Cum să vă simțiți încrezători înainte de un examen

Mulți studenți găsesc examene complet terifiante.Dacă vă luptați cu anxietatea de testare, există strategii care pot ajuta, cum ar fi pregătirea amănunțită, tehnici de relaxare și obținerea de ajutor de la alții. Știind că ați făcut tot ce puteți pentru a vă pregăti vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători înainte de a intra într-un examen.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru examen
  1. Imaginea intitulată se simt încrezător înainte de un examen pas 1
1. Face un program de studiu. Pentru a vă asigura că nu lăsați studiile în ultimul moment, creați un program atunci când veți studia în zilele sau săptămâni înainte de examen. De exemplu, ați putea să vă angajați să studiați timp de o oră pe zi imediat după școală timp de o săptămână înainte de examen.
  • Efectuarea unui program de studiu vă poate ajuta să evitați să permiteți alte activități să interfereze cu studiul.
  • Planificați să studiați aproximativ 45 de minute la un moment dat. Este dificil să se concentreze mai mult de 45 de minute. S-ar putea să vă mai puteți concentra dacă luați pauze scurte o dată pe oră.
  • Dacă testul va acoperi o mulțime de materiale, luați în considerare utilizarea tehnicii "Chunking". Întrerupeți subiectul în secțiuni, astfel încât să vă puteți concentra pe fiecare confortabil în loc să încercați să acoperiți toate materialele din fiecare sesiune de studiu. Puteți să vă planificați sesiunile de studiu în jurul secțiunilor specifice ale materialului.
  • Imaginea intitulată se simt încrezător înainte de un examen pas 2
    2. Creați, revizuiți și revizuiți instrumentele dvs. de studiu. Alegeți instrumentele care se potrivesc subiectului și stilului dvs. de învățare. Opțiunile includ carduri flash, schițe, termene, diagrame și întrebări de testare a probelor.
  • Creați un rezumat de o pagină cu cele mai importante idei, ecuații sau metode pentru examen. Procesul de creare a acestui rezumat vă va solicita să identificați cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoașteți pentru examen, ceea ce vă va ajuta să studiați mai eficient. Dacă examenul este deschis, această foaie de rezumat poate fi, de asemenea, un ghid util pentru notele sau manualul dvs. în timp ce luați testul.
  • Păstrați-vă în minte stilul de învățare atunci când creați instrumentele de studiu. De exemplu, dacă sunteți un cursant mai vizual, puteți păstra mai multe informații prin desenarea diagramelor sau a minții.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru pasul SAT 1
    3. Pregătiți-vă pe baza tipului de testare pe care o luați. Va trebui să vă pregătiți diferit în funcție de faptul dacă examenul dvs. va cere să scrieți un eseu sau să răspundeți la mai multe întrebări alegere. Asigurați-vă că știți ce fel de încercare veți lua și pregătiți corespunzător.
  • Dacă luați un test standardizat, luați câteva teste de practică pentru a vă familiariza cu structura și calendarul testului. Pentru testele naționale standardizate, cum ar fi SAT, veți putea găsi copii ale versiunilor anterioare ale testului pe care le puteți lua pentru practică.
  • Dacă veți lua un examen de eseuri, practicați scrierea răspunsurilor eseului în timp ce studiați. Poate fi util să vă faceți timpul, astfel încât să știți că veți putea finaliza eseul în timpul perioadei de testare alocate.
  • Dacă testul dvs. implică o mulțime de materiale memorate, amintiți-vă că probabil că nu vă veți aminti totul la prima încercare. Memorarea și rechemarea se îmbunătățesc cu repetarea.
  • Imagine intitulată Calculați PIP Pasul 2
    4. Colectați-vă consumabilele cu o noapte înainte de testare. Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie --pencils, pixuri, un calculator, notele dvs. - pentru a lua testul pregătite și gata să meargă noaptea înainte de a evita anxietatea zilei de testare.
  • Dacă veți folosi un calculator sau alt dispozitiv electronic, verificați bateriile și / sau aduceți o rezervă cu dvs.
  • Aflați ce articole opționale pe care vi le-ați permis să îl aduceți, cum ar fi gustări sau manualul dvs. pentru un test deschis.
  • Partea 2 din 3:
    Reducerea anxietății de testare
    1. Imaginea intitulată se simt destul de pas 1
    1. Gandeste pozitiv. Cercetarea științifică a arătat că așteptările noastre pot afecta performanța noastră. Dacă vă așteptați să faceți bine la examen, veți mai trebui să studiați - dar dacă vă așteptați să faceți slab, studierea poate să nu fie suficientă pentru a vă ajuta să faceți bine.
    • Practicați afirmația de sine - procesul de transformare a gândurilor dvs. pentru a vă concentra pe negativul pozitiv și în jos. De exemplu, amintiți-vă că ați muncit din greu pentru a vă pregăti pentru acest test.
    • Provocați gândurile dvs. negative. De exemplu, dacă credeți că faceți rău pe examen, vă va distruge viața, spuneți-vă că acest lucru nu este adevărat. Apoi înlocuiți acest gând cu o mai exactă - în lipsa unui test vă poate răni gradul, dar nu este sfârșitul lumii.
    • Dacă aveți un timp greu să vă grăbiți gânduri negative, încercați să vă distrageți cu umor. Vizionați un film amuzant sau emisiune TV, citiți o carte amuzantă sau comic. Puteți încerca chiar să vă amintiți toate glumele pe care le cunoașteți.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru pasul SAT 4
    2. Mențineți perspectiva. Amintiți-vă că gradul dvs. pe acest test nu vă va determina succesul sau eșecul în viață. Chiar și un test extrem de important, cum ar fi examenul de bare, poate fi luat din nou dacă nu treceți.
  • Cercetările arată că o anumită anxietate poate ajuta efectiv performanța dvs. de testare. Amintiți-vă că nivelurile de anxietate ușor pot crește vigilența și energia.
  • Pentru a combate anxietatea care apare atunci când ați dat prima dată examenul, asigurați-vă că ați citit întregul test înainte de a începe. Căutați întrebări "ușoare" - când sunteți pregătiți, nu ar trebui să aveți probleme la găsirea lor. Găsirea întrebărilor cu siguranță știți că răspunsurile vor ajuta să vă reamintesc că cunoașteți materialul.
  • Imagine intitulată set de obiective și le atinge pasul 1
    3. Vizualizați succesul. În timp ce studiați, imaginați-vă că luați testul și răspundeți la întrebări cu încredere. Imaginați-vă că ați primit testul înapoi cu gradul dorit. În timp ce vizualizarea nu poate înlocui pregătirea, vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători, ceea ce poate îmbunătăți performanța.
  • Vizualizarea funcționează deoarece creierul și corpul dvs. reacționează la vizualizare ca și cum ați experimenta de fapt evenimentul pe care îl imaginați. Creierul dvs. formează și întărește conexiunile ca rezultat - în acest caz, între luarea și succesul testului.
  • Imaginea intitulată respira corect pentru a vă proteja vocea de cântare Pasul 9
    4. Calmează-ți corpul. Frica eliberează adrenalina, pregătindu-se corpul pentru a face față pericolului. Ritmul cardiac și de respirație se ridică și vă puteți simți șuruburi, transpirați și / sau amețiți. Tot ce poți face pentru a contracara aceste reacții fizice vă va ajuta să vă gândiți mai clar și să vă simțiți mai încrezători. Nu uitați să utilizați aceste tehnici în timpul testului dacă vă simțiți anxios. Tehnicile de calmare includ:
  • Respiraţie. Exercițiile de respirație vă pot ajuta să vă relaxați, inclusiv respirația lentă, abdominală și "respirația egală" - egalizarea timpului în care vă petreceți și respirați.
  • Întindere. Nu trebuie să faceți o rutină completă de yoga pentru a obține beneficiile întinderii. Încercați să vă întindeți brațele deasupra capului și în spatele spatelui pentru a elibera tensiunea umărului - înclinarea în picioare pot elibera și tensiunea gâtului.
  • Relaxându-ți mușchii. S-ar putea să nu fiți conștient de faptul că țineți tensiune în mușchii dvs. Pentru a deveni conștienți, încercați o scanare corporală, care implică focalizarea pe fiecare parte a corpului timp de câteva secunde, începând cu degetele de la picioare și mutarea progresivă la vârful capului.
  • Mers pe jos. Mișcarea corpului vă va ajuta să vă clarificați mintea. Doar amintiți-vă să acordați atenție împrejurimilor dvs. - nu petreceți întreaga plimbare îngrijorătoare cu privire la examen!
  • Imagine intitulată Mananca sanatoasa in colegiul pas 4
    5. Mânca înainte de examen. Nu treceți la micul dejun pentru a studia. Asigurați-vă că mâncați ceva de o oră sau două înainte de a lua testul. Alegeți gustări umplute cu proteine ​​și evitați zahărul, care vă poate oferi o energie rapidă care poate fi terminată în mijlocul examenului..
  • Mănâncă ceva chiar dacă vă simțiți grea, încercați biscuiți sau prăjiți să vă așezați stomacul.
  • Evitați cafeina și băuturile energetice, ceea ce poate crește anxietatea.
  • Imagine intitulată Fixați programul de dormit Pasul 8
    6. Ia un somn bun înainte de testare. Studiile au arătat că veți face mai bine un examen dacă aveți suficient somn decât dacă petreceți toată noaptea studiind.
  • Dacă testul este mai târziu în ziua sau seara, sau dacă tocmai nu ați putut obține un somn plin de noapte, luați un pui de somn. Cercetările au arătat că un pui de somn scurt - mai puțin de o oră - poate îmbunătăți vigilența, memoria, creativitatea, productivitatea și starea de spirit și poate scădea stresul.
  • Partea 3 din 3:
    Utilizarea sistemului de asistență pentru test
    1. Imagine intitulată Focul Un profesor Pasul 1
    1. Întreabă întrebări. Nu vă bazați doar pe cărțile și notele dvs. Dacă aveți o întrebare pe măsură ce studiați, întrebați-vă profesorul, părintele sau tutorele. Veți simți mai încrezători că ați primit răspunsul la întrebarea dvs. de la cea mai fiabilă sursă.
    • Nu uitați să întrebați profesorul dvs. Ce materiale vor fi acoperite. De exemplu, întrebați dacă examenul se va baza pe temele, alocările de lectură și / sau la discuțiile de clasă.
    • Dacă aveți probleme cu înțelegerea unui subiect, puteți solicita, de asemenea, un bibliotecar să vă ajute să găsiți alte resurse pe care le puteți utiliza pentru clarificare.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 7
    2. Formează un grup de studiu. Asigurați-vă că studiați cu alți studenți care sunt serioși în ceea ce privește studierea. Veți simți mai încrezător dacă ați lucrat cu alți studenți pentru a vă asigura că studiați informațiile corecte și înțelegerea materialului.
  • Invitați elevii la o varietate de niveluri de capacitate în grup. Elevii pot învăța să învețe reciproc.
  • Membrii unui grup de studiu pot beneficia de notele de partajare a clasei. Diferitele studenți ar fi putut lua notă de informații diferite în timpul clasei - compilarea și verificarea acestor informații de la un număr de studenți vă pot ajuta să cunoașteți materialul care va fi pe examen.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 1
    3. Bazați-vă pe grupul dvs. de asistență. Prietenii și familia nu pot să vă ajute să înțelegeți calculul sau să învățați limba franceză, dar vă pot ajuta să vă simțiți mai încrezători.
  • Adresați-vă unui membru al grupului dvs. de asistență pentru a vă permite să explicați materialul care va fi pe testul acestora. Aveți nevoie de o înțelegere solidă a unui concept pentru a putea să-i explicați pe cineva care nu știe prea multe despre asta. Dacă puteți explica a doua lege a termodinamicii sau motivele căderii Imperiului Roman pentru bunica voastră, vă puteți simți mai încrezător că aveți o înțelegere a materialului.
  • Prietenii și familia pot, de asemenea, să vă ajute în moduri periferice. De exemplu, dacă știți că aveți tendința de a dormi prin ceasul deșteptător, adresați-vă unui membru de încredere al grupului dvs. de suport pentru a vă suna pentru a vă asigura că sunteți treaz.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar