Cum să curățați o casetă de bicicletă

Caseta bicicletei este secvența de centuri de pe roata din spate care permite bicicletei să schimbe uneltele. Dacă doriți să vă păstrați drumul neted și să evitați disfuncțiile, este mai bine să curățați caseta la fiecare 2-5 ani. Trebuie să eliminați roata din spate a bicicletei pentru a accesa caseta, dar nu vă faceți griji - procesul este rapid și ușor. Asigurați-vă că luați câteva mașini de curățare a țevilor, astfel încât să puteți curăța cele mai stricte pete cu ușurință!

Pași

Partea 1 din 3:
Scoaterea roții din spate
  1. Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 1
1. Treceți la cea mai mică viteză și dezactivați frâna din spate. Setați bicicleta pe o suport de bicicletă sau utilizați kickstandul pentru ao stabiliza pe teren. Utilizați un schimbător de viteze pe mânerul drept pentru a trece la cea mai mică viteză disponibilă, ceea ce va slăbi lanțul. Deblocați frâna din spate trăgând în jos pe suportul metalic care ține cablul de frână în poziție.
  • Pe niște biciclete, puteți dezactiva frâna din spate prin răsucirea unei pârghii pe partea laterală a frânei.
  • De asemenea, puteți deșurubați stratul de frână prin slăbirea piuliței deasupra tamponului, cu o cheie allen, de asemenea.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 2
    2. Rotiți în sens invers acelor de ceasornic în sens invers acelor de ceasornic pentru a scoate roata din spate. Skewerul de eliberare este pârghia de metal situată în centrul hubului. Apuca brevetul de eliberare și îl transformați în sens invers acelor de ceasori de 5-10 ori până când nu simțiți nici o rezistență pe măsură ce îl transformați. Apoi, țineți cadrul bicicletei cu o mână și roata cu cealaltă mână. Ridicați cadrul în timp ce glisați roata din spate pentru ao elimina.
  • Pe măsură ce ridicați bicicleta în sus, este posibil să fie nevoie să glisați lanțul și suportul din spate în lateral pentru a șterge caseta.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 3
    3. Apucați o cârpă și așezați-vă cu roata între picioare. Puteți utiliza orice tip de pânză sau cârpă pentru acest lucru. Setați un scaun afară și așezați-vă cu picioarele răspândite. Cu caseta orientată spre afară și departe de dvs., glisați roata între picioare. Înfășurați genunchii și umblați în jurul anvelopei de cauciuc pentru a ține roata în poziție.
  • Caseta este o parte deosebit de puternică a bicicletei dvs. Are o mulțime de frecare și mișcare din lanț de fiecare dată când călătoriți, deci nu trebuie să utilizați o cârpă microfibră sau ceva de genul ăsta.
  • Caseta este un fel de dificil de îndepărtat și reasamblat. Este mult mai ușor să o curăți fără ao scoate din roată.
  • Bacsis: Puteți înmuia pânza într-un degresator dacă caseta nu a fost curățată în decenii, dar de obicei este inutilă. Un pic de ulei sau unsoare este sanatos pentru aceste piese oricum, deoarece nu vrem ca boges să se frece unul împotriva celuilalt, fără a fi lubrifiați.

  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 4
    4. Setați un prosop mare sub roți dacă sunteți înăuntru. Apucați un prosop pe care nu-l deranjează să se murdărească. Răspândiți-l în fața dvs. și așezați roata deasupra acestuia. S-ar putea să existe o mulțime de gunk urâtă construită în casetă, iar prosopul va păstra uleiul, murdăria, praful și acumularea de la obținerea tuturor podelei.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea între cogs
    1. Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 5
    1. Trageți o parte a cârpăi și glisați-o sub prima Cog. Prindeți o lungime lungă a pânzei cu ambele mâini și trageți-o strânsă, astfel încât aveți o lungime de 6-8 în (15-20 cm) a țesăturii trase. Începând cu cea mai mică cocă de pe partea din față a casetei, glisați lungimea cârpei sub casetă și lucrați între prima și a doua cog de pe ansamblu.
    • Dacă cârpa nu va glisa între cogs individuale, obțineți o cârpă mai subțire. Nu ar trebui să fie prea greu să glisați cârpa în poziție, deși.
    • Curățarea între cogs cu o cârpă va elimina orice resturi care stau între componentele individuale ale casetei. Cleanerul aceste piese sunt, cu atât mai puțină rezistență va fi atunci când vă pedalei cu bicicleta.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 6
    2. Trageți cârpa și spre dreapta până când mâna stângă este lângă Cog. Utilizați mâna dreaptă pentru a trage cârpa în sus și departe de COG la un unghi de 35 până la 45 de grade. Lăsați mâna stângă să ghideze cârpa prin cog aproximativ 3-6 inci (7.6-15.2 cm). Nu mai mișcați cârpa odată ce mâna stângă este de 1-2 inci (2.5-5.1 cm) de la marginea casetei.
  • Caseta se va roti în timp ce faceți acest lucru. Caseta se rotește în sensul acelor de ceasornic spre partea din față a bicicletei atunci când se aplică presiunea în această direcție. Acesta este modul în care lanțul dvs. generează cuplu când vă pedalei cu bicicleta.
  • Bacsis: Dacă sunteți stângaci, trebuie să utilizați încă mâna dreaptă pentru a trage cârpa. Deoarece comoții nu se rotesc în sens invers acelor de ceasornic, puteți să le rotiți într-o singură direcție.

  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 7
    3. Glisați cârpa înapoi în locația sa originală sub casetă. După ce a tras cârpa și rotirea cocoșului, trageți cârpa spre stânga. Trageți țesătura înapoi în poziția inițială cu pânza care se odihnește sub cog. Aceasta este mișcarea care de fapt șterge praful și reziduul de pe bucăți, astfel încât să mențină pânza cât mai strânsă posibil pentru a îndepărta orice resturi care se sprijină între ele.
  • Când ați terminat repede, aceasta este în principiu aceeași mișcare pe care o utilizați pentru a atașa dinții.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 8
    4. Continuați să mutați cârpa înainte și înapoi încă 5-10 ori. Continuați să glisați cârpa înainte și înapoi între cele 2 cogs. Trageți țesătura în dreapta și trageți-o înapoi spre stânga. De fiecare dată când mutați cârpa spre dreapta, caseta se va roti. Acest lucru vă va permite să curățați fiecare parte a COG-urilor. Faceți acest lucru de 5-10 ori pentru a roti caseta într-un total de 3-4 ori și curățați fiecare porțiune a COGS.
  • Puteți face acest lucru cât de repede sau lent, cu confortabil. Dacă aveți o aderență destul de bună asupra mișcării și puteți intra într-un ritm solid, nu vă simțiți liber să mutați rapid cârpa. Încă veți obține Cogs curat dacă vă luați timpul, totuși.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 9
    5. Repetați acest proces pe fiecare cog pentru a elimina toate resturile. După ce ați curățat între primele 2 cogs de pe casetă, trageți-vă cârpa și glisați-o între a doua și a treia cogs din ansamblu. Curățați aceste cogs aceleași moduri exacte pe care le-ați curățat primul set de cogs. Faceți acest lucru pentru fiecare set de cogs pentru a curăța gunk-ul între componentele individuale ale casetei.
  • Pe cea mai mare și cea mai mare cocoșă, trageți cârpa departe de roată, pe măsură ce glisați-o înainte și înapoi. Nu există o suprafață în spatele ultimului cog pentru ca tu să glisați cârpa împotriva, deci trebuie să vă bazați pe forța exterioară pentru a întoarce caseta.
  • Partea 3 din 3:
    Curățare profundă cu un dispozitiv de curățare a țevilor
    1. Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 10
    1. Schimbați cârpa pentru un dispozitiv de curățare a țevilor pentru a ajunge adânc în casetă. Setați pânza deoparte și luați un pachet de curățători de țevi. Curățitorii de țevi standard pe care îl utilizați pentru arte și meșteșuguri sunt perfecte pentru acest lucru. În timp ce pânza funcționează pentru a șterge secțiunile plute ale comunelor individuale, nu face o treabă excelentă curățarea zonelor greu accesibile unde axul întâlnește fiecare piesă individuală. Un curățător de țevi este perfect pentru aceste zone, totuși.
    • Puteți utiliza un șuvoi în loc dacă nu aveți agenți de curățare a țevilor.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 11
    2. Curățați între cogs în același mod în care ați folosit cârpa. Țineți dispozitivul de curățare a țevilor cu ambele capete și glisați-l între prima și a doua cogs de dedesubt. Trageți curățarea țevilor înainte și înapoi ca și ea. Faceți acest lucru de 5-10 ori înainte de a trece la al doilea set de cogs. Continuați să curățați între bucăți în timp ce trageți țeava de curățare puțin pentru a curăța zona din jurul osiei.
  • Cleanerul de țeavă va deveni mult mai adânc decât pânza, așa că nu fi surprins dacă o mulțime de gunk cade din casetă. Nu vă faceți griji - acest lucru nu este un semn că ați făcut incorect prima parte!
  • Schimbați curăța de țeavă pentru unul proaspăt ori de câte ori devine extrem de murdar.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 12
    3. Glisați dispozitivul de curățare a țevilor între o canelură din partea exterioară a primei cog. Riga exterioară a fiecărui cog circular este umplută cu caneluri mici. Luați un picator de țevi proaspăt și țineți-l cu ambele capete. Pornind de pe primul tău cog, fie îndoiți țeava de curățare peste puțin pentru ao odihni pe partea de sus a unei păduri, fie glisați curățătorul de țeavă proaspătă deasupra canelurii și trageți-l în lateral pentru ao menține în poziție.
  • Aceste caneluri se blochează la lanț și generează tracțiune atunci când pedala.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 13
    4. Trageți curățarea țevilor înainte și înapoi pentru a curăța canelura. Pur și simplu mutați țeava de curățare înapoi și înapoi 1-2 inci (2.5-5.1 cm) la un moment dat pentru a curăța ușor canelura. Este bine să aveți un pic de ulei pe aceste caneluri, deci nu trebuie să vă curățați deosebit de greu să le curățați. Trageți curățarea țevilor peste canelură de 4-5 ori pentru a elimina ușor orice gunk sau acumulator.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 14
    5. Repetați acest proces pe toate celelalte caneluri de pe bucăți. Utilizați același proces pentru a curăța toate canelurile de pe partea din față. Apoi, repetați procesul de pe a doua dvs. COG. Continuați să faceți acest lucru până când ați curățat toate canelurile de pe casetă.
  • În funcție de numărul de caneluri pe care le aveți, această parte a procesului de curățare poate dura cu ușurință 20-30 de minute. Acest lucru nu este deosebit de greu de făcut, dar fiecare Cog poate avea 5-15 caneluri.
  • Cleanele de curățare vor prinde lanțul mai eficient decât canelurile murdare. Acest lucru va reduce probabilitatea de a aluneca un lanț în viitor.
  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 15
    6
    Curățați lanțul Pentru a menține caseta de a se murdări în viitor. Pulverizați lanțul cu un degresator și ștergeți-l bine cu o cârpă de microfibră. Utilizați o cheie Allen pentru a strânge legăturile individuale din lanțul de biciclete. Apoi, re-lubrifiați bicicleta folosind un ulei de lanț de biciclete. Se toarnă câteva picături de ulei într-o cârpă și frecați cârpa în lanțul tău.

    Bacsis: Curățarea lanțului O dată la fiecare 1-2 luni va crește dramatic durata de viață a casetei dvs. Dacă vă mențineți lanțul, este posibil să nu aveți nevoie să curățați caseta timp de 4-5 ani.

  • Imagine intitulată Curățați o casetă de bicicletă Pasul 16
    7. Readuceți rotița din spate la bicicletă și glisați lanțul înapoi. Glisați rotița din spate în cadru și odihniți capătul barelor de siguranță pe axă. Înfășurați lanțul înapoi peste cea mai mică viteză de pe bicicletă și reatașați ansamblul de frânare. Strângeți fracțiunea de eliberare rotindu-l în sensul acelor de ceasornic până când nu îl puteți întoarce mai departe.
  • sfaturi

    Dacă exteriorul casetei dvs. este noroios sau prăfuit, puteți pur și simplu să pulverizați caseta în jos cu un furtun și lăsați-l să se usuce la aer.
  • Dacă cogurile de pe roata din spate sunt conectate într-o singură bucată, aveți o roată liberă, nu o casetă. Procesul de curățare este identic, dar este important să știți diferența dacă doriți vreodată Înlocuiți caseta Deoarece avertizările și casetele libere nu sunt interschimbabile.
  • Nu există beneficii reale pentru a elimina caseta și a curăța cogs individual - este doar mai multe probleme decât merită.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cheia Allen
    • Pânză
    • Prosop
    • Curatator de țevi
    • Cârpă de microfibră
    • Degresant
    • Ulei de bicicletă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar