Cum să curățați tapițeria

Mobilierul bun primește o mulțime de utilizare în timp, și asta înseamnă pete, murdărie și praf, mirosuri neplăcute, și uzură generală. Dar dacă vă păstrați tapițeria curată și ca nou cu o curățare adecvată, vă va păstra și familia confortabilă timp de ani de zile. În funcție de materialul pe care tapițeria dvs. este făcut, este posibil să puteți efectua o curățare profundă cu un dispozitiv de curățare cu aburi sau o soluție de casă în fiecare an sau două. Majoritatea tapițeriei poate fi, de asemenea, curățată cu mașini de curățat speciali și toate pot obține o curățare de bază cu vid și perie. Efectuarea unei curățări regulate specifice materialului tapițeriei dvs. vă va ajuta să vă mențineți mobilierul curat, fără praf și gata de utilizare!

Pași

Partea 1 din 5:
Efectuarea de curățenie de bază
  1. Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 1
1. Verificați eticheta tapițeriei. Tapițeria poate fi făcută din multe materiale sau amestecuri diferite, iar acestea au cerințe diferite de curățare. Indiferent dacă puteți vedea curat sau curat profund, va depinde de material. Fiecare etichetă de tapițerie ar trebui să aibă un cod de litere care indică modul de curățare a materialului și înseamnă:
  • W pentru apă: Folosiți soluții de curățare pe bază de apă, cum ar fi săpunul și apa. Țesăturile cu această etichetă sunt adesea realizate din materiale cum ar fi poliester, nailon, acetat și olefină.
  • S pentru solvent: Curățați tapițeria cu o soluție pe bază de solvenți care nu conține apă, cum ar fi soluția de curățare uscată. Majoritatea tapițeriei cu acest cod este făcută din fibre naturale, cum ar fi bumbacul și denim, raionul, lenjeria, mătase și lână, velor și damask.
  • Sw: Utilizați soluții de curățare pe bază de solvenți și / sau pe bază de apă.
  • X: Utilizați nici soluții de curățare pe bază de solvenți, nici cu apă, curățați-l numai cu aspirare și periere ușoară pentru a îndepărta murdăria și solul.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 2
    2. Scoateți pernele. Verificați dacă pernele au capace detașabile și lavabile. Dacă capacele sunt detașabile, spălați-le în funcție de tipul de material. În caz contrar, curățați pernele după aceiași pași ca restul tapițeriei.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 3
    3. Îndepărtați resturile mari. Cu o lingură sau o spatulă, luați particule de alimente mari, scurgeri solide, roci sau murdărie și orice alte resturi mari care s-au acumulat pe mobilier.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 4
    4. Vacuum mobilierul și pernele. Utilizați atașamentul de tapițerie sau peria moale pentru a îndepărta murdăria și praful de la tapițerie și ambele părți ale pernelor. Lucrați de la stânga la dreapta și de sus în jos în curse scurte, suprapuse. Utilizați un atașament lung, subțire la murdăria și resturile de vid din colțuri și crevici.
  • Eliminați părul animalului încăpățânat cu o perie de îmbrăcăminte sau îndepărtarea părului de companie, dacă este necesar.
  • Partea 2 din 5:
    Curățarea cu soluții pe bază de apă
    1. Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 5
    1. Spot curate pete și murdărie. Pentru țesături cu un cod W sau SW, puteți utiliza tapițerie regulată pe bază de apă sau curățători de țesături pentru a elimina petele mici din mobilierul dvs. Există multe produse comerciale disponibile, astfel încât urmați instrucțiunile producătorului privind aplicarea și eliminarea produsului. Aplicați produsul cu o cârpă curată, frecați ușor sau ștergeți pata și curățați zona cu apă sau o cârpă uscată conform instrucțiunilor.
    • Magazine de hardware, Magazine generale și magazine departament Toate transporta tapițerie și curățători de țesături.
    • Întotdeauna faceți patch-uri de testare mici de noi produse de curățare pe tapițeria dvs. într-un loc ascuns pentru a vă asigura că nu va cauza contracție, albire de culoare sau alte modificări ale țesăturii.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 6
    2. Utilizați un detergent de casă ca o alternativă. Asigurați-vă propriul dvs. mai curat prin amestecarea unui sfert de ceașcă de lichid de spălat vase cu o ceașcă de apă. Bateți-l cu un mixer electric până când este gros și spumos. Atunci:
  • Aplicați spuma pe pete pe tapițerie cu o cârpă microfibră sau o perie moale.
  • Frecați ușor pata cu spurtele, apoi scoateți spuma excesivă cu o spatulă sau o lingură.
  • Ștergeți spațiile rămase cu o cârpă curată și umedă.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 7
    3. Adâncime de tapițerie extrem de murdară. Steamle de curățare pot fi închiriate din cele mai multe magazine alimentare, dacă nu aveți unul dintre dvs. Urmați instrucțiunile producătorului de pe mașina dvs. specială pentru cele mai bune rezultate. Umpleți rezervorul cu apă și adăugați cantitatea indicată de soluție de curățare (dacă este cazul). Începeți cu pernele și lăsați-le deoparte să se usuce când treceți la piesa principală de mobilier. Lucrați în secțiuni mici, suprapunând loviturile dvs. până când ați curățat tot materialul.
  • Pentru a curăța întreaga bucată de mobilier cu săpunul de casă și soluția de apă, începeți în partea de sus și lucrați în jos, aplicați spumă la secțiuni mici de tapițerie. Periați ușor zona, îndepărtați excesul de spumă și ștergeți ușor zona cu o cârpă curată și umedă. Treceți la următoarea secțiune mică și continuați procesul până când întreaga piesă este curată.
  • Curățarea profundă ar trebui să fie efectuată la fiecare la doi ani.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 8
    4. Permiteți materialului să se usuce complet. Înainte de a întoarce perne sau ședinței din nou pe mobilier, asigurați-vă că a fost complet uscat. Pentru a accelera timpul de uscare, curățați tapițeria într-o zi caldă, însorită și luați în considerare înființarea unui ventilator oscilant în cameră pentru a menține aerul să se deplaseze peste tapițerie pe măsură ce se usucă.
  • Partea 3 din 5:
    Curățarea cu solvenți
    1. Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 9
    1. Spot curat zonele murdare. Pentru țesături cu un cod S sau SW, utilizați un solvent fără apă pentru a vă curăța tapițeria. Cu o cârpă sau un prosop curat, ștergeți solventul pe tapițerie în zone murdare sau murdare. De asemenea, puteți utiliza o perie moale pentru a lucra ușor în solvent și pentru a îndepărta murdăria.
    • Produsele populare includ solvenți și soluții de curățare uscată de la CHEMSPEC și Kleenrite.
    • Doar zone curate la fața locului care sunt murdare.
    • Utilizați întotdeauna curățătorii pe bază de solvenți într-o zonă bine ventilată, nu fumați niciodată în apropiere și rămâneți departe de flăcările deschise.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 10
    2. Curățați perne complet. Dacă zonele de pe perne necesită o curățare spot, este mai bine să curățați întreaga suprafață pentru a asigura o aspect uniform. Aplicați solventul cu un prosop curat și blot sau periați suprafața pernei.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 11
    3. Uscați zona curățată. Configurați un ventilator oscilant, astfel încât acesta suflă continuu aerul curat peste suprafața tapițată.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 12
    4. Vacuum mobilierul. Pentru a elimina solventul și murdăria suplimentară, vidați mobilierul și pernele odată ce zonele s-au uscat complet.
  • Partea 4 din 5:
    Curățarea tapițerie din piele
    1. Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 13
    1. Ștergeți tapițeria. Combinați părțile egale apă și oțet într-un castron. Îndepărtați o cârpă microfibră în soluție. Scoateți cârpa pentru a îndepărta cât mai multă umiditate posibilă. Ștergeți părțile din tapițerie care au nevoie de o curățare minoră. Utilizați cât mai puțin lichid posibil, deoarece apa poate pata pielea.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 14
    2. Aplicați un agent de curățare din piele. Pentru zonele care sunt mai murdare și necesită o curățare mai viguroasă, aplicați o cantitate mică de produse de curățare din piele într-un prosop sau o cârpă și frecați ușor zona murdară. Ștergeți orice exces de curățare și lăsați pete să se usuce.
  • Alternativ, puteți face și propriul dvs. mai curat de curățenie prin combinarea pieselor egale suc de lămâie și cremă de tartru. Lucrați într-o pastă și aplicați cantități mici de pastă la o cârpă curată. Frecați ușor zonele murdare cu pasta. Ștergeți orice exces și permiteți zonele să se usuce.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 15
    3. Aplicați un balsam de piele. Produsele de condiționare ajută la menținerea pielii moi și umede și împiedică-o să crăpească. Aplicați cantități mici de balsam cu o cârpă și ștergeți orice exces.
  • Partea 5 din 5:
    Păstrarea tapițeriei curată
    1. Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 16
    1. Împiedică decolorarea. Cea mai frecventă cauză de decolorare a țesăturii este expunerea la razele UV. Puteți să vă împiedicați acest lucru prin poziționarea mobilierului, astfel încât să nu fie în calea soarelui, acoperind mobilierul cu un material de protecție sau cu blind-uri de protecție UV și draperii pentru a menține soarele afară.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 17
    2. Păstrați servetele sau prosoapele din apropiere. În cazul scurgerilor, este bine să aveți produse de curățare în apropiere pentru a preveni colorarea. Asigurați-vă că utilizați prosoape albe sau nedorite sau șervețele pentru a preveni scurgerea coloranților pe mobilierul dvs. Pete blot în loc să le frece, și pete pete, după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 18
    3. Vid în mod regulat. Mizeria și praful pot face ca mobilierul să pară prost, dar aspirarea regulată va ajuta la prevenirea acestui lucru. La fiecare două săptămâni, folosiți o perie moale pentru a peria murdăria și uleiul în jurul capului și brațului se odihnește. Vacuum toate suprafețele de tapițerie, inclusiv perne și crevări.
  • Pentru a face față mirosurilor, stropiți tapițeria cu soda de coacere într-o noapte înainte de culcare și lăsați-o să stea peste noapte. Vidați-o dimineața.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată Pasul 19
    4. Acoperiți-l cu un protector de țesături și tapițerie. Pentru casele murdare, ocupate în care mobilierul este predispus la colorarea frecventă, ia în considerare pulverizarea tapițeriei cu un protector de țesături care respinge lichide și pete. Asigurați-vă că produsul este potrivit pentru utilizarea cu codul de tapițerie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Purtați mănuși când curățați cu solvenți și produse de curățare dure.
  • Asigurați-vă că nu obțineți apă, produse de curățat sau solvenți pe orice componentă din lemn sau metal din mobila dvs.
  • Utilizați întotdeauna umede, fără cârpe umede pentru a curăța tapițeria, deoarece apa poate lăsa pete și pentru a provoca contracție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar