Cum de a curăța țigla de baie

Curățarea plăcilor de baie este o parte crucială a întreținerii la domiciliu.Pentru o curățare de bază, puteți utiliza materiale pe care probabil că le-ați culcat în jurul casei ca sucul de lamaie, soda de coacere și agenții de curățare universal.Pentru curățarea plăcilor de baie mai murdare, utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi sau un agent de curățare chimică, cum ar fi Bleach sau Amoniac.Nu uitați să curățați gout-ul între plăci, de asemenea.

Pași

Metoda 1 din 4:
Realizarea unei curățări de bază
1. Utilizați oțetul pentru a curăța țigla.Amestecul de amestec și oțet de culoare albă distilată (sau curățenie) în cantități egale produce un agent eficient de curățare.De exemplu, s-ar putea să amestecați cinci linguri de oțet cu cinci linguri de apă.Dab o cârpă în amestec și curăță țigla până la curățare. Ștergeți uscarea sau lăsați la uscarea aerului.
Sfat de experți
Chris Willatt

Chris Willatt

Curățarea casei ProfessionalChris Willatt este proprietarul și fondatorul alpine servitoare, o agenție de curățenie din Denver, Colorado a început în 2015. Alpine Maiservi a primit premiul Super Service din Lista Angie timp de trei ani la rând din 2016 și a primit Colorado "Curățarea locală de top" Premiul în 2018.
Chris Willatt
Chris Willatt
Curățenie Curățenie profesională

Știați? Oțetul este un mare detergent deoarece o parte a moleculei este hidrofoba, ceea ce înseamnă că urăște apa, iar cealaltă parte este hidrofilă, ceea ce înseamnă că este atras de apă. Când o pulverizați pe grăsime sau murdărie, partea care urăște legăturile de apă la grăsime, mergând sub ea să-l ridice de pe suprafața oricărei curățenie.

  • 2. Aplicați sucul de lamaie la țiglă.Sucul de lămâie este ușor acid și, prin urmare, eficient ca agent de curățare a țiglei.Umpleți o sticlă de pulverizare cu suc de lămâie și pulverizați sucul pe țiglă direct, apoi ștergeți-l cu un burete umed.
  • Alternativ, umeziți un burete cu un suc de lămâie direct, apoi utilizați-l pentru a șterge țigla în jos.Clătiți țigla cu un burete sau o cârpă scufundată în apă caldă.
  • Dacă doriți, ați putea să vă presați plăcile de baie cu un strat subțire de sodiu de coacere înainte de ao pulveriza cu suc de lămâie sau ștergeți-l cu un burete de suc înmuiat de lămâie.
  • 3. Spray țiglele cu un produs de curățare.Există o varietate de produse de curățare cu toate scopurile disponibile, care vă pot curăța în mod eficient plăcile de baie.În timp ce instrucțiunile specifice de utilizare variază în funcție de produsul pe care l-ați decis să îl utilizați, puteți începe, în general, prin pulverizarea plăcii cu o acoperire ușoară a pulverizării pe care ați decis să o utilizați, apoi ștergeți-o cu o cârpă curată.
  • Produsele de curățare sub formă de pulbere ar putea fi nevoie să fie amestecate cu apă înainte de a putea fi folosite.
  • Înainte de a începe, ați putea dori să închideți ușa și ferestrele în baie și să rulați apa caldă în cadă (cu opritorul de scurgere cuplat) timp de câteva minute.Acest lucru va construi aburul în baie și va face curățenia mai ușoară.
  • Metoda 2 din 4:
    Utilizarea curățătorilor cu plăci grele
    1. Utilizați Cleaner Soda Cleaner.Se amestecă ½ ceasca (90 de grame) de sodă de copt, o linguriță de săpun lichid și ¼ cană (63 mililitri) de peroxid de hidrogen.Se toarnă amestecul într-o sticlă de pulverizare.Pulverizați amestecul pe plăcile de baie pe care doriți să le curățați.Așteptați 10 minute, apoi ștergeți plăcile cu un burete sau o cârpă umedă.
  • 2. Amestecați apa și înălbitorul pentru a curăța țigla.Combinarea înălbitorului și a apei într-un raport 1: 3 va produce o soluție eficientă de curățare a țiglei.De exemplu, ați putea amesteca cinci linguri de înălbitor cu 15 linguri de apă.Umpleți o sticlă de pulverizare cu această soluție și pulverizați-o pe placa de baie pe care doriți să o curățați.Clătiți plăcile curate cu o cârpă umezită cu apă caldă.
  • Bleach emană fumuri nocive.Deschideți ușile și ferestrele înainte de a începe să împiedicați construirea fumului.
  • Bleach poate, de asemenea, irita pielea, astfel încât să poarte mănuși de curățare din cauciuc gros când curăță țigla de baie cu ea.
  • 3. Utilizați amoniacul.Combinați amoniac și apă într-un raport de 1: 2.De exemplu, ați putea amesteca 10 linguri de apă cu cinci linguri de amoniac.Umpleți o sticlă de pulverizare cu amestecul și aplicați-o la placa de baie pe care doriți să o curățați.Lăsați-o să stea pe țiglă de baie timp de aproximativ 60 de minute, apoi o ștergeți cu o cârpă curată și umedă.
  • Amoniac, cum ar fi Bleach, emană fumuri nocive.Ventilați baia pe care o curățați prin deschiderea ușilor și ferestrelor.
  • În plus, amoniacul poate irita pielea, astfel încât să poarte mănuși de curățare din cauciuc gros când curăță țigla de baie cu ea.
  • Imagine intitulată Tapițeria curată cu un curat cu abur Pasul 4
    4. Utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi.Un dispozitiv de curățare cu aburi este o mașină de curățat care utilizează abur pentru a curăța podele de țiglă și alte suprafețe plate.În general, aparatele de curățare cu aburi funcționează în același mod în care aspiratorii de aspirare - pur și simplu rotiți mașina și împingeți-o de-a lungul suprafeței plăcilor de baie.
  • Probabil că va trebui să umpleți curățarea cu apă cu apă înainte de ao folosi.
  • Consultați instrucțiunile producătorului înainte de a utiliza dispozitivul de curățare cu aburi.
  • Este posibil să puteți închiria un dispozitiv de curățare cu aburi la magazinul dvs. local sau la magazinul de bunuri de origine.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea groută
    1. Faceți o pastă de sodiu de coacere.Combinați soda de copt și apă în cantități egale.De exemplu, s-ar putea să amestecați trei linguri de apă și trei linguri de bicarbonat de sodiu.Utilizați o perie rigidă, pentru a șterge pasta pe grout.Lucrați pasta în grout, apoi ștergeți-l folosind o cârpă umedă sau un burete.
  • 2. Creați un agent de curățare a sării și oțet.Combinați o ceașcă (237 mililitri) de oțet alb alb, o ceașcă (273 de grame) de sare, două linguri de săpun lichid și o ceașcă (237 mililitri) de apă fierbinte.Dab un burete în acest amestec și ștergeți gootul de baie cu el.Așteptați zece minute, apoi ștergeți mortarul cu un burete curat și umed.
  • 3. Curățați groutul cu înălbitor.Încărcați o perie rigidă de grout în înălbire.Curățați de-a lungul groutei folosind peria.După spălare, clătiți groutul cu o cârpă curată și umedă.
  • Aruncați deschiderea ferestrelor și ușii înainte de a începe pentru a ventila fumul de albire nociv.
  • Metoda 4 din 4:
    Adoptarea strategiilor pentru curățarea eficientă
    1. Utilizați o minge de bumbac pentru a curăța plăci de colț.Curățarea plăcilor de colț cu un burete sau o perie obișnuită poate fi dificil.În schimb, înmuiați o minge de bumbac în dispozitivul de curățare a plăcilor la alegere și apăsați-l în colțul pe care doriți să îl curățați.Așteptați câteva minute, apoi scoateți mingea de bumbac.Ștergeți colțul cu o cârpă umedă pentru a elimina orice murdărie în exces.
    • Alternativ, ați putea folosi o periuță de dinți veche pentru a curăța zona colțului curat.
  • 2. Aplicați un strat de ceară la țiglă ceramică.O dată pe an, aplicați un strat de ceară de mașină după curățarea plăcilor de baie.Acest lucru va face ca apa să se rostogolească și să împiedice creșterea mucegaiului.În plus, îți dă glorile de baie o strălucire frumoasă.
  • În timp ce tehnica exactă pentru aplicarea ceară a mașinii variază în cazul ceară specifică pe care ați ales-o să o utilizați, puteți, în general, o cârpă curată în cada ceară, apoi frecați-o într-un strat subțire peste gresie după curățare.
  • După aplicarea ceară la placa de podea de baie, să o lăsați în jos pentru a împiedica placa de baie să fie prea alunecoasă.
  • 3. Curățați plăcile de podea ultima dată.Dacă curățați toată baia, spre deosebire de plăcile de baie, ar trebui să curățați ultima dată țiglă.Acest lucru vă va împiedica să ștergeți praful și resturile de la rafturi și blaturi pe podea după ce ați curățat-o, murdărescând astfel țiglă de baie pe care tocmai ați lucrat atât de tare pentru a obține curat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu amestecați niciodată înălbitorul și amoniacul.Combinația va crea fumuri toxice.
  • Pentru a oferi baiei dvs. un makeover mai serios și mai permanent, puteți încerca Pictura plăcilor.
  • Nu există un program regulat pentru curățarea plăcilor de baie.În funcție de rezistența țiglă, ar putea fi trebuit să fie curățată lunar sau cât de puțin de patru ori pe an.Păstrați un ochi pe placa de baie și curățați-o când începe să colecteze pete de săpun, mucegai sau alte semne de murdărie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar