Cum să obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie)

Ați trecut vreodată prin hol, invidând acea fată cu o față fără blemish? E în regulă! Aproape toată lumea are. Școala de mijloc este momentul în care fetele (și băieții) au breakouts. Prin îngrijirea pielii dvs., pe voi înșivă și de dieta dvs. puteți să eliminați orice cosuri pe care le-ați putea avea.

Pași

Partea 1 din 3:
Având grijă de pielea ta
  1. Imaginea intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 1
1. Luați în considerare vederea unui dermatolog. În unele cazuri, utilizarea produselor greșite de farmacii pot agrava acnee - prin urmare, ar putea fi înțelept să vizitați un dermatolog care vă poate ajuta să înțelegeți ce cauzează acneea dvs. El poate recomanda, de asemenea, produse și tratamente pe care le puteți încerca să vă ajutați să vă clarificați pielea.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 2
    2. Înțelegeți ingredientele de luptă împotriva acneei. Există multe, multe produse pe piață (spălări față, creme, tampoane etc.) menit să ajute la lupta împotriva acneei și poate fi cu adevărat greu de știut care dintre ele va funcționa cel mai bine pentru dvs. Acestea conțin, de obicei, un ingredient activ pentru a vă ajuta să vă luptați cu acneea. Dacă achiziționați un produs de curățare sau alt produs care conține acid salicilic, dar nu pare să funcționeze după câteva luni de utilizare, apoi încercați să treceți la un alt ingredient de luptă împotriva acneei.
  • Benzoil peroxidul este un ingredient care ajută la uciderea bacteriilor și păstrați porii curat - cu toate acestea, este recomandat să utilizați un detergent care are mai puțin de 2.5%. Când vă spălați fața, lăsați-o să stea pe piele timp de aproximativ 15 secunde înainte de clătire. În acest fel, va avea suficient timp pentru a vă pătrunde în pori. De asemenea, puteți utiliza plăcuțe sau creme de lasare cu 2.5% până la 10% peroxid de benzoil.
  • Acidul salicilic este un alt ingredient comun de combatere a acneei. Funcționează ajutând la scăderea celulelor moarte ale pielii pe piele, care adesea captează bacteriile, provocând breakouts. Acidul salicilic este disponibil în produsele de curățare și alte produse de lansare.
  • Produsele care conțin retinoide pot ajuta la combaterea acneei, în special a capului negru și a capului alb. Majoritatea retinoidelor sunt disponibile prin prescripție medicală, dar puteți obține unele (cum ar fi Adapalene Gel) supra-the-contor. Aplicați retinoidele pe timp de noapte, deoarece acestea vă pot face pielea sensibilă la soare și fiți conștienți de a vă putea experimenta uscăciune și o ușoară iritare la început.
  • Uleiul de arbore de ceai este un produs natural care poate lucra excelent pentru a scăpa de cosuri - totuși, fiți conștienți de faptul că este posibil să nu funcționeze cât mai repede ca și alte produse, dar este minunat dacă preferați să rămâneți cu ingrediente naturale. Puteți cumpăra acest lucru fie ca un ulei, pe care îl puteți da pe un cos, fie că există și spălări care includ ulei de arbore de ceai pe care îl puteți utiliza ca un curățitor.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 3
    3. Încercați un sistem de combatere a acneei multi-pas. Un cu mai multe etape va include în mod obișnuit un produs de curățare menit să se spele murdăria și toate lucrurile de înfundare a feței întâlnite pe tot parcursul zilei, un toner pentru a elimina orice murdărie rămase și / sau celule moarte ale pielii, un tratament spot pentru cosuri aveți și, în multe cazuri, un hidratant.
  • Aceste sisteme cu mai multe etape sunt adesea vândute împreună într-o cutie și pot fi cea mai bună opțiune pentru persoanele care suferă de acnee ușoare până la moderate, deoarece nu numai că curăță pielea, ajută la clarificarea condițiilor care provoacă acnee în primul rând.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 4
    4. Nu-ți arăți cosurile. Deși este foarte tentant atunci când aveți un cosț mare, plin de puroi pe față, faceți tot ce puteți pentru a vă menține să-l poppeți. Popurile de popping poate duce la mai multe cosuri, roșeață, inflamație și chiar cicatrizare pe care ar trebui să o faceți pentru tot restul vieții.
  • Dacă sunteți foarte concentrat pe un cos, încercați să vă dați pe un ulei de arbore de ceai. În acest fel, veți simți că ați făcut ceva pentru a face față ei, dar nu l-ați postat de fapt.
  • Dacă faceți pop un cos, puneți un tratament spot pe pimple pentru a le dezinfecta. Acestea conțin, de obicei, acid salicilic sau peroxid de benzoil. De asemenea, ați putea folosi ulei de arbore de ceai, care este un dezinfectant natural.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 5
    5. Spălați-vă fața înainte de culcare și dimineața. În fiecare noapte, înainte de a merge la culcare, ar trebui să vă spălați fața. Spălați-vă din nou fața când vă ridicați dimineața. Nu vă spălați fața folosind săpun sau șampon de mână! Aceste tipuri de săpunuri sunt formulate pentru un alt tip de piele, pe o altă parte a corpului dvs. și este puțin probabil să ajute problema.
  • Splash unele apă călduță pe față și gât pentru ao umezi.
  • Strângeți o cantitate de dimensiune de mazare a curățării alese în mână și neteziți-o pe fața ta. Utilizați vârfurile degetelor pentru a freca ușor pielea. Amintiți-vă să vă luați și de-a lungul părului și gâtului!
  • Clătiți și uscați. După ce ați curățat, trebuie să clătiți foarte bine. Asigurați-vă că obțineți toate curățarea de pe față. Ușor să vă uscați cu un prosop curat. Nu vă frecați fața! Acest lucru vă poate irita mai mult pielea.
  • Dacă utilizați un sistem multi-pas, asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile și aplicați toate pașii în ordine, de fiecare dată când utilizați produsele.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 6
    6. Misturați-vă pielea. După curățare, este important să aplicați un hidratant bun. Dacă suferiți de breakouts, încercați un hidratant fără ulei.
  • Nu este nevoie să exagerați aici, să aplicați un strat subțire toate fețele și gâtul. Aplicarea prea multă ar putea bloca porii.
  • De asemenea, trebuie să aplicați hidratant în dimineața după clătire, dar înainte de a aplica alte produse. Încercați un hidratant cu protecție solară pentru utilizarea în timpul zilei.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 7
    7. Fii consistent. O nouă rutină de îngrijire a pielii nu va repara toate problemele dvs. peste noapte. Odată ce intrați în noua dvs. rutină, rămâneți cu ea! Va dura aproximativ șase săptămâni pentru ca un produs nou să înceapă să lucreze la pielea dvs., așa că îl folosiți în fiecare zi și, sperăm, veți vedea rezultate în curând.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 8
    8. Utilizați perii de machiaj curat. Dacă purtați machiaj, asigurați-vă că Curățați perii de machiaj La fiecare câteva săptămâni pentru a elimina orice bacterii și machiaj vechi care a construit.
  • Vă puteți curăța perii acasă prin prima clătire pe perii sub alergare, apă călduță. Umpleți un castron mic cu aproximativ un sfert de ceașcă de apă călduță și amestecați în 1 linguriță de șampon pentru bebeluși. Se învârte pe părul periei în jurul în apă cu săpun și să vă folosiți degetele pentru a masca ușor apa de săpun în perie. Clătiți părul bine sub alergare, apă călduță. Pat pe perie uscat folosind o cârpă uscată curată și apoi lăsați peria să se usuce complet. Puneți peria pe un vârf de vârf cu părul atârnând peste margine, astfel încât aerul să poată circula în întreaga perie.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 9
    9. Nu împărtășiți machiajul. O mulțime de fete le place să facă reciproc machiajul la somnoros - Cu toate acestea, dacă faceți acest lucru și împărtășiți machiajul cu prietenii dvs., ați putea, de asemenea, să împărtășiți o mulțime de bacterii unul cu celălalt. Acest lucru poate duce la probleme cu acnee și poate chiar mai rău. Prin urmare, nu ar trebui să împărtășiți niciodată niciunul dintre machiajul dvs. cu prietenii dvs.
  • Dacă vă place să faceți machiajul reciproc, apoi vă aduceți propriul machiaj cu dvs.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 10
    10. Utilizați o mască de față. Folosind o mască de față o dată în fiecare săptămână sau două vă va ajuta să vă exfoliați pielea și să eliminați orice acumulare în piele. Poti faceți-vă propriul dvs masca, sau puteți cumpăra unul de la farmacie.
  • De asemenea, ați putea întreba un frate mai vechi sau mama dvs. dacă au o sticlă de mască de față pe care ați putea împrumuta dacă nu aveți bani să o cumpărați.
  • O mască bună de combatere a acneei poate fi făcută prin amestecarea a 1 lingură de suc de lămâie, o lingură de miere, un alb de ou și o picătură sau două dintr-un ulei esențial, cum ar fi lavandă sau rozmarin într-un castron. Amestecați bine ingredientele, lăsați masca pe fața dvs., lăsați-o să stea timp de 15 minute, apoi clătiți bine și se usucă. Terminați prin aplicarea unui hidratant fără ulei.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 11
    11. Luați în considerare faptul că au facials lunar la un spa sau dermatolog. Produsele și instrumentele folosite în timpul unei faciale deschid porii dvs. mai bine decât puteți afla acasă, ceea ce permite extragerea de capace și murdăria care se construiește în interiorul porilor.
  • Multe spa-uri oferă programe concepute special pentru adolescenți, care pot fi mai scurte și / sau mai puțin costisitoare.
  • Partea 2 din 3:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 12
    1. Spălați-vă adesea foile de pat. Când dormim, toate uleiurile de pe pielea noastră tind să intre în foile noastre, aceasta include orice bacterie și murdărie am fi pierdut atunci când spălați. Prin urmare, este important să vă păstrați foile curate, mai ales pe pernă. Încercați să vă spălați perna în mașina de spălat cel puțin o dată pe săptămână.
    • Dacă părinții tăi găsesc acest ciudat, încercați să le explicați politicos că aveți probleme cu cosurile și doriți să faceți tot ce puteți pentru a scăpa de ele, inclusiv păstrarea patului curat.
    • Deși acest lucru poate părea ca un hassle, ar putea face o mare diferență, iar dormirea pe foi proaspete poate fi adesea foarte plăcută.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 13
    2
    Nu stresați. Poate fi mai ușor de spus decât făcut, dar încercați să nu vă lăsați să fiți prea prelucrați în legătură cu lucrurile, aceasta include pielea voastră. Stresul poate duce la breakouts, deci dacă vă simțiți stresați, faceți ceva ce vă place să vă ajutați.
  • Citiți o carte, urmăriți un televizor sau ieșiți afară pentru o plimbare sau pentru a alerga.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 14
    3. Beți ceai verde. Ceaiul verde este considerat a fi foarte bun la lupta împotriva acneei din interior. Are mulți antioxidanți care ajută la digestie și reduc inflamația.
  • Nu adăugați zahăr la ceaiul dvs. verde dacă îl puteți evita. Acest lucru poate contracara beneficiile sale. Dacă aveți nevoie de un pic de îndulcitor, încercați să adăugați o mică picătură de miere. De asemenea, puteți încerca să adăugați gheață la ceaiul verde.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 15
    4. Exercițiu. Acest lucru poate fi orice doriți, fie că este vorba de yoga, înot, alergând, mers pe jos sau jucând baschet. Ceva care te ridică și se mișcă și, sperăm, transpirația un pic.
  • Sudoarea vă poate ajuta să vă păstrați porii curat, iar exercițiul poate ajuta la reducerea stresului care poate duce la breakouts.
  • După exerciții, puteți face un duș pentru a clăti sudoarea oprită.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 16
    5. Dormi suficient. Ceea ce se întâmplă pe pielea noastră poate fi un bun indicator de sănătate. O lipsă de somn poate provoca niveluri mai ridicate de stres. Asigurați-vă că obțineți cel puțin șapte până la opt ore de somn în fiecare noapte!
  • Partea 3 din 3:
    Schimbarea dietei
    1. Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 17
    1. Limitați-vă consumul de produse lactate. Deși este posibil să nu aibă un impact enorm, există unele cercetări care sugerează că cei care consumă mai multe produse lactate sunt mai susceptibile de a suferi de breakouts. Dacă în mod normal, beți o mulțime de lapte sau mâncați o mulțime de iaurt, înghețată și / sau brânză, încercați să reduceți această cantitate cât mai mult posibil.
    • Este în regulă să vă bucurați de o înghețată din când în când, dar să mănânci sau să bei lapte în fiecare zi sau la fiecare două zile vă poate mări riscul de întrerupere.
    • Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a reduce prea mult pe produse lactate - există vitamine și minerale în produsele lactate care sunt esențiale pentru sănătatea dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să vă strategizați pentru a vă asigura că obțineți aceste vitamine în altă parte.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 18
    2. Evitați alimentele zaharoase. Dulciurile dulci au fost, de asemenea, legate de probleme cu acnee. Acest lucru poate fi dur, dar dacă mâncați un bara de ciocolată sau altă bomboană în fiecare zi, tăiați-o. Nu numai că nu este bun pentru tine și poate provoca probleme de sănătate dacă o mănânci prea mult, poate provoca și acele cosuri pe fața ta.
  • Din nou, amintiți-vă că toate lucrurile se pot bucura de fiecare acum și apoi. Aceasta nu este o sugestie că nu ar trebui să atingeți niciodată o bucată de ciocolată. Când mâncați niște bomboane, vă bucurați cu adevărat. Dacă vă bucurați de ciocolată, încercați să aveți o bucată mică de ciocolată neagră, care are antioxidanți care sunt de fapt buni pentru dvs. (în cantități mici).
  • De exemplu, dacă cumpărați un bara de ciocolată întunecată, care este de 100 de grame, limitați-vă la aproximativ un sfert din ea (25 de grame) în orice moment.
  • Imaginea intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele de școală mijlocie) Pasul 19
    3. Limitați consumul de carbohidrați rafinat. Carbohidrații rafinați sunt carbohidrați care au fost procesați. Aceasta înseamnă că acest nutrient nu există în natură. În timp ce alimentele care au carbohidrați rafinați în ele sunt de obicei foarte gustoase, ele sunt, de asemenea, foarte nesănătoase și pot fi un alt motiv pentru care aveți o întrerupere.
  • Există multe alimente care au carbohidrați rafinați. De exemplu, înghețată, pâine albă, cookie-uri, prăjituri, biscuiți, jetoane, covrigi, pizza, chipsuri etc. Acesta este doar un mic eșantion de alimente care conțin carbohidrați rafinați. Practic, dacă a fost procesată o alimentație (e.G. vine într-un pachet pe un raft într-un magazin alimentar), este probabil să conțină aceste carbohidrați rafinați.
  • Nu vă faceți griji prea mult! Încă vă puteți bucura de o felie de pizza de fiecare dată și apoi încercați să mâncați alimente proaspete, cum ar fi fructele și legumele cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată Obțineți pielea clară (pentru fetele școlii medii) Pasul 20
    4. Bea multa apa. Majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă, iar deshidratarea are numeroase efecte negative asupra sănătății - cu toate acestea, apa potabilă este, de asemenea, bună pentru menținerea clară a pielii, deoarece ajută la spălarea toxinelor din organism și crește circulația. Deși cercetarea nu a găsit o legătură directă între consumul de apă și acneea, consumul mai mare de apă ajută la stimularea fluxului de sânge pe piele.
  • Cantitatea de apă necesară de o fată între vârstele de nouă și 12 este de aproximativ șapte pahare sau 1.5 litri.
  • Dacă aveți 13 ani, acest număr crește până la opt până la 10 pahare sau 2 litri.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că poate lua produse aproximativ șase săptămâni pentru a lucra. Doar pentru că noul dvs. curățare sau tratament nu a vindecat-o peste noapte, nu înseamnă că nu a funcționat, așa că încercați să fiți răbdători.
  • Alegeți un hidratant cu protecție solară. Există multe hidratante de înaltă calitate care conțin un SPF. Alegeți una dintre acestea pentru a vă proteja pielea delicată de razele soarelui, iar pielea vă va mulțumi.
  • Când vine vorba de dieta dvs., puteți încerca tăierea diferitelor alimente care sunt legate de problemele de acnee timp de câteva săptămâni la un moment dat. Scrieți în jos ce alimente vă tăiați și apoi luați în considerare dacă cosurile dvs. par sau nu să fie clar.
  • Avertizări

    Dacă purtați machiaj, ar trebui să vă spălați întotdeauna înainte de a merge la culcare. Veți obține aproape cu siguranță cosuri dacă vă lăsați machiajul peste noapte.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar