Cum să obțineți pielea corectă: poate remediile naturale?

În timp ce este mai bine să acceptați și să vă îmbrățiați aspectul, există tot felul de motive pe care le-ați putea dori să vă simțiți pielea mai echitabilă, iar oamenii încearcă să-și ușureze pielea tot timpul. Din păcate, în timp ce ați putea chiar să vă lăsați tonul pielii, nu există modalități recomandate de a obține o piele mai echitabilă în mod natural. Remediile de acasă nu sunt dovedite de lucru, iar unele ar putea fi chiar periculoase. Cu toate acestea, sunteți încă în noroc! Există unele creme de peste-contra-the-counter pe care le puteți utiliza pentru a ușura patch-urile întunecate și puteți încerca, de asemenea, unele tratamente profesionale vizitând dermatologul dvs. Cu aceste opțiuni, vă puteți ușura pielea în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 4:
Picking crema pentru spoturi întunecate

Există multe creme și loțiuni de albire a pielii pe piață, deci probabil că sunteți confuzi în legătură cu care lucrează. Din fericire, alegerea potrivită este mai ușoară atunci când știți ce să căutați. Puteți obține aceste creme fără o rețetă de la farmacii. De obicei, cremele de iluminare sunt destinate numai zonelor mici cum ar fi petele de vârstă. Asigurați-vă întotdeauna să întrebați un dermatolog dacă aceste creme sunt sigure înainte de a le utiliza pe zone mai mari.

  1. Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 1
1. Reduceți melanina cu acid kojic. Acidul kojic poate ajuta cu tot felul de probleme de piele, inclusiv pigmentarea. Obțineți o cremă cu acest ingredient pentru a încerca să vă ușurați pielea. Aceste produse ar trebui să fie disponibile fără prescripție medicală.
  • Principalul efect secundar al acidului kojic este dermatita minoră și iritarea pielii.
  • Acidul kojic ar putea face pielea mai vulnerabilă la arsurile solare, deci aveți grijă de expunerea la soare după ce ați folosit-o.
  • Imaginea intitulată obține pielea corectă în mod natural Pasul 2
    2. Încercați crema retinoid pentru a lupta împotriva hiperpigmentării. Cremele retinoid sunt tratamente populare pentru toate tipurile de probleme de piele, cum ar fi pete de vârstă și riduri. Ele pot ușura, de asemenea, pete întunecate și păstrează pielea sănătoasă. Obțineți o cremă de retinoid peste-counter pentru a încerca să vă ușurați pielea.
  • De asemenea, puteți obține o cremă retinoidă mai puternică, cu o rețetă de la un dermatolog.
  • Cremele retinoid pot provoca uscăciune, roșeață și peeling în petele în care îl folosiți.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 3
    3. Confirmați că orice cremă pe care o utilizați nu conține mercur. Unele creme de iluminare a pielii au mercur în ele și acest lucru ar putea fi dăunător. Expunerea de mercur ar putea provoca probleme renale, precum și deteriorarea vederii și a auzului. Evitați orice produse de piele care conțin mercur prin verificarea ingredientelor lor și, de asemenea, caută următoarele semne.
  • Dacă eventualele ingrediente sunt Calomel, Cinnabaris, Hydrargrgyri oxidum rubrum sau Quicksilver, atunci produsul are mercur în ea.
  • Dacă există un avertisment despre păstrarea cremă de argint, aur, aluminiu și bijuterii, atunci probabil că are mercur.
  • Imaginea intitulată obține pielea corectă în mod natural Pasul 4
    4. Utilizați hidrochinonă la spoturi întunecate. Acesta este un agent comun de albire a pielii care poate bloca producția de melanină. Este folosit în multe creme de iluminare peste-contra. Încercați să obțineți o cremă sau o loțiune de hidrochinonă de 2% pentru a vedea dacă acest lucru funcționează pentru dvs.
  • Unii medici sfătuiesc să folosească hidrochinona, deoarece a fost legată de unele efecte secundare cum ar fi întunecarea pielii sau albirea excesivă. În general, medicii spun că este în siguranță în concentrații sub 4%, dar fiți în siguranță și întotdeauna întrebați dermatologul dvs. înainte de a utiliza această cremă.
  • Efectul de iluminat de la hidrochinonă este temporar, deci va trebui să-l utilizați în mod continuu. Pielea ta se va întuneca din nou în lumina soarelui, astfel încât să folosiți întotdeauna Sunblock când ieșiți afară.
  • Hidrochinonul produce, de obicei, rezultate în termen de 4 săptămâni.
  • Metoda 2 din 4:
    Utilizarea corectă a cremei

    După ce alegeți o cremă de utilizat, aplicați-o este ușor. În primul rând, verificați întotdeauna instrucțiunile pentru a vă asigura că îl utilizați corect. Urmați acești pași pentru a vă ușura pielea cu creme OTC.

    1. Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 5
    1. Testați mai întâi crema într-o zonă mică. Înainte de a utiliza crema, asigurați-vă că nu aveți sensibilități la el. Frecați un pic pe un mic sunt de pielea dvs. și așteptați câteva minute. Verificați orice roșeață sau iritare. Dacă toate arată bine, atunci puteți folosi crema pe piele.
    • Dacă aveți reacții, atunci nu utilizați această cremă.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 6
    2. Frecați un strat subțire de cremă pe zonele pe care doriți să o ușurați. Strângeți o cantitate mică de cremă pe deget sau o tampon de bumbac. Apoi frecați-l în petele întunecate de pe piele.
  • Păstrați orice cremă departe de nas, ochi sau gură.
  • Amintiți-vă că aceste creme sunt, de obicei, destinate numai pentru mici pete întunecate, nu zone mari. Adresați-vă dermatologului dvs. dacă îl utilizați pe zone mari este în siguranță.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 7
    3. Spălați-vă mâinile după aplicarea cremei. Acest lucru este important pentru a preveni orice ușurare accidentală a degetelor sau a altor zone ale pielii.
  • Chiar dacă ați folosit un tampon de bumbac, este mai bine să vă spălați mâinile oricum, doar în cazul în care aveți o loțiune pe mâini fără să o realizați.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 8
    4. Nu lăsați pe nimeni să atingă crema pentru câteva ore. Cremele de iluminare se pot freca din piele și pe alți oameni, care ar putea ușura pielea accidentală. Dați crema cel puțin câteva ore pentru a vă înmuia înainte de frecare împotriva oricui.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 9
    5. Continuați tratamentul zilnic timp de 3-4 luni. Cremele de iluminare a pielii nu funcționează mai ales rapid, deci va trebui să rămâneți cu tratamentul. Continuați să aplicați zilnic crema și să permiteți 3-4 luni pentru ca tratamentul să funcționeze.
  • În general, dacă nu ați văzut nici o diferență în 3 luni, discutați cu dermatologul dvs. pentru alte sugestii.
  • Dacă produsul oferă instrucțiuni diferite, urmați-le în schimb.
  • Metoda 3 din 4:
    Potențiale remedii la domiciliu

    Puteți întâlni o mulțime de tratamente la domiciliu online pentru a vă ușura pielea. Din păcate, majoritatea acestor remedii nu funcționează. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face acasă este limitarea expunerii la soare pentru a împiedica pielea să devină mai întunecată. În afară de asta, vorbind cu dermatologul dvs. este cel mai bun lucru de făcut.

    1. Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 13
    1. Purtați protecție solară de fiecare dată când ieșiți afară. Aceasta nu va ușura tonul pielii, dar poate împiedica pielea să devină mai întunecată și deteriorată. Ori de câte ori ieșiți la soare, asigurați-vă că purtați cel puțin SPF 15 pentru a vă proteja pielea și pentru a împiedica obținerea mai întunecată.
    • Purtarea de protecție solară este deosebit de importantă dacă utilizați orice creme de iluminare deoarece vă fac pielea mai sensibilă la soare.
  • Imaginea intitulată obține pielea corectă în mod natural Pasul 14
    2. Evitați expunerea la soare în mijlocul zilei. Soarele este de obicei mai puternic între orele 10:00 și 2:00, astfel încât veți obține cea mai mare expunere dacă sunteți în afara acestor ore. Faceți tot posibilul pentru a rămâne în interior în aceste ore dacă puteți, și asigurați-vă că purtați o mulțime de protecție solară dacă trebuie să ieșiți.
  • Dacă trebuie să ieșiți în timpul acestor ore, încercați să cheltuiți cât mai mult timp în umbră posibil.
  • Imaginea intitulată obține pielea corectă în mod natural Pasul 15
    3. Nu utilizați remedii de albire a casei neconfirmate. Dacă căutați online pentru sfaturi de iluminare a pielii la domiciliu, s-ar putea să întâlniți totul de la kiturile de albire la remedii ca utilizarea sucului de lămâie, iaurt sau înălbitor pe piele. Nici unul dintre aceste sfaturi nu este dovedit a lucra, iar unii ar putea fi periculoși. Dacă doriți să vă ușurați tonul pielii, cel mai bun lucru de făcut este să discutați cu un dermatolog pentru tratamente profesionale.
  • Metoda 4 din 4:
    Laser cu strălucire

    În timp ce unele creme OTC vă pot ajuta să vă ușurați pielea, ei nu sunt garantați să lucreze. Din fericire, aveți în continuare opțiuni, deci vorbiți despre strălucirea pielii cu un dermatolog. Cea mai obișnuită procedură este tratamentul cu laser pentru a reduce melanina în piele. Dermatologul dvs. poate face această procedură și poate ușura tonul pielii.

    1. Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 10
    1. Vizitați un dermatolog pentru a discuta despre luminarea pielii. Tratamentele de iluminare a pielii, inclusiv tratamentele cu laser, trebuie făcute într-un birou dermatolog. Faceți o programare și discutați despre procedura corectă pentru dvs.
    • Dermatologul va face probabil un test de piele minor pentru a vă asigura că nu sunteți sensibil la lasere. Ei vor expune o mică parte a pielii la laser și să aștepte câteva săptămâni pentru a vedea dacă aveți o reacție. Dacă nu, atunci tratamentul ar trebui să fie în siguranță.
  • Imaginea intitulată obține pielea corectă în mod natural Pasul 11
    2. Participați la sesiunea de tratament cu laser. Tratamentele laser sunt destul de simple. Dermatologul va organiza un dispozitiv laser împotriva pielii timp de 30-60 de minute pentru a deteriora melanina în piele. Vor folosi probabil un jet de aer rece pentru a vă menține pielea răcoroasă în timpul procedurii. După terminarea tratamentului, puteți să vă întoarceți acasă pentru a vă recupera pielea.
  • S-ar putea să simțiți un pic de ardere sau prindere în timpul tratamentului. Acest lucru este normal, dar spuneți dermatologului dacă simțiți o mulțime de durere.
  • Dermatologul ar putea folosi o cremă anestezică pentru a vă amortiza pielea și pentru a ajuta la durere.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea corectă în mod natural Pasul 12
    3. Urmați instrucțiunile după îngrijire timp de 2 săptămâni după tratamentul dvs. Laserele vă deteriorează pielea, astfel încât veți vedea o anumită roșeață, vânătăi și inflamații după aceea. Acest lucru este normal și ar trebui să fie clar în 2 săptămâni. În timp ce pielea se vindecă, spălați zona ușor în fiecare zi cu săpunuri și apă fără parfumuri, apoi aplicați jeleu aloe vera sau petrol pentru a vă ajuta pielea să se vindece. Evitați să luați sau să zgâriați orice scabs care formează. Atâta timp cât urmați instrucțiunile de după -care, pielea dvs. ar trebui să se vindece în curând și să arate un ton mai ușor.
  • De asemenea, puteți lua amețitori de durere pentru a vă ajuta cu disconfortul.
  • Urmați întotdeauna instrucțiunile specifice dermatologului pentru îngrijirea după îngrijire.
  • Taieri medicale

    Nu sunteți singuri dacă căutați modalități naturale de a vă ușura pielea. Din păcate, nu există remedii recomandate la domiciliu pentru piele mai echitabilă. Din fericire, aveți încă o mulțime de opțiuni dacă doriți să vă lăsați pielea. Unele creme de iluminare OTC pot funcționa dacă le folosiți corect și întrebați mai întâi dermatologul. Dacă acest lucru nu funcționează, atunci unele tratamente din dermatolog vă pot ajuta să vă atingeți obiectivul. Mai degrabă decât să încercați să vă schimbați, totuși, puteți încerca, de asemenea, să acceptați tonul pielii și să îmbrățișați cine sunteți.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar