Cum să curățați petele canapelei

Dacă canapeaua dvs. este colorată, aveți o varietate de opțiuni pentru ao curăța, în funcție de tipul de țesătură și de pete. Începeți prin consultarea etichetei de îngrijire pentru codul de curățare, care vă va spune ce produse și curățători sunt sigure pentru a fi utilizate pe acea țesătură specială. Odată ce știți că puteți continua cu un dispozitiv de curățare pe bază de apă, un solvent de curățare uscată sau o alternativă fără apă, cum ar fi oțet alb distilat sau vodcă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea codului de curățare
  1. Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 1
1. Localizați eticheta de îngrijire a producătorului pe canapea dvs. Etichetele de îngrijire sunt de obicei amplasate sub una dintre perne sau pe partea inferioară a canapelei. Eticheta de îngrijire va avea un cod de curățenie care vă spune cum să abordăm pata în siguranță. Nu urmați aceste instrucțiuni ar putea deteriora pe tapițeria permanent și să vă anulați garanția.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 2
    2. Utilizați tehnici pe bază de apă pentru canapele marcate cu un "W." Acest cod de curățare înseamnă că puteți utiliza în siguranță apă și soluții de curățare pe bază de apă pe țesături. O soluție ușoară de curățare realizată cu apă și o săpun de apă este o opțiune excelentă sau puteți încerca o abordare cu abur pentru a ridica pata.
  • Acestea sunt, de obicei, cele mai ușoare canapele pentru a curăța și acest cod de curățare este cel mai frecvent.
  • Solvenții pot deteriora această țesătură, deci orientați astfel.
  • Vacutarea este bine pentru aceste canapele.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 3
    3. Canapele de vacuum care sunt marcate cu un "x." Aceste țesături sunt cele mai delicate și nu trebuie să folosiți deloc apă sau solvenți pe ele. Puteți să aspirați în siguranță materialul, dar asta este. Va trebui să contactați un dispozitiv de curățare profesională în cazul în care vidul dvs. nu face trucul.
  • Acest cod este destul de rar - ați putea vedea dacă canapeaua dvs. este făcută dintr-un material unic sau neobișnuit.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 4
    4. Încercați tehnicile bazate pe solvenți pentru canapele marcate cu un "S." Nu trebuie să utilizați tehnici de apă sau pe bază de apă pe aceste țesături - vor pata. Solvenții speciali de curățare uscată sunt singura opțiune sigură. Dacă eticheta de îngrijire specifică un anumit tip de solvent, nu se abate de la aceste instrucțiuni. În caz contrar, puteți utiliza un dispozitiv de curățare cu solvent universal care este formulat pentru țesături.
  • Puteți ridica solvenți de țesături comerciale la magazinele de alimentare la domiciliu sau să le ordonați online.
  • Vacutarea este sigură pentru aceste canapele.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 5
    5. Utilizați o abordare combinată pentru canapele marcate "WS." Puteți utiliza în siguranță tehnici și solvenți bazați pe apă pe acest tip de țesătură. Este de obicei cel mai bine să încercați mai întâi solvenții înainte de a trece la tehnici pe bază de apă. Cu toate acestea, acest cod de curățare este destul de rar, astfel încât să doriți să vă gândiți la consultarea unui profesionist.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 6
    6. Continuați cu prudență dacă nu puteți găsi etichete de îngrijire. Dacă canapeaua dvs. lipsește etichetele de îngrijire sau dacă aveți o piesă de epocă, folosind tehnici sau solvenți bazați pe apă poate fi riscantă. Începeți cu tehnici blânde bazate pe apă și mergeți de acolo. Este o idee bună să vă faceți o zonă ascunsă înainte de a utiliza orice tehnică de curățare.
  • Vacutarea este sigură pentru materiale fără etichete de îngrijire. Dacă țesătura este deosebit de delicată, este posibil să doriți să reglați aspirația la cea mai blândă setare.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind săpunul de apă și de mâncare pe bumbac, lenjerie și poliester
    1. Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 7
    1. Vacuum pata pentru a elimina orice particule libere. Puteți utiliza un vid de mână sau vidul dvs. obișnuit cu o atașare cu perie moale pe zona colorată. Vacutarea în primul rând va scăpa de orice murdărie și resturi libere și uneori chiar ușurați pata puțin.
    • Este dificil să evaluați gravitatea unei pete fără a-l aspira mai întâi, astfel încât să începeți întotdeauna prin a rula mâna VAC sau un atașament peste tapițerie.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 8
    2. Se amestecă săpun și apă rece pentru a crea o soluție de curățare. Adăugați câteva picături de săpun ușor de mâncare la un castron sau o găleată mică. Apoi, adăugați apă rece de la robinet pentru a crea o soluție Sudsy. Este posibil să aveți nevoie să vă răsturnați mâna în apă pentru a lucra mai întâi la câteva spumă.
  • Puteți adăuga o putere de curățare suplimentară la soluția dvs. amestecând într-o mică oțet.
  • Unii profesioniști recomandă utilizarea apei distilate la curățarea tapițeriei, deoarece nu pleacă în spatele petelor minerale atunci când se usucă. Dacă sunteți deosebit de îngrijorați de canapeaua dvs. sau dacă este extrem de scump, poate doriți să luați în considerare acest sfat - depinde de dvs!
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 9
    3. Umeziți o cârpă de microfibră cu soluția și ștergeți cu blândețe. Îndepărtați-vă cârpa în soluție și faceți-o bine. Blot în zona colorată până când pata începe să se ridice. Păstrați blotting până când pata dispare. Evitați frecarea țesăturii sau ștergeți-o prea adâncă, ceea ce poate provoca seama în continuare.
  • Este important să nu saturați țesătura, deci asigurați-vă că utilizați o cârpă umezită, nu una înmuiată.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 10
    4. Utilizați o cârpă proaspătă umezită cu apă curată pentru a clăti amestecul de săpun. Umeziți o nouă cârpă de microfibră cu apă curată și o strângeți bine. Continuați să ștergeți în zona colorată pentru a îndepărta amestecul de săpun din material.
  • Dacă nu doriți să obțineți o cârpă nouă, asigurați-vă că clătiți soluția de săpun din stofa de microfibră originală înainte de ao folosi pentru clătire.
  • Dacă pata nu a ridicat complet în acest moment, puteți repeta blotarea cu soluția și clătiți cu apă curată până când dispare.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 11
    5. Apăsați locul cu o cârpă curată sau un prosop de hârtie pentru a usca zona. Ușor, la zona umedă, cu un prosop uscat pentru a absorbi orice umiditate excesivă din material. Dacă aveți nevoie să accelerați lucrurile, încercați să îndreptați un ventilator de cutie la canapea sau să porniți ventilatorul tavanului.
  • Evitați utilizarea unui uscător de păr pentru a usca țesături delicate, deoarece căldura ar putea să o deterioreze. Utilizarea setării răcoroase este probabil bine, totuși!
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 12
    6. Aplicați o țesătură de spumare sau o curățare a covoarelor dacă săpunul și apa nu funcționează. Direcțiile pot varia, dar de obicei, acoperiți bine suprafața colorată cu spuma de curățare și lăsați-o să stea timp de 5-10 minute. Apoi, ștergeți ușor cu o cârpă de microfibră și lăsați zona să se usuce la aer. Cel mai bine este să faceți un test la fața locului într-o zonă inconspicuoasă înainte de a aplica acești agenți de curățare la tapițeria canapea.
  • Puteți obține aceste produse de curățare comune la magazinele de bacanie și de îmbunătățire la domiciliu.
  • Metoda 3 din 4:
    Ridicarea petelor pe microfibră, piele și canapele de căprioară
    1. Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 13
    1. Utilizați un atașament în vid pentru a elimina orice particule libere. Indiferent de ce fel de cod de curățare are canapea dvs., aspirarea este sigură și ar trebui să fie întotdeauna primul pas. Utilizați o atașare cu perie moale sau un vid de mână pentru a suge orice murdărie, resturi sau particule libere. Vacutarea în monoterapie poate chiar îndepărta petele ușoare care nu au fost introduse în material.
    • Cu cât vă adresați mai devreme pete, cu atât mai bine șansele dvs. sunt de eliminare.
    • Țineți minte că dacă canapeaua are un cod de curățare "x", aspirarea este singurul tip de curățare pe care îl puteți face în siguranță pentru a elimina petele.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 14
    2. Blot pete ușor cu oțet sau vodcă dacă țesătura este sigură în apă. Folosind orice altceva decât un solvent pe o canapea "S", ar putea să o ruineze, dar dacă țesătura este în condiții de siguranță, zona colorată cu o cârpă microfibră, umezită cu oțet alb distilat sau vodcă. Odată ce ascensoarele pete, lăsați aerul să se usuce. Nu vă faceți griji, oțetul sau mirosul de alcool vor dispărea ca materialul care se usucă.
  • Microfibrul, suede și piele pot fi de obicei curățate cu această tehnică.
  • Dacă pata nu se ridică, este posibil să doriți să urmați o soluție de săpun pe bază de apă.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 15
    3. Utilizați săpun de șa sau săpun cu apă caldă pentru pete din piele minoră. Pentru cele mai multe piele, puteți utiliza tehnica de săpun și apă care este utilizată pentru țesături cum ar fi bumbacul și lenjeria. Dacă sunteți preocupat de utilizarea săpunului de mâncare, utilizați un săpun de șa fabricat în mod specific pentru suprafețele din piele și urmați aceeași tehnică.
  • Alternativ, puteți utiliza un amestec de /2 Cupa (120 ml) de ulei de măsline și /4 Cupa (59 ml) de oțet alb. Amestecați-le împreună într-o sticlă de pulverizare, pulverizați amestecul pe pete și îl tăiați cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 16
    4. Utilizați alcoolul de frecare la fața locului, tratați petele dure ca cerneala. Petele întunecate, cum ar fi petele de cerneală, nu vor răspunde bine la săpun și apă sau alte tehnici bazate pe lichide. În schimb, înmuiați capul unui vârf Q cu alcool de frecare și dab la pată până când se ridică. Aruncați vârful Q și obțineți una proaspătă, odată ce tamponul de bumbac începe să fie murdar.
  • Pat Zona se usucă cu un prosop curat după ridicarea petelor.
  • Acesta este, de obicei, sigur pentru piele, microfibră și canapele de căprioară.
  • Tratați petele de bere sau cafea cu un amestec de 1 linguriță (4.9 ml) de farfurie lichidă sau de detergent de rufe și o cantitate mică de apă caldă. Frecați amestecul în pete și lăsați-l cu un prosop de hârtie. De asemenea, puteți pre-trata pata prin frecare cu gheață.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 17
    5. Săturați petele de grăsime cu sifon de copt. Folosirea apei și a altor lichide pe petele de grăsime pot purta doar grăsimea în jur. În schimb, acoperiți pata cu soda de copt și lăsați-o să stea câteva ore. Soda de copt va trage grăsimea din material. Puteți apoi să o spălați sau să o aspirați.
  • Acesta este, de obicei, sigur pentru piele, microfibră, piele de piele și țesături de siguranță, cum ar fi bumbacul și lenjeria.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 18
    6. Aplicați un dispozitiv de curățare a solvenților comerciali pentru canapele marcate "S." Acești solvenți comerciali sunt uneori comercializați ca solvenți de curățare uscată. Aplicarea și instrucțiunile vor varia în funcție de marca și tipul de solvent pe care îl utilizați, deci asigurați-vă că ați citit cu atenție instrucțiunile. În mod obișnuit, aplicați solventul și urmăriți prin uscarea terenului cu un ventilator sau cu uscător de suflare.
  • Permiterea uscării aerului din țesături ar putea provoca o pată inelar în jurul zonei problematice.
  • Acești solvenți sunt foarte puternici, deci asigurați-vă că veți sparge o fereastră și urmați orice alte instrucțiuni de siguranță specificate de produsul dvs. special.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 19
    7. Contactați un dispozitiv de curățare a tapițeriei profesionale pentru petele încăpățânate. Dacă ați încercat totul, iar pata persistă, puteți fi mai bine să contactați un profesionist. Pentru codurile de curățare "x", aceasta este cu siguranță ceea ce ar trebui să faceți, deoarece aspirarea este singura dvs. opțiune de curățare la domiciliu. Dacă nu sunteți confortabil să lucrați cu solvenți puternici pentru codurile "S", contactați un profesionist.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind abur pe țesături sigure de apă
    1. Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 20
    1. Rulați un atașament în vid peste loc pentru a suge resturile libere. O atașare cu perie moale este cea mai bună alegere sau puteți utiliza un vid de mână pe țesătură. Este important să eliminați murdăria și resturile înainte de aburând țesătura pentru a împiedica încorporarea profundă a particulelor în material. Uneori, aspirarea poate ușura un pic peta!
    • Poate doriți să vă spargeți o fereastră dacă lucrați într-o zonă mică, astfel încât să nu fiți prea cald. Acest lucru va contribui, de asemenea, la uscarea țesăturii.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 21
    2. Adăugați apă la curățarea cu abur și fixați-o cu un atașament adecvat. Cum și unde să adăugați apa va varia în funcție de ce fel de aburire aveți. Odată ce localizați rezervorul de apă, purtați-l cu apă proaspătă. Atașamentele vor varia, de asemenea,, dar cele mai bune opțiuni sunt, de obicei, staționare staționate sau cu perie moale.
  • Microfibră atașamentele de pânză sunt, de asemenea, eficiente pentru această slujbă.
  • Puteți adăuga un șampon de siguranță sau tapițerie la apă dacă vaporul dvs. îl folosește, dar apă simplă ar trebui să facă truc pentru majoritatea petelor.
  • Puteți cumpăra un vapor handheld pentru acest lucru sau închiriați un model mai mare la un magazin de îmbunătățire la domiciliu.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 22
    3. Întoarceți aburul și mutați-l ușor peste zona colorată. Dacă aveți de-a face cu o pată foarte mare, lucrați la secțiuni mici la un moment dat pentru cele mai bune rezultate. Păstrați vaporul care se deplasează încet peste pete, mai degrabă decât lovirea unei zone mici cu o explozie staționară de abur.
  • Pata ar trebui să înceapă să ridice după câteva treceri cu vaporul.
  • Dacă ați adăugat șampon de săpun sau tapițerie, va trebui să repetați procesul cu apă simplă pentru ao clăti înainte de a lăsa materialul să se usuce.
  • Imagine intitulată Petele canapea curată Pasul 23
    4. Lăsați canapeaua să se usuce complet complet. Cracking o fereastră poate accelera procesul. Dacă aveți nevoie să uscați canapeaua chiar mai rapidă, puteți să indicați un ventilator la canapea sau să porniți ventilatorul tavan din cameră. Uscătoarele de păr funcționează, de asemenea, dacă sunteți într-o legătură. În mod ideal, ar trebui să lași să se usuce la aer, totuși.
  • sfaturi

    Adresa pete cât mai repede posibil pentru a le împiedica să se stabilească.
  • Întotdeauna testați orice curățare pe o parte inconspicuoasă a canapelei dvs. pentru a vă asigura că nu provoacă nici o decolorare sau deteriorarea materialului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind săpunul de apă și de mâncare pe bumbac, lenjerie și poliester

    • Vacuum cu atașare cu perie moale
    • Apă
    • Săpun blând
    • Găleată mică sau castron
    • Pânză de microfibră
    • Comercializarea țesăturii de spumare

    Ridicarea petelor pe microfibră, piele și canapele de căprioară

    • Vacuum cu atașare cu perie moale
    • Vodcă sau oțet alb distilat
    • Bicarbonat de sodiu
    • Spirt
    • Betisoare de vata
    • Săpun de șa din piele
    • Solvent comercial de curățare uscată
    • Cleaner de materiale comerciale

    Folosind abur pe țesături sigure de apă

    • Vacuum cu atașare cu perie moale
    • Steam cu atașamente
    • Șampon de tapițerie (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar