Cum de a alege hidratantul pentru pielea grasă

Dacă aveți pielea grasă, puteți simți că hidratantul este inamicul tău, dar aceasta este o greșeală. Credeți sau nu, hidratantul poate ajuta la reducerea la grăsime vizibilă și poate străluci. Fără ea, pielea ta va deveni deshidratată și va depăși prin producerea și mai mult ulei. Acest lucru nu înseamnă totuși că toți hidratanții vor funcționa la fel de bine pentru dvs. Asigurați-vă că alegeți un hidratant special realizat pentru tipul dvs. de piele și nu vă fie frică să încercați mai multe produse până când găsiți unul care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinând cât de uleios este cu adevărat pielea
  1. Imagine intitulată Alegeți hidratantul pentru pielea uleioasă Pasul 1
1. Exclude produsele problematice. Nu presupuneți că aveți o piele uleioasă în mod natural doar pentru că apare Shinier decât doriți. S-ar putea să utilizați doar produsul greșit.
  • Este posibil ca hidratantul pe care îl utilizați să fie prea greu. Când utilizați un produs prea bogat pentru pielea dvs., porii dvs. nu pot absorbi acest lucru. Ca rezultat, produsul se află pe piele, potențial înfundând porii.
  • În schimb, ați putea folosi de fapt un produs prea dur și uscat. Pielea dvs. compensează aceste produse prin producerea mai multor uleiuri.
  • Stick la curățenie blândă și lumină, umidificatori fără ulei pentru câteva săptămâni pentru a vedea cum reacționează pielea ta.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 2
    2. Observați unde și când pielea este uleioasă. Toți oamenii au uleiuri naturale în pielea lor, dar acest lucru nu înseamnă că toată lumea ar trebui să folosească produse dezvoltate pentru pielea grasă. Odată ce ați exclus produsele ca vinovat, luați în considerare următoarele atunci când determinați unde stați:
  • Dacă pielea dvs. este uleioasă pe parcursul zilei și aveți pori mari peste tot, probabil că aveți pielea grasă.
  • Dacă pielea grasă și porii mari există numai în zona T (fruntea, nasul și bărbia), probabil că aveți o piele combinată.
  • Dacă vedeți doar pielea grasă în zona dvs. T când vremea este caldă, probabil că aveți o piele normală.
  • Dacă pielea dvs. este uleioasă, dar porii dvs. sunt mici, este un semn bun că produsele dvs. și nu tipul dvs. de piele, ar putea fi vina.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 3
    3. Face un test de țesut. Spălați-vă fața cu un cleanser blând și nu puneți nimic peste el. Într-o oră sau două, blot cu un țesut. Dacă vedeți spargeri grase, pielea dvs. este probabil uleioasă. Dacă nu, probabil că aveți o piele combinată.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 4
    4. Determinați un curs de acțiune. Dacă determinați că pielea dvs. nu este cu adevărat uleioasă, căutați un hidratant pentru pielea normală. Pe de altă parte, dacă aveți cu adevărat pielea uleioasă, căutați la partea 2 pentru a ajuta la alegerea produsului potrivit.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea produselor potrivite
    1. Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 5
    1. Citiți eticheta. Moisturizanții concepuți pentru pielea grasă vor include adesea cuvinte cheie cum ar fi pe bază de apă, non-comedogenic (nu se blochează), non-acnegene (nu va provoca acnee) și / sau fără ulei.
    • Produsele fără ulei sunt mai complicate decât credeți, totuși, deoarece acestea pot conține alte ingrediente care pot cloga pororii (cum ar fi ceară) sau irită pielea (ca alcoolul).
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 6
    2. Examinați ingredientele. Persoanele cu pielea grasă ar trebui să fie în căutarea ingredientelor care pot ajuta și de a-și răni pielea.
  • Produsele pe bază de apă ar trebui să aibă un cuvânt decât se termină în "-icone" (cum ar fi siliconul) ca unul dintre primele ingrediente.
  • Dimeticonul este adesea folosit ca înlocuitor pentru petrolatum, care este derivat petrol. Dimeticonul este atât hidratant, cât și de mattifiere, ceea ce înseamnă că poate ajuta la controlul grăsimii și să strălucească.
  • Căutați ingrediente exfoliere. Pielea grasă poate fi adesea plictisitoare și groasă, astfel încât să alegeți produse cu ingrediente care vor ajuta în cifra de afaceri celulară. Acestea includ acid lactic, glicolic și salicilic.
  • Evitați produsele care includ parafină, unt de cacao sau uleiuri.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 7
    3. Gândiți-vă la textură. Hidratanții vin în multe forme diferite. De la cea mai grea la cea mai grea, acestea includ geluri, loțiuni și creme. Țineți minte proprietățile lor diferite atunci când alegeți.
  • Persoanele cu pielea grasă ar trebui să evite cremele și loțiunile grele.
  • În schimb, alegeți geluri sau loțiuni ușoare.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 8
    4. Luați în considerare celelalte produse pe care le utilizați. Pielea grasă poate fi, de asemenea, acnee-predispusă, ceea ce înseamnă că ați putea folosi produse dure și uscate anti-acnee. Nu vă iritați pielea în continuare prin stratificarea anti-acnee în partea de sus a acestor produse. În schimb, căutați hidratant pentru pielea sensibilă.
  • Dacă nu utilizați alte produse anti-acnee, hidratanții care luptă și breakouts ar putea fi un pariu bun pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 9
    5. Căutați spf. Experții recomandă să căutați un hidratant care vă protejează și pielea de soare. Mulți oameni cu pielea grasă se îngrijorează faptul că protecția solară va exacerba greasiness și strălucește, căutând din nou produse care pretind că nu vor bloca porii sau cauza acneei.
  • S-ar putea, de asemenea, doriți să luați în considerare utilizarea protectorului solar ca hidratant. Protecția solară vă hidratează pielea, astfel încât ați putea dori să săriți un al doilea strat, mai ales dacă pielea dvs. este uleioasă. (Dacă purtați ambele, puneți mai întâi protecția solară.)
  • Partea 3 din 3:
    Experimentând cu produse
    1. Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 10
    1. A face cumparaturi prin apropiere. Vrei un hidratant care lasă pielea hidratată, dar nu grasă, proaspătă, dar nu strânsă. S-ar putea să vă ducă puțin înainte de a găsi un produs care să corespundă pielii dvs. particulare. Deoarece este posibil să încercați câteva produse diferite înainte de a găsi cel potrivit, nu credeți că trebuie să cumpărați cel mai scump marcă. Opțiunile mai ieftine pot lucra adesea la fel de bine.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 11
    2. Testați mai întâi produsele noi pe brațul dvs. Pentru a evita breakouts și erupții cutanate, testați hidratantul pe braț înainte de ao folosi pe față. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele a căror piele este și sensibilă. Dacă nu aveți o reacție imediată, încercați să așteptați două săptămâni înainte de a decide dacă produsul este potrivit pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 12
    3. Variază rutina cu anotimpurile. Pielea ta nu se va comporta la fel de mult timp, deci luați în considerare utilizarea unui hidratant diferit în timpul verii și iarna.
  • Atâta timp cât pielea nu este acnee-predispusă, chiar și cei cu piele grasă pot dori să ia în considerare utilizarea unui unguent în timpul iernii.
  • În mod similar, cei cu piele normală și combinată pot dori să treacă la o loțiune sau un gel mai deschisă în timpul lunilor de vară, când pielea lor poate fi uleioasă.
  • Imagine intitulată Alegeți hidratant pentru pielea uleioasă Pasul 13
    4. Gândește-te la vârsta ta. Pielea grasă nu există într-un vid. O vârstă de cincisprezece ani care se ocupă de pielea grasă și acnee va avea nevoie de diferite produse de la o vârstă de patruzeci de ani, care ar putea dori să lupte și de îmbătrânire, de asemenea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar