Cum să clarificați coapsele interioare întunecate

Dacă sunteți deranjați de patch-uri mai întunecate de piele pe coapsele dvs. interioare, nu sunteți singuri! Mulți oameni experimentează această problemă din mai multe motive diferite, de la Chafing la dezechilibre hormonale. Încercați să utilizați ingredientele pe care cel mai probabil le aveți deja acasă pentru a ușura acele zone mai întunecate, cum ar fi aloe vera, ulei de nucă de cocos și suc de lămâie. Dacă remediile la domiciliu nu funcționează, verificați cu dermatologul și încercați unele opțiuni de supra-the-the-counter, cum ar fi vitamina C ser sau crema de hidrochinonă. Poate dura câteva luni pentru a vedea rezultatele, dar cu aplicația zilnică și o anumită răbdare, ar trebui să observați o diferență.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încercarea produselor peste-contra
  1. Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 1
1. Vizitați mai întâi un dermatolog pentru a obține un diagnostic. Înainte de a utiliza orice produse Over-The-Counter (OTC), programați o întâlnire cu dermatologul dvs. astfel încât să poată exclude ceva mai grav, care ar putea provoca petele întunecate. Odată ce știu cauza principală, ei pot recomanda un curs bun de tratament.
  • Coapsele interioare întunecate pot fi cauzate de câteva lucruri diferite. Chafing, piele sensibilă, dezechilibre hormonale sau hiperpigmentare ar putea fi vinovatul. Dermatologul dvs. este singura persoană care vă poate oferi un adevărat diagnostic.

Bacsis: Dermatologul dvs. poate recomanda sărituri direct la un tratament cu prescripție medicală. Ele pot prescrie adesea creme de hidrochinonă mai mare și seroane de retinol decât ați putea cumpăra la magazin.

  • Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 2
    2. Alegeți o cremă de hidrochinonă 2% pentru a vă ușura coapsele interioare. Hidrochinonul încetinește producția de melanină și face ca petele întunecate să apară mai ușoare. Aplicați-o o dată pe zi la coapsele interioare - opriți-vă să o utilizați dacă provoacă stupi sau o senzație de arsură.
  • De asemenea, puteți utiliza această cremă pe alte părți ale corpului dvs. care au pete întunecate.
  • De obicei durează aproximativ 2 luni pentru a începe să vadă rezultatele.
  • Avertizare: Cel mai mult, utilizați crema de hidrochinonă timp de 4-5 luni înainte de a lua o pauză. Este important să vă dați pielea ceva timp pentru a se restabili. Dacă doriți să continuați să utilizați crema de hidrochinonă, așteptați cu 2-3 luni înainte de a începe să o aplicați din nou.

  • Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 3
    3. Să investească într-un seric de retinol sau vitamina C pentru a ușura pielea și pentru a-și îmbunătăți textura. Frecați câteva picături ale serului în coapse în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Aceste seroane pot face ca pielea să se reînnoiască mai repede, ceea ce înseamnă că celulele moarte vor fi plecate și înlocuite cu cele mai luminoase mai luminoase.
  • Pentru cele mai bune rezultate, puneți ser pe pielea uscată.
  • Avertizare: Nu utilizați serțul de retinol dacă sunteți gravidă. Șansele sunt tu și bebelușul tău ar fi bine cu un astfel de mic tratament topic, dar este încă sfătuit să eviți cu totul în timpul sarcinii.

  • Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 4
    4. Încercați un tratament topic acid pentru a îndepărta celulele moarte și a ușura pielea. Căutați produse care includ acidul glicolic, acidul azelaic sau acidul kojic. Acești acizi îi îndepărtează, în esență, stratul superior de piele pentru a dezvălui pielea mai luminoasă dedesubt. Aplicați tratamentul în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Opriți-l să o utilizați imediat dacă provoacă o senzație de arsură sau erupție cutanată.
  • Cel mai bine este să utilizați aceste tipuri de produse împreună cu un hidratant, deoarece acestea tind să se usuce pielea. Dacă aplicați tratamentul acid pe timp de noapte, utilizați o cremă sensibilă sau un ulei de nucă de cocos dimineața.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare, pasul 5
    5. Utilizați produsul dvs. OTC în fiecare zi timp de 6-8 săptămâni pentru a vedea rezultatele. În general, durează ceva timp pentru a observa o schimbare vizibilă în tonul pielii. Produse care promite rezultatele peste noapte sau într-o săptămână, de obicei, nu funcționează sau nu conțin substanțe chimice dăunătoare. Fiți răbdători și în concordanță cu aplicația pentru a vedea coapsele interioare mai ușoare în câteva luni.
  • Dacă după acel moment încă nu vedeți o diferență, poate doriți să încercați un alt produs sau să discutați despre opțiunile dvs. cu dermatologul dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind remedii la domiciliu
    1. Imagine intitulată Coapse interioare clare întunecate Pasul 6
    1. Aplicați miere la punctele dvs. întunecate pentru a le ajuta să se estompeze. Utilizarea mierei poate hidrata pielea și calitățile sale antibacteriene pot ajuta la estomparea tonului pielii inegale în timp. Luați 1 până la 2 lingurițe (4.9 la 9.9 ml) de miere și frecați-l în coapse. Clătiți-l cu apă caldă după 10 minute.
    • Luați în considerare crearea unui scrub de exfoliere cu 1 linguriță (4 grame) de zahăr. Scrubul ar putea ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, care vă pot lumina pielea chiar mai rapidă.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 7
    2. Amestecați suc de lămâie cu un ulei de hidratare pentru a ușura plasturi întunecate ale pielii. Citrice în suc de lămâie vă poate ajuta în mod natural să vă ușurați pielea. Puteți fie să diluați 1 lingură de 1 lingură de suc de lămâie cu 1 lingură de apă și să o aplicați pe piele sau să creați o salvă mai hidratantă prin combinarea sucului de lămâie cu 2 până la 3 linguri (30 până la 44 ml ) de ulei de nucă de cocos, unt de shea sau ulei de migdale.
  • Fie lăsați sucul de lămâie pe piele, fie ștergeți-l cu apă caldă după 10-15 minute.
  • Deoarece sucul de lămâie este acid, poate doriți să o testați mai întâi pe piele, astfel încât să vă asigurați că nu arde sau irită pielea.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare Pasul 8
    3. Lăsați coapsele interioare prin aplicarea castraveților tăiate sau bătute. Tăiați 5-6 felii de castravete și pur și simplu frecați-le peste zonele întunecate timp de aproximativ 5 minute. Sau puteți tăia mai multe felii și lăsați-le pe coapsele dvs. interioare timp de aproximativ 20 de minute.
  • Castraveții au mari antioxidanți și vitamine A și C. Ele pot ajuta la combaterea decolorărilor pielii în timp.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare, pasul 9
    4. Utilizați Gel Aloe Vera pentru a vă ajuta să vă ușurați și să vă vindecați pielea. Dacă coapsele dvs. sunt iritate și decolorate, aplicați un strat subțire de aloe vera la punctele afectate timp de 15-20 de minute. Aloe conține elemente antiinflamatorii, deci ar trebui să vă liniștească pielea - conține și aloin, care vă poate ușura pielea cu utilizare pe termen lung.
  • Puteți folosi aloe proaspete dintr-o plantă aloe vera, sau ați putea folosi magazinul ALOE VERA GEL ALOE VERA.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea petelor întunecate
    1. Imagine intitulată coapse interioare întunecate Pasul 10
    1. Mențineți o greutate sănătoasă, astfel încât coapsele să nu freconeze atât de mult. Chafingul care vine de la coapsele voastre care se freciază în mod consecvent unul față de celălalt este unul dintre principalii vinovați ai coapsei interioare întunecate. În timp ce ar trebui să pierdeți numai în greutate dacă doriți, rețineți că poate reduce cantitatea de experiență pe care o experimentați.
    • Unii oameni vor experimenta coapsa, indiferent de greutatea lor.
    • Încercați să purtați pantaloni scurți spandex de sub fuste sau rochii pentru a împiedica coapsele să se frece împreună în timp ce mergeți pe jos.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare, pasul 11
    2. Opriți purtarea pantalonilor strânși pentru a reduce chafing-ul și pentru a vă proteja pielea. Distrează-ți țesăturile care nu lasă pielea să respire și să-ți îmbrățișeze coapsele prea strâns. În schimb, căutați pantaloni care sunt de umiditate și care vă lăsați pielea să respire. Bumbacul este o alegere excelentă, la fel ca și pantalonii specifici.
  • Blugi sunt o cauză majoră a coapsei chagice. Asigurați-vă că blugi se potrivesc bine și nu sunt prea strânse sau prea libere.
  • Dacă pantalonii tăi sunt incomode și provoacă chating, dar trebuie să le purtați, să aplicați o cremă sau o pulbere la coapse înainte de a vă îmbrăca dimineața. Pulberea pentru copii sau produse similare absoarbe transpirația și vă pot ajuta să vă mențineți confortabil mai mult timp.
  • Imagine intitulată coapse interioare clare, pasul 12
    3. Evitați paturile de bronzare sau expunerea la soare pentru a împiedica întunecarea ulterioară. Când sunteți în aer liber, asigurați-vă că aplicați protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare pentru întregul corp, inclusiv coapsele interioare. Căutați produse care includ oxid de zinc sau dioxid de titan și care promovează "protecția la spectrul larg."
  • Expunerea la soare crește producția de melanină, care va face ca zonele întunecate să fie mai închise.
  • Imagine intitulată coapse interioare întunecate Pasul 13
    4. Utilizați spalarea corpului și cremele de bărbierit făcute pentru pielea sensibilă. Unele produse de îngrijire a pielii sunt prea dur pentru pielea sensibilă a coapsei dvs. interioare. Dacă întâmpinați disconfort și iritație, mai ales după bărbierit, încercați să schimbați produsele normale pentru cele mai blânde sau fabricate din ingrediente naturale.
  • Căutați produse care sunt liniștitoare și hidratante. Unt de shea, ulei de nucă de cocos și fulgi de ovăz sunt ingrediente mari care ar trebui să fie calm, mai degrabă decât irită, pielea ta.
  • Imagine intitulată coapse interioare întunecate Pasul 14
    5. Vizitați medicul dumneavoastră dacă simțiți că ați putea avea un dezechilibru hormonal. Uneori nu există nimic pe care îl puteți face local pentru a combate coapsele interioare întunecate. Dezechilibrele hormonale sau lucruri precum sindromul ovarian polichistic (PCOS) pot provoca modificări ale tonului pielii. Medicul dumneavoastră este cea mai bună persoană pentru a determina dacă acest lucru este adevărat pentru dvs. și pentru a vă ajuta să veniți cu un plan de tratament.
  • Multe femei gravide suferă de hiperpigmentare pe coapse, stomac, față și mâini. Dacă acest lucru se întâmplă cu dvs., vă puteți aștepta ca decolorarea să se estompeze în lunile următoare nașterii.
  • sfaturi

    Multe dintre aceste produse și remedii la domiciliu pot fi utilizate pe întregul dvs. corp pentru a combate tonul inegal al pielii.

    Avertizări

    Este o idee bună să vizitați un dermatolog înainte de a începe orice curs de tratament pentru o problemă a pielii. Ele pot exclude probleme mai grave și ajută la determinarea cauzei coapsei dvs. interioare întunecate.
  • Opriți utilizarea unui produs sau ingredient care provoacă o erupție cutanată sau face ca pielea să fie iritată.
  • Dacă utilizați crema de hidrochinonă, opriți după 4-5 luni pentru a preveni deteriorarea pielii.
  • Evitați utilizarea cremei de retinol sau a serului dacă sunteți gravidă. Șansele sunt că tu și copilul tău ar fi bine, dar este încă recomandat să nu fie folosit în timpul sarcinii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar