Cum să curățați perii machiajului

Dacă purtați machiaj de multe ori, probabil ați observat că perii de machiaj tind să devină puțin murdare după câteva utilizări. Curățarea perii de machiaj vă va ajuta să vă mențineți pielea clară și aplicația dvs. de machiaj este perfectă. Încercați să curățați periile rapide după fiecare utilizare și faceți o curățare profundă aproximativ o dată pe săptămână pentru a vă menține perii în formă de TiptTop.

Pași

Metoda 1 din 5:
Ce ar trebui să vă curățați adânc perii de machiaj cu?
  1. Imagine intitulată Perii de machiaj curat Pasul 1
1. Șamponul pentru copii sau Șamponul de clarificare sunt cele mai bune opțiuni. Acești curățitori sunt suficient de uși încât nu vă vor usca perii sau să deterioreze adezivul din interiorul mânerului. Dacă sunteți într-un vârf, puteți utiliza, de asemenea, săpun de mâncare.
  • Unele site-uri recomandă uneori oțet sau frecarea alcoolului pentru o curățare profundă, dar aceștia pot fi puțin prea asprați pentru perii voastre. Stick la curățenie ușoară pentru a vă face perii să dureze mai mult.
  • Curățarea periei de machiaj sunt făcute pentru curățarea profundă. S-ar putea să fi văzut curățitorii de perie la magazinul local de aprovizionare de frumusețe. Acestea sunt la fel de bune ca șampoanele ușoare și vor păstra perii intacte în timp ce le curățați.
Metoda 2 din 5:
Curățați periile machiajului după fiecare utilizare?
1. Da, pulverizați-le cu alcool de frecare între curățarea profundă. După ce utilizați oricare dintre perii voastre, pulverizați un pic de frecare de alcool pe părul periei, apoi ștergeți-l ușor pe o cârpă curată. Lăsați peria să se usuce înainte de ao folosi din nou.
  • Puteți găsi alcool de frecare la majoritatea magazinelor de droguri sau farmacii.
Metoda 3 din 5:
Cum vă curățați adânc perii machiajului?
1. Rulați părul perii sub apă călduță. Păstrați părul îndreptată în jos, astfel încât apa curge de pe perii. Mișcați și separați părul pe măsură ce spălați periile, astfel încât apa să coboare în centrul periei.
  • Se amestecă apa caldă și 1 lingură de 1 ml (15 ml) de șampon. Umple un castron sau un vas de mică adâncime cu apă din chiuvetă, apoi se amestecă în șamponul dvs. de alegere. Măsurătorile dvs. nu trebuie să fie exacte, dar asigurați-vă că există suficientă apă pentru a acoperi părul perii.
  • Se învârte fiecare perie în amestec, apoi clătiți. Încercați să obțineți un spațiu bun care merge la cele mai bune rezultate. Acest lucru ar trebui să dureze doar aproximativ 20 de secunde. Probabil că veți observa că apa devenind tulbure sau murdară, deoarece machiajul vine de pe perie. Utilizați apă călduță pentru a clăti peria până când apa rulează clar.
Metoda 4 din 5:
Cum se usucă rapid perii machiajului?
1. Așezați perii fără aer uscat. Strângeți apa suplimentară cu mâinile până când peria nu mai bateau umede. Puneți un prosop curat pe o blat și atârnați vârfurile perii peste marginea contorului. Păstrați periile care se așează până când sunt complet uscate pentru a preveni deteriorarea apei în mâner.
  • În funcție de dimensiunea perii, ar putea dura câteva ore sau o zi întreagă să se usuce.
  • Deși ar putea părea o idee bună, nu folosiți căldură pentru a vă usca perii! Uscătoarele de păr pot deteriora și deteriora părul pe perii.
Metoda 5 din 5:
Cât de des ar trebui să vă curățați adânc perii machiajului?
  1. Imagine intitulată Perii de machiaj curat Pasul 8
1. Încercați să le curățați adânc aproximativ o dată pe săptămână. Sună ca o mulțime, dar trebuie să vă păstrați perii de machiaj curat. Folosirea perii murdare de machiaj pot duce la pori înfundați și breakout-uri. Dacă folosiți frecvent periile, încercați să le curățați cu atenție la fiecare 7 până la 10 zile.
  • Acest lucru este valabil mai ales pentru perii de fundație și de concealer, deoarece acestea sunt de obicei acoperite cu straturi groase de machiaj.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Șervețele pentru copii sau șervețele de bumbac funcționează excelent pentru ștergerea mânerelor perii și pentru a face cazuri.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar