Cum să curățați podele epoxidice

Podelele epoxidice nu sunt greu de întreținut. De fapt, mulți oameni aleg podele epoxidice pentru ei Garaje Pentru că sunt atât de ușor de îngrijit. Cu toate acestea, există câteva linii directoare pentru păstrarea etajelor epoxidice curate. Prin efectuarea întreținerii generale, efectuarea unei curățări profunde la fiecare câteva luni și eliminând petele după cum este necesar, puteți păstra podelele epoxidice în formă excelentă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea de întreținere generală
  1. Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 1
1. Praf mop o dată pe săptămână. Cea mai bună modalitate de a vă menține podeaua epoxidică este să rulați un mop de praf moale peste el o dată pe săptămână. Aceasta îndepărtează ușor murdăria și praful, ceea ce previne zgârieturile și vă protejează podeaua.
  • Pentru podele cu un strat agregat anti-alunecare - cum ar fi oxidul de aluminiu - o mătură de împingere moale poate fi mai eficientă decât un mop de praf standard.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 2
    2. Vidați orice articulații o dată pe lună. Dacă aveți articulații de construcție vizibile sau tăieturi de ferăstrău, ar trebui să utilizați un vid pentru a curăța aceste. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați furtunul de atașare cu vid cu un instrument de crevină. Vacuum aceste articulații aproximativ o dată pe lună.
  • Dacă nu aveți vid, puteți încerca să curățați orice articulații / tăieturi cu o mătură rigidă.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curate Pasul 3
    3. Curățați imediat scurgerile cu o cârpă moale. Uleiul, substanțele chimice sau chiar numai apă rămase pentru a sta prea mult poate deteriora podelele epoxidice. Curățați toate variantele de îndată ce le vedeți folosind un prosop moale sau o cârpă. Puteți utiliza un cleanser blând - cum ar fi Windx - dacă o scurgere este lipicioasă sau lasă un film.
  • Metoda 2 din 3:
    A face o curățare profundă
    1. Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 4
    1. Efectuați o curățare profundă la fiecare trei luni. În plus față de curățenia generală, puteți păstra podelele epoxidice în formă bună făcând o curățare profundă despre o dată la câteva luni. Pentru a realiza acest lucru, este posibil să aveți nevoie să mutați unele vehicule, unelte sau alte elemente din calea dvs.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 5
    2. Alegeți o soluție de curățare. Aveți două opțiuni bune de a alege: Primul este un cleanser non-toxic, biodegradabil (cum ar fi verde simplu), iar al doilea este amoniacul. Atunci când sunt preparate cu cantitatea potrivită de apă, ambii de curățare sunt sigure și eficiente pentru podele epoxidice.
  • Amestec /2 Cupa (120 ml) de verde simplu cu 1 galon (3.8 L) de apă caldă. Dacă faceți o soluție supra-concentrată, acesta poate lăsa un film pe podea.
  • Amestec /2 Cupa (120 ml) de amoniac cu 1 galon (3.8 L) de apă caldă.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 6
    3
    Spala podeaua cu un mop de spumă tare. Creați o găleată de soluție de curățare, precum și o găleată de apă caldă simplă. Scoateți mopul de spumă tare în soluția de curățare, sună-l afară, apoi mutați-l peste podea.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 7
    4. Clătiți podeaua. Umpleți o găleată cu apă caldă curată. Folosind mopul de spumă tare, du-te înapoi peste podea cu apă pentru a clăti orice detergent. Când ați terminat, uscați podeaua cu un prosop moale.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 8
    1. Curățați pete încăpățânate cu o perie rigidă de nailon. Pentru spoturile și petele încăpățânate, pulverizați zona cu un raport mai puternic de soluții de curățare (fie amoniac, fie verde simplu) și curățați cu o perie de nailon rigid. Repetați această acțiune până când toate petele sunt plecate. Când ați terminat spălarea, clătiți zona cu un pic de apă și uscați cu un prosop.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curate Pasul 9
    2. Curățați petele de rugină sau peliculă de sare cu un cleanser pe bază de acid lactic. Cea mai bună modalitate de a elimina petele de rugină sau de a îndepărta filmul de la sarea rutieră este să vă curățați podeaua cu un detergent lactic pe bază de acid (cum ar fi CLR). Creați o soluție care este de 1 piesă de curățare a acidului lactic la 1 parte apă caldă și aplicați-o direct în zona pe care doriți să o curățați. Curățați cu o perie regulată de frecare și clătiți cu apă rece.
  • Nu lăsați curățarea să stea mai mult de 1-2 minute pe podeaua epoxidică.
  • Imagine intitulată Podele epoxidice curată Pasul 10
    3. Eliminați semnele de anvelope cu un degresant de beton. Cea mai bună modalitate de a elimina semnele de anvelope de la etajele epoxidice este de a satura zona cu un produs de degresare din beton și lăsați-l să stea timp de 5-10 minute. Apoi utilizați o perie rigidă de nailon pentru a curăța viguros marcajele anvelopei. Dacă sunt persistente, este posibil să trebuiască să aplicați degresant a doua oară. Odată ce semnele de anvelope au fost îndepărtate, clătiți zona cu un pic de apă și uscați cu un prosop.
  • Lucrați la marcajele anvelopei imediat când sunt făcute. Acestea vor fi mai greu de îndepărtat cu atât mai mult se acumulează.
  • Avertizări

    Nu utilizați curățatori cu oțet sau ulei de citrice în ele. Aceste substanțe abrazive pot deteriora podele epoxidice.
  • Evitați utilizarea curățătorilor de săpun și săpun. Acestea pot lăsa dungi sau pot face podeaua epoxidică alunecoasă.
  • Parcați un vehicul, astfel încât fiecare anvelopă să fie pe o bucată de carton sau covor dacă se află pe podele epoxidice pentru o perioadă prelungită de timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar