Cum să curățați mobilierul alb

Murdăria și petele pot fi evidente cu strălucire pe mobilierul alb. Curățarea regulată vă va păstra mobilierul în cea mai bună stare și va elimina petele care apar. Pregătiți-vă pentru a curăța tapițeria albă a mobilierului prin aspirarea acesteia și verificarea recomandărilor sale de curățare sigure. Îndepărtați murdăria generală prin curățarea spotului, așa cum apare nevoia și ștergerea mobilierului în jos cu apă cu săpun. Abordați petele încăpățânate cu o oțet alb, curățători special formulați sau un serviciu de curățenie profesională.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea tapițeriei albe pentru curățare
  1. Imagine intitulată Mobilier curat alb Pasul 1
1. Vacuum mobilierul pentru a preveni ingrasarea murdăriei și a resturilor libere. Utilizați o atașare a periei moi pentru a proteja materialul în timpul curățării. Acordați o atenție deosebită lacunelor, colțurilor, colțurilor și cranilor. Murdăria și resturile se acumulează adesea în aceste locuri.
  • Utilizarea măsurării umede de curățare înainte de aspirație poate provoca murdăria și resturile libere să devină înrădăcinate în țesătură, făcându-l mai dificil de curățat.
  • Eliminarea resturilor libere din mobilierul dvs. va face mai ușor să găsiți și să eliminați petele. Petele de lumină se ascund adesea sub straturi subțiri de praf.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 2
    2. Verificați recomandările de curățare sigură pentru mobilier. Unele mobilier pot fi deteriorate de anumite produse de curățare sau metode de curățare. Verificați eticheta din mobila dvs. pentru a afla ce aparate de curățare și metode de evitat. În cazul în care eticheta dvs. este deteriorată sau pierdută, căutați aceste informații online.
  • De exemplu, atunci când curățați mobilierul din piele, ar trebui să evitați utilizarea apei. Utilizați agenții de curățare cu aburi sau soluții de curățare din piele special formulate în schimb.
  • Abrevieri pe eticheta de mobilier, numită "Coduri de curățare", indicați cum să curățați mobilierul murdar. Cele mai frecvente dintre acestea sunt:
  • W: Curățați cu un dispozitiv de curățare pe bază de apă.
  • S: Utilizați un dispozitiv de curățare fără apă, ca un solvent de curățare uscată.
  • WS: Utilizați fie un dispozitiv de curățare pe bază de apă, fie un produs fără apă.
  • X: Vacuum și periați mobilierul, dar utilizați un serviciu profesional altfel.
  • Imagine intitulată Mobilier alb curat Pasul 3
    3. Inspectați petele, dacă este necesar. Unele pete, ca cele din cafea, vin rosu, și sânge, poate necesita un tratament special pentru a elimina. Dacă nu cunoașteți sursa petelor, examinați forma și culoarea pentru a încerca să determinați cauza.
  • Înainte de curățarea petelor, acceptate, la fel de greu de îndepărtat, cum ar fi cafeaua, vinul roșu și sângele, căutați procedura de curățare adecvată online pentru a vă împiedica să o înșelați accidental în țesături.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea murdăriei generale
    1. Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 4
    1. Spot curat, deoarece apare nevoia. Ștergeți cu ușurință pete într-o mișcare blottă cu șervețele pentru copii. Dacă nu aveți șervețele pentru copii, pete asemănătoare cu o cârpă cu microfibră curată, umezită cu apă rece și o cantitate mică de detergenți de spălare ușoară amestecată împreună.
    • Întotdeauna testați agenții de curățare pe o parte din perspectiva din mobilier înainte de curățarea secțiunilor vizibile. Dacă țesătura este decolorată sau afectată negativ de către Cleaner, să se abțină de la utilizarea acestuia.
    • În majoritatea cazurilor, agenții de curățare din șervețele pentru copii vor fi suficient de blânde pentru a vă curăța mobilierul fără a le deteriora.
    • Când curățarea la fața locului, abțineți de la înmuierea țesăturii până la capăt. Acest lucru ar putea determina deteriorarea calității țesăturii.
    Sfat de experți
    Ashley Matuska

    Ashley Matuska

    Professional Cleanerashley Matuska este proprietarul și fondatorul servitoarelor Dashing, o agenție de curățenie concentrată în Denver, Colorado. A lucrat în industria de curățenie de peste 5 ani.
    Ashley Matuska
    Ashley Matuska
    Profesionist Cleaner

    Începeți cu apă curată, apoi treceți la agenții de curățare, dacă este necesar. Ashley Matuska de Maids Dashing spune, "Când curățați mobilierul alb, utilizați doar un prosop microfibră și apă caldă pentru a vedea dacă puteți obține petele fără a utiliza nici un detergent sau substanțe chimice. Dacă nu, următorul lucru cel mai bun este apa caldă, săpunul de mâncare și un prosop de microfibră. Dacă acest lucru nu este suficient, încercați un dispozitiv de curățare ușoară cu totul."

  • Imagine intitulată Mobilier alb curat Pasul 5
    2. Ștergeți tapițeria cu apă cu săpun pentru curățarea generală. Umpleți o găleată cu apă rece. Adăugați o cantitate mică de săpun. Se amestecă apa până se formează bulele. Umeziți o cârpă microfibră curată în soluție. Scrierea excesului de apă. Ștergeți ușor mobilierul pentru a-și curăța tesatura.
  • Evitați saturarea materialului mobilierului atunci când curățați în acest mod. Numai o cantitate ușoară până la moderată de apă ar trebui să se înmoaie în țesătura de mobilier.
  • În timp ce ștergeți mobilierul, urmați cerealele naturale (direcția) țesăturii. Mergând împotriva cerealelor ar putea deteriora aspectul său.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 6
    3. Capacele detașabile curate într-o mașină de spălat, dacă este cazul. Instrucțiunile de spălare a mașinii pentru mobilierul dvs. trebuie să fie listate pe eticheta sa. Utilizați un ciclu rece și o cantitate adecvată de detergent. Evitați spălarea mașinii prea frecvent, deoarece acest lucru poate provoca uneori țesături să se descompună mai repede.
  • Dacă eticheta dvs. a scăzut sau este imposibil de citit, căutați instrucțiuni de spălare a mașinilor prin căutarea numelui mobilierului și a producătorului online.
  • Dacă nu se indică altfel, nu vă uscați capacele de mobilier într-un uscător. Acest lucru poate provoca deteriorarea calității țesăturii.
  • Pentru o curățare și mai mare de calitate, luați mobilierul dvs. acoperă într-un curățător uscat. Informațiile privind curățarea chimică trebuie indicate pe eticheta mobilierului.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 7
    4. Utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi. Unele țesături utilizate în mobilier alb, cum ar fi pielea, nu ar trebui să fie expuse la apă dacă pot fi ajutați. Apa poate pata sau deteriora aceste tipuri de materiale. A curatator cu aburi este de obicei un instrument eficient și sigur de curățare a tapițeriei în aceste cazuri.
  • Funcționarea curățătorului dvs. de abur va depinde de marca și de modelul său. Urmați instrucțiunile care au venit cu dispozitivul de curățare cu aburi pentru cele mai bune rezultate.
  • Pentru zonele mici care necesită o putere suplimentară de curățare, utilizați funcția "abur" a unui fier de a aplica o explozie sau două de abur înainte de a utiliza măsuri generale de curățare.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 8
    5. Permiteți mobilierului să se usuce complet după curățare. Uscarea prin aer este cea mai blândă modalitate de a îndepărta umiditatea din țesături de mobilier. Poziționați mobilierul curățat undeva nu va fi atins și re-murdar. Unele mobilier pot dura până la 48 de ore pentru a se usca.
  • În unele cazuri, este posibil să trebuiască să repetați anumite tehnici, cum ar fi ștergeți țesătura cu apă rece, cu săpun, de mai multe ori înainte ca murdăria să fie complet îndepărtată.
  • Pentru a preveni ca mobilierul să fie peste saturat cu apă, lăsați-l să se usuce complet după aplicarea fiecărei tehnici de curățare.
  • Accelerați procesul de uscare prin deschiderea ferestrelor. Deși opțiunea de uscare naturală este întotdeauna cea mai bună, puteți accelera și uscarea prin suflare pe pete umede cu un uscător de păr.
  • Partea 3 din 3:
    Combaterea petelor
    1. Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 9
    1. Eliminați petele încăpățânate cu oțet alb sau vodcă. Petele țintă care rămân după curățarea spot sau curățarea generală cu oțet alb nediluat sau vodcă. Similar cu curățarea spot, umeziți o cârpă microfibră curată cu oțet sau vodcă și blot pete. Nu suprasolicitați tesatura.
    • Deși mirosul de oțet și vodcă poate fi puternic când a fost aplicat pentru prima dată, când aceste lichide uscate mirosul ar trebui să dispară.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 10
    2. Aplicați o pastă de sodă de copt pentru petele de cafea și de vin. Aceste feluri de pete pot fi îndepărtate din mai multe țesături cu un strat subțire de pastă făcute dintr-o cantitate mică de sodiu și apă de coacere. Acoperiți petele complet cu pasta. Așteptați cinci minute, apoi ștergeți pastele de la țesătura cu o cârpă curată și cu apă umezită.
  • După ce majoritatea patei de vin a fost eliminată, utilizați o măsură generală de curățare pentru a elimina orice rămășițe.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 11
    3. Eliminați petele de sânge din mobilier. Umeziți o cârpă de microfibră cu săpun sau săpun de mâncare ușoară și apă rece. Lucrați ușor acest amestec în țesătura colorată într-o mișcare blottă. Cu o cârpă curată microfibră umezită cu apă rece, ștergeți pata pentru a îndepărta săpunul. Când pata a dispărut, spălați țesătura așa cum ați fi în mod normal.
  • Evitați aplicarea căldurii la sânge și a altor pete de proteine, deoarece, de obicei, le va face mai dificil de îndepărtat.
  • În unele cazuri, este posibil să nu puteți curăța petele de sânge care au setat în țesătura mobilierului.
  • Pentru petele severe, este posibil să fie necesar să utilizați apă de săpun și apă rece de mai multe ori înainte ca pata să se estompeze suficient. Lăsați țesătura să se usuce în mod natural între aplicații.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 12
    4. Utilizați un dispozitiv de curățare adecvat de tapițerie pe petele rămase. Cleanerul de tapițerie special formulat poate fi găsit la majoritatea comercianților cu amănuntul, cum ar fi Walmart și Target, și Magazine de hardware. Fiecare curățitor va fi diferit, deci ar trebui să îl utilizați în conformitate cu indicațiile sale de etichetă.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a produselor de curățare înainte de a le cumpăra. Unele pot fi destinate anumitor țesături sau pete.
  • Unele mașini de curățare a tapițeriei pot folosi substanțe chimice dure care pot descompune materialul mobilierului, dacă sunt utilizate prea des.
  • Imagine intitulată Mobilier alb curat Pasul 13
    5. Repetați măsurile de curățare, după cum este necesar. Este posibil să fie necesar să repetați măsurile de curățare generală după ce țesătura se usucă de la tratamentul cuplului de tapițerie. Dacă pata rămâne după a doua rundă de curățare generală, lăsați țesătura să se usuce și să repete tratamentul cuplului tapițerie. Repetați acest proces după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Mobilă albă curată Pasul 14
    6. Apelați un profesionist de curățenie. Producția de mobilier profesionala au unelte și tehnici care le permit să îndepărteze murdăria de la adânc în interiorul țesăturii. Programați o curățare profesională pentru mobilierul dvs. aproximativ o dată pe an pentru a vă menține mobilierul alb în cea mai bună condiție.
  • Dacă mobilierul dvs. este deosebit de vechi sau valoros, pentru a preveni deteriorarea accidentală, este posibil să doriți să utilizați doar un serviciu profesional.
  • Când o vizite de curățare profesională, întrebați-le despre modalități prin care vă puteți menține și curăța mobilierul pe cont propriu.
  • sfaturi

    Tratați petele și scurgerile noi cât mai curând posibil. Ștergeți orice exces de colorare sau material vărsat și aplicați măsurile de curățare. Acest lucru va ajuta la prevenirea petelor și deversări de la decolorarea permanentă a țesăturii.

    Avertizări

    Culoarea poate transfera de la pânza de curățare la mobilier. Din acest motiv, cârpele colorate trebuie testate în afara locațiilor de vedere pe mobilier mai întâi. Prioritizați cârpe de curățare curate, albe, cu microfibră.
  • Evitați mișcările de frecare sau spălare la curățarea țesăturii de mobilier alb. Acest lucru poate provoca deteriorarea pillingului sau a țesăturii.
  • Agenții de curățare cu abrazivi pot deteriora țesătura mobilierului. Evitați aceste lucruri pentru a-și menține starea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Servetele umede
    • Găleată
    • Pânză de microfibră (preferată alb)
    • Detergent de rufe ușoară
    • Vacuum (cu atașamente)
    • Vodka (opțional)
    • oțet alb
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar