Cum să curățați o canapea

Știți senzația - vă uitați la canapeaua dvs. iubită doar pentru a vă da seama că este acoperită de pete sau că începe să obțină un miros! Nu vă temeți niciodată, puteți lua măsuri pentru a vă face din nou canapeaua frumoasă și fără miros. Pentru pete și deversări, încercați să le ridicați cât mai repede posibil atunci când se întâmplă. Dacă canapeaua dvs. este lavabilă, puteți să vă decolați, de asemenea, pernele acoperă și aruncați-le în mașina de spălat pentru a vă moliza instantaneu pe canapea. Pentru curățarea profundă, încercați o soluție de curățare profundă și o perie de spălare sau o mașină de curățare a tapițeriei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o curățare la fața locului
  1. Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 1
1. Citiți instrucțiunile de îngrijire pentru canapeaua dvs. pe o etichetă. Găsiți o pernă cu o etichetă. Eticheta ar trebui să vă spună ce fel de solvent puteți utiliza pe canapea. De exemplu, dacă mașina lavabilă, puteți utiliza apă. Cu toate acestea, dacă nu este, este posibil să aveți nevoie să utilizați altceva, cum ar fi alcoolul sau oțetul.
  • Dacă eticheta dvs. are a "W" tu, o poți curăța cu apă. Dacă are un "S," Utilizați ceva asemănător cu oțet, frecarea alcoolului sau un agent comercial de curățare chimică. Dacă are "S-W," Puteți utiliza fie una. Câteva ar putea avea codul "X," ceea ce înseamnă doar aspirare și curățare profesională.
  • Dacă canapeaua nu are o etichetă, încercați mai întâi curățători într-un loc inconspicuos pe canapea.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 2
    2. Blot up orice deversare recentă. Indiferent de felul de canapea pe care o aveți, este important să primiți imediat scurgerile. Utilizați o cârpă curată la dab la deversare până când ați luat-o cât de mult de vărsare după cum puteți.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 3
    3. Vacuum canapeaua Dacă există resturi libere. Crumbs și alte resturi se încadrează uneori în canapeaua ta. Dacă le lăsați pe canapea, s-ar putea să se zdrobească în țesătură când te duci la fața locului.
  • Utilizați atașamentul de mobilier pe aspiratorul dvs. mare sau pe un aspirator de mână pentru a curăța canapeaua. Îndepărtați pernele pentru a obține degetele de dedesubt, de asemenea.
  • Vacurul va ajuta, de asemenea, cu părul de companie!
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 4
    4. Utilizați apă și săpun de mâncare pe orice pete dacă țesătura dvs. poate manipula apă. Se amestecă câteva picături de săpun de mâncare cu o ceașcă de apă rece. Îndepărtați un burete în amestec și scoateți-l afară. Dab la pată sau deversare cu buretele timp de câteva minute până când este complet ridicată.
  • Spală buretele și dab la pată cu apă doar.
  • Nu frecați pata, așa cum ați putea să-l răspândiți în jur.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 5
    5. Sparge petele cu un curatator de aburi daca ai unul. Utilizați numai un dispozitiv de curățare cu aburi dacă țesătura poate fi curățată cu apă. Rulați vaporul peste pată pentru ao ajuta să-l slăbiți pentru curățare. De asemenea, puteți utiliza setarea de abur pe fier dacă preferați. Doar nu primiți fierul prea aproape, mai ales dacă nu sunteți sigur cât de multă căldură poate lua țesătura.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 6
    6. Pete blot cu oțet sau alcool dacă canapeaua nu poate manipula apă. Dacă canapeaua ta are a "S" Pe etichetă, este posibil să puteți utiliza aceste curățători în schimb. Îndepărtați o cârpă în oțet, fie în alcool și apoi în pată până când dispare. Lăsați soluția să se usuce pe țesătură.
  • Testați întotdeauna produsul pe un loc inconspicuos primul loc.
  • Utilizați un alcool clar, cum ar fi vodcă sau alcool de frecare.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 7
    7. Încercați șervețele pentru copii pentru scurgeri pe canapele de microfibră. Microfiberul este o țesătură ușoară pentru a curăța, norocos pentru dvs! Dacă aveți o scurgere, ștergeți-o cu un șervețel curat. Păstrați-vă la țesătură până când scurgerea este complet plecată. Obțineți un nou copil ștergător parțial, dacă aveți nevoie.
  • Microfibrul nu absoarbe lichid, astfel încât scurgerile ar trebui să fie ușor de șters.
  • De asemenea, puteți utiliza o cârpă de curățare a microfibrării umede.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 8
    8. Repetați procesul după cum este necesar. Unele pete pot părea că nu vor pleca niciodată! Este posibil să aveți nevoie să continuați să lucrați la ei. Continuați să treceți prin procesul de tip de canapea până când pata dispare.
  • Alegeți un curățător comercial dacă petele persistă. Puteți încerca un covor sau un dispozitiv de curățare a tapițeriei. De obicei, pulverizați-le pe acestea și lăsați-i să stea, apoi vă dați la dispoziție cu apă curată pentru a le șterge. Căutați spumă de covoare, de exemplu. Puteți găsi aceste curățători la majoritatea magazinelor din secțiunea Produs de curățare.
  • Metoda 2 din 3:
    Efectuarea unei curățări profunde
    1. Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 9
    1. Vacuum pe canapea mai întâi. La fel ca și cu o curățare ușoară, este o idee bună să începeți prin aspirarea canapelei. Vacuum peste perne pentru a ridica orice praf și celule moarte ale pielii. Ridicați pernele pentru a aspira resturile și praful sub ele.
    • De asemenea, vidul de-a lungul oricăror părți pe care nu le puteți scoate din canapea. Ridicarea prafului vă va ajuta adânc curat într-un moment.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 10
    2. Se presară pe soda de copt pentru a face față mirosurilor. Trageți pernele de pe canapea. Puneți soda de copt într-un agitator de sare și presați-l pe întreaga canapea, inclusiv pernele. Lăsați sifonul de copt pe o oră, apoi vidați-l.
  • Dacă canapeaua miroase foarte rău, lăsați sifonul de copt peste noapte. De asemenea, puteți încerca să repetați procesul de câteva ori.
  • De asemenea, puteți face un spray de bicarbonat de sodiu. Apuca o sticla de pulverizare mica, aproximativ 2 cani (470 ml) sau cam asa ceva. Adăugați apă caldă, 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de un ulei parfumat. Măsurătorile exacte nu contează. Spritz-o peste canapea pentru a ajuta la împrospătarea țesăturii.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 11
    3. Faceți tratamente la fața locului pentru orice pete pe canapea. Dacă canapeaua dvs. are pete de cerneală, vin, sânge, Sau orice altă substanță dificil de îndepărtat, atunci este posibil să fie necesar să utilizați mai întâi un tratament de curățare spot pe canapea. Spray pe tratament și lăsați-l pentru o cantitate de timp sugerată pe sticlă. Apoi, ștergeți curățătorul cu o cârpă curată sau un prosop de hârtie.
  • Evitați să frecați pata cu o perie sau o cârpă, deoarece aceasta o va răspândi.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 12
    4. Uită-te la instrucțiunile de îngrijire pentru canapeaua dvs. pentru a decide cum să terminați curățarea. Una dintre perne ar trebui să aibă o etichetă sau ar putea fi în spate. Vă va spune ce curățători puteți utiliza pe canapea dvs. Unii iau apă, în timp ce cu alții, este posibil să fie nevoie să utilizați un alt tip de curățare, cum ar fi alcoolul.
  • "W" înseamnă că poți folosi apă pe ea, în timp ce "S" înseamnă că puteți utiliza alte agenți de curățare, cum ar fi frecarea alcoolului sau oțetului. De asemenea, puteți utiliza agenți comerciali de curățare chimică "S" Stofa. "S-W" înseamnă fie că este bine. Dacă vezi "X," Asta înseamnă că nu poți folosi lichide pe el.
  • Dacă nu găsiți o etichetă, curățătorii de testare într-o zonă ascunsă pentru a vedea cum reacționează.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 13
    5. Ștergeți canapele din piele cu apă distilată și un săpun non-detergent. Alegeți un săpun ușor, cum ar fi porumbelul sau neutrogen, de preferință unul care este echilibrat cu pH. Adăugați câteva picături la o găleată, apoi se toarnă în apa distilată. Amestecați ușor pentru a obține o soluție sudsy și apoi baie o cârpă microfibră în soluție. Scoateți cârpa și ștergeți canapeaua, deplasându-se de sus în jos.
  • Ștergeți canapeaua cu apă distilată simplă, apoi uscați-o cu o cârpă microfibră curată. Apa distilată nu va lăsa petele de apă în spatele apei regulate.
  • De asemenea, puteți utiliza un săpun din piele sau o oțet de 50:50 și amestec de apă.
  • Starea pieii cu un amestec de oțet de 50:50 de oțet și ulei de lămâie sau de semințe de in. Îndepărtați o cârpă în soluție și scoateți-o afară. Apoi, ștergeți canapeaua cu pânza. Ștergeți canapeaua cu o cârpă uscată în ziua următoare.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 14
    6. Utilizați un amestec de oțet pentru o soluție naturală pe țesături care manipulează apă. Se amestecă împreună 0.75 cani (180 ml) de apă, 0.25 cești (59 ml) de oțet alb și 0.5 linguri (7.4 ml) de săpun lichid de săpun. Scuturați-o ușor pentru a se amesteca, apoi utilizați o perie de spălare pentru ao freca în material. Odată ce ați făcut întreaga canapea, curățați-vă în apă curată până când nu mai vedeți Suds.
  • Lăsați canapeaua să se usuce. Puteți chiar să doriți să o mutați în aer liber dacă este o zi frumoasă.
  • Acest proces poate fi prea dur pe țesături delicate, astfel încât întotdeauna să o încercați mai întâi.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 15
    7. Încercați un dispozitiv de curățare a tapițeriei pentru curățarea profundă pe o canapea care ia apă. Luați pernele de pe canapea pentru a face acest proces mai ușor. Urmați instrucțiunile producătorului pentru utilizarea Cleaner de tapițerie. În esență, totuși, puneți apă caldă și săpun în rezervor, apoi executați brațul mașinii peste canapea. Brațul va pompa săpun și apă și va aspira înapoi, curățând țesătura.
  • Puteți închiria un detergent de tapițerie dintr-un magazin de îmbunătățire la domiciliu ($ 30- $ 50 USD) sau cumpărați unul dacă preferați ($ 80- $ 150 USD). Acestea pot fi etichetate ca "covoare de covoare."
  • Există ambele opțiuni de abur și non-abur când vine vorba de curățătorii de tapițerie. Dacă canapeaua dvs. este lenjerie sau poliester, asigurați-vă că alegeți o versiune non-abur, deoarece soiurile de aburi pot să pună țesătura.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 16
    8. Periați țesătura înapoi în poziție după cum este necesar. Dacă aspectul țesăturii "Off" Odată ce se usucă, utilizați o perie moale pentru ao muta înapoi în poziție. Urmați cerealele din țesătură și periați întreaga canapea, astfel încât grămada să meargă aceeași direcție. Care o va ajuta să arate din nou netedă.
  • De asemenea, puteți utiliza o rolă de scame pe orice părți ale canapelei care au scame sau păr blocate pe ele.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 17
    9. Ștergeți în jos părțile care nu sunt țesături ale canapelei cu apă caldă și săpun. Dacă canapeaua are piese din lemn, metal, plastic sau alte părți care nu sunt acoperite cu țesătură, le puteți curăța cu ușurință cu un pic de apă cu săpun. Se amestecă câteva picături de săpun de mâncare cu 1 cană (240 ml) de apă caldă și înotați o cârpă curată în ea. Scoateți cârpa și folosiți-o pentru a șterge părțile non-fabricate ale canapelei dvs.
  • Puteți lăsa părțile să se usuce după ce le ștergeți în jos.
  • Metoda 3 din 3:
    Spălați pernele de spălare
    1. Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 18
    1. Verificați etichetele pentru a determina dacă țesătura dvs. este lavabilă cu mașina. Găsiți eticheta pe 1 pernă pentru ao citi. Ar trebui să spună "mașină de spălat" sau "masina de spalat la rece." De asemenea, ar trebui să vă spună dacă nu este lavabilă cu mașina sau în stare uscată.
    • Spălarea coperților cu pernă în spălătorie vă face viața mai simplă. Cu toate acestea, ar trebui să o faceți numai dacă eticheta dvs. spune în mod explicit că o puteți spăla.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 19
    2. Scoateți perna acoperă câteva la un moment dat. Trageți perna complet de pe canapea. Găsiți fermoarul și dezarhivați-l. Trageți perna din capac și puneți-o înapoi în cazul în care aparține canapelei.
  • Faceți 3-4 perne la un moment dat, deoarece mașina / uscătorul dvs. probabil nu se va descurca mai mult. În plus, va face mai ușor să urmăriți că capacele sunt pe care perne.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 20
    3. Aruncați acoperirea pernei în mașină cu detergent preferat. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului de pe etichetă despre cum ar trebui să spălați capacele. Dacă se spune numai apă rece, asigurați-vă că utilizați apă rece.
  • În mod similar, dacă eticheta dvs. spune să folosească ciclul blând, faceți acest lucru. Dacă nu înțelegeți simbolurile pe care le folosește, căutați "Simboluri de rufe" online pentru a da seama ce spune.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 21
    4. Puneți capacele în uscător. Odată ce ciclul de spălare sa terminat, mutați capacele în uscător. Urmați instrucțiunile producătorului despre modul în care ar trebui să le uscați. De exemplu, ei pot dori să o puneți pe cea mai mică setare de căldură pentru a proteja țesătura.
  • Punerea coperților în uscător poate să le micșoreze puțin.
  • Imagine intitulată Curățați o canapea Pasul 22
    5. Puneți capacul înapoi pe perne și repetați pentru celelalte capace. Lucrați perna înapoi în capac. Apucați capătul pernei care merge în capătul îndepărtat al capacului și folosește mâna pentru a trage / împinge perna în poziție. Odată ce este înapoi în poziție, zip-o.
  • Curățați toate celelalte acoperă același mod.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar