Cum să faci bine pe întrebări cu răspunsuri multiple

Examenele cu alegere multiple sunt populare în rândul educatorilor, deoarece testează abilitățile critice ale unui student și abilitățile de rezolvare a problemelor. Puteți lupta cu mai multe examene de alegere și nu știți cum să faceți bine pe ele. Pentru a obține o grad bună pe un examen cu mai multe opțiuni, începeți prin analizarea întrebărilor. Apoi, răspundeți la întrebări eficient prin lucrul prin ele strategic. De asemenea, vă puteți pregăti pentru examen, astfel încât să faceți bine și să obțineți o marcă mare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Analizând întrebările
  1. Imaginea denumită bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 1
1. Urmați instrucțiunile pentru examen. Unele examene de alegere multiple vă vor cere să scrieți direct în broșura Examen. Alții vă vor scrie răspunsurile într-o cheie de răspuns separată. Urmați instrucțiunile enumerate la examen sau așa cum ați dat instructorului dvs.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu mai multe opțiuni Pasul 2
    2. Citiți cu atenție întrebarea. Începeți prin citirea întreruperii examenului încet și cu atenție. Dacă luați un test fizic, utilizați o foaie de hârtie goală pentru a acoperi răspunsurile posibile sub întrebare. Acest lucru vă va permite să vă concentrați asupra întrebării.
  • De asemenea, puteți citi întrebarea de mai multe ori pentru a vă asigura că o înțelegeți. Luați-vă timpul și nu vă grăbiți prin întrebare.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu mai multe opțiuni Pasul 3
    3. Analizați formularea întrebării. Căutați orice fraze negative în întrebare, cum ar fi "Alegeți un răspuns care nu descrie ...". Verificați dacă există o frază de judecată în întrebare, cum ar fi "Alegeți cel mai corect răspuns" sau "Alegeți cea mai bună opțiune."
  • De asemenea, trebuie să analizați întrebarea pentru orice expresie care solicită răspunsuri multiple la întrebare, cum ar fi "Alegeți mai mult decât un răspuns" sau "Alegeți două dintre cele patru opțiuni."
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 4
    4. Veniți cu propriul răspuns la întrebare. Înainte de a vă scufunda în posibilele răspunsuri oferite pentru întrebare, vedeți dacă îl puteți răspunde pe cont propriu. Gândiți-vă la întrebare și veniți cu propriul răspuns pe baza cunoștințelor dvs. existente.
  • Acest lucru vă poate ajuta să vă gândiți la un răspuns înainte de a vă uita la opțiunile de alegere multiple. Sunt șanse, răspunsul pe care îl aveți este unul dintre opțiunile de întrebare.
  • Dacă nu puteți veni cu propriul răspuns, nu vă îngrijiți. Puteți utiliza răspunsurile oferite pentru a veni cu răspunsul corect pentru întrebare.
  • 5. Căutați calificări. Calificările sunt cuvinte care exprimă circumstanțe sau condiții specifice. Acestea vă vor ajuta să limitați numărul de răspunsuri posibile. Există câteva categorii de calificări:
  • Indicații de timp: înainte, după ce, în timp ce, întotdeauna, niciodată
  • Superlative: cel mai puțin, cel mai frecvent, cel mai rapid, cel mai bun, singurul
  • Condiții: De fiecare dată când se întâmplă X, dacă X se întâmplă, cu excepția cazului în care X, presupunând X
  • Metoda 2 din 3:
    Răspunzând în mod eficient întrebărilor
    1. Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 5
    1. Examinați toate răspunsurile posibile. Odată ce ați procesat întrebarea, uitați-vă la toate alegerile prezentate. Cele mai multe examene de alegere multiple oferă patru la șase răspunsuri posibile pe întrebare. În unele cazuri, puteți primi două opțiuni.
    • Luați-vă timpul și citiți fiecare răspuns posibil. Nu depuneți sau săriți peste orice răspunsuri posibile. Acest lucru vă va asigura o decizie informată cu privire la răspunsul corect la întrebare.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 6
    2. Eliminați răspunsurile care apar incorecte. Puneți un semn mic prin răspunsuri care apar în mod incorect imediat. S-ar putea să știți că unul sau două răspunsuri sunt incorecte sau au un sentiment puternic că nu sunt corecte.Eliminați răspunsurile care par sunt incorecte pentru dvs., pe baza interpretării întrebării.
  • Căutați răspunsuri posibile care au "întotdeauna", "niciodată" și "nici unul dintre cele de mai sus" în ele, deoarece acestea sunt de obicei incorecte.
  • Când treceți peste răspunsuri, evitați să vă gândiți că instructorul dvs. încearcă să vă călăuzească cu opțiuni Sneaky sau confuze. Majoritatea instructorilor nu vă vor da "truc" răspunsuri ca acesta.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 7
    3. Căutați un răspuns care abordează pe deplin întrebarea. Întrebați-vă dacă răspunsul pe care l-ați ales răspunde la întrebare. Nu mergeți la un răspuns care răspunde doar parțial la întrebare, deoarece este probabil incorect. Încredere în sentimentul tău intestinal și du-te pentru un răspuns care răspunde pe deplin la întrebare și pare corect pentru tine.
  • De exemplu, este posibil să fiți rupți între două răspunsuri pentru întrebare. Încercați ambele răspunsuri pentru întrebare. Citiți întrebarea dvs. și plasați fiecare răspuns la sfârșitul întrebării. Alegeți cel care apare cel mai corect pentru dvs.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 8
    4. Răspundeți la întrebări în ordine. Nu treceți peste tot pe test și răspundeți la cele pe care le cunoașteți mai întâi. Sari peste pot pierde timp prețios, mai ales dacă faci un examen temporizat. Încercați să lucrați prin fiecare întrebare la un moment dat și pentru a vă asigura că le răspundeți la toate cele mai bune abilități.
  • Dacă vă blocați pe o singură întrebare, încercați să lucrați încet. Dacă sunteți cu adevărat stumped, puneți o stea sau marcați lângă el, astfel încât să știți că vă întoarceți la el la sfârșitul examenului.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu mai multe opțiuni Pasul 9
    5. Nu lăsați niciun întrebare fără răspuns. Acest lucru vă poate face să pierdeți puncte pe examen. În unele cazuri, lăsând întrebările necompletate, nu vă va câștiga puncte sau instructorul poate deduce puncte. Alegerea unui răspuns bazat pe judecata și cunoștințele dvs. vă poate ateriza cel puțin una sau două puncte mai mult pe examen.
  • Când aveți îndoieli cu privire la un răspuns la o întrebare dificilă pe examen, mergeți cu cea mai bună judecată și alegeți cel mai bun răspuns pe care îl puteți identifica din lista opțiunilor.
  • Metoda 3 din 3:
    Pregătirea pentru un examen de alegere multiplă
    1. Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 10
    1. Studiu în avans pentru examen. Pentru a face bine pe un examen cu mai multe opțiuni, ar trebui să faceți un punct de studiu înainte de data examenului. A face o Schema de studiu Pentru examen și anulați timpul necesar pentru a studia. Studiu în săptămâna care duce la examen sau mai multe zile în prealabil.
    • Cramiere pentru examen vă va face o mulțime de stres și anxietate. Este posibil să nu vă păstrați bine informațiile dacă vă grăbiți noaptea înainte de examen, ceea ce duce la o notă proastă.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 11
    2. Întrebați instructorul pentru exemple de examene trecute. Dacă v-ați luptat cu mai multe examene de alegere în trecut, puteți cere instructorului dacă pot oferi teste de practică pentru curs. De asemenea, le puteți cere exemple de întrebări din examenele vechi.
  • Utilizați vechile examene și exemple de întrebări pentru a vă pregăti pentru testare. Studiați structura întrebărilor, precum și răspunsurile furnizate. Luați mai multe teste de practică pentru a obține mai bine la mai multe examene de stil de alegere.
  • Dacă instructorul nu vă va oferi examene trecute, să vă alăturați unui grup de studiu, astfel încât să puteți studia cu ceilalți. De asemenea, puteți obține un tutore de studiu pentru a vă ajuta să studiați examenul.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 12
    3. Obțineți suficient somn și mâncați sănătoși. Asigurați-vă că obțineți cel puțin opt ore de somn cu o noapte înainte de examen. Acest lucru vă va asigura că sunteți ascuțiți și gata în ziua de testare. De asemenea, ar trebui să aveți o masă bună cu noaptea înainte de examen și dimineața înainte de examen.
  • Asigurați-vă că aveți un mic dejun bun în proteine, vitamine și nutrienți, cum ar fi ouăle, prăjiturile și fructele sau iaurtul și granola.
  • Imaginea intitulată face bine pe întrebările cu răspunsuri multiple Pasul 13
    4. Faceți o activitate calmantă înainte de examen. Nu faceți revizii de ultimă oră, deoarece acest lucru este mai probabil să vă streseze. În schimb, discutați cu un prieten despre altceva decât testul sau ascultați muzica calmească.
  • 5. Studiați cu prietenii de încredere și păstrați distragerile, cum ar fi petreceri. Acest lucru poate cauza eșua, distrage atenția de la testul pe care îl studiați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu presupuneți că va exista o logică în spatele ordinului răspunsurilor corecte. De exemplu, doar pentru că ați răspuns deja de trei ori la rând, nu înseamnă că următoarea întrebare nu poate avea și C ca răspuns. De asemenea, dacă observați că nu ați răspuns D de timp, asta nu înseamnă că următoarele întrebări sunt mai mult ca să aibă d pentru un răspuns. Tratați fiecare întrebare independent de răspunsurile la celelalte întrebări.
  • Dați-vă suficient timp pentru a vă transfera răspunsurile finale la foaia de examen oficială (ca un scantron). Aproximativ 5 minute pentru fiecare 10 întrebări este o regulă bună de degetul mare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar