Cum să curățați podele de calcar

Podelele de calcar necesită curățenie regulată. Pentru a curăța o podea de calcar, mai întâi mătură murdărie și resturi evidente. Apoi puteți curăța podeaua cu un dispozitiv de curățare neutru al pH-ului. Podelele de calcar trebuie, de asemenea, să fie clătite și uscate după curățare. Încercați să curățați imediat calcarul dacă vărsați ceva, mai ales dacă este nesemnificat, deoarece acest lucru poate duce rapid la colorarea care este dificil de îndepărtat după ce se scurge în stâncă (este foarte recomandabil să-ți sigileze podelele de calcar). Curățarea regulată vă poate ajuta să vă mențineți podeaua de calcar pe termen lung.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea murdăriei și a resturilor
  1. Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 1
1. Ștergeți podeaua cu o cârpă de microfibră. Pentru a începe, luați o cârpă de microfibră. Ștergeți-o peste podea pentru a îndepărta orice murdărie și resturi evidente, cum ar fi alimentele sau praful vărsat. O cârpă de microfibră ar trebui să ridice cu ușurință mesele evidente de pe un podea calcar.
  • De asemenea, puteți curăța podeaua cu un vid, dar din moment ce calcarul se poate zgâria cu ușurință, asigurați-vă că utilizați o atașare a periei cu peri moale și nu glisați vidul peste podea.
  • Imagine intitulată Podele de calcar Clean Pasul 2
    2. Diluați-vă detergentul în apă. Orice murdărie îngroșată ar trebui să fie curățată înainte de a vă da podeaua unic. Pentru calcar, utilizați o formulă de detergent creată special pentru piatră calcică. Puteți achiziționa acest lucru online sau la un supermarket local. Diluați-vă detergentul cu apă, utilizând un raport al unui detergent de părți la cinci părți apă.
  • Ar trebui să spună undeva pe eticheta unui crăpător Ce tipuri de etaje sunt potrivite pentru. Nu utilizați un detergent decât dacă specifică că poate fi utilizat pe calcar.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 3
    3. Curățați orice murdărie evidentă. Aplicați detergentul dvs. în pete în care există un murdar construit. Lăsați-o să stea timp de 10 până la 20 de minute. Utilizați o perie de curățare pentru a curăța murdăria și murdăria de pe podea.
  • Țineți minte, dacă vă curățați în mod regulat podeaua, este posibil să nu fie construită murdărie. Dacă este cazul, săriți acest pas și treceți la etichetarea generală.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 4
    4. Ștergeți curățarea murdară. După îndepărtarea murdăriei și murdăriei, ștergeți curățarea murdară de pe podea folosind un mop înmuiat în apă curată. După ce a șters curățarea murdară, podează podelele uscate cu un prosop curat.
  • Metoda 2 din 3:
    Ștergeți podeaua de calcar
    1. Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 5
    1. Selectați un produs de curățare neutru al pH-ului. Calcarul poate fi deteriorat de curățătorii aspre, deci căutați un dispozitiv de curățare neutru neutru. PH-ul unui curățător trebuie indicat undeva pe etichetă. Un dispozitiv de curățare neutru de pH ar trebui să aibă un nivel de pH de șapte.
    • Mulți agenți de curățare sunt etichetați în mod specific ca fiind în siguranță pentru calcar. Pentru a ușura procesul de găsire a unui detergent neutru al pH-ului, căutați un dispozitiv de curățare specific de calcar.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar curate Pasul 6
    2. Pulverizați-vă calcarul cu dispozitivul de curățare. Dacă curățătorul dvs. nu vine deja într-o sticlă de pulverizare, puneți curățenia într-o sticlă de pulverizare. Spritz un strat luminos al dispozitivului de curățare peste podeaua dvs. de calcar pentru a porni procesul de curățare.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 7
    3. Ștergeți plăcile. Puteți folosi un prosop, un mop sau prosoape de hârtie pentru a șterge plăcile. Utilizați o mișcare ușoară, bătăi de baie pentru a da gresie o strălucire frumoasă. Deoarece murdăria și murdăria stabilită au fost deja eliminate, trebuie doar să dați pardoselii o curățare ușoară.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu Curățenie Pasul 8
    4. Îndepărtați orice pete cu o periuță de dinți. Dacă ați observat pete pe care le-ați pierdut mai devreme, utilizați o periuță de dinți pentru a le curăța. Utilizați mișcări circulare pentru a elimina orice pete pe podea, cum ar fi petele de lichide sau alimente vărsate. Lucrați din exterior pentru a elimina petele.
  • Metoda 3 din 3:
    Finalizarea procesului de curățare
    1. Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 9
    1. Clătiți-vă de pe gresie. Nu trebuie să lăsați niciodată reziduul de curățare pe plăci de calcar. Acest lucru poate determina să poarte jos. Luați un mop înmuiat în apă curată. Ștergeți-l peste plăcile dvs. de calcar pentru a elimina reziduul de curățare.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 10
    2. Uscați complet gresie. Spre deosebire de multe etaje care se pot usca cu aer, este important sa se usuce gresiele de calcar dupa ce le spala pentru a preveni deteriorarea. Utilizați o cârpă microfibră sau un prosop de bumbac pentru a usca complet calcarul. Asigurați-vă că plăcile dvs. sunt uscate la atingere, fără a se pune în exces apa oriunde pe podea sau între plăci.
  • Imagine intitulată Pardoseli de calcar Clean Pasul 11
    3. Mătură excesul de murdărie. După ce vă uscați plăcile, unele murdărie care nu au fost eliminate mai devreme pot fi prezente pe podele. Dacă observați murdăria sau praful persistent, luați o cârpă microfibră și dați-vă plăcile pe care le-ați șters ultima dată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar