Cum să curățați din piele de culoare deschisă

Piele de culoare deschisă este o alegere populară pentru mobilier, jachete, portmonee și încălțăminte. Deși pielea de culoare deschisă este o alegere excelentă a stilului, poate fi dificil de întreținut. De exemplu, pielea de culoare deschisă va arăta mai multe murdărie și pete decât piele mai întunecată. Pentru a curăța pielea de culoare deschisă, ar trebui să curățați în mod regulat cu apă și săpun, să spălați cu un curățător de casă și să practicați tehnici de îngrijire standard.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând curățenie generală
  1. Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 1
1. Vid sau praf de piele. Înainte de spălarea pieii, ar trebui să aspirați sau să pulverizați suprafața pentru a îndepărta orice cruzime sau murdărie liberă. Acest lucru trebuie făcut cu o atașament de aspirare a periei moi sau o cârpă de praf.
  • Imagine intitulată Piele de culoare deschisă curată Pasul 2
    2. Amestecați împreună apă caldă și săpun. Într-un castron mic, diluați săpunul regulat de mână sau detergent de spălat vase în apă caldă. Se amestecă împreună 1 linguriță de săpun pentru fiecare patru cești (946 ml) de apă.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 3
    3. Umeziți cârpa și ștergeți suprafața. Îndepărtați o cârpă curată în amestecul de săpun și apă. Stoarceți cârpa pentru a îndepărta excesul de apă. Pânza trebuie să fie umedă și să nu picureze umede. Ștergeți suprafața din piele cu cârpa umedă. Asigurați-vă că ați curățat întreaga suprafață.
  • Dacă curățați o canapea din piele, este mai bine să începeți în partea de sus și să lucrați în jos în jos.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 4
    4. Ștergeți cu o cârpă umedă curată. Apoi, luați o cârpă curată și faceți-o în apă curată. Scoateți cârpa, astfel încât să fie umedă, dar nu picurarea. Ștergeți întreaga suprafață cu apă simplă. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricărui săpun care rămâne pe suprafață.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 5
    5. Uscați pielea. Odată ce ați clătit suprafața, luați un prosop uscat și ștergeți pielea pentru a îndepărta toată apa. Acest lucru va ajuta la uscarea suprafeței. Nu doriți să lăsați suprafața umedă, deoarece ar putea reduce durata de viață a pieilor tale.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 6
    6. Aplicați balsamul din piele după curățare. După spălarea pieii, ar trebui să o tratați cu un balsam. Acest lucru va împiedica uscarea pieii de uscare și crăpare. Odată ce se formează fisuri, este mult mai ușor pentru murdărie și ulei pentru a fi prinși în țesătură, provocând pete.
  • Puteți utiliza un balsam de piele comercială care poate fi achiziționat de la un magazin de origine. Urmați instrucțiunile pentru a aplica balsamul.
  • Alternativ, ați putea face propriul balsam prin amestecarea unei oțet de o parte cu o singură parte ulei de in sau ulei de in. Aplicați soluția cu o cârpă curată și lăsați-o peste noapte. Apoi, bucurați suprafața folosind o cârpă uscată.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 7
    1. Eliminați petele cu remover de unghii sau cu alcool de frecare. Dacă există câteva pete care nu vor ieși cu curățenie regulată, atunci puteți încerca să le tratați cu removerul de unghii sau să frecați alcool. Frecați pata cu o cârpă care a fost scufundată în frecarea alcoolului sau a remoderii poloneze de unghii.
    • Testați întotdeauna țesătura înainte de a aplica pete pentru a vă asigura că nu lasă o notă.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 8
    2. Îndepărtați petele de grăsime cu sifon de copt. Pentru a face acest lucru, va trebui să aplicați soda de copt în pete și să lăsați-o să stea peste noapte. Soda de copt va absorbi orice grăsime din piele. A doua zi, ștergeți pur și simplu suprafața cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 9
    3. Utilizați pastă de dinți pentru a curăța pantofii din piele. Pentru a face acest lucru, ștergeți orice murdărie sau praf liber, apoi umeziți-vă pantofii folosind o cârpă umedă. Apoi, dați o cantitate mică de pastă de dinți pe pantofi și frecați-vă să utilizați degetele. Să acorde o atenție deosebită oricăror pete sau mărci de scufundă.
  • Curățați petele dure cu o periuță de dinți veche. Apoi, ștergeți pasta de dinți folosind o cârpă umedă.
  • Lăsați pantofii să se usuce într-un loc cald.
  • Imagine intitulată Curățenie din piele de culoare deschisă Pasul 10
    4. Faceți un suc de lămâie și cremă de tartru de curățare. Combinați suc de lămâie cu cremă de tartru. Amestecați împreună, ajustarea cantităților, până când se formează o pastă. Frecați amestecul pe pete și lăsați să stea aproximativ o jumătate de oră. Apoi, scoateți amestecul cu un burete și ștergeți cu o cârpă curată.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijirea pentru piele de culoare deschisă
    1. Imagine intitulată Piele de culoare deschisă curată Pasul 11
    1. Evitați vărsarea și colorarea din piele de culoare deschisă. Deoarece piele de culoare deschisă arată toate marcajele și petele, doriți să vă asigurați că evitați colorarea materialului. De exemplu, dacă dețineți o canapea din piele albă, ar trebui să evitați să mâncați și să beți în mod regulat pe canapea. Acest lucru va reduce probabilitatea de pete.
    • Alternativ, dacă dețineți o geantă de mână din piele colorată, nu trebuie să atingeți sacul imediat după ce ați pus pe cremă de mână. Uleiurile din cremă se pot transfera la sacul care provoacă pete.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 12
    2. Ștergeți imediat scurgerile. De îndată ce apare o scurgere, murdărie sau pata pe piele de culoare deschisă, ar trebui să o ștergeți imediat cu o cârpă de microfibră. Dacă petele sunt lăsate netratate, acestea vor deveni extrem de dificil de îndepărtat. De exemplu, ar trebui să ștergeți pantofii din piele de culoare deschisă după fiecare utilizare. Acest lucru îi va păstra în căutarea unui brand nou.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 13
    3. Citiți instrucțiunile de curățare care au venit cu produsul. Dacă ați cumpărat o geantă de designer de piele sau o canapea, poate veni cu o listă de instrucțiuni de curățare. Citiți întotdeauna instrucțiunile cu atenție înainte de curățare. Ele vă pot oferi sfaturi de curățare utile și recomandări ale produselor.
  • Imagine intitulată curată din piele de culoare deschisă Pasul 14
    4. Ia pielea ta curățată profesional. Dacă nu puteți elimina petele de la produsele din piele de culoare deschisă, atunci ar trebui să le curățați profesional. De exemplu, o canapea din piele de culoare deschisă va avea uzură regulată de la sudoare sau de mâini murdare. Are această piele a curățat profesional de câteva ori în fiecare an.
  • sfaturi

    Întotdeauna testați produsele de curățare pe o mică bucată ascunsă de țesături. Asigurați-vă că nu marchează pielea înainte de utilizare.
  • Puteți încerca să utilizați oțet alb pe pete mici.
  • Curățați piele de culoare deschisă aproximativ o dată la două până la patru luni. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor de murdărie și petrol care s-ar fi putut dezvolta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar