Cum să curățați mobilierul vechi din lemn

Mobilierul vechi de lemn poate să fi adunat un strat de murdărie care vă face dificil să vedeți finisajul frumos pe care l-a avut odată. Dar nu te teme! Cu o curățare și întreținere adecvată, mobilierul vechi din lemn va fi restabilit înapoi la strălucirea inițială în cel mai scurt timp. Deoarece lemnul este mai în vârstă, trebuie să începeți prin utilizarea unei soluții ușoare de curățare pentru a îndepărta praful și murdăria. După aceea, este doar o chestiune de a elimina orice pete sau note pe mobilier și de a aplica o finisare ușoară și este la fel de bun ca și nou! Cu o întreținere adecvată, mobilierul vechi din lemn va continua să pară curat și strălucitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o soluție ușoară de curățare
  1. Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 1
1. Testați săpunul de spălat vase pe o locație inconspicuoasă. Înainte de a vă curăța mobilierul vechi din lemn cu săpun de spălat vase, trebuie să o testați pentru a vă asigura că nu va deteriora lemnul sau finisajul. Luați o minge de bumbac umedă, adăugați 1 picătură de săpun lichid, apoi ștergeți-o într-o locație ascunsă, cum ar fi interiorul unui picior de scaun. În cazul în care frize de detergent sau ruinează finisajul, nu-l utilizați.
  • Așteptați aproximativ 5 minute după ce aplicați săpunul înainte de a le verifica pentru a vă asigura că nu vă va afecta mobilierul vechi din lemn.
  • Dacă săpunul dăunează finisajului, curățați-l cu apă.
  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 2
    2. Se amestecă săpun ușor de spălat vase și apă caldă pentru a forma o soluție de curățare. Într-o găleată de dimensiuni medii, combinați 2 linguri (30 ml) de săpun de spălat vase și /2 galon (1.9 l) de apă caldă. Amestecați-le bine pentru a le combina. Asigurați-vă că săpunul este complet combinat cu apa și aveți o soluție de curățare spumoasă.
  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 3
    3. Ștergeți mobilierul din lemn curat cu săpunul și apa. Îndepărtați o cârpă moale în soluție și scoateți-o pentru a îndepărta excesul de apă. Ștergeți întreaga bucată de mobilier, asigurându-vă că intrați în colțuri și cranii. Frecați cârpa ușor peste suprafața lemnului într-o mișcare circulară.
  • Clătiți pânza ori de câte ori este vizibil murdară. Asigurați-vă că vă strângeți bine ori de câte ori vă înmuiați în soluția de curățare.
  • Nu înmuiați sau saturați lemnul sau ați putea să-l deteriorați!
  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 4
    4. Utilizați pastă de dinți non-gel și o periuță de dinți pentru a curăța crevii. Dacă mobilierul vechi din lemn are pete în colțuri și cranii care sunt greu de atins, aplicați o pastă de dinți non-gel în zonă și așteptați 5 minute pentru a lăsa să se înmoaie. Apoi, luați o periuță de dinți moale și curățați ușor pasta de dinți.

    Bacsis: Periați într-o mișcare moale, circulară pentru a ridica petele.

  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 5
    5. Uscați lemnul complet cu o cârpă uscată. Când ați terminat ștergeți mobilierul cu soluția de curățare, luați o cârpă proaspătă și curată și treceți peste suprafața lemnului să se usuce și să-l buf. Asigurați-vă că fiecare bit de mobilier este complet uscat.
  • Utilizați o cârpă fără scame pentru a evita să părăsiți orice reziduu pe mobilier.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 6
    1. Utilizați ceai pentru a restabili strălucirea lemnului vechi. Se fierbe 1 litru american (0.95 l) de apă într-o oală și 2 pungi de ceai negru în el timp de 10 minute sau până când apa se răcește la temperatura camerei. Luați o cârpă curată, moale, dați-o în ceai și strângeți excesul de apă. Ștergeți ușor întreaga suprafață a lemnului, dar nu saturați lemnul cu ceaiul.
    • Acidul tanic din ceai va ajuta la menținerea lemnului și va restabili strălucirea.
  • Imagine intitulată Mobilier vechi de lemn Pasul 7
    2. Se amestecă soda de copt și pastă de dinți non-gel pentru a elimina petele de apă. Pentru a elimina inelele dificile de apă din vechea dvs. mobilier din lemn, combinați piesele egale de copt și pasta de dinți non-gel și aplicați-o direct la pată. Frecați amestecul cu o cârpă moale până când pata este îndepărtată.
  • Asigurați-vă că uscați bine lemnul după scoaterea amestecului de sodiu și pastă de dinți.
  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 8
    3. Îndepărtați semnele dificile cu soda de copt și apă. Pentru marcajele încăpățânate, cum ar fi marcajele de cerneală sau scuff, se amestecă împreună 1 lingură de sodă de copt și 1 linguriță (4.9 ml) de apă pentru a forma o pastă. Aplicați pasta direct la pată și frecați ușor cu o cârpă curată și moale până când pata este îndepărtată.
  • Ștergeți paste complet de pe lemn și asigurați-vă că lemnul este bine uscat.
  • Imagine intitulată Mobilier vechi din lemn Pasul 9
    4. Ștergeți un strat de ulei de lămâie pe lemn pentru a păstra finisajul. După ce ți-ai curățat vechiul mobilier din lemn, ștergeți un strat de ulei de lămâie preparat în comerț pe întreaga suprafață pentru a păstra finisajul și pentru a face strălucirea. Aplicați uleiul de lamaie într-o mișcare circulară pentru un strat uniform.

    Bacsis: Asigurați-vă propriul amestec de lustruire prin combinarea 1 cupă (240 ml) de ulei de măsline și /4 Cupa (59 ml) Cupa de otet alb.

  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea mobilierului vechi din lemn
    1. Imagine intitulată Deschiderea mobilierului vechi din lemn Pasul 10
    1. Praful tău vechi de mobilier din lemn în mod regulat. O modalitate ușoară de a preveni acumularea de praf care poate duce la murdărie și pete este de a praful mobilier cel puțin o dată la 3 luni. Utilizați un duster sau o cârpă curată pentru a șterge orice praf care este colectat pe mobilier.
    • Nu utilizați dustrele de pulverizare cum ar fi gajul pe mobilierul vechi din lemn sau ar putea deteriora lemnul sau finisajul.
  • Imagine intitulată Deschiderea mobilierului vechi din lemn Pasul 11
    2. Păstrați-vă mobilierul din lumina directă a soarelui. Plasați-vă mobilierul vechi din lemn departe de Windows sau oriunde altundeva în cazul în care lumina UV de la soare poate ajunge la ea. Lumina soarelui se poate răsuci și deteriora lemnul.
  • Nu păstrați vechiul mobilier din lemn în afara sau va începe să se descompună.
  • Imagine intitulată Deschiderea mobilierului vechi din lemn Pasul 12
    3. Verificați pentru dăunători sau insecte în mobilier. Șoarecii, șobolanii, roții și termitele pot deteriora integritatea mobilierului. Lemnul moale al mobilierului vechi îl poate face o masă deosebit de atractivă la rozătoare și dăunători care vor mesteca prin lemn.
  • Dacă mobilierul dvs. este infestat, apelați imediat la un exterminator.
  • Bacsis: Verificați că trebuie să se prăbușească sau să semneze în lemn pentru a vedea dacă un dăunător îl mănâncă.

  • Imagine intitulată Curățenie Mobilier din lemn Pasul 13
    4. Stocați-vă mobilierul vechi de lemn într-un loc întunecat și uscat. Căldura și umiditatea pot deteriora lemnul vechi al mobilierului dvs. să îl depozitați într-un loc uscat care nu este mai fierbinte decât 85 ° F (29 ° C). Plasați un capac de protecție peste mobilier pentru ao menține de la a fi scufundat sau deteriorat.
  • Nu depozitați mobilierul vechi de lemn într-un mansardă, cu excepția cazului în care este controlat climatul.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar