Cum să curățați petele de tapițerie auto

Dacă vărsați ceva pe tapițeria mașinii, ar trebui să încercați să o curățați imediat. Cu toate acestea, dacă nu puteți și deversarea se transformă într-o pată, este posibil să trebuiască să lucrați mai greu pentru a ieși. Cum curățați o pată va depinde de ceea ce ați vărsat, cum este încorporată pata în tapițerie și ce consumabile de curățare aveți pentru curățarea acesteia. Cu un grăsime mic de cot și niște know-how, puteți obține cele mai multe pete din tapițerie auto.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea eliminării petelor comerciale
  1. Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 1
1. Vid sau răzuiți zona. Pentru a înțelege amploarea petelor și exact ceea ce constă în Dacă nu știți, ar trebui să răsturnați sau să aspirați zona. De asemenea, pentru a evita răspândirea acestuia în continuare după ce începeți să curățați, acest lucru vă permite să eliminați tot ce puteți în timp ce este uscat. Utilizați un aspirator de mașină sau un scrapper plictisitor, cum ar fi un cuțit de unt, pentru a detașa orice reziduu uscat pe care îl puteți.
  • Unele pete nu vor avea reziduuri uscate care pot fi îndepărtate. Utilizați judecata dvs. cu privire la faptul dacă răzuirea sau aspirarea va elimina orice.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 2
    2. Blot pete. În general, este o idee bună să evitați frecarea sau spălarea unei pete, deoarece aceasta poate conduce mai departe în tapițerie. În schimb, ștergeți în mod repetat zona cu un prosop de cârpă sau hârtie.
  • Blot zona până când pata nu mai transferă pe prosopul de hârtie sau pe cârpă.
  • Utilizați o cârpă curată, de culoare deschisă, astfel încât să puteți vedea cât de mult se transferă pe ea pe măsură ce lucrați.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curată Pasul 3
    3. Aplicați remodelarea petelor comerciale. Există o varietate de produse disponibile pentru curățarea tapițeriei. Alegeți unul proiectat pentru tipul de pete și tipul de tapițerie și urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
  • Cu o defecțiuni comerciale pete, este important să testați curățătorul într-un loc inconspicuos înainte de ao folosi pe pete. Acest lucru va asigura că produsul nu vă pată sau decolora tapițeria.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 4
    4. Clătiți zona. După ce ați eliminat pata, ar trebui să clătiți zona cu o cantitate mică de apă curată. Acest lucru va elimina agentul mai curat și va scăpa de orice resturi rămase din zonă.
  • Clătirea se poate face prin a obține o cârpă umedă, scârțându-l și apoi le-a spus pe zona colorată. Aceasta va clătea fibrele de tapițerie fără a adăuga prea multă apă la suprafață.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 5
    5. Uscați zona. Utilizați prosoape de hârtie sau un prosop pentru a îndepărta orice umiditate rămasă din zona de pete. Apăsați pe zonă și absorbiți cât mai mult lichid cum puteți. Utilizați zone uscate ale prosopului dvs. pentru a obține mai mult lichid din zona de pete.
  • Odată ce ați îndepărtat cât mai multă umiditate posibil cu prosopul dvs., lăsați zona să se usuce complet complet.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind consumabile de la casa ta
    1. Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 6
    1. Absorbiți o parte din pata cu bicarbonat de sodiu. Dacă aveți o zonă colorată, puteți începe să-l curățați prin îndepărtarea cât mai mult posibil cu bicicleta sifon. Soda de copt va absorbi o varietate de compuși care provoacă pete, inclusiv unsoare cum ar fi uleiul de motor.
    • Stropiți sifonul de copt peste suprafața patei. Asigurați-vă că aveți o acoperire destul de groasă, astfel încât cât mai mult posibil este posibilă.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 7
    2. Utilizați detergent și oțet pentru a curăța zone murdare. Încercați un amestec dintr-o lingură de detergent de spălare a felului de mâncare, oțet cu o singură ceașcă și un galon de apă caldă. Acest amestec va funcționa pe multe tipuri de pete, inclusiv pete grase încăpățânate.
  • Deși detergentul de amestecare și oțetul împreună este sigur, aveți grijă atunci când amestecați împreună alte mașini de curățare a gospodăriei. Există unele combinații, cum ar fi înălbitorul și oțetul, care pot fi toxice dacă sunt amestecate împreună.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 8
    3. Utilizați alcoolul de frecare izopropil Petele de cerneală. Petele de cerneală pot fi greu de îndepărtat de la tapițerie, deci trebuie să utilizați consumabilele potrivite. În loc să folosiți săpun și apă, care este utilizat în mod obișnuit pentru a curăța petele, încercați să ștergeți zona cu alcool de frecare. Acest lucru va ridica pete mult mai bine.
  • Utilizați o cârpă sau o minge de bumbac pentru a aplica alcoolul la pată.
  • Hairspray poate fi pulverizat direct pe pete într-un vârf, deoarece tinde să aibă o concentrație ridicată de alcool în ea.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 9
    4. Aplicați săpunul de spălat vase la Greaza pete. Soapul de spălat vase este făcut pentru a tăia grăsimea care vă acoperă ghivecele, tigăi și mâncărurile. Acest lucru îl face foarte util atunci când încercați să curățați o pata de grăsime din alte elemente, cum ar fi tapițeria mașinii.
  • Dab un pic de săpun direct pe pata de tapițerie și dați zona cu o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată Petele de tapițerie curate Pasul 10
    5. Curățați petele de cafea și pete de sange cu apă rece. Există anumite pete care pot fi deosebit de greu de ieșit din fibrele de țesături odată ce acestea sunt setate. De exemplu, petele de sânge și petele de cafea pot fi deosebit de supărătoare. Pentru a le scoate, blot zona cu apă foarte rece, ca apa caldă poate seta pata.
  • Repetat blotting cu apă foarte rece va elimina cele mai multe sânge sau pete de cafea minore. Dacă pata dvs. nu este eliminată, încercați să adăugați câteva picături de detergent sau o stropire a clubului Soda direct la pată. Apoi continuați să ștergeți cu apă foarte rece.
  • sfaturi

    Dacă ați încercat să vă lăsați pe picioare, dar nu le puteți obține, luați în considerare angajarea unui detaliu profesional de mașini pentru a vă curăța tapițeria. Ei pot avea instrumentele și know-how-ul
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar