Cum să curățați un scaun de birou

Indiferent dacă lucrați de acasă sau într-o cabină, un birou de birou înseamnă că veți petrece cea mai mare parte a zilei de ședere în scaunul dvs. Un accident ocazional cu alimente, cerneală sau băutură este obligat să se întâmple și veți avea cu siguranță o să-l curățați. De-a lungul timpului, tapițeria ar putea avea nevoie de curățare generală, iar dacă roțile nu se rostogolesc, precum și ar trebui să aibă nevoie de curățare.

Pași

Partea 1 din 3:
Având grijă de scurgeri și pete
  1. Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 1
1. Ridica orice resturi libere. Utilizați un prosop de hârtie pentru a apuca cât mai mult din solid și aruncați-l în coșul de gunoi. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de mai multe ori pentru a elimina complet solidul. Dacă curățați un scaun cu tapițerie din țesături, este important să nu freacăm cât de curățați - ați putea forța solidele în țesătură și faceți mai greu de curățat.
  • Este important să acționați de îndată ce vedeți mizeria, deci nu are timp să setați.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 2
    2. Lichide blot cu o cârpă umedă. Cu cât participați mai repede la o deversare, cu atât este mai puțin probabil să setați și să provoace o pată. Dacă acționați destul de repede, trebuie doar să distrugeți o cârpă sau o cârpă cu apă. Folosiți-l pentru a spoli cât mai mult lichid după cum puteți. Scoateți lichidul într-un recipient separat sau într-o chiuvetă și continuați să ștergeți scurgerea până când a dispărut.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 3
    3. Verificați eticheta de îngrijire de pe scaun. Această etichetă oferă instrucțiuni de curățare direct de la producător. Dacă vedeți un S, trebuie să utilizați numai soluții bazate pe solvent pentru a curăța scaunul. Un w înseamnă că ar trebui să utilizați un solvent pe bază de apă, în timp ce poate fi utilizat un SW sau S / W înseamnă fie tipul de soluție.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 4
    4. Curățați scaunele codate S cu un solvent de curățare uscată. Orice produs care conține apă ar putea deteriora tapițeria. Există mai multe mărci de curățători și ar trebui să verificați întotdeauna instrucțiunile care vin cu produsul. Unele sunt în formă lichidă, în timp ce altele sunt pulverizate.
  • În ambele cazuri, veți dori să aplicați o cantitate mică de solvent la o cârpă uscată și să vă blocați pete.
  • Asigurați-vă că utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta solventul, altfel ar putea lăsa un inel pe tapițerie.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 5
    5. Spălați scaunele codate W cu un solvent pe bază de apă. Se amestecă un săpun blând cu apă și să distrugi o cârpă curată cu ea. Ștergeți pata cu pânza. Aveți grijă să nu frecați pata, altfel puteți deteriora tapițeria, mai ales dacă este fabricată din țesături sau microfibre.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 6
    6. Eliminați petele cu alcool de frecare. Umeziți o minge de bumbac cu câteva picături de alcool de frecare. Testați alcoolul pe un mic loc al scaunului, care este în afara vizualizării, cum ar fi partea inferioară. Dacă nu provoacă daune, utilizați bumbacul pentru a freca pata.
  • Tapițeria ochiurilor de plasă tinde să se rătăcească dacă este frecat prea briskly. Asigurați-vă că sunteți mai blând pe aceste suprafețe.
  • Nu utilizați alcool de frecare pe tapițeria de țesături acrilice.
  • Descoperirea alcoolului are doar o cantitate mică de apă și este posibil să îl utilizați pe tapițeria codată în S-. Dacă aveți îndoieli, aplicați o cantitate mică de alcool de frecare într-o parte mică, inconspicuoasă a tapițeriei. Dacă nu există daune, ar trebui să puteți folosi alcoolul de frecare.
  • Partea 2 din 3:
    Împrăștiește tapițeria
    1. Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 7
    1. Vidați murdăria și praful. Începeți cu un atașament de tapițerie, care are un capăt de plastic larg și o perie dedesubt. Perieul este suficient de moale încât nu va zgâria din piele și tapițeria vinilului. Treceți vidul peste scaunul scaunului, spate și brațelor.
    • După ce treceți peste tapițerie cu atașamentul de tapițerie, puteți utiliza instrumentul Crevoice pentru a acoperi zonele care sunt mai greu de atins.
    • Asigurați-vă că aspirația nu este prea puternică, deoarece acest lucru ar putea deteriora tapițeria din piele.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 8
    2. Se amestecă o soluție de săpun lichid și apă. Utilizați un detergent de mâncare natural, biodegradabil ca săpun. Asigurați-vă că testați soluția într-o parte mică, inconspicuoasă a tapițeriei - aceasta este singura modalitate de a fi absolut sigur că soluția nu o va deteriora. În funcție de ceea ce este făcut tapițeria, machiajul soluției dvs. va varia.
  • Pentru tapițeria din țesături, vinil sau piele, amestecați câteva picături de săpun cu 1 cană (240 ml) de apă.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 9
    3. Îndepărtați o cârpă în soluția de curățare și ștergeți tapițeria. Asigurați-vă că utilizați o cârpă curată și fără scame. Îndepărtați cârpa, mai degrabă decât înmuiere - nu doriți să lăsați un exces de soluție de curățare pe tapițerie. Aveți grijă să nu frecați sau să vă curățați, deoarece acest lucru ar putea fi în plasă de plasă sau piele de zgârietură.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 10
    4. Ștergeți tapițeria cu o cârpă uscată. Ștergeți orice apă sau reziduu de săpun, apoi lăsați scaunul să se usuce la aer. Păstrați scaunul într-o zonă bine ventilată. Acest lucru îi va permite să se usuce mai repede.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea roților, brațelor și picioarelor
    1. Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 11
    1. Răsturnați scaunul cu susul în jos și scoateți roțile. S-ar putea să găsiți mai ușor să lucrați dacă sunteți așezat într-un scaun diferit. Veți evita să fiți îndoită în mod continuu, ceea ce vă va salva spatele. Unele roți se epuizează doar de la tragere, în timp ce altele pot necesita utilizarea unei șurubelnițe.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 12
    2. Utilizați un cuțit de unt pentru a răsturna resturile mari. Indiferent dacă este alimente uscate, gunk sau chiar mici pietricele, oricare dintre acestea pot împiedica mișcarea scaunului de birou. Cuțitul de unt se poate aluneca în fisură între roată și capacul său, permițându-vă să răsturnați sau să afișați orice resturi blocate în roată.
  • Dacă există fire de păr blocate în roată, le tăiați cu foarfece, le folosesc pensete pentru a le elimina.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 13
    3. Ștergeți roata cu o cârpă uscată. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de orice mizerie pe care nu o puteți răsturna cu cuțitul de unt. Dacă roțile sunt deosebit de murdare, umeziți cârpa și adăugați câteva picături de săpun de spălat vase.
  • Dacă aveți nevoie să curățați între roată și capac, puteți utiliza un tampon de bumbac umezit cu apă pentru a curăța de-a lungul crackului.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 14
    4. Utilizați prosoape de hârtie pentru a usca roțile. Orice umiditate rămasă pe roată va împiedica să se rostogolească fără probleme. Ștergeți bine roata cu prosoape de hârtie, mai ales dacă ați folosit săpun.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 15
    5. Așezați roțile înapoi pe scaun și flip-o înapoi. Scaunul dvs. ar trebui să se rostogolească mult mai ușor. Dacă roțile au șuruburi, amintiți-vă să vă înșurubați înapoi înainte de a sta în scaun.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun de birou Pasul 16
    6. Ștergeți brațele de scaun și picioarele cu o cârpă umedă. Deoarece aceste părți sunt, de obicei, din plastic sau metal, sunt mult mai ușor de curățat decât tapițeria scaunului. Ștergerea lor cu o cârpă umedă va fi de obicei suficientă pentru a le curăța. Dacă scurgerea este un pic mai liniștită, utilizați o soluție ușoară de apă și săpun.
  • După curățare, ștergeți brațele și picioarele uscate cu o cârpă curată și uscată.
  • Avertizări

    Înainte de a utiliza orice tip de soluție de curățare, aplicați-o într-o parte mică, inconspicuoasă a scaunului. În acest fel, veți ști sigur dacă este sigur de utilizat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar