Cum să curățați un pat cu bicarbonat de sodiu

Soda de copt este un agent de curățare simplu, dar versatil, care poate îndepărta mirosurile pe mobilier eficient. Stropirea doar un bicarbonat de sodiu pe pat poate reduce orice miroase și o păstra curată. Începeți prin îndepărtarea patului și apoi aplicarea sifonului de copt. Puteți apoi să aspirați sifonul de copt după ce și-a făcut treaba, astfel încât să fiți lăsați cu un pat curat și proaspăt mirositor.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea patului
  1. Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 01
1. Scoateți foaie de pat și spălați-le în mașina de spălat. Începeți prin striparea patului oricăror foi, pături sau dușuri. Puneți așternutul în mașina de spălat și curățați-le cu detergent pe cea mai tare setare de apă pentru a ucide germenii.
  • Ar trebui să le uscați apoi pe setarea de căldură ridicată pentru a vă asigura că nu există germeni sau bacterii pe ele.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 02
    2. Aspirați orice murdărie, praf sau resturi de pe suprafața saltelei. Utilizați atașamentul de tapițerie pe vid sau un vid puternic handheld. Asigurați-vă că duza este curată, deoarece nu doriți să transferați nicio restură pe saltea. Vacuum crăpăturile, cusăturile și se îndoaie în saltea pentru a îndepărta orice murdărie sau praf de suprafață.
  • Asigurați-vă că vidați și laturile saltelei, deoarece murdăria și praful pot colecta și în această zonă.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 03
    3. Aplicați spot Cleaner pe orice pete de pe saltea. Utilizați dispozitivul de curățare a tapițeriei sau faceți-vă propriul prin amestecare 1 linguriță (4.9 ml) detergent ușor și 1 cană (240 ml) de apă într-o sticlă de pulverizare. Aplicați mai curată la orice fel de pete și dați zona cu o cârpă umedă.
  • Cele mai multe pete care sunt bazate pe proteine, cum ar fi transpirația, urina și sângele, ar trebui să iasă cu un dispozitiv de curățare regulat la fața locului. Petele ca vinul roșu sau cafeaua pot fi mai dificil de îndepărtat și necesită mai mult mai puternice la fața locului.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicarea sifonului de copt
    1. Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 04
    1. Se presară 1-3 cești (208-624 g) de bicarbonat de sodiu pe saltea. Dați salteaua un praf liberal de bicarbonat de sodiu, mai ales dacă nu a fost curățat într-o vreme sau are un miros puternic. Acoperiți întreaga suprafață a saltelei cu un strat uniform de bicarbonat de sodiu.
    • Dacă există o anumită zonă care are un miros puternic, stropiți mai mult bicarbonat de sodiu pe el pentru ao neutraliza.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 05
    2. Puneți saltea în lumina directă a soarelui. Mutarea saltelei de lângă o fereastră care primește lumina directă a soarelui este ideală, deoarece căldura de la soare poate ajuta ca sifonul de copt să funcționeze mai eficient.
  • Dacă într-adevăr doriți ca sifonul de copt să scadă în unelte de mare, puteți plasa saltea în exterior în lumina directă a soarelui. Asigurați-vă că nu există nici o ploaie prognoza astfel încât saltea să nu se umezească peste noapte.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 06
    3. Lăsați soda de coacere să stea timp de 24 de ore. Dați soda de coacere timp să se stabilească și să-și facă treaba. Păstrați-i pe alții departe de pat, astfel încât nu este deranjat. Să facă aranjamente pentru a dormi în altă parte pentru noapte, astfel încât soda de copt poate să stea.
  • Partea 3 din 3:
    Vârfuarea sifonului de coacere
    1. Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 07
    1. Utilizați atașamentul de tapițerie pe vidul dvs. Acest atașament va fi suficient de puternic pentru a îndepărta sifonul de copt fără deteriorarea suprafeței saltelei.
    • De asemenea, puteți utiliza un vid handheld cu un cap de atașare mai mic.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 08
    2. Scoateți sifonul de copt cu vidul. Asigurați-vă că rulați vidul peste cusăturile și crevii din saltea pentru a vă asigura că soda de copt este îndepărtată.
  • 3. Răsturnați saltea și repetați procesul. Odată ce ați terminat partea de sus a saltelei, faceți-o cu susul în jos și curățați cealaltă parte. Păstrați alte 1-3 cești (208-624 g) de bicarbonat de sodiu și lăsați-l să stea la soare timp de 24 de ore. Aspirați sifonul de copt când ați terminat saltea este complet curățată.
  • Imagine intitulată Curățați un pat cu bicicletă Soda Pasul 09
    4. Curățați patul cu soda de copt de 1-2 ori pe an. Obțineți obiceiul de a vă curăța patul cu soda de coacere, astfel încât să rămână proaspătă și fără miros. Faceți un curat cu sifon de copt la începutul și sfârșitul anului, astfel încât murdăria și praful nu se acumulează pe suprafața patului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar