Cum de a alege între un șoarece de companie sau un șobolan pet

Șoarecii și șobolanii sunt atât de întreținere redusă, animale de companie drăguțe. Cu toate acestea, ei au nevoi și personalități diferite. Alegeți un șobolan dacă sunteți în căutarea unui animal de companie mai social, activ și curat. Dacă sunteți într-un buget și doriți un animal de companie care necesită puțin la nici o manipulare, un mouse este cel mai bun pariu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Alegerea unui animal de companie care se potrivește cu stilul dvs. de viață
  1. Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 1
1. Alegeți animalul de companie potrivit pentru programul dvs. Atât șoarecii, cât și șobolanii sunt animale nocturne și, prin urmare, sunt susceptibile de a se ascunde și de a dormi în timpul zilei. Păstrați mintea înainte de a adopta, deoarece adesea le place să joace și să facă zgomot în timpul nopții - păstrați acest lucru în minte atunci când luați în considerare adoptarea unui rozător de animale de companie.
  • Imaginea intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 2
    2. Adoptați un șoarece dacă doriți un animal de companie cu întreținere redusă. Puteți să vă țineți ușor și să faceți un șoarece de animale de companie sau să o lăsați să-și exercite în cușcă. În schimb, șobolanii au nevoie de o atenție mai mare și vor trebui în mod regulat să se elibereze din cușcă să joace. Dacă nu doriți acest angajament, a lua un mouse în schimb.
  • Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 3
    3. Alegeți animalul dvs. de companie pe baza dimensiunii cuștii. Cum se poate încadra un șobolan sau șoarece de șoarece în casa dvs. ar putea fi un factor important de luat în considerare pentru a decide ce animal să adopte. Șobolanii necesită cuști mai mari decât șoarecii datorită dimensiunii lor mai mari. Atât șoarecii, cât și șobolanii ar trebui să aibă cuști unde pot fi văzute din față, mai degrabă decât de sus, pentru a minimiza stresul.
  • Atât șobolanii, cât și șoarecii sunt creaturi sociale și trebuie să fie adăpostite cu alții de acest fel. Când alegeți fie rozătoare, va trebui să adoptați cel puțin două animale de companie și să alegeți dimensiunea cuștii în consecință. Cu toate acestea, șoarecii masculi nu ar trebui să fie adăpostiți cu alți șoareci datorită naturii lor agresive.
  • Dimensiunea minimă a cuștii pentru 2 șobolani adulți este de 1 metru (3.3 ft) x 60 centimetri (24 in) x 60 centimetri (24 in).
  • Dimensiunea minimă a cuștii pentru 2 șoareci este de 60 de centimetri (24 in) x 30 centimetri (12 in) x 25 centimetri (9.8 in).
  • Imaginea denumită Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 4
    4. Alegeți un șobolan pentru un animal de companie mai curat. Va trebui să curățați după ambii șoareci de companie și șobolani pentru animale de companie. Cu toate acestea, șobolanii globali tind să fie mai curați decât șoarecii, în special în ceea ce privește mirosul și abandonul lor. Șobolanii de companie pot fi, de asemenea, instruiți de toaletă, în timp ce șoarecii de companie nu pot.
  • În timp ce șoarecii de companie tind să fie un pic de miros decât șobolanii de companie, șoarecii de sex feminin sunt mai puțin mirosi decât omologii lor de sex masculin.
  • Atât șobolanii, cât și șoarecii au tendința de a urina și defeca într-un colț al cuștii lor. Va trebui să curățați acest zilnic și să înlocuiți gunoiul murdar.
  • Cuștile de șobolan trebuie spălate și / sau dezinfectate o dată pe săptămână.
  • Cuștile șoarecilor trebuie spălate și dezinfectate la fiecare 3-4 săptămâni. Aveți grijă să nu vă deranjați cuștile decât dacă este absolut necesar, deoarece acest lucru le poate sublinia.
  • Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 5
    5. Alegeți un mouse dacă bugetul dvs. este strâns. Atât șobolanii, cât și șoarecii sunt animale de companie bune pentru cei de la un buget. Cu toate acestea, șobolanii tind să fie un pic mai scump deoarece necesită cuști mai mari și mult mai mult alimente.
  • Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 6
    6. Cumpărați un mouse dacă doriți mai mult un angajament pe termen scurt. Șobolanii tind să trăiască puțin mai mult decât șoarecii. Dacă doriți mai puțin de responsabilitate în ceea ce privește cât timp va trăi animalul dvs., șoarecii ar putea fi o opțiune bună pentru dvs.
  • Șobolanii trăiesc timp de 3-4 ani, în comparație cu șoarecii care trăiesc timp de 2-3 ani.
  • Atât șobolanii, cât și șoarecii sunt un angajament și trebuie să fie angajați și să participe la durata vieții lor.
  • Metoda 2 din 2:
    Alegerea unui animal de companie vă va bucura
    1. Imaginea intitulată Alegeți între un mouse PET sau PET RAT Pasul 7
    1. Alegeți un șobolan dacă doriți un animal de companie activ, iubitor de om. Șobolanii sunt o alegere excelentă dacă preferați un animal curios și inteligent care se bucură de stimularea și compania umană. Îi place să fie ținute și pot fi chiar pregătite de toaletă și pot învăța trucuri de bază.
    • Șobolanii ar trebui să aibă o zonă în afara cuștii, unde pot juca în mod regulat. Acest lucru este în special stimularea pentru animalul dvs. de companie dacă spațiul este umplut cu diverse jucării - și poate fi destul de distractiv pentru dvs!
  • Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 8
    2. Alegeți un mouse dacă preferați un animal de companie mai independent. Șoarecii sunt cu siguranță mai independenți decât șobolanii. Ele necesită mai puțină manipulare și atenție și sunt o opțiune bună dacă preferați să vă uitați la animalele pentru a le juca cu ei.
  • Deși șoarecii nu se bucură de atingerea umană la fel de mult ca și șobolanii, ei trebuie să fie manipulați zilnic pentru a le menține îmblânzirea și verificarea sănătății lor.
  • Dacă vă place să vizionați jocul de mouse-ul, puteți include scări, frânghii și roți în cușcă sau chiar cumpărați o cușcă multi-poveste pentru a permite un exercițiu suficient.Acest lucru este distractiv pentru tine și, de asemenea, bun pentru mouse-ul tău.
  • Imaginea intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 9
    3. Luați în considerare adoptarea unui șobolan de companie dacă aveți copii. Șoarecii de companie sunt într-adevăr mici, fragile și adesea un pic cam ciudat. Din acest motiv, ele pot fi un animal de companie dificil de deținut dacă aveți copii, deoarece nu răspund, precum și șobolanilor la atingerea umană, făcându-i mai multe șanse să muște. Un șobolan PET este mai greu și poate fi, de asemenea, mai stimulativ pentru copii.
  • Imagine intitulată Alegeți între un șobolan PET sau PET RAT Pasul 10
    4. Luați în considerare alegerea unui șobolan dacă aveți alte animale de companie familiale. Șobolanii sunt mai capabili decât șoarecii pentru a face prieteni cu alte animale de companie de familie, iar aceste relații pot fi foarte plăcute să se uite. Șoarecii sunt un pic prea fragil pentru acest lucru și sunt de obicei văzuți ca o gustare - în special pentru pisici!
  • Șobolanii sunt cunoscuți de pereche special cu câinii și pisicile.
  • Șobolanii trebuie să fie întotdeauna supravegheați atunci când socializați cu alte animale de companie familiale - doar pentru a fi în siguranță.
  • sfaturi

    Avertizări

    Nu păstrați niciodată șobolani și șoareci în aceeași cușcă - nu sunt prieteni și pot ajunge să rănească și chiar să se omoare reciproc.
  • Nu ocupați șoareci de sex masculin cu nici un alt șoareci, ei vor lupta - acest lucru poate duce la rănire sau moarte
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar