cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Utilizați prudență atunci când scoateți borcanele. Ei vor fi foarte cald după sterilizare.
    • De asemenea, puteți utiliza o cană de baie de apă pentru a vă steriliza borcanele. Plasați-vă borcanele pe rack-ul cannerului și umpleți-l cu suficientă apă, astfel încât borcanele să fie umplute. Se fierbe borcanele din caner timp de 10 minute, apoi utilizați borcanul dvs. pentru a elimina borcanele fierbinți.
    • Capacele nu pot fi sterilizate prin metodele menționate anterior. Acest lucru poate deteriora compusul de etanșare pe ele. Capacele pot fi sterilizate prin scufundarea lor în apă și apoi fierbeți apa într-o cratiță. Nu aduceți apa la fierbere. Fierbeți capacele timp de 5 până la 10 minute și apoi îndepărtați-le cu clești.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 8
    2. Fierbeți o oală mare de apă. Într-o oală mare pe vârful aragazului, aduceți apă la o fierbere de rulare. S-ar putea, de asemenea, doriți să adăugați sare în apă, deși acest lucru nu este necesar. Dacă alegeți să faceți acest lucru, adăugați ½ linguriță de sare pe halbă (473 ml) și 1 lingură pe litru (litru) de apă.
  • Această metodă este menționată ca "Ambalare fierbinte." Cu toate acestea, puteți, de asemenea, morcovi brut. Pentru a face acest lucru, pur și simplu împachetați morcovii brut în borcanele dvs. de conserve, lăsând aproximativ 1 în (2.5 cm) de cap de cap.
  • Sarea este adesea adăugată la legumele conserve pentru a adăuga la aroma legumelor. Dacă vă place câmpia de legume, ar trebui să săriți adăugarea de sare în apă.
  • Imaginea intitulată poate morcovi Pasul 9
    3. Încălziți canerul de presiune. Diferitele canceruri de presiune vor avea caracteristici diferite, astfel încât să urmați întotdeauna instrucțiunile livrate împreună cu dispozitivul de presiune pentru cele mai bune rezultate. Altitudinea zonei pe care o trăiți va influența setarea pe care trebuie să o utilizați cu canerul de presiune, astfel încât să vă ajustați în mod corespunzător.
    Tabelul de ajustare a cannerului
    Altitudine în picioare

    Dial gauge canner

    Canner de ecartament ponderat

    0-1000

    11

    10

    1001-2000

    11

    15

    2001-4000

    12

    15

    4001-6000

    13

    15

    6001-8000

    14

    15

    8000-10.000

    15

    15

  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 10
    4. Așezați morcovii în vasul de fierbere de apă. Deoarece cannerul dvs. de presiune va găti și morcovii, nu trebuie să le fierbeți în apă pentru o perioadă lungă de timp. Cinci minute vor fi suficiente pentru a vă pregăti morcovii pentru conservare.
  • Partea 3 din 3:
    Canning morcovii
    1. Imagine intitulată poate morcovi Pasul 11
    1. Împachetați borcanele cu morcovi. Ar trebui să utilizați metoda care funcționează cel mai bine pentru dvs. În unele cazuri, ați putea găsi că puteți turnați apa caldă și morcovii în borcanul din pot. Pentru cantități mari, acest lucru nu poate fi fezabil, caz în care ați putea dori să utilizați clești pentru a elimina morcovii.
    • Morcovii trebuie ambalați relativ strâns în borcane și fiecare borcan ar trebui să aibă aproximativ 1 în (2.5 cm) de spațiu deschis între partea superioară a morcovilor / apei și a buzei borcanului.
    • Dacă ți-ai scos morcovii cu clești, va trebui să turnați apa clocotită în borcane cu morcovi.
  • Imaginea intitulată poate morcovi Pasul 12
    2. Puneți capacele pe borcane. Mai întâi ștergeți capacele cu o bucată de prosop de hârtie sau o cârpă fără scame. Apoi, puneți capacul metal al borcanelor dvs. de conserve, astfel încât fiecare capac să fie centrat pe gura borcanului. După aceea, înșurubați banda capacului borcanelor dvs. până când acestea sunt strânse.
  • Fii atent în timp ce faci asta. Borcanele vor deveni probabil foarte cald cu căldura morcovilor și a apei.
  • Poate doriți să țineți borcanele cu un mitt de cuptor, suport pentru oală sau mai multe straturi de pânză (ca un prosop pliat) pentru a vă proteja mâna de căldură și păstrați borcanul staționar în timp ce atașați capacele.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 13
    3. Puneți borcanele în caner. Din nou, cancere diferite pot avea proceduri ușor diferite. În general, va trebui să vă lăsați borcanele în caner timp de aproximativ 10 minute, lăsând greutatea oprită, dar capacul pornit.
  • În acest moment, borcanele vor fi probabil destul de calde. Este posibil să aveți nevoie să utilizați o pereche de clești sau un cuptor mitt pentru a vă deplasa borcanele de unde sunt la canerul de presiune.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 14
    4. Adăugați greutatea canerului de presiune. Pentru cele mai multe canale de presiune, după 10 minute au trecut, va trebui să închideți toate deschiderile până când manometrul ajunge la 10. Pentru majoritatea cancerurilor de presiune, veți dori să mențineți acest nivel de presiune timp de aproximativ 25 de minute.
  • Setați un cronometru pe telefon sau utilizați un cronometru de bucătărie, astfel încât să nu uitați de morcovii dvs. și să ajungeți cu o mizerie mare.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 16
    5. Opriți căldura pentru a lăsa borcanele să se răcească. În funcție de factori precum altitudinea, climatul și echipamentul dvs., acest lucru ar putea dura oriunde de la 45 de minute la o oră. Înainte de a vă deschide cannerul, dar după ce ați răcit, deschideți supapele de presiune și așteptați până când ecartamentul supapei ajunge la 0.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 17
    6. Scoateți borcanele și lăsați-i să se răcească peste noapte. Căldura reziduală poate rămâne în borcanele dvs. de ceva timp. Lăsați borcanele să se răcească încet și în mod natural, lăsându-le într-un loc sigur în bucătăria dvs. peste noapte.
  • Aveți grijă să nu lăsați borcane în care copiii sau membrii familiei ar putea să le atingă accidental.
  • Imagine intitulată poate morcovi Pasul 18
    7. Verificați borcanele pentru o etanșare adecvată. Un sigiliu necorespunzător poate duce la creșterea bacteriilor periculoase în borcanele dvs. Puteți verifica sigiliul prin strângerea ușoară a borcanului cu degetul și ascultați un sunet popping. Dacă auziți acest lucru sau simțiți capacul Flex sub deget, borcanul este sigilat necorespunzător.
  • Borcane sigilate necorespunzător pot fi stocate în frigider și mâncate ca în mod normal.
  • De asemenea, puteți repeta procesul de resetare a borcanului, dar în multe cazuri, acest lucru poate duce la depășirea morcovilor.
  • Imaginea intitulată poate transporta finală
    8. Bucurați-vă de morcovii de conservare pe tot parcursul anului. Conservele de legume pot dura până la doi ani și pot dura 7 până la 10 zile după deschidere dacă îi refrigerați. Poate doriți să stocați morcovii în depozitare la rece sau la subsol, astfel încât acestea să fie ușor accesibile, dar din cale.
  • sfaturi

    Avertizări

    Utilizați prudență la conservare. În diferite puncte, borcanele vor fi prea calde pentru a se ocupa de bare.
  • Urmați întotdeauna instrucțiunile care au venit cu canerul de presiune. Presiunea utilizată pentru a sigila borcanele dvs. poate provoca daune dacă este lăsată nesupravegheată sau utilizată incorect.
  • Este nesigur că poate mortar într-o baie de apă fierbinte fără decapare ei mai întâi. Un aragaz sub presiune este necesar pentru acest tip de conservare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Canning borcane
    • Canning Lids
    • Morcovi
    • Jar lifter (pentru sterilizarea băii de apă)
    • Oală mare
    • Cartofi de peeler (opțional recomandat)
    • Canner de presiune
    • Cuțit ascuțit (sugerat cuțit de paring)
    • Timer (sau telefon mobil)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar