Cum să curățați scaunele

Nu lăsați un aspect dăunător, vărsături sau tăieri dur scaunul tău preferat. Există multe modalități de curățare, în funcție de materialul din care este făcut. Face ca tapițeria dvs. de țesături să arate excelent cu un săpun ușor sau un solvent de curățare uscată. Un scaun din piele poate apărea bun ca nou cu produse pe care le aveți deja acasă, cum ar fi oțet, săpun lichid sau alcool de frecare. Puteți chiar să ieșiți pete încăpățânate pe scaunele din lemn finite și neterminate. Utilizați consumabilele de curățare adecvate, iar scaunul dvs. va arăta la fel de bun ca noul!

Pași

Metoda 1 din 3:
Scaune de tapițerie de spălare
  1. Imagine intitulată Scaune curate Pasul 1
1. Vacuum scaunul pentru a scăpa de murdărie blocată. Înainte de a spăla scaunul, aspirați întreaga suprafață pe care o veți curăța. Acest lucru va scăpa de orice murdărie pe care nu doriți să o răspândiți în timp ce curățați. Utilizați un vid cu un atașament de tapițerie, deoarece acesta va slăbi orice murdărie uscată pe care nu o puteți vedea.
  • Dacă vidul dvs. are un atașament al instrumentului de crevină, utilizați că pentru zonele și colțurile greu accesibile.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 2
    2. Utilizați șervețele pentru copii pentru a curăța petele mici pe canapele de microfibră. Șervețele pentru copii funcționează bine pe tapițerie, mai ales dacă pata este nouă. Ei folosesc foarte puțină umiditate și sunt ușoare, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ruinarea mobilierului. Păstrați-le în apropiere de orice mobilier cu tapițerie, deoarece vor funcționa cel mai bine dacă îl utilizați imediat după ce vărsați ceva.
  • Când curățați cu un copil de ștergere, utilizați o mișcare de dabbing, astfel încât să nu ștergeți pata în tapițerie.
  • Evitați utilizarea șervețelor pentru copii pe mobilier din piele.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 3
    3. Verificați codul de curățare a tapițeriei. Înainte de a curăța scaunul, asigurați-vă că urmăriți instrucțiunile de curățare a tapițeriei producătorului. Scaunul dvs. va avea un cod, ceea ce indică ce să utilizați și ce să nu utilizați la curățare. Acest cod este de obicei găsit pe o etichetă sub pernă.
  • "W" înseamnă că este bine să folosiți apă. Cele mai multe canalele Acest cod sunt făcute de om și sunt de obicei poliester sau nailon.
  • "S" înseamnă curățarea numai cu solvenți de curățare uscată. Aceste țesături sunt fibre organice și, de obicei, includ bumbac, raion și lenjerie de pat.
  • "S / w" înseamnă că puteți utiliza fie solvenți de curățare uscată, fie apă.
  • "X" înseamnă evitați utilizarea atât a solvenților, cât și a apei. Pentru a curăța, vid sau peria numai.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 4
    4. Utilizați săpunul și apa pentru a curăța scaunele cu "W" Coduri de tapițerie. Adăugați câteva picături de săpun ușor de mâncare la o găleată curată. Umpleți găleata cu apă caldă, apoi faceți o perie moale în soluție. Amestecați-l împreună cu peria până când se formează și curățați ușor materialul până când zona este curată. Evitați înmuierea tapițerii, deoarece prea multă apă poate provoca decolorarea țesăturilor. Asigurați-vă că este ușor umed.
  • Când ați terminat, ștergeți zona de săpun cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce. Apucați o cârpă curată, umeziți-o cu apă și o strângeți până când este doar umedă. Ștergeți zona pe care tocmai ați curățat-o până când nu există nici un reziduu vizibil. Lăsați zona să se usuce complet înainte de a se așeza pe ea.
  • Nu utilizați un uscător de suflare pentru a accelera procesul de uscare. Poate provoca tapițeria dvs. să se micșoreze. În schimb, activați fanii camerei pentru a crește circulația aerului în cameră.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 5
    5. Achiziționați un solvent de curățare fără apă sau uscat pentru tapițeria de cod "S". Dacă scaunul de țesătură are un cod "S", nu utilizați un dispozitiv de curățare pe bază de apă. Va trebui să cumpărați un solvent ușor de curățat cu apă sau uscat pentru a vă curăța scaunul. Ele pot fi găsite online sau în cele mai populare magazine de mobilier și departament. Pentru a utiliza acest solvent, aplicați-l într-un prosop curat și periați ușor pe toate zonele murdare ale scaunului.
  • De asemenea, puteți utiliza o perie moale cu solvent de curățare uscată pentru a curăța pete dure.
  • După aplicarea solventului de curățare uscată, uscați zona cu un uscător de suflare setat la căldură medie. Țineți uscătorul de 4 inci (10 cm) departe de țesătură și mutați-l înainte și înapoi până când este uscat pentru a împiedica solventul să lase un inel pe țesătură.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 6
    6. Testați de curățare pe bază de apă și solvenți de curățare uscată pentru codurile de tapițerie "S / W". Dacă aflați că mobilierul dvs. are acest cod "S / W", testați-vă alegerea de curățare (cu apă sau uscat de curățare uscată) pe un loc mic, inconspicuos înainte de a vă curăța pata. Dacă nu există nici o deteriorare sau la tapițeria cu amestecul ales, atunci este sigur să-l utilizați ca un curățitor. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați solvenți uscați pentru zonele uleioase și curățătorii pe bază de apă pentru spoturile umede.
  • Acest cod este rar, iar cel mai bine este să contactați producătorul sau un profesionist de mobilier pentru a determina cea mai bună modalitate de a curăța petele pe tapițerie cu acest cod.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 7
    7. Utilizați un vid sau perie pentru a curăța scaunele cu un cod "X". Nu utilizați apă sau solvent pe scaunele care au acest cod. Aceste produse pot provoca deteriorarea tapițerii, cum ar fi micșorarea sau decolorarea. În schimb, utilizați doar o perie de vid sau moale pentru a scăpa de murdărie uscată sau resturi pe aceste țesături.
  • Dacă obțineți o scurgere umedă sau pete pe această țesătură, luați-o într-un magazin local de restaurare a mobilierului pentru a obține sfaturi de curățare de la un profesionist.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea scaunelor din piele
    1. Imagine intitulată Scaune curate Pasul 8
    1. Vacuum scaunul pentru a îndepărta praful și resturile. Înainte de a spăla scaunul, aspirați întreaga suprafață. Acest lucru va elimina orice praf și murdărie pe scaun. Asigurați-vă că vidați suficient de bine pentru a elimina toate praful și murdăria de pe scaun. Dacă nu vidzați, resturile abrazive ar putea fi frecate în material când o ștergeți cu soluția de curățare.
    • Utilizați un atașament cu perie moale dacă vidul dvs. are unul. Asigurați-vă că părul sunt moi, deoarece pielea se poate zgâria cu ușurință.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 9
    2. Scapă de pete de grăsime întunecată cu o cârpă uscată. Canapele din piele sunt adesea susceptibile la petele de grăsime inestetice. Încercați să eliminați aceste pete de îndată ce le observați, deoarece grăsimea poate să se înmoaie în piele dacă nu este tratată imediat. Tot ce va trebui să faceți este să utilizați o cârpă uscată și să o ștergeți. Apăsați pe greu în timp ce ștergeți până când tot grăsimea este plecată.
  • Dacă grăsimea a fost pe piele pentru o vreme, stropiți pulberea de copt pe pată și lăsați-o pe câteva ore. Acest lucru va ajuta la scoaterea grăsimii. Apoi periați pulberea cu o cârpă uscată și pata ar trebui să fie plecată.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 10
    3. Îndepărtați petele de cerneală din piele finită cu săpun lichid, frecarea alcoolului sau îndepărtarea cuticulei. O pata de cerneală este ultimul lucru pe care îl doriți pe mobilierul din piele. Din fericire, există câteva metode diferite pentru a încerca să scape de ea. Aceste metode funcționează numai pe piele finalizată, deci dacă aveți piele neterminată, este posibil să fie necesar să căutați un profesionist pentru a elimina aceste tipuri de pete.
  • Aplicați câteva picături de săpun lichide ușoare la o cârpă albă și utilizați-o pentru a șterge pata. Faceți acest lucru până când pata a dispărut complet. Evitați spălarea patei - o puteți răspândi și o veți face mai rău.
  • Pentru a folosi alcoolul de frecare, scufundați un tampon de bumbac în alcool, apoi dați ușor patul de cerneală cu el. Nu răspândiți cerneala în timp ce faceți acest lucru. Odată ce pata de cerneală a dispărut, iar alcoolul de frecare se usucă, utilizați balsamul de piele pentru a aduce umiditatea înapoi în piele. Alcoolul poate face să pară uscat sau crăpat.
  • De asemenea, poate fi folosit pentru a elimina petele de cerneală din piele. Puteți găsi la majoritatea magazinelor de aprovizionare de frumusețe, dar asigurați-vă că alegeți una care are o formulă bazată pe ulei. Aplicați un strat gros cu un tampon de bumbac, lăsați-l să se înmoaie timp de 24 de ore, apoi o dați cu o cârpă albă curată. Pata de cerneală trebuie să dispară!
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 11
    4. Pregătiți un amestec de săpun diluat cu apă distilată și săpun ușor. Se amestecă câteva picături de săpun lichid într-o găleată de apă. Asigurați-vă că săpunul este ușoară și are un pH neutru. Nu utilizați detergent pe piele. Amestecați-l cu o lingură până când se formează spumă în recipient. Aceasta va fi soluția pe care o utilizați pentru a vă curăța scaunul din piele.
  • De asemenea, puteți utiliza oțet diluat în loc de amestecul de săpun. Pentru a face acest lucru, amestecați părțile egale oțet albă distilată și apă într-o găleată mică. Oțetul este o modalitate ieftină și naturală de a ucide bacteriile și un mare deodorizator pe țesături. Mirosul poate fi neplăcut la început, dar se disipează treptat cu timpul.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 12
    5. Utilizați o cârpă umedă pentru a aplica și șterge amestecul de pe scaun. Îndepărtați o cârpă curată în amestecul de săpun și scoateți-o până când este umedă. Este important să nu înmuiați scaunul pentru că ar putea ruina pielea. Apoi ștergeți suprafața din piele a scaunului cu cârpa umedă. Concentrați-vă pe zonele scaunului care sunt murdare. Odată ce ați curățat-o, obțineți o nouă cârpă uscată pentru a șterge reziduul de săpun de pe scaun.
  • Dacă curățați o suprafață mare, clătiți și strângeți cârpa la fiecare câteva lovituri, astfel încât să nu răspândiți murdăria.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 13
    6. Uscați zona cu o cârpă curată. Odată ce ați terminat curățați pielea și ați șters reziduul de săpun sau oțet, obțineți o cârpă uscată pentru a șterge toată apa. Doriți să uscați pielea cât de mult puteți în acest pas, deoarece nu doriți ca apa să stea pe piele.
  • După uscare, puteți utiliza o cârpă suplimentară curată pentru a umple suprafața pieii.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 14
    7. Starea pieii după spălare. După ce ați curățat scaunul din piele, poate doriți să tratați suprafața utilizând alegerea dvs. de protecție din piele. Un balsam de piele poate fi găsit la majoritatea magazinelor universale. Pentru a utiliza, urmați instrucțiunile de pe sticlă. Spray sau turnați lichidul pe o cârpă fără scame și aplicați-o la scaun într-o mișcare circulară. Utilizați-l la fiecare 6-12 luni pentru a vă menține scaunul soft și suplu.
  • Înainte de a utiliza orice balsam de piele pe mobilier, verificați eticheta de îngrijire de pe scaun și instrucțiunile pentru utilizarea produsului.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea scaunelor din lemn
    1. Imagine intitulată Scaune curate Pasul 15
    1. Praf întreaga suprafață a scaunului cu o cârpă de duster sau microfibră. Primul pas pentru curățarea unui scaun din lemn este de a îndepărta orice praf. Puteți folosi o cârpă simplă de microfibră pentru a face acest lucru. Utilizați doar o mișcare de măturat pentru a șterge pânza înainte și înapoi pe suprafața scaunului până când toate praful și murdăria au dispărut.
    • Dacă scaunul din lemn este făcut din lemn finit, puteți pulveriza o apă pe cârpă înainte de a le șterge. Dacă scaunul dvs. este făcut din lemn neterminat, evitați apa, deoarece poate distorsiona lemnul.
    • De asemenea, puteți utiliza un vid pentru a elimina praful. Cu toate acestea, nu utilizați un atașament de tapițerie care se rotește, deoarece poate deteriora suprafața de lemn.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 16
    2. Utilizați un detergent cumpărat de magazin pentru a spăla lemnul finit cu o cârpă curată. Puteți găsi un curățitor realizat special pentru lemn la orice magazin hardware sau de bunuri de origine. Găsiți unul are ingrediente naturale, este biodegradabil și conceput special pentru a dezinfecta și elimina ceara și murdăria. Înainte de a aplica, citiți instrucțiunile producătorului. Pentru majoritatea curățătorilor, va trebui să o pulverizați pe o cârpă și apoi să aplicați 1 strat ștergând întreaga suprafață. Lăsați-o să stea timp de 10 minute pentru ca cei mai curat să-și facă lucrarea, apoi ștergeți din nou cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu.
  • Este posibil să trebuiască să repetați acest proces de 2-3 de mai multe ori pentru o curățare completă.
  • Cheesecloth este excelent pentru curățarea suprafețelor lemnului. Utilizați o periuță de dinți sau o tampon de bumbac pentru a curăța colțurile și crevii.
  • Dacă preferați să faceți propriul dvs. de curățare a lemnului, puteți utiliza oțet și apă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați /2 Cupa (120 ml) de oțet alb cu /2 litru (0.13 US Gal) de apă caldă. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a pulveriza amestecul pe o cârpă curată. Aveți grijă să nu utilizați prea multă apă. Apoi, ștergeți ușor scaunul cu pânza.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 17
    3. Curățați lemnul nevarnuit cu un amestec de casă. Pentru a curăța scaunele de lemn neterminate, va trebui să umpleți un castron mare cu apă. Apoi adăugați doar o stropire a fiecăruia dintre următoarele ingrediente: Detergent de vase, bicarbonat de sodiu, oțet și ulei de măsline. Amestecați totul împreună cu o lingură. Apoi, scufundați un burete de spălare în amestec, scând-o până când este doar umedă, apoi utilizați partea abrazivă pentru a șterge scaunul. Odată ce ați terminat, utilizați o cârpă curată pentru a usca întreaga suprafață.
  • Când curățați lemnul nevarnuit, cuvântul rapid și nu utilizați prea multă apă. Dacă nu sunteți atenți, apa poate să se înmoaie în lemn și să o facă să se rătăcească sau să devină decolorată.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 18
    4. Eliminați petele de marcare permanentă din lemn cu pastă de dinți și bicarbonat de sodiu. Dacă primiți în mod accidental marcatorul pe scaunul din lemn, puteți scăpa de ea cu pastă de dinți de sodiu de coacere. Pentru a face acest lucru, aplicați un glob mare de pastă de dinți la un tampon de bumbac. Frecați pasta de dinți pe pată înainte și înapoi de-a lungul cerealei lemnului. Este posibil să fie necesar să reaplicați pasta de dinți și să repetați acest pas de 2-3 ori până când marcatorul este complet plecat.
  • Dacă nu aveți pastă de dinți de sodiu de coacere, puteți adăuga întotdeauna un pic de bicarbonat de sodiu la pasta de dinți obișnuită.
  • Nu utilizați pastă de dinți de gel, nu funcționează pentru a elimina petele markerului.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 19
    5. Lăsați scaunul să se usuce timp de 24 de ore. După curățarea scaunului de lemn, asigurați-vă că se usucă complet. Dacă ați curățat întregul scaun, acest lucru poate dura o zi întreagă. Dacă ați curățat doar un loc mic, acest lucru poate dura doar 10-15 minute. Veți dori să vă asigurați că este uscat înainte de a sta în ea sau aplicați orice ceară de mobilier.
  • Imagine intitulată Scaune curate Pasul 20
    6. Restaurați scaunul din lemn cu ceară de lemn. Curățarea lemnului poate să dispară o parte din poloneză, care poate fi restaurată rapid folosind Wood Wax. Puteți achiziționa ceară din lemn la cele mai multe magazine hardware. Citiți eticheta pentru aplicarea corectă pe suprafața dvs. de lemn. Puteți aplica ceara de lemn cu o pensulă. Pentru a face această pensulă largă în ceara de lemn, apoi periați-o pe lemn înainte și înapoi până când lemnul este strălucitor. Dacă utilizați o cârpă pentru a aplica ceara, asigurați-vă că este fără scame. Se toarnă o cantitate generoasă de ceară pe cârpă, apoi frecați-o într-o mișcare circulară de-a lungul întregului scaun pentru a-l bate până când veți obține o haină și strălucitoare.
  • Puteți face o ceară de lemn cu un amestec de oțet și ulei de măsline. Amestec /4 Cupa (59 ml) de ulei de măsline și /4 (59 ml) de apă într-un castron. Apoi, utilizați o cârpă pentru a aplica amestecul și a vă lustruiți scaunul din lemn.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Scaune de tapițerie de spălare

    • Vacuum cu atașamente de tapițerie
    • Servetele umede
    • Găleată sau castron mare
    • Detergent de mâncare ușoară
    • Apa calda
    • Perie moale
    • Cârlig curat
    • Solvent de curățare fără apă sau uscat

    Curățarea scaunelor din piele

    • Vacuum cu atașamente de tapițerie
    • Găleată sau castron mare
    • Săpun lichid ușor
    • Apă
    • Cârlig curat
    • Balsam de piele

    Curățarea scaunelor din lemn

    • Vid
    • Cârpă de microfibră
    • Cleaner de lemn
    • Găleată sau castron mare
    • Apă
    • Oţet
    • Ceara de lemn

    sfaturi

    Când utilizați orice solvent sau amestec pentru a vă curăța mobilierul, încercați întotdeauna o zonă inconspicuoasă a scaunului mai întâi (ca sub pernă) pentru a vă asigura că culorile nu sângerează sau nu se estompează.
  • Dacă vărsați ceva pe scaunul tapițat sau din piele, curățați-l imediat. Cu cât îl vedeți mai repede și îl curățați, cu atât mai puțin probabil va pata.
  • Avertizări

    Nu lăsați apa să se înmoaie pentru mobilierul dvs., deoarece ar putea provoca daune suplimentare. Utilizați cât mai puțină apă, deoarece aveți nevoie pentru a vă curăța și usca bine după aceea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar