Cum să vă plângeți și să obțineți rezultate

Având în vedere produsele proaste, serviciul slab sau oamenii nepoliticoși pot fi frustrant și enervant. Când se întâmplă acest lucru, puteți decide să faceți o plângere. Din fericire, aveți mai multe opțiuni pentru a face o plângere care obține rezultate. Fie că vă plângeți la o afacere sau la locul de muncă, este important să fiți profesioniști și specifice despre ceea ce doriți.

Pași

Metoda 1 din 4:
Scrierea unei scrisori sau a unui e-mail
  1. Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 1
1. Porniți scrisoarea sau e-mailul cu "Dragi" și numele persoanei dvs. de contact. Deschideți scrisoarea cu salutul "Dragi" pentru a stabili un ton profesionist. Apoi, includeți numele persoanei pe care o scrieți pentru a vă personaliza scrisoarea.
  • Căutați numele corect pe site-ul companiei sau pe un director de personal.
  • Dacă nu găsiți un nume, scrieți doar "Suport pentru clienți" sau numele afacerii.
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 2
    2. Începeți corpul scrisorii dvs. afirmând ceva pozitiv. Chiar acum, probabil că te simți foarte frustrat de ceea ce sa întâmplat, dar un comentariu pozitiv îi poate aduce pe partea ta. Spuneți-le cât timp ați fost un client, ceea ce vă trase la această companie sau detaliile unei experiențe pozitive pe care le aveți cu ei.
  • Acest paragraf trebuie doar să fie de 1-2 propoziții lungi.
  • S-ar putea să scrieți: "Am fost un client pentru ultimul an și am bucurat anterior calitatea produselor dvs." sau am auzit lucruri minunate despre compania dvs., așa că am decis să încerc produsele dvs."
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 3
    3. Explicați-vă plângerea în al doilea paragraf. Spuneți companiei când sa întâmplat incidentul, apoi descrieți ce sa întâmplat. Utilizați detalii specifice pentru a arăta de ce sunteți supărat. Cu toate acestea, rămâneți axat pe fapte și nu pe emoțiile dvs.
  • Acest paragraf ar trebui să fie de 4-8 propoziții lungi.
  • Scrieți: "M-am dus la restaurantul dvs. aseară pentru o zi de naștere, dar hostessa a spus că rezervarea camerei de banchet a fost anulată. Întreaga mea familie a venit pentru celebrare și am fost forțați să stăm la diferite mese. Apoi, chelnerul nostru ne-a întrerupt când am cântat "ziua de naștere fericită" la fiica mea, spunându-ne să liniștiți. Pentru a face lucrurile mai rău, personalul ne-a eliberat mesele când am salutat membrii familiei care au întârziat, așa că nici măcar nu am ajuns să terminăm entrees. Fiica mea a strigat și se simte ca și cum ar fi ruinat ziua ei de naștere."
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 4
    4. Spune-le ce vrei să facă în al treilea paragraf. Este greu pentru cineva care să vă ajute dacă nu știu ce doriți, asigurându-vă că afirmați acest lucru în plângerea dvs. Utilizați al treilea paragraf pentru a explica pe scurt ceea ce vă așteptați ca compania să facă pentru dvs. Asigurați-vă că ceea ce cereți este un remediu adecvat pentru plângerea dvs.
  • Scrieți aproximativ 1-3 propoziții în acest paragraf.
  • S-ar putea să spuneți: "După experiența noastră noaptea trecută, ne așteptăm ca compania dvs. să restituie prețul cina noastră, astfel încât să putem folosi banii pentru o sărbătoare reală" sau "pentru că comanda mea a fost defectă, mă aștept să trimiți un înlocuitor expediere."
  • Cu toate acestea, cel mai bine nu este de spus ceva de genul: "După noaptea trecută, vreau să trageți chelnerul care ne-a cerut să fim liniștiți și vreau să-mi dau drumul gratuit pentru un an."Acest lucru va fi probabil perceput ca excesiv.
  • Bacsis: În timp ce serviciul slab sau produsele de calitate scăzută pot fi o durere de cap mare, de obicei nu vă puteți rambursa pentru momentul în care ați pierdut rezolvarea acestei probleme. Solicitarea despăgubirii pentru timpul pierdut poate duce chiar la compania ignorarea plângerii dvs.

  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 5
    5. Semnează-ți numele la scrisoare. După al treilea paragraf, săriți o linie, apoi scrieți "sincer" sau "vă mulțumesc."Sari peste 3 linii mai multe, apoi tastați numele dvs. Dacă trimiteți o scrisoare scrisă, imprimați-o și apoi semnați-o deasupra numelui tastat.
  • Dacă trimiteți un e-mail, nu aveți nevoie să o semnați fizic.
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 6
    6. Fi concis, astfel încât persoana continuă să citească. În timp ce este nedrept, este obișnuit ca oamenii să nu mai citească când există o mulțime de text pe pagină. Este mai probabil să obțineți rezultate dacă utilizați cât mai puține cuvinte posibil pentru a spune ce trebuie să spuneți. Ajungeți la punct și omiteți orice detalii suplimentare.
  • Citiți peste litera și căutați zone în care ați adăugat explicații sau ați început să vorbiți despre o problemă laterală. Poți probabil să taie aceste propoziții pentru a tăia scrisoarea, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 7
    7. Verificați-vă scrisoarea sau e-mailul înainte de ao trimite. Setați scrisoarea sau adresa de email pentru aproximativ o oră, astfel încât să vă puteți întoarce cu o perspectivă proaspătă. Apoi, citiți-l cel puțin de două ori pentru a vă asigura că nu are erori. Dacă găsiți erori, corectați-le înainte de a trimite scrisoarea sau e-mailul.
  • Dacă puteți, să citiți pe altcineva scrisoarea dvs. Ele vă pot ajuta să găsiți erori și să vă spun cum ar răspunde la plângere.
  • Metoda 2 din 4:
    Postarea pe social media
    1. Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 8
    1. Vizitați site-urile media sociale ale companiei pentru a vedea care dintre ele folosesc. Compania poate fi activă pe fiecare site, dar unele companii tind să răspundă mai mult pe un anumit site. Uită-te la mesajele postate de vizitatori și vezi dacă compania răspunde la ele. Apoi, identificați ce platformă media socială pare a fi cea mai activă.
    • De exemplu, majoritatea companiilor au un cont activ Twitter, dar ați putea găsi că compania pe care o plângeți este mai activă pe Facebook.
    • Cel mai bine este să încerci să te plângi direct companiei înainte de a posta o plângere pe social media. În funcție de companie, puteți obține un răspuns mai bun dacă vă plângeți în mod privat.
  • Imaginea intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 9
    2. Postați un scurt paragraf explicând ce sa întâmplat și ceea ce doriți. Încadrați-vă plângerea ca avertisment pentru alți clienți. Apoi, descrieți pe scurt ce sa întâmplat și ce doriți. Păstrați acest post cât mai scurt posibil, astfel încât oamenii să o citească.
  • Încercați să păstrați plângerea la 3-5 propoziții atunci când postați pe social media. Pe Twitter, va trebui să o păstrați la 280 de caractere pentru a-și îndeplini restricțiile.
  • S-ar putea să scrieți "Fii atent la comanda de la această companie deoarece trimit bunuri deteriorate. Fiecare element din comanda mea a fost deteriorat, dar compania nu va răspunde la plângerile mele. Vreau ca articolele mele să fie înlocuite sau rambursate."
  • Bacsis: Ori de câte ori este posibil, includeți o fotografie care prezintă problema. De exemplu, postați o fotografie a bunurilor deteriorate pe care le-ați primit sau o imagine a comenzii dvs. de alimente incorecte.

  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 10
    3. Monitorizați postul dvs. pentru un răspuns de la un reprezentant. Un reprezentant al companiei va răspunde probabil la postarea dvs. în termen de 24 de ore. Continuați să verificați înapoi până când vedeți un răspuns. Apoi, citiți cu atenție răspunsul pentru a afla ce trebuie să faceți în continuare pentru a obține rezultate.
  • Dacă nu vedeți un răspuns în termen de 24 de ore, compania nu poate monitoriza în mod regulat acest cont.
  • Imaginea intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 11
    4. Postați la o platformă diferită dacă nu există nici un răspuns în 24 de ore. Este posibil ca compania să nu răspundă pe platforma pe care ați ales-o sau ar putea să nu aibă reprezentanți care patrulează acel cont. Vizitați unul dintre celelalte pagini și postați plângerea dvs. acolo. Apoi, așteptați încă 24 de ore pentru a vedea dacă răspund.
  • Cele mai multe companii nu doresc postări negative despre conturile lor sociale media, așa că vor răspunde și vor încerca să facă lucrurile mai bune. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Dacă nu primiți un răspuns, este posibil ca media socială să vă ajute.
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 12
    5. Lăsați o recenzie despre Yelp sau Amazon dacă nu primiți un răspuns. Cele mai multe companii urăsc să obțină recenzii greșite pentru că conduc noi clienți. Găsiți pagina Yelp sau Amazon a companiei, apoi descrieți ce sa întâmplat cu dvs. și ce doriți. Cu toate acestea, rețineți că este posibil ca compania să nu vadă postul dvs.
  • Multe companii vor încerca să abordeze recenzii negative, astfel încât să puteți atrage atenția în acest fel. Cu toate acestea, este mai bine să salvați această opțiune pentru ultimul, deoarece este posibil să nu vă obțineți rezultate.
  • Metoda 3 din 4:
    Se plâng de persoană sau prin telefon
    1. Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 13
    1. Organizați detaliile incidentului înainte de a vă plânge. Strângeți documentația de care aveți nevoie pentru a dovedi ce sa întâmplat, cum ar fi documentele, încasările sau informațiile despre produs. În plus, notați data la care sa întâmplat, pe care ați vorbit până acum și orice alte informații relevante pe care vi le-ați solicitat să le oferiți. Acest lucru vă va ajuta să răspundeți cu precizie la întrebări și vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători în plângerea dvs.
    • Dacă vă plângeți de un produs rău, ați avea nevoie de chitanță, informații despre produs și detalii despre ceea ce este în neregulă cu ea.
    • Dacă vă plângeți de o masă, ați dori chitanța, data și ora incidentului, numele persoanelor implicate și o listă a problemelor pe care le-ați experimentat.
    • Dacă vă plângeți de un incident la locul de muncă, colectați orice documentație pe care trebuie să o sprijiniți, data incidentului, numele persoanelor implicate în incident și detaliile a ceea ce sa întâmplat.
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 14
    2. Spuneți reprezentantului ce sa întâmplat. Descrieți pe scurt incidentul cu care vă plângeți. Dați un rezumat condensat despre această problemă, astfel încât persoana să înțeleagă despre ce este vorba. Acest lucru le va lăsa să decidă dacă vă pot ajuta sau nu.
  • S-ar putea să spuneți: "Astăzi am comandat Takeout din restaurantul dvs., dar jumătate din comanda mea lipsește" sau "săptămâna trecută, Doug a spus o glumă despre un act sexual, iar mai mulți oameni au râs. Acum mă simt inconfortabil în camera de spargere."
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 15
    3. Explicați ce doriți să facă acest lucru. Cereți persoanei pentru un remediu să vă ajute din nou. Să fie direct și specific cu privire la ceea ce doriți. În plus, asigurați-vă că cereți ceva care este rezonabil având în vedere ce sa întâmplat.
  • S-ar putea să spuneți: "Vreau o rambursare pentru elementele care nu au fost furnizate în ordinea mea și aș vrea să primesc o ordine de înlocuire chiar acum" sau "Cred că ar fi de ajutor dacă întregul personal a participat la a Sensibilitate atelier de antrenament, astfel încât toată lumea să știe că glume murdare nu sunt adecvate."
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 16
    4. Adresați-vă reprezentantului dacă vă pot ajuta. În timp ce persoana cu care se plângi să vrea să ajute, este posibil ca ei să nu aibă permisiunea de a face acest lucru. Cel mai bine este să le întrebați mai devreme în conversația dvs. dacă acesta este ceva ce pot face acest lucru, puteți economisi timp. Dacă nu vă pot ajuta, cereți un supraveghetor.
  • S-ar putea să spuneți: "Este ceva ce vă puteți ajuta să rezolvați?"Dacă spun că nu, spuneți:" Mulțumesc pentru ajutorul dvs. până acum, dar trebuie să vorbesc cu un supraveghetor."
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 17
    5. Solicitați să vorbiți cu un supraveghetor dacă nu obțineți ceea ce doriți. Primii câțiva oameni cu care vorbești pot să nu vă puteți rezolva problema, dar cineva de la companie va fi. Continuați să solicitați să vorbiți cu un supraveghetor până când găsiți persoana care poate ajuta. De fiecare dată când vorbești cu o persoană nouă, spune-le ce sa întâmplat și ce vrei.
  • Unele companii sunt mai receptive la plângeri decât altele. Cu toate acestea, puteți obține rezultate dacă sunteți persistenți.
  • Metoda 4 din 4:
    Făcând plângerea dvs. eficientă
    1. Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 18
    1. Veniți emoțiile înainte de a vă face plângerea. Afișarea emoțiilor dvs. în plângerea dvs. poate face compania mai puțin probabil să vă ajute. Oferă percepția că nu sunteți rezonabil, chiar dacă probabil că sunteți. Pentru a evita acest lucru, discutați cu un prieten înainte de a vorbi cu un reprezentant al companiei. Acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți înainte de a vă plânge.
    • S-ar putea să spuneți: "Sunt atât de supărat acum pentru că mi-au promis că comanda mea ar ajunge aici înainte de vacanța mea. Acum sunt îngrijorat că am irosit toți acești bani și nici măcar nu mă voi putea bucura de mine. Mă simt ca țipând!"

    Variație: Scrierea sentimentelor tale poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a aerisi. Luați în considerare scrierea a ceea ce se întâmplă în mintea voastră pentru a vă evacua sentimentele, apoi ștergeți sau aruncați ceea ce ați scris.

  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 19
    2. Asigurați-vă plângerea cât mai aproape de incident posibil. Este bine să luați timp să vendem, dar încercați să obțineți plângerea dvs. rapid. Dacă trece prea mult timp, va fi greu să arătați ce sa întâmplat și să obțineți rezultate. Faceți tot posibilul pentru a face o plângere în termen de 24 de ore de la incident.
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 20
    3. Fi cinstit cu privire la ceea ce sa întâmplat. S-ar putea să fiți tentați să exagerați ceea ce un client bun sau un muncitor trebuie să obțineți mai multă simpatie. În mod similar, s-ar putea simți ca și cum ai nevoie să faci un sunet incident mai rău pentru a face reprezentantul să înțeleagă cum te simți. Cu toate acestea, exagerarea revendicărilor vă poate submina plângerea și poate face compania să refuze să vă ajute. Lipiți de adevăr, astfel încât să puteți obține rezultate.
  • De exemplu, nu spuneți: "Am fost un client loial de ani de zile" dacă le-ați folosit doar timp de 3 luni.
  • Imagine intitulată se plânge și obține rezultate Pasul 21
    4. Documentați fiecare etapă a plângerii dvs. și cine vă vorbește. Menținerea documentației vă permite să dovedați ceea ce ați făcut până acum pentru a remedia această problemă. Salvați orice documentație pe care o primiți și scrieți detaliile fiecărei comunicări pe care o aveți cu un reprezentant. În plus, păstrați copii ale oricăror litere sau e-mailuri pe care le trimiteți.
  • Dacă faceți plângerea în persoană sau la telefon, scrieți data și ora plângerii și despre cine ați vorbit. În plus, scrieți numărul de caz sau numărul de referință dacă primiți unul.
  • Imagine intitulată se plâng și obține rezultate Pasul 22
    5. Lucrează cu un avocat de consum în cazul în care plângerile dvs. nu au răspuns. Contactați Biroul de afaceri mai bun, Comisia Federală de Comerț și Ripoff Raport să se plângă de ceea ce sa întâmplat. În plus, s-ar putea să contactați reporterul de consum a postului local, care vă poate susține. În timp ce ei nu sunt întotdeauna eficienți, acești avocați vă pot ajuta să obțineți rezultate mai bune.
  • Publicarea experienței dvs. cu un serviciu Avocatul va avertiza alte persoane să fie precaut atunci când vine vorba de afacerea care te-a nedreptățit.
  • sfaturi

    Dacă nici unul dintre cele de mai sus nu funcționează, puteți Fișier o plângere a consumatorului online.
  • Nu obțineți nepoliticos sau supărat când vă explicați plângerea. Acesta poate submina credibilitatea dvs. și poate face mai ușor ca compania să vă respingă.
  • Este posibil să fie necesar să faceți mai mult de o plângere pentru a obține rezultatele dorite.
  • Amintiți-vă că persoana cu care vorbiți nu este responsabilă pentru ceea ce sa întâmplat. Nu vă luați frustrarea pe ele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar