Cum de a conforta o pisică pe moarte

Când pisica ta moare, ar putea fi greu pentru tine să faci față ideii de a o pierde. Cu toate acestea, puteți face tot ce este mai bun din acest timp cu pisica dvs., făcându-i cât mai confortabil posibil. Mai degrabă decât să fii trist despre ceea ce știi este inevitabil, profitați de acest timp pentru a lega cu pisica ta și amintiți-vă cât de special este ea pentru tine.

Pași

Partea 1 din 4:
Făcând mediul pisicii dvs. confortabil
  1. Imagine intitulată confort o pisică pe moarte 1
1. Minimizați zgomotul și activitatea în jurul pisicii dvs. Când pisica ta se apropie de sfârșitul vieții ei, este extrem de important ca ea să fie confortabilă în spațiul ei. Ea va avea nevoie de un mediu liniștit, liniștit, care este fără activitate zgomotoasă și haos. De exemplu, dacă aveți alte animale de companie, este posibil să aveți nevoie să le restricționați accesul la ea.
  • Luați în considerare mișcarea zonei de odihnă a pisicii dvs. într-o parte a casei dvs. care nu obține prea multă activitate sau zgomot.
  • Dacă mutați zona de odihnă a pisicii dvs. într-o cameră diferită ar fi prea multă schimbare pentru ea, atunci ar trebui să vă ajustați obiceiurile, precum și cele ale familiei dvs., pentru a reduce cantitatea de activitate și a zgomotului în jurul pisicii dvs.
  • Permiteți pisicii dvs. să aleagă unde să doarmă. Ea poate alege în mod firesc o zonă care îi va da pacea și liniștea pe care o dorește.
  • Redarea muzicii moi, scăzute pentru pisica dvs. ar putea face să se simtă mai confortabilă. Exemple de muzică liniștitoare cântă păsări și apă curgătoare.
  • Hustle și agitația vieții de zi cu zi pot fi prea mult pentru ca pisica ta să se ocupe în zilele sale finale și ar putea să-și facă și boala sau starea generală de sănătate și mai rău.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 2
    2. Furnizați pisica dvs. cu pat suplimentar. Când pisica ta moare, poate fi dificil ca ea să se odihnească la fel de confortabil cum era obișnuită. Pături suplimentare și așternuturile vor da niște umpluturi suplimentare pe care să se afle și să se simtă confortabil. Suprafața suplimentară poate împiedica, de asemenea, răni de presiune care se pot dezvolta dacă se află într-o singură poziție prea lungă.
  • Pisica ta poate să-și pată așternutul datorită problemelor de control al vezicii urinare sau de incapacitatea fizică de a merge la gunoiul ei. Alegeți așternut suplimentar ușor de curățat, cum ar fi pături și prosoape.
  • Spumă de pat, deși confortabil, poate fi dificil de curățat.
  • Verificați în mod regulat așternutul pentru dovezi de murdărire (umezeală, material fecal) și curățați-l cât de des este necesar.
  • Paturile suplimentare pot servi, de asemenea, pentru a vă menține pisica caldă. Pisicile mai vechi, moarte pot avea dificultăți în menținerea temperaturii corpului și pot fi reci mai ușor.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte 3
    3. Ajustați iluminatul în mediul pisicii dvs. Schimbarea iluminării pentru pisica dvs. poate face ca mediul să pară mai confortabil pentru ea. În timpul zilei, deschideți nuanțele ferestrelor sau jaluzelele doar pentru a lăsa în lumină difuză, naturală. Când soarele coboară, furnizați pisica dvs. cu iluminare moale.
  • Lăsați o lumină scăzută pentru pisica dvs. atunci când este timpul să spuneți noapte bună. Ea se poate simți mai confortabilă cu o lumină scăzută decât întunericul complet.
  • Vizitați magazinul local de îmbunătățire a casei pentru a afla mai multe despre opțiunile de iluminare scăzută pentru pisica dvs.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 4
    4. Plasați-i necesitățile în apropiere. Pe măsură ce pisica voastră se apropie de sfârșitul vieții ei, ea poate avea probleme să se ridice și să meargă în jur. Distanța pe care o obișnuia să meargă pentru a ajunge la gunoiul ei și bolile de mâncare și de apă poate fi prea departe pentru ea acum. Pentru a minimiza disconfortul ei cu mâncarea, băuturile și folosirea cutiei de gunoi, puneți bolurile și litterbox într-o zonă din apropiere, care va fi ușor pentru ea să ajungă la ea.
  • Chiar și cu apropierea de proximitate, pisica dvs. încă poate avea probleme să se ridice pe cont propriu. Puteți fie să faceți o lovitură de un prosop sau o pătură sau să cumpărați o sling, pentru ao ajuta la picioarele ei.
  • Plasați-i jucăriile preferate aproape de.
  • Partea 2 din 4:
    Hrăniți pisica
    1. Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 5
    1. Dă-i mâncăruri gustoase. Mai devreme în viața pisicii tale, s-ar putea să fi limitat cantitatea de bucăți gustoase pisica ta a mâncat astfel încât să poată menține o dietă sănătoasă. Acum că este aproape de sfârșitul vieții ei, de ce să nu-i răsfățați mai mult? Spați-vă pisica cu o ton, cum ar fi fulgi de ton sau chiar sucul de ton turnat pe lângă mâncarea ei.
    • Alimente pentru copii pe bază de carne, cum ar fi Turcia, este un alt tip de mâncare gustoasă pentru a vă hrăni pisica de moarte. Deoarece ceapă sunt toxice pentru pisici, asigurați-vă că alimentele pentru copii nu conține nici o praf de ceapa.
    • Gourmet Cat Food este o altă opțiune gustoasă pentru pisica ta.
    • Indiferent de mâncarea gustoasă pe care o dai, asigurați-vă că are un miros puternic și atrăgător. Pisica ta probabil că nu va avea un mare apetit în zilele finale, dar dându-i mâncarea care este foarte aromatică poate să o încurajeze să mănânce cel puțin un pic.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 6
    2. Fă-o ușor de mâncare ușor de mâncat. Nu numai ca pisica ta să-și piardă apetitul atunci când moare, dar ea nu mai poate avea capacitatea fizică de a-și mesteca alimentele în mod adecvat. Prin urmare, va trebui să-i faceți mai ușor mâncarea. Pentru alimente uscate, îl puteți înmuia să-l îmbibați în apă sau să-l ștergeți.
  • Altele decât mâncarea uscată, puteți să-l ștergeți într-un blender.
  • Dacă vă hrăniți mâncarea pentru copii, puteți să o amestecați cu puțină apă pentru ao face chiar mai moale.
  • Încălzirea mâncării pisicii dvs. poate face mai ușoară și mai atrăgătoare pentru ca ea să mănânce.
  • Discutați cu medicul veterinar dacă nu sunteți sigur ce tipuri de alimente poate mânca pisica voastră și ar dori să mănânce, la sfârșitul vieții ei.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 7
    3. Dă-ți pisică apa proaspătă. Pisica ta, în stadiile sale finale ale vieții, poate să nu vrea să bea cât de multă apă când era obișnuită. În plus, semnalul "sete" al corpului ei nu poate funcționa foarte bine, așa că nu poate chiar să-și dea seama că trebuie să se hidrateze. Păstrarea pisicii dvs. de moarte bine hidratată este cheia pentru a o menține confortabilă.
  • Apa ei ar trebui să fie călduță în loc de frig.
  • Dacă pisica ta este prea slabă sau în prea multă durere să bea din castronul ei de apă, va trebui să o ajuți prin sprijinirea ușoară a capului în poziție verticală.
  • Poate că nu vrea să-și deschidă gura de bună voie să bea apa, așa că ar trebui să-i dai apă folosind un picper de medicamente. În timp ce susține capul, poziționați dropperul medicamentului lângă dinții din spate pe interiorul obrazului ei. Când își deschide gura, strângeți ușor apa în gât.
  • Partea 3 din 4:
    Gestionarea provocărilor medicale ale pisicii dvs
    1. Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 8
    1. Identificați provocările de sănătate ale pisicii dvs. Pisica ta poate fi la sfârșitul vieții ei, dar asta nu înseamnă că provocările sale de sănătate nu ar trebui abordate. De fapt, nu abordarea problemelor sale de sănătate ar putea face să se simtă și mai incomod și să-și accelereze rata de declin. Faceți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a discuta despre diferitele provocări de sănătate ale pisicii și ce se poate face pentru a le gestiona.
    • Dacă pisica dvs. are o boală terminală, cum ar fi cancerul sau boala renală cronică, dezvoltați un plan cu medicul veterinar pentru a gestiona și a minimiza disconfortul pisicii dvs.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 9
    2. Minimizați durerea pisicii tale. În funcție de starea medicală a pisicii dvs., ea poate fi într-o mulțime de durere. Când moare, ar trebui să faci ceea ce poți pentru a ameliora această durere. Veterinarul dvs. poate recomanda ce tip de durere medicamente ar trebui să obțină ameliorarea durerii.
  • Amintiți-vă că, în această etapă în viața pisicii voastre, medicamentul durerii este de a face să se simtă mai confortabil, să nu se vindece bolile sale fizice.
  • Luați în considerare utilizarea unui Popper Papal pentru a administra medicamentul durerii dacă pisica dvs. nu-și poate deschide gura pe cont propriu. Poziționați Popper Popper ca și cum ați fi dropperul medicamentului. Când își deschide gura, împingeți Papul Popper pentru a elibera pilula pe gât. Pentru a stimula înghițirea, dați-i câteva picături de apă folosind dropperul dvs. de medicament.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 10
    3. Gestionați problemele de eliminare ale pisicii. Durerea, boala sau slăbiciunea generală poate face foarte dificilă ca pisica dvs. de moarte să o facă în turația de litter. Dacă pisica dvs. are probleme cu controlul vezicii ei, medicul veterinar poate dori să prescrie un medicament pentru a gestiona incontinența.
  • Pisica dvs. poate avea, de asemenea, probleme de control al eliminării fecale.
  • Verificați-vă în mod regulat pisica pentru a dovedi murdăria sau umezeală. Curățați ușor zona genitală și rectală pentru a preveni scalarea urină și alte iritații ale pielii cauzate de problemele de eliminare. Curățați-o cu o cârpă moale și apă caldă.
  • De asemenea, sunt disponibile scutece de pisică de unică folosință. Dacă magazinul local de animale de companie nu le transportă, puteți căuta online sau puteți cere medicului veterinar pentru recomandări pe scutece pentru pisica dvs.
  • Punerea unui scutec pe pisica dvs. poate fi un pic ciudat și provocator la început, astfel încât să doriți să întrebați medicul veterinar despre cel mai simplu mod de a face acest lucru.
  • Partea 4 din 4:
    Pregătirea pentru moartea pisicii tale
    1. Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 11
    1. Discutați cu medicul veterinar despre eutanasia. În timp ce faceți tot ce ați mai rămas cu pisica voastră moartă, va trebui, de asemenea, să vă pregătiți pentru realitățile eventualei sale moarte. În nici un caz nu este acest lucru ușor, dar este ceva ce trebuie să faceți. Vorbind cu medicul veterinar vă va ajuta să vă ocupați și să organizați acest preparat dificil.
    • Eutanasia este un mod nedureros și uman de a termina viața pisicii tale. Pentru a efectua eutanasia, medicul veterinar ar administra o supradoză a unui medicament anestezic. După câteva secunde, pisica voastră ar aluneca pașnic în inconștiență și, în cele din urmă, opriți respirația.
    • Nu vă simțiți rușinați sau vinovați de gândirea sau vorbirea despre eutanasia. Mulți proprietari de companie se luptă cu ideea de a-și pune animalele de companie la somn.
    • Veterinarul dvs. vă poate ajuta să vă sortați emoțiile și întrebările privind eutanasia.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 12
    2. Decideți când timpul este potrivit pentru eutanasia. După ce a vorbit cu medicul veterinar, depinde de tine să decideți când a ajuns timpul să vă fie tutanalizați pisica. Poate fi util să căutați Semnele clinice că pisica ta este în mod clar suferință: ascunderea, dormind mai mult, pierzând-o și fie retragerea de la contactul uman, fie că este prea aglomerat.
  • Întrebați-vă această întrebare: "Îmi păstrez pisica în viață pentru mine sau pentru pisica mea?"Cum răspundeți la această întrebare vă va ajuta să vă decideți când timpul este dreptul de ao eutaniza.
  • Dacă pisica ta suferă cu adevărat, în ciuda celor mai bune eforturi pentru ao face confortabil, atunci ar putea fi timpul să-i fi eutanass.
  • Veniți cu un plan pentru când este "timpul potrivit".Medicul veterinar vă poate ajuta să veniți cu a scris Planificați să vă ajute când este timpul pentru eutanasia. Acest lucru poate fi foarte util:
  • Folosește cunoștințele VET cu privire la progresul bolii animalului dvs. (dacă există) care vă va avertiza simptomele care indică durere sau suferință sau nu.
  • Ajută la eliminarea argumentelor între familii, colegi de cameră sau alți mai mulți proprietari.
  • Efectuarea unor mari decizii cu emoții mari este greu și având un plan realizat într-un timp mai neutru, poate ajuta la scoaterea emoțiilor din ecuație.
  • De asemenea, poate ajuta fie la observarea sau păstrarea unei înregistrări scrise a activităților zilnice ale pisicii dvs. Când observați că are mai multe zile rele decât zile bune, probabil că este timpul să începeți să vă gândiți la eutanasia.
  • Când ați luat decizia dificilă de a vă eutaniza pisica, apelați prompt medicul veterinar pentru a programa numirea. Întârzierea procesului va face doar mai dificilă pentru dvs. și vă poate prelungi disconfortul pisicii dvs.
  • Unii veterinari vor oferi să efectueze eutanasia la casa proprietarului. Adresați-vă medicului veterinar dacă acesta oferă acest serviciu. Dacă nu, apoi programați eutanasia într-un moment în care clinica veterinară este liniștită - de obicei dimineața devreme sau seara târzie.
  • Imagine intitulată confort o pisică pe moarte Pasul 13
    3. Face planuri pentru ceea ce face cu rămășițele pisicilor tale. Ca și cum decizia de a-ți eutaniza pisica nu a fost destul de greu, trebuie, de asemenea, trebuie să te gândești la ce face cu rămășițele pisicii tale. Aveți opțiunile de îngropare a pisicii dvs. la un cimitir de animale de companie sau că au rămas incined. Nu vă simțiți presați să alegeți o opțiune sau pe cealaltă - decideți ce vă simțiți cel mai confortabil.
  • Veterinarul dvs. vă poate oferi informații despre cremația de companie și serviciile de înmormântare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Deși poate fi greu să vă gândiți la moartea pisicii dvs., concentrați-vă asupra șanselor de a vă face pisica cât mai fericită și confortabilă posibil. Concentrarea pe pozitivă vă poate ajuta să vă oferiți confortul nevoilor și dorințele pisicilor.
  • Amintiți-vă că eutanasia este o opțiune.În timp ce poate fi greu să vă lăsați pisica, dacă este o durere ingerată pe care nu o puteți elibera și abia în viață, poate fi mai bună să-i eutanasizeze.
  • Păstrarea confortabilă a pisicii dvs. în timpul ultimelor sale zile ale vieții este cunoscută sub numele de Hospice Pet. Cu Hospice Pet, vedeți moartea pisicii dvs. ca o parte naturală a vieții ei și doriți ca moartea ei să fie demnă.
  • Pisica voastră moartă va aprecia confortul interacțiunii umane. Continuați să petreceți timpul de calitate cu ea, chiar dacă ea nu este capabilă să joace ca și cum era obișnuită. Țineți-o ușor pentru a minimiza durerea și disconfortul ei.
  • Deoarece pisica voastră moartă nu se poate îngădui foarte mult, o puteți ajuta prin curățarea ușoară în jurul ochilor, urechilor, gurii, organelor genitale și anusului. Umezi o cârpă moale cu apă caldă pentru ao curăța. De asemenea, puteți să o spălați ușor cu o perie moale îngroșată.
  • După ce pisica ta a murit, permiteți-vă timp să vă întristați. De asemenea, nu vă fie frică să ajungeți la familie și prieteni care vă pot mângâia în timp ce vă întristați pierderea pisicii voastre.
  • Medicul veterinar vă poate recomanda servicii de consiliere de sesiune și linii de asistență pentru pierderea animalelor de companie care vă pot ajuta să vă gestionați durerea.
  • Avertizări

    În funcție de cât de bolnav se simte, pisica dvs. poate înceta să mănânce și să bea complet, indiferent cât de mult încerci să o hrăniți și să o hidratezi. Realizați că mirosul de alimente o poate face să se simtă rău pentru stomacul ei.
  • Pisicile pot fi foarte bune la durerea de mascare. Pisica ta de moarte poate face tot posibilul pentru a ascunde faptul că ea este în durere.
  • Starea pisicii dvs. se poate deteriora mai repede decât vă așteptați. Au informațiile de contact pentru medicul veterinar și un spital veterinar de urgență aproape în cazul în care starea pisicii dvs. face brusc o întoarcere pentru cel mai rău.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar