Cum să curățați un scaun tapițat

Mobilierul tapițat are nevoie de întreținere regulată pentru a-și menține aspectul. Curățați scaunul tapițat cu aspirare regulată, curățenie spot și chiar aburi. Utilizați metode similare pentru îndepărtarea petelor. Asigurați-vă că utilizați produsele și abordările care sunt cele mai potrivite pentru tipul de țesătură pe care scade scaunul dvs. tapițat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vârfuirea scaunului
  1. Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 1
1. Îndepărtați resturile înainte de vid. Utilizați degetele pentru a elimina resturile mari de pe scaunul dvs. înainte de vid. Asigurați-vă că ați verificat, de asemenea, covoarele din scaunul dvs. pentru materii străine care pot cloga vidul. În cele din urmă, periați praful suplimentar sau murdăria liberă de pe scaunul înainte de ao aspiră.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 2
    2. Utilizați un atașament de tapițerie. Dacă aveți un atașament în vid pentru tapițerie, utilizați-l. Alternativ, utilizați o atașare a duzei / furtunului sau o atașare a periei. De asemenea, puteți vid cu un vid handheld.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 3
    3. Vacuum cu lovituri scurte de la stânga la dreapta. Utilizați curse scurte, suprapuse. Începeți loviturile în partea de sus a scaunului și lucrați în jos. Această tehnică va ajuta la ridicarea murdăriei, în special din materialul suport, cum ar fi catifea și corduroy.
  • Vid în crăpăturile din jurul pernelor și, de asemenea, sub ele (dacă acestea sunt detașabile).
  • Setați aspirația la scăzut pentru țesături delicate, cum ar fi mătase sau lenjerie de pat.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 4
    1. Curățați scurgerile imediat. Spot curat scurgeri pe scaun imediat, astfel încât acestea să nu seteze și să devină pete.Utilizați o cârpă moale și ștergeți scurgerea. Nu frecați niciodată sau curățați cârpa în deversare. Ștergerea scurgerii va diminua șansa de a colora și de a împiedica răspândirea locului.
    • Utilizați mobilierul polonez pentru a curăța scurgerile pe piele sau scaune de vinil.
    • Consultați-vă cu un profesionist dacă doriți să curățați un scaun de moștenire valoros sau prețuit.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 5
    2. Alegeți metoda corectă de curățare pentru scaunul tapițat. Verificați etichetele de pe scaun pentru a vedea ce este recomandat pentru curățarea acesteia. Înțelege codurile pe care le-ați putea găsi pe mobilierul dvs. Codurile "W" și "WS" înseamnă că îl puteți curăța cu apă sau o soluție pe bază de apă. "S" înseamnă că puteți utiliza un curățător fără apă, cum ar fi soluția de curățare uscată. "X" înseamnă că este nevoie de curățare profesională, deși puteți vid și o periați.
  • Consultați un profesionist dacă aveți un scaun fără o etichetă, ca o antică.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 6
    3. Faceți o soluție de curățare cu săpun ușor de mâncare. Faceți propriul dvs. mai curat dacă țesătura scaunului dvs. poate fi curățată cu apă sau o soluție pe bază de apă. Se amestecă ¼ cană (59 ml) de săpun ușor și o ceașcă (240 ml) de apă caldă. Se amestecă săpunul și apa până când este spumă. Dab sapunul și apa pe orice pete sau deversari. Asigurați-vă că ați blot orice săpun și apă în exces.
  • Nu frecați săpun și apă în pete sau scurgeri, deoarece poate să-ți pată tapițeria.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 7
    4. Utilizați peroxidul de hidrogen. Pete și scurgeri curate cu peroxid de hidrogen 3%. Utilizați o cârpă moale pentru a aplica peroxidul de hidrogen. Dacă nu aveți 3% peroxid de hidrogen, diluați 1 parte 35% peroxid de hidrogen alimentar cu 11 părți apă pentru ao obține la 3%.
  • Pentru a dilua peroxid de hidrogen 35%, amestecați 1 și ¼ linguri (18.48 ml) de peroxid de hidrogen 35% la ¾ Cupa Plus 2 și ¾ linguri (220.66 ml) apă pentru a face o ceașcă (240 ml) de peroxid de hidrogen 3%.
  • SPOT testați tapițeria cu peroxidul de hidrogen înainte de utilizare. Testați locul într-o locație care nu poate fi văzută, ca partea inferioară a scaunului.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 8
    5. Blocați pata cu oțet. Utilizați o cârpă moale pentru a blot câteva oțet alb direct pe loc. Puteți dilua oțetul cu apă egală cu apă pentru un mai ușor de curățat. Lăsați oțetul să se înmoaie în loc de aproximativ 15 minute înainte de a fi uscat.
  • Testați spot oțetul înainte de ao folosi.
  • Sfat de experți
    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: Oțetul alb este o opțiune excelentă pentru curățarea celor mai multe tipuri de tapițerie. Adăugați două părți apă caldă și o oțet alb de o parte la o sticlă de pulverizare, apoi agitați bine flaconul pentru a vă asigura că totul este amestecat. Apoi, pulverizați amestecul pe tapițerie și utilizați o cârpă moale sau perie pentru a curăța ușor zona într-o mișcare circulară. Dacă tapițeria este piele, amestecați oțetul cu ulei de măsline în loc de apă, apoi pulverizați suprafața și lăsați-o cu o cârpă moale.

  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 9
    6. Lăsați-l să se usuce. Ori de câte ori vă aduceți tapițeria umedă, lăsați-o să se usuce înainte de a se așeza pe ea. Nu permiteți nimănui să stea pe scaun în timp ce se usucă. Pentru a accelera procesul și pentru a vă asigura că totul este uscat, păstrați toate pernele separate în timp ce se usucă.
  • Păstrați, de asemenea, toate părțile neascultate ale scaunului uscate în timp ce curățați cu orice lichid. Acest lucru va preveni ruginierea, coroziunea sau deformarea pieselor din metal sau din lemn.
  • Metoda 3 din 3:
    Îndepărtați tapițeria curată
    1. Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 10
    1. Asigurați-vă că aburul nu va ruina tapițeria scaunului dvs. Verificați eticheta scaunului pentru a vă asigura că aburul nu va micșora țesătura sau nu o ruinează altfel. Dacă codul de curățare de pe eticheta scaunului spune că nu poate fi curățat cu soluții pe bază de apă sau pe bază de apă, evitați aburizarea. Consultați-vă cu un profesionist de curățenie de mobilier dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 11
    2. Utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi. Frecați curățarea cu abur peste scaunul dvs. într-o rețea pentru a acoperi întreaga piesă. Petreceți timp suplimentar pe orice secțiuni foarte murdare. Utilizați atașamentele cu perie de curățare sau microfibră pe orice zonă greu de curățat. Periați murdăria pe care aburul le-a slăbit.
  • Steamle de curățare pot fi închiriate la cele mai multe magazine hardware.
  • Imagine intitulată Curățați un scaun tapițat Pasul 12
    3. Steam curat cu fierul tău. Curățați un punct mic folosind un fier care are capacitatea de aburi. Umple-ți fierul cu apă. Setați-l pentru căldura cea mai potrivită pentru țesătura pe care o curățiți. De exemplu, utilizați o setare mai mică de căldură pentru țesături delicate din materiale sintetice sau mătase, și utilizați o căldură mai mare pentru bumbac. Puneți fierul peste loc și apăsați butonul de abur. Periați orice resturi slăbite de abur.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar