Cum să devii ortodont

Ortodontiștii sunt specialiști dentari care corectează alinierea necorespunzătoare și îndreptați dinții. Activitatea lor poate ajuta pacienții să obțină dinți frumosi drepturi și să remedieze probleme care ar putea interfera cu sănătatea orală. A deveni un ortodont este un proces înfricoșător care necesită patru ani de studiu universitar, patru ani de școală dentară și cel puțin 2 ani de rezidență. Dacă sunteți la provocare, puteți avea o carieră de îndeplinire a pacienților să obțină zâmbete frumoase!

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru școala dentară
  1. Imaginea denumită devine un pas ortodont 1
1. Luați cursurile de licență potrivite. Participați la un colegiu de patru ani pentru a câștiga gradul de licență și pentru a lua cursuri care vă vor pregăti pentru școala dentară. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să discutați cu consilierul dvs. academic pentru a vă ajuta să vă alegeți cursurile. Deși nu există niciun important major necesar pentru admitere, veți avea nevoie de fundal în anumite subiecte pentru a trece testul de admitere dentară (DAT). Școlile dentare vor căuta, de asemenea, următoarele clase de pe transcriere atunci când vă gândiți la cererea dvs.:
  • Necesar: Biologie cu chimie de laborator cu chimie de laborator cu laborator cu laborator - o clasă de engleză cu un accent de scriere
  • Recomandat: Anatomie - Biochimie - Psihologie - Matematică
  • Cursuri independente care vă fac un candidat mai puternic: Afaceri - O limbă străină - Umanități sau cursuri de științe sociale
  • Imagine intitulată 109382 2
    2. Planificați-vă cu înțelepciune anii de licență. Nu este suficient să luați clasele recomandate. Pentru a vă pregăti cel mai bine pentru DAT și Admitență, trebuie să fiți inteligenți despre ordinea în care le luați. Unele dintre cursurile necesare pentru intrarea în școala dentară nu sunt de fapt testați pe DAT. Luați mai întâi cursurile testate și salvați cursurile netestate mai târziu. Mulți studenți iau examenul de admitere în timpul verii înainte de anul lor de juniori. Deși ar trebui să creați un plan cu consilierul dvs. academic, o posibilă foaie de parcurs pentru cursurile dvs. este:
  • Anul Freshman: biologie, chimie anorganică și electives generale
  • Anul Sophomore: Chimie organică, electives de biologie, matematică și electives generale
  • Vara Înainte de Junior An: Luați examenul de admitere dentară
  • Anul Junior: Fizică, engleză și electives general
  • Anul senior: biochimie și electives general
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont 3
    3. Aflați cum este structurată examenul DAT. Examenul de admitere dentară este împărțit în 4 părți: 1. Studiul științelor naturale, 2. Test de capacitate perceptuală (PAT), 3. Citirea înțelegerii și 4. Raționamentul cantitativ. DAT este un test de o zi, astfel încât să acoperiți toate cele patru secțiuni în aceeași zi. Ar trebui să citiți Ghidul programului DAT al Asociației Dental American pentru informații detaliate despre examen înainte de a aplica pentru ao lua.
  • Ancheta de științe naturale: aveți 90 de minute pentru a răspunde la 40 de biologie, 30 de chimie anorganică și 30 de chimie organică de răspuns scurt răspuns.
  • PAT: Aveți 60 de minute pentru a răspunde la întrebări care testează capacitatea dvs. spațială și logica. Cele 90 de întrebări acoperă discriminarea unghiului, numărarea cubului, recunoașterea, 3D pentru dezvoltare și plierea hârtiei.
  • Citirea înțelegerii: Aveți 60 de minute pentru a răspunde la 50 de întrebări care testează capacitatea dvs. de a trage informații de la 3 pasaje diferite de scriere.
  • Raționamentul cantitativ: aveți 40 de minute pentru a răspunde la 40 de întrebări care testează cunoștințele despre algebră, probleme de cuvânt, analiza datelor, compararea cantitativă și probabilitatea și statisticile.
  • Imaginea denumită devine un etape de ortodont 4
    4. Ia un examen de practică. Ar trebui să începeți pregătirea pentru examen cu mult înainte de timp. Este posibil să fie util să faceți un examen de practică înainte de a începe să studiați, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă evaluați punctele forte și punctele slabe. Puteți utiliza acele informații pentru a vă concentra orele de studiu în zonele în care aveți nevoie de cel mai mare ajutor. Deși trebuie să cumpărați examene de practică de la American Dental Association, mulți studenți găsesc beneficiile depășesc costurile mici.
  • Testul de practică online costă 37 USD începând cu 2015, iar testul de practică a formatului de imprimare costă 27 USD + taxe și transport maritim.
  • Puteți achiziționa examene de practică cât de des doriți ca în timpul procesului de studiu pentru a vedea cum vă îmbunătățiți.
  • Imaginea intitulată deveni un ortodont
    5. Găsiți resursele de studiu. Există multe cărți de testare, ghid și cursuri disponibile pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru examen. Cele mai populare și disponibile resurse disponibile sunt disponibile prin Kaplan și recenzii prininceton. Încercați să vă faceți prieteni cu alți studenți pre-dentari care au luat deja data și să solicite sfatul lor despre cum să studiezi pentru ea. Cereți copii ale oricăror ghiduri de studiu pe care le-au folosit sau le-au creat pentru ei înșiși.
  • Rețineți că conținutul secțiunii de raționament cantitativ sa modificat semnificativ în 2015.Ghidurile utilizate sau depășite înainte de 2015 vă vor pregăti pentru informații care nu mai sunt pe examen și nu vă vor pregăti pentru informații care sunt acum incluse în acea secțiune.
  • Imaginea intitulată deveni un ortodont
    6. Să fie disciplinat în pregătirea testului. Când luați cursuri, aveți un profesor care stabilesc termene și asigurați-vă că rămâneți în program. Pentru DAT, totuși, va trebui să vă auto-motivați. Studiind pentru DAT nu va fi distractiv, mai ales când prietenii tăi se distrează. Dar dacă doriți să vă atingeți obiectivele, trebuie să vă dedicați pregătirea. Doar trecând testul nu este suficient pentru a intrați în școala dentară - Trebuie să obțineți un scor extrem de competitiv.
  • Creați un program de studiu pentru dvs. Dacă spui doar că vei studia când ai timp liber, vei găsi că nu ai timp să nu ai timp!
  • Anulați cel puțin o oră în fiecare săptămână pentru a studia pentru testare. Ar trebui să studiezi în același timp în fiecare zi de luni și în fiecare marți etc.
  • Început mai mult timp în weekend.
  • Imaginea intitulată deveni un etapa 7 ortodont
    7. Aplicați pentru a lua DAT. Ar trebui să aplicați pentru examen cu 60-90 de zile înainte de a dori să o luați. Pentru a aplica pentru examen, va trebui mai întâi să creați un DentPin®, care reprezintă numărul de identificare personală dentară. Odată ce ați primit Dentpinul dvs., utilizați-l pentru a aplica pentru DAT pe site-ul Asociației American Dental.
  • Testul de înregistrare costă 25 USD dacă vă înregistrați 31+ zile lucrătoare (exclude weekend-urile și sărbătorile) înainte de data solicitată. Costă 60 de dolari dacă înregistrați 6-30 de afaceri cu zile înainte de dată și 100 $ dacă înregistrați cu 1-5 zile înainte de data de testare.
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont 8
    8. Luați testul de admitere dentară. Asigurați-vă că știți cum să ajungeți la site-ul de testare și să găsiți parcare etc. în prealabil, astfel încât să nu fugi târziu în ziua cea mare. Ajungeți la site-ul de testare la începutul zilei de testare pentru a vă permite să vă stabiliți și să vă obișnuiți cu setările dvs. Va trebui să arătați două forme de identificare care să fie admise la examen, inclusiv un ID foto emis de guvern.
  • Calculatorul de testare vă permite "marcă" întrebări nu sunteți sigur să vă întoarceți la ei. Răspundeți la toate întrebările cu care sunteți încrezător în primul rând pentru a vă asigura că obțineți toate punctele pe care le puteți. Reveniți la întrebările mai grele după aceea.
  • Să folosească bine pauza pe care o veți primi la punctul de la jumătatea drumului. Mănâncă o gustare pentru a vă re-energiza și a vă întinde picioarele și spatele. Patru ore este o lungă perioadă de timp pentru a sta într-un singur loc!
  • Puteți lua DAT de până la 3 ori, în așteptare de 90 de zile între fiecare examen. Dacă doriți să reluați examenul pentru a încerca un scor mai mare, întoarceți-vă doar pentru a studia și a vă dubla eforturile.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea educației dentare
    1. Imaginea intitulată deveni un pas ortodont
    1. Aplicați la școlile dentare. Cele mai multe școli dentare utilizează site-ul Asociației American de Educație Dental pentru procesul de aplicare, deși programele individuale se vor conecta la site-ul lor specific de aplicație. Aplicați la școlile dentare în timpul verii după anul dvs. de juniori, când aveți scorurile finale DAT. Comitetele de admitere iau în considerare următoarele informații atunci când evaluează solicitanții școlii dentare:
    • Dat Scoruri
    • GPA
    • Scrisori de recomandare
    • Declarație personală
    • Interviu - Aflați dacă Centrul de carieră al Universității dvs. oferă interviuri mock pentru a se pregăti pentru procesul de interviu.
    • Experimentați umbrirea la un birou stomatologic
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont
    2. Plătiți un depozit pentru un loc în școala dentară. Dacă vi se oferă înscriere într-unul din programele pe care le-ați solicitat, vi se poate cere să depuneți un depozit pentru a vă rezerva locul. Cele mai multe școli dentare își trimit ofertele în decembrie.
  • De îndată ce știți unde mergeți, contactați biroul de ajutor financiar al programului pentru a începe procesul de aplicare a ajutorului financiar. În multe cazuri, ajutorul financiar lucrează la o bază de primă valoare.
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont
    3. Studiați greu în școala dentară. Veți câștiga fie un medic de chirurgie dentară (DDS), fie medicul de medicină dentară (DDM), ambele care vă califică pentru a fi dentist. În primii doi ani ai acestor programe de 4 ani, primiți instruire în clasă pe știința fundamentală. În ultimii doi ani, obțineți o experiență practică prin rotațiile clinice. Curricula variază de la program la program, dar majoritatea programelor necesită un studiu al Orthodonției pentru absolvire. Veți câștiga pregătirea ortodontică specializată în timpul rezidenței, după școala dentară.
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont
    4. Studiați și luați examinarea dentară a Consiliului Național. DAT nu este singurul test pe care trebuie să-l treci pentru a deveni ortodont! După absolvire a școlii dentare, trebuie să luați NVDE pentru a obține licența dvs. de a practica sau, în multe cazuri, să solicite rezidențele postdoctorale. NBDE este un examen în două părți care durează trei zile până la finalizare.
  • NBDE I: Veți răspunde la 400 de întrebări privind științele anatomice - biochimie-fiziologie-microbiologie-patologie și anatomie și ocluzie dentară.
  • NBDE II, Ziua 1: Veți răspunde la 400 de întrebări . Endodontics- stomatologie operativă - chirurgie orală și maxilofacială / controlul durerii - diagnosticare orală - ortodonție / medicină pediatrică - managementul pacientului - parodont - farmacologie și prosthodontică
  • NBDE II, Ziua 2: Veți răspunde la 100 de întrebări bazate pe caz despre ce să faceți cu pacienții reali. Examenul va oferi un rezumat al graficului de sănătate și istorie a pacientului - radiografii diagnostice și fotografii clinice. Din aceste informații trebuie să interpretați informațiile - efectuați un diagnosticare - selectați materiale, tehnici și armamenți - tratați pacientul - evaluați progresul și complicațiile - și stabilirea procedurilor de prevenire și întreținere.
  • Imaginea intitulată deveni un pas ortodont
    5. Completați o rezidență în Orthodontia. După ce ați absolvit școala dentară, trebuie să solicitați o rezidență în domeniul dvs. de specialitate - ortodonție. Residențele durează un minim de 2 ani, dar adesea durează mai mult. Există două sisteme utilizate pentru a găsi educație postdoctorală: Serviciul de asistență pentru aplicații postdoctorale (PASS) și programul postdoctoral de potrivire dentară (meciul). Programele pe care le aplicați pot utiliza unul sau altul sau chiar ambele, astfel încât să vă înscrieți pentru ambele sisteme.
  • Programele postdoctorale vă vor cere transcrierile școlare și școlii dentare, scorurile de examen de la Consiliul Național Dental, trei sau mai multe scrisori de recomandare, experiența de lucru și o declarație personală a obiectivelor carierei.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea licențelor și certificate la muncă
    1. Imaginea intitulată deveni un pas ortodont 14
    1. Cerințe de licențiere în domeniul cercetării în zona dvs. Cerințele de practică ca ortodont variază de la stat la stat. Majoritatea statelor vă cer doar să obțineți o licență dentară, care vă permite să practicați stomatologia generală sau o specialitate, cum ar fi ortodonția. Dar unele state, cum ar fi Michigan, Oregon și Idaho, necesită atât o licență dentară, cât și o licență ortodontică.
    • Contactați consiliul stomatologic al statului dvs. pentru a afla care licențe aveți nevoie înainte de a vă putea începe practica.
    • Aflați ce trebuie să vă calificați pentru o licență. În cele mai multe cazuri, veți avea nevoie de transcrieri școlare dentare, un scor de trecere de la un examen de consiliu dentar național sau regional și finalizarea unei rezidențe ortodontice.
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont
    2. Aplicați pentru licența dvs. dentară și / sau ortodontică. În funcție de locul în care locuiți, taxa de aplicație poate fi oriunde de la $ 300- $ 600. De asemenea, va trebui să vă supuneți unui control de fond și la testarea drogurilor.
  • Imaginea intitulată devine un pas ortodont 16
    3. Luați și treceți examenul de licențiere. Chiar dacă ați trecut deja DAT și NBDE, trebuie să dovediți în continuare afirmația că vă satisfaceți standardele înainte de a putea practica. Examenul variază de la stat la stat. Contactați consiliul de stat dentar pentru informații despre conținutul și structura testului și pentru ghiduri pentru a vă ajuta să vă pregătiți.
  • Odată ce treceți examenul de licențiere, puteți practica legal ca ortodontist în stat.
  • Dacă vă mutați într-o stare diferită, va trebui să repetați procesul de licențiere. Unele state vă vor scuti de la examenul de licențiere dacă l-ați trecut într-un alt stat, totuși.
  • Imaginea denumită devine un pas ortodont
    4. Luați în considerare obținerea certificatului de bord. Nu trebuie să fii certificat de Consiliul American de Ortodonție de a practica - de fapt, doar aproximativ 1% dintre ortodontiști sunt. Cu toate acestea, obținerea certificată vă poate pune în afară de alte ortodontiști din zona dvs., deoarece arată că ați trecut încă un alt bară de excelență.
  • Va trebui să luați și să transmiteți un examen de 240 de întrebări scrise, precum și un examen clinic.
  • Certificarea expiră la fiecare zece ani. Trebuie să luați și să transmiteți un examen de reînnoire la fiecare deceniu pentru a dovedi că sunteți în continuare capabil să practici la un standard ridicat.
  • sfaturi

    Ortodontiștii ar trebui să aibă o bună comunicare și abilități interpersonale, precum și abilități de diagnosticare, dexteritate manuală, o memorie vizuală bună și capacitatea de a-și gestiona propria afacere.
  • Puteți lucra ca asistent dentar cu un ortodontist reputat pentru a câștiga experiență înainte de a-ți înființa propria afacere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar