Cum să curățați dulapurile laminate

Cabinetele laminate sunt elegante, practice și economice, făcându-le o alegere populară pentru multe bucătării. Dulapurile de bucătărie sunt cunoscute pentru a deveni stratificate cu grăsime, murdărie și splatteruri alimentare, dar, din fericire, dulapurile laminate sunt ușor de curățat. Prin efectuarea unor curățenie generală, îndepărtarea grăsimilor și murdăriei și curățarea petelor încăpățânate, vă puteți păstra dulapurile laminate care arată grozav.

Pași

Metoda 1 din 3:
Efectuarea de curățenie generală
  1. Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 1
1. Praf. Uleiul și particulele de grăsime se stabilesc pe toate suprafețele din bucătărie - inclusiv dulapurile dvs. - și apoi atrageți praful. Puteți reduce nevoia unei curățări mai profunde prin pulverizarea dulapurilor cu o cârpă fără scame sau duster de 1-3 ori pe săptămână.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 2
    2. Spălați cu săpun blând. Se amestecă 1 lingură (14.7 ml) de săpun de mâncare cu 1 litru (946 ml) de apă caldă. Înmuiați o spălare curată în apă timp de 3-5 minute și scoateți-o afară. Apoi utilizați cârpa de spălare umedă pentru a șterge dulapurile.
  • Ștergeți atât în ​​fața ușilor din față cât și din spate ale dulapului.
  • Acordați o atenție deosebită mânerelor și balamalelor.
  • Într-o bucătărie ocupată, pot fi necesare dulapuri zilnice. În bucătării mai puțin folosite, dulapurile pot fi șterse doar o dată pe săptămână.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 3
    3. Clătiți cu apă caldă. După ce ați terminat ștergerea dulapurilor cu săpun și apă caldă, umpleți un castron cu apă caldă clară. Apoi utilizați o cârpă curată pentru a șterge din nou dulapurile în jos, clătite detergentul rămas.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 4
    4. Uscat cu o cârpă moale. Excesul de umiditate poate deteriora dulapurile laminate. Utilizați o cârpă moale sau un prosop pentru a vă usca cu atenție dulapurile laminate. Nu le permiteți să se usuce pur și simplu.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea grăsimii și murdăriei
    1. Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 5
    1. Se amestecă oțetul și apa. Dacă dulapurile dvs. au acumulat un strat de grăsime și murdărie, este posibil să fie necesar să efectuați o curățare mai profundă. Se amestecă împreună 1 cană (240 ml) de oțet alb cu 2 cani (480 ml) de apă caldă. Înmuiați o cârpă curată în această soluție timp de 3-5 minute și scoateți-o afară. Utilizați acest prosop pentru a șterge grăsimea din dulapuri.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 6
    2. Du-te înapoi peste pete lipici cu oțet drept. Dacă există puncte grase sau lipicioase rămase după ce ați șters dulapurile în jos, turnați un dab de oțet alb drept pe o cârpă de spălare și ștergeți din nou aceste locații.
  • De asemenea, puteți plasa oțet alb într-o sticlă de pulverizare și pete lipicioase.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 7
    3. Clătiți cu apă caldă și uscați cu o cârpă moale. Umpleți un castron sau o găleată cu apă caldă curată. Îndepărtați o cârpă curată în apă și ștergeți dulapurile pentru a clăti oțetul rămas. Uscați dulapurile cu un prosop moale.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățând petele încăpățânate
    1. Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 8
    1. Creați o pastă din oțet și bicarbonat de sodiu. Se amestecă împreună 1 lingură (14.7 ml) de soda de copt cu 1 lingură (14.7 ml) de oțet pentru a face o pastă groasă. (Adăugați un pic mai mult lichid sau pulbere, după cum este necesar pentru a crea o consistență similară cu untul de arahide). Apucați o cârpă de spălare curată, clătiți-o cu apă caldă și strângeți complet complet. Apoi folosiți prospectul pentru a ridica unele dintre pastă.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 9
    2. Aplicați această pastă la petele încăpățânate. Data pasta pe orice locatie cu blocat pe alimente sau pete. Permiteți pastei să stea timp de 3-5 minute. Apoi curățați aceste pete folosind o perie de păr moale până când alimentele / petele sunt plecate.
  • Dacă nu aveți o perie moale, puteți folosi o cârpă umedă sau partea texturată a unui burete de bucătărie.
  • Imagine intitulată Dulapuri laminate curate Pasul 10
    3. Clătiți cu apă caldă și uscați. Ștergeți toate locurile în care pasta a fost aplicată cu o cârpă curată și apă caldă. Asigurați-vă că eliminați orice pastă rămasă. Uscat folosind o cârpă moale sau un prosop.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar