Cum să curățați podelele linoleumului

Podelele linoleum sunt robuste și durabile, dar încă mai trebuie să fie curățate ocazional. Când podelele de linoleum sunt curățate corespunzător și se ocupă de, pot dura aproape 50 de ani. Păstrați podelele de linoleum în cea mai bună condiție urmând acești pași de curățare și întreținere ușoară.

Pași

Partea 1 din 2:
Curățarea podelelor de linoleum
  1. Imagine intitulată Pardoseli curat Linoleum Pasul 1
1. Curățați excesul de bituri de murdărie. Mătură, mop de praf sau vacuum podeaua dvs. de linoleum pentru a îndepărta excesul de murdărie pe suprafața podelei. Concentrați-vă pe colectarea murdăriei din zonele sub dulapuri, dulapuri și aparate.
  • Dacă vidați podeaua linoleumului, asigurați-vă că modificați setările de vid pentru a curăța suprafețele dure, mai degrabă decât covorul.
  • Imagine intitulată Podele de linoleum curat Pasul 2
    2. Încercați să amestecați o soluție naturală de curățare. Umpleți o găleată mare de aproximativ ¼ - ½ din calea cu apă călduță. Se amestecă în părți egale de oțet alb. Măsurătorile exacte ale rapoartelor de apă la oțet sunt mai degrabă libere, deoarece cele mai multe podele de linoleum nu au nevoie de o soluție de curățare a întregii găleți pentru a curăța suprafața podelei.
  • În plus, apa în picioare poate deteriora linoleumul, astfel încât niciodată nu doriți să utilizați mai multă apă decât este necesar.
  • Sfat de experți
    Filip Boksa

    Filip Boksa

    Curățarea casei ProfessionalFilip Boksa este CEO-ul și fondatorul regelui servitoarelor, un u.S. Pe baza serviciului de curățare la domiciliu care ajută clienții cu curățenie și organizare.
    Filip Boksa
    Filip Boksa
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: Folosiți un galon de apă fierbinte, o ceașcă de oțet și câteva picături de săpun. Aplicați amestecul la etajele dvs. cu un mop de microfibră pentru a ridica ușor murdăria și murdăria.

  • Imagine intitulată Pardoseli cu linoleum curat Pasul 3
    3. Încercați să amestecați o soluție de curățare chimică. Utilizați un produs de curățare destinat în mod specific curățarea podelelor linoleumului. Produsele de curățare specifice linoleumului pot fi găsite în majoritatea magazinelor de pardoseală și la domiciliu. Majoritatea dispozitivelor de curățare a podelei linoleumului trebuie să fie diluate cu apă, deci urmați instrucțiunile producătorului prin amestecarea în cantitatea corespunzătoare de detergent de curățare într-o găleată mare, umplute cu măsurătorile corecte ale apei. Dacă utilizați un cleaner chimic, asigurați-vă că zona dvs. de curățare este bine ventilată.
  • Alternativ, ați putea amesteca aproximativ 6-7 picături de detergent ușor (cum ar fi săpunul de mâncare) cu aproximativ un galon de apă caldă ca soluție de curățare.
  • Rețineți că această soluție va curăța și dezinfecta podelele, dar un cleaner specific linoleum ar putea elimina murdăria puțin mai bună.
  • Substanțele chimice care au niveluri ridicate ale pH-ului pot fi extrem de dăunătoare la pardoselile de linoleum, astfel încât să stați departe de produsele de curățare cum ar fi amoniacul când curățați podelele de linoleum.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu linoleum curat Pasul 4
    4. Spala podeaua. Îndepărtați un mop în soluția de curățare și faceți bine în exces soluția. Mopul tău ar trebui să fie umed, mai degrabă decât să pictezi umed. MOP podeaua în secțiuni, care lucrează în aproximativ 4-6 zone pătrate pentru fiecare baie de mop.
  • Dacă doriți să vă curățați mai bine podelele, puteți utiliza o perie de frecare moale în loc de un mop. Această metodă ar cere cel mai probabil să lucrați la mâini și genunchi.
  • Dacă curățați podeaua cu o oțet și o soluție de apă, nu trebuie să clătiți podeaua. Oțetul este un dezinfectant natural, iar oțetul și apa se vor evapora împreună cu mirosul de oțet.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat Linoleum Pasul 5
    5. Clătiți podeaua. După ce ați șters întregul etaj, scoateți găleata soluției de curățare și a apei și clătiți bine mopul cu apă curată. Reumpleți găleata de apă cu apă rece și curată. Îndepărtați mopul curat în apa curată, strângeți orice apă în exces și clătiți soluția de curățare de pe podea. Din nou, lucrați în zone aproximativ 4-6 zone pătrate pentru fiecare dată când vă înmuiați mopul în apă. Când ați terminat clătirea podelei, scoateți găleata apei.
  • Dacă soluțiile de curățare chimică nu sunt clătite de pe podea, vor atrage particule mici de praf și murdărie, care vor fi mai greu de îndepărtat mai târziu.
  • Imagine intitulată Pardoseli cu linoleum curat Pasul 6
    6. Uscați podeaua. Ștergeți întregul etaj cu un prosop, cârpă de curățare sau un cap de mop de microfibră pentru strălucire suplimentară. Permiteți pardoselii să se usuce complet să se deplaseze mobilierul înapoi sau să permită traficul pe suprafața podelei.
  • Partea 2 din 2:
    Lustruirea podelei linoleumului
    1. Imagine intitulată Pardoseli curat Linoleum Pasul 7
    1. Spălați podeaua. Înainte de a vă lustrui podeaua, trebuie curățată temeinic. Vacuum și spălați podeaua pe măsură ce în mod normal, utilizați metoda de curățare de bază. Asigurați-vă că podeaua este complet uscată înainte de a continua să adauge polonezii.
    • Asigurați-vă că clătiți bine podeaua după spălare. Orice reziduu de curățare rămas ar putea afecta negativ polonezul.
  • Imagine intitulată Podele de linoleum curat Pasul 8
    2. Turnați polonezul într-o găleată. Nu turnați lustruirea direct pe podea. În schimb, utilizați o găleată curată pentru a conține polonezul. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului pe partea din spate a polonezului pentru a ști cât de mult ar trebui să utilizați.
  • Imagine intitulată Pardoseli curat Linoleum Pasul 9
    3. Adăugați polonezii la podea. Aplicați lololeumul polonez la podea, folosind un mop curat și umed. Aplicați 1-3 straturi de poloneză în aproximativ 3-4 zone pătrate. Permiteți fiecărui strat să se usuce bine prin așteptarea a aproximativ 30 de minute între haine. Lăsați stratul final de poloneză să se usuce timp de aproximativ o oră înainte de a se mișca mobilierul înapoi și mersul pe suprafața podelei.
  • Încercați să restricționați numărul de ori vă trageți mopul pe o anumită zonă. Mișcarea mopului peste o zonă de mai multe ori o dată sau de două ori riscă să părăsească dungi în poloneză.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați tampoane colorate pe fundul scaunelor și picioarelor de mobilier. Plăcuțele colorate vor împiedica petele de pe podea și zgârieturi de la mobilier.
  • Folosind oțetul nu numai că vă curăță linoleumul, dar va contribui la extinderea vieții covoarei dvs. Majoritatea curățătorilor de podea lasă un reziduu care poate urmări covorul dvs.
  • Mizeria mai slabă pe care o eliminați înainte de a începe, cu atât este mai eficient restul lucrării de curățare.
  • Avertizări

    Nu utilizați amoniac pentru a vă curăța podelele de linoleum. Amoniacul are un nivel ridicat de pH care va deteriora suprafața linoleumului. Orice substanțe chimice care au un conținut ridicat de pH ar trebui evitate.
  • Este mai bine să evitați soluțiile de curățare și ceară de 2-in-1. În mod normal, aceste amestecuri combinate nu funcționează niciodată, precum și produsele individuale.
  • Nu așezați covorașe din cauciuc sau latex pe linoleum. Substanțele chimice din spate vor crea o pată pe linoleum.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar