Cum să clarificați articulațiile întunecate

Pielea întunecată pe articulații poate fi frustrant pentru a trata. Chiar dacă cunoașterea comună sugerează că spălarea mâinilor mai frecvente sau folosirea produselor de albire ar putea ajuta, acestea pot irita de fapt pielea și pot face problema mai rău. Pentru a șterge articulațiile întunecate în mod natural, încercați să exfoliați, hidratarea și protejarea articulațiilor de la soare. Adăugați vitamina C, acid kojic, niacinamidă sau acid ellagic pentru un impuls suplimentar. Dacă niciuna dintre aceste soluții nu funcționează după câteva luni, discutați cu un medic despre tratamentele cu prescripție medicală.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind remedii acasă sau peste-the-counter
  1. Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 1
1. Exfoliați-vă zilnic pielea. Pentru a crea o frecare exfoliantă de casă, amestecați părți egale de zahăr și ulei de măsline. Frecați amestecul în cercuri peste articulații timp de aproximativ 5 minute. Clătiți amestecul cu săpun și apă. Odată ce pielea sa luminat, exfoliați o dată pe săptămână.
  • De asemenea, puteți utiliza un scrub de exfoliere, disponibil la farmacii și magazine de comoditate.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 2
    2. Aplicați hidratantul și protecția solară în fiecare zi. În timp ce hidratantul și protecția solară nu vă pot ușura pielea, ele pot contribui la menținerea unui ton chiar și a pielii și pot preveni deteriorarea. Atunci când este utilizat în combinație cu alte tratamente, hidratanerul și protecția solară vă pot ajuta să vă mențineți articularea ușoară și netedă.
  • Sunscreenul de protecție poate ajuta, de asemenea, să împiedice întunericul suplimentar.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 3
    3. Evitați spălarea mâinilor prea mult sau folosind Bleach. S-ar putea să fiți auzit că articulele întunecate sunt cauzate de murdărie și pot fi curățate prin spălarea adesea a mâinilor sau folosind o cremă care conține bleach. Acest lucru are de fapt efectul opus cel mai mult timp, deoarece spălarea mâinilor prea mult sau folosirea produselor abrazive vă poate deteriora pielea și poate face articulele să pară mai întunecate.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 4
    4. Faceți o pastă de suc de copt și suc de lămâie pentru o soluție de casă bogată în vitamine. Amestecați împreună părți egale ale sucului de lămâie și a bicarbiei pentru a crea o pastă groasă. Răspândiți pasta peste articulații și lăsați-o să stea timp de aproximativ 20 de minute. Repetați acest proces în fiecare zi timp de o lună.
  • Dacă pasta este prea groasă pentru a se răspândi, adăugați mai multe suc de lămâie. Dacă este prea apoasă, adăugați mai multe biciclete.
  • Întotdeauna hidratați după utilizarea sucului de lămâie pe piele.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 5
    5. Utilizați o cremă cu acid kojic sau soia pentru a ușura pielea. Acidul kojic este un ingredient natural în soia. De-a lungul timpului, acidul kojic poate ușura melasma, pistrui și pete maro. Aplicați crema cu acid kojic într-un strat gros peste articulațiile dvs. de 1-2 ori pe zi.
  • Acidul kojic în starea sa naturală este instabil și devine mai puțin eficient atunci când este expus la lumină și aer. Multe creme folosesc dipalmitat Kojic, care este, de asemenea, un tratament eficient.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 6
    6. Găsiți un produs care conține niacinamidă pentru un tratament blând. Niacinamida este un ingredient care ajută la reducerea petelor întunecate, a liniilor fine și a condițiilor inflamatorii ale pielii. În general, nu este foarte iritant. Dacă aveți experiență de iritare, combinați niacinamida cu hidratant. Iritarea ar trebui să dispară în timp ce continuați să utilizați Niacinamidă. Utilizați crema de niacinamidă într-un strat subțire pe articulații o dată pe zi.
  • Pentru o soluție și mai eficientă, găsiți un produs cu niacinamidă și vitamina C.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 7
    7. Adăugați un acid ellagic la rutina dvs. de îngrijire a pielii pentru mai mulți antioxidanți. Acidul ellagic este un ingredient natural găsit în fructe de padure roșii, cum ar fi căpșuni și cireșe. Se oprește o enzimă care produce melanină. Găsiți o cremă cu acid ellagic pentru a ușura spoturile întunecate. Frecați-l în articulațiile dvs. o dată pe zi după spălarea mâinilor.
  • Acidul ellagic poate ajuta, de asemenea, protejarea împotriva razelor UV.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 8
    8. Utilizați o cremă cu peroxidază de lignină pentru un efect de iluminare subtil. Lignin Peroxidaza este un produs destul de nou care pare a fi o modalitate blândă de a reduce petele întunecate. Utilizați crema de 2 ori pe zi, numai pe petele întunecate și să evitați expunerea la soare. Pe parcursul mai multor luni, puteți observa o ușurare semnificativă a petelor întunecate.
  • Începând cu anul 2019, peroxidaza lignină este disponibilă numai într-un singur produs, Neova.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 9
    9. Luați suplimente de vitamina B12 dacă nu obțineți suficient din dieta dvs. Un deficit de B12 poate provoca articulațiile, inclusiv articulațiile, să se întunecă. Dacă ați trecut recent la o dietă vegetariană sau vegană, este posibil să aveți o deficiență B12. Încercați să luați 1 capsulă (aproximativ 500 mcg) de B12 pe zi pentru a vă ușura articulațiile.
  • Carne de vită, pește, ouă și produse lactate conțin cantități naturale ridicate de B12.
  • Metoda 2 din 2:
    Văzând un dermatolog pentru tratament
    1. Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 10
    1. Vedeți un dermatolog dacă tratamentele la domiciliu nu funcționează pentru a vă ușura articulațiile. Petele întunecate ar putea fi un semn al unei stări subiacente sau ați putea avea nevoie pur și simplu unui produs mai puternic de iluminare. Dermatologul dvs. va putea să facă o recomandare bazată pe cazul dvs.
    • Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre orice produse pe care le-ați folosit și despre orice medicamente pe care le luați.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 11
    2. Aplicați crema de iluminare cu prescripție de 1-2 ori pe zi, așa cum este recomandată de medicul dumneavoastră. Cremele puternice de iluminare sunt cele mai aplicate utilizând un mug de bumbac, astfel încât acestea să nu deterioreze pielea pe vârful degetelor. Răspândiți un strat subțire de cremă peste articulații folosind un bumbac de bumbac.
  • Evitați atingerea pielii articulațiilor pentru câteva ore după aplicarea cremei.
  • Utilizați protecția solară în plus față de cremele de iluminare pe bază de prescripție medicală. Utilizarea hidratantului și a protecției solare ajută la ușurarea iritării.
  • Aceste creme pot conține ingrediente cum ar fi hidrochinonă, acid kojic sau acid azelaic.
  • Imagine intitulată Clear Dark Knuckles Pasul 12
    3. Întrebați dacă tratamentul cu lumină laser a pielii este potrivit pentru dvs. Chirurgii plastici pot elimina patch-urile de piele întunecate utilizând tratamentul cu laser. Tratamentul cu laser durează de obicei 30-60 de minute și pielea durează aproximativ 2 săptămâni pentru a se recupera. Medicul dumneavoastră va oferi anestezic în timpul procedurii, dar pielea dvs. se poate simți dureroasă sau sensibilă după aceea.
  • Tratamentul cu laser prezintă rezultate rapide, dar poate fi costisitoare și nu funcționează întotdeauna. În SUA, se așteaptă să plătească 600-2000 $ pentru tratamentul, în funcție de medic și de procedura laser specifică pe care o sugerează.
  • Cu unii oameni, tratamentul cu laser luminează temporar pielea și apoi revine la o culoare închisă.
  • După tratamentul cu laser, o senzație de furnicătură ușoară similară arsurilor solare este normală.
  • sfaturi

    Fii răbdător. Va observa probabil o schimbare în pielea dvs. după câteva săptămâni sau chiar luni de tratament. Este nevoie de timp pentru a trata articulațiile întunecate.

    Avertizări

    Pielea întunecată pe articulații poate fi un semn de condiții grave de bază, cum ar fi diabetul sau prediabetul. Dacă aveți una dintre aceste condiții, tratarea bolii poate scăpa, de asemenea, de pielea întunecată.
  • Hidrochinonul este adesea folosit pentru luminarea pielii. Cu toate acestea, a devenit controversat și poate provoca iritarea sau chiar mai multe complicații grave.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar