Cum să curățați sângele uscat

Pentru a curăța sângele uscat, utilizați întotdeauna apă rece. Pre-tratați petele de îmbrăcăminte cu un curățător enzimatic, peroxid de hidrogen sau sare, apoi spălau elementul cu un detergent enzimatic. Pentru a curăța tapițeria, pete blot cu un amestec de detergent. Utilizați o pastă pe bază de porumb pentru a trage sânge uscat de pe o saltea. Îndepărtați sângele uscat din covoare utilizând o perie de oțel și lichid de spălare a felului de mâncare sau amoniac.

Pași

Metoda 1 din 4:
Eliminarea sângelui uscat din țesătură
  1. Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 1
1. Rulați pata sub apă rece. Așezați elementul colorat într-o chiuvetă sau cadă. Clătiți prin spatele patei cu apă rece. Evitați frecarea țesăturii, deoarece poate provoca pete de sânge pentru a seta în material.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 2
    2. Pre-tratați petele cu o soluție enzimatică. Folosind un curat enzimatic pentru a trata petele de sânge este o alegere bună, deoarece enzimele sunt proteine ​​care au fost proiectate pentru a descompune alte proteine. Achiziționați un spray de pre-tratament bazat pe enzime sau faceți o enzimă înmuiere utilizând 4 cani de apă rece și 1 lingură de 1 lingură. de detergent enzimatic. Lăsați tratamentul stabilit timp de 30 de minute, apoi clătiți cu apă rece.
  • Evitați utilizarea enzimelor pe lână sau obiecte de mătase.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 5
    3. Tratați îmbrăcămintea de culoare deschisă cu peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un instrument eficient pentru îndepărtarea petelor de sânge, dar este mai bine să se utilizeze pe îmbrăcămintea de culoare deschisă, deoarece poate dispărea sau decolora țesăturile. Testați un colț mic, ascuns al țesăturii prin adăugarea unei picături de peroxid de hidrogen și lăsați-o să stea câteva minute. Dacă nu este vizibilă nicio decolorare pe locul de testare, aplicați câteva picături de peroxid de hidrogen la pată și o ștergeți cu o cârpă curată.
  • Reaplicați peroxidul de hidrogen după cum este necesar până când pata dispare.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 4
    4. Utilizați sare pentru a trata pata. Umpleți chiuveta de bucătărie 3/4 plină cu apă rece. Adăugați o ceașcă de sare de masă în apă și înmuiați elementul colorat în apă timp de o oră. Clătiți articolul colorat și spălați-l ca de obicei.
  • Alternativ, faceți o pastă de sare și apă, aplicați-o direct la pată și lăsați-o să stea o oră.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 5
    5. Spălați cu un detergent enzimatic. După pre-tratare, spălați elementul colorat ca de obicei cu un detergent care conține enzime (care vor fi indicate de obicei pe sticlă). Cele mai multe branduri ecologice de detergent utilizează enzime deoarece sunt biodegradabile. Asigurați-vă că pata a fost ridicată în timpul pre-tratării înainte de spălare, deoarece este probabil să se stabilească permanent după ce a fost spălat și uscat.
  • Metoda 2 din 4:
    Eliminarea sângelui uscat de la tapițerie
    1. Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 6
    1. Periați pata. Periați suprafața petei cu o perie mică, uscată (sau o periuță veche de dinți) pentru a îndepărta depunerile de suprafață. Periați ușor și uniform pentru a slăbiți și îndepărtați fulgi liberi de sânge uscat sau de praf și murdărie care s-ar fi uscat în partea superioară a patei de sânge. Ștergeți resturile cu un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 7
    2. Blocați pata cu o soluție de curățare. Într-un castron mic, amestecați o lingură de lichid de spălare a vasului cu două cești (500 ml) de apă rece. Îndepărtați o cârpă curată în amestec și dați pata până când lichidul este absorbit. Continuați până când pata este eliminată.
  • De asemenea, puteți adăuga 1/4 cană (60 g) de bicarbonat de sodiu pentru a face mai puternic mai puternic.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 8
    3. Clătiți și uscați locul tratat. Clătiți locul tratat, dabându-l cu un burete curat și umed. Folosind un prosop sau o cârpă curată, blot ușor locul tratat pentru a îndepărta cât mai mult exces de apă. Lăsați tapițeria neatinsă la aer uscat.
  • Metoda 3 din 4:
    Obtinerea de sânge uscat dintr-o saltea
    1. Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 10
    1. Face o pastă de porumb. Dacă aveți o pată de sânge uscată pe saltea, aplicați o pastă de porumb pe suprafață pentru a scoate din material. Într-un castron, se amestecă o jumătate de cești (250 ml) de amidon de porumb, o lingură de sare și un sfert dintr-o ceașcă (125 ml) de peroxid de hidrogen. Testați amestecul pe o porțiune mică, ascunsă a tapițerii dvs. pentru a vedea dacă apare decolorarea înainte de utilizare.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 11
    2. Aplicați pasta. Folosind o mică spatulă sau o lingură, aplicați un strat gros de pastă la pată. Lăsați pasta să stea timp de 3-4 ore (sau peste noapte) până când se usucă într-o crustă. Dacă aveți animale de companie sau copii, nu lăsați zona tratată nesupravegheată.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 12
    3. Scoateți amestecul. Când amestecul s-a uscat, cipul ușor de la o parte din ea, cu o lingură blunt. Folosind o perie și praf de praf, îndepărtați fragmentele amestecului uscat.Utilizați un vid cu un dispozitiv de fixare a furtunului pentru a îndepărta biții rămași ai amestecului de amidon care ar fi putut fi încorporat în țesătură.
  • Metoda 4 din 4:
    Eliminarea sângelui uscat din covoare
    1. Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 6
    1. Curățați pata cu o perie de oțel. Umezi o perie de oțel (disponibilă la magazinele de hardware). Periați zona colorată timp de 1-2 minute. Această mișcare trebuie să îndepărteze cel puțin o parte din sângele coagulat și uscat de pe suprafața fibrelor de covoare.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 7
    2. Tratați petele cu o soluție de detergent. Într-un castron, amestecați o lingură de lichid de spălare a vasului cu două cești (500 ml) de apă rece. Dați o cârpă curată în amestec și dați pata. Ștergeți în mod repetat pata până când este îndepărtată, clătiți cârpa cu apă rece atunci când este necesar.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizați un detergent cu enzime.
  • Imagine intitulată Sânge uscat curat Pasul 8
    3. Utilizați amoniac pe petele încăpățânate. Dacă rămâne pata de sânge uscată, tratați-o cu un amestec 1/2 cană (125 ml) de apă rece și o lingură de amoniac. Îndepărtați un burete curat în soluție și dați pata, lucrând spre interior pentru a preveni răspândirea spre exterior în alte zone ale covorului. Repetați până când pata este îndepărtată și apoi dați zona cu un burete curat și umed.
  • sfaturi

    Pentru petele uscate de sânge pe piele de piele de căprioară, piele sau de mătase, aduceți elementul la un dispozitiv de curățare uscat pentru îndepărtarea petelor profesionale.
  • Pentru petele încă încăpățânate pe țesătura albă, utilizați bleionul clorului conform instrucțiunilor produsului produsului. Evitați în mod regulat această metodă de curățare, deoarece Bleach poate deteriora fibrele de țesături în timp.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar