Cum să fixați un lanț de biciclete sparte

Dacă aveți un instrument de întrerupere a lanțului, numit și un instrument de lanț, apoi fixarea unui lanț de bicicletă rupt este ușor. Puteți face cea mai mare întreținere de rutină, cu toate acestea, ar trebui să știți că după o pauză de lanț este mai bine să obțineți un lanț nou la scurt timp după efectuarea reparațiilor.

Pași

Metoda 1 din 2:
Fixarea lanțului fără o legătură de rezervă
1. Evitați să schimbați bicicleta în timp ce lanțul este rupt. Deși poate fi mai ușor de reparat sau înlocui lanțul în timp ce este într-o treaptă inferioară, trebuie să schimbați doar bicicleta atunci când pedaling. Schimbarea cu un lanț rupt poate provoca mai multe probleme.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 4
    2. Utilizați un instrument de întrerupere a lanțului pentru a împinge cu atenție pinul pe jumătate din linkul rupt. Acest instrument, asemănător unui dispozitiv de tortură medieval, este de fapt ușor de utilizat. Fiecare legătură a lanțului are 2 știfturi rotunde în el care îl atașează celorlalte linkuri. Găsiți legătura ruptă și notați știftul care îl păstrează atașat restul lanțului. Întoarceți încet instrumentul de întrerupere a lanțului, astfel încât pokerul să împingă știftul din linkul de la jumătatea drumului. Nu îl împingeți complet.
  • Imagine intitulată Fix Un lanț de biciclete rupt Pasul 5
    3. Trageți legătura ruptă de pe pin și aruncați-o. Scoateți legătura ruptă în timp ce păstrați știftul în lanț. Acest PIN va atașa legătura deschisă de cealaltă parte a lanțului pentru a pune totul înapoi împreună.
  • Puteți înlocui acest cod PIN cu unul nou, dacă aveți unul la îndemână.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 7
    4. Potriviți cele 2 capete ale lanțului într-un altul, astfel încât găurile se aprinde. Legătura cu PIN-ul în el ar trebui să fie în exterior, astfel încât să îl puteți împinge prin toate cele 4 găuri (2 pe fiecare legătură) pentru a finaliza lanțul.
  • Pentru a obține găurile să se alinieze, puneți plăcile interioare în plăcile exterioare ale lanțului.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 8
    5. Utilizați instrumentul de spargere a lanțului, alt mod de a împinge PIN-ul prin completarea legăturii. Înainte, ați înșurubat instrumentul pentru a împinge pinul din link. Acum, înșurubați instrumentul pentru a împinge legătura spre interior. Lucrați încet, menținându-vă mâna pe link-uri pentru a vă asigura că este alcătuită.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 9
    6. Slăbiți conexiunea pentru a preveni legarea. Luați lanțul pe fiecare parte a legăturilor dvs. nou conectate și mutați-o de la o parte la alta pentru a slăbi noua conexiune. De asemenea, poate ajuta la deplasarea instrumentului de lanț în cealaltă parte a articulației doar realizată și împingeți PIN-ul foarte ușor pentru a elibera cele 2 plăci exterioare ale legăturii din secțiunea centrală, prevenind legarea.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 10
    7. Lubrifiați lanțul cu unsoare de biciclete. Nu utilizați WD-40 sau orice alt produs care nu este făcut pentru lanțurile de biciclete. Răsturnați bicicleta și pedala cu o mână, căderea biților de lubrifiant pe lanț cu cealaltă. Aproximativ 10-15 picături ar trebui să facă. Apoi, folosiți o cârpă umedă și ușor pe lanțul oricărui exces de ulei. Când rulați un deget pe lanț, ar trebui să vină slick, dar nu este acoperit într-o bătălie de lubrifiant.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 11
    8. Evitați utilizarea celei mai mari unelte în geetele din spate, deoarece lanțul este acum un link prea scurt. De cele mai multe ori, bicicleta nu vă va lăsa să intrați în aceste unelte, deoarece lanțul nu este suficient de lung pentru a ajunge. Cu toate acestea, tulpina de a încerca să lovească aceste cogs mai mari va cauza o altă pauză dacă nu sunteți atent.
  • Încercați să păstrați lanțul direct între treptele din față și din spate. Nu lăsați-o să se întindă în diagonală peste unelte, fiind tot drumul spre dreapta pe uneltele din față și până la stânga pe uneltele din spate în același timp.
  • Această fixare a lanțului este, în general, temporară și ar trebui să adăugați un nou link sau să obțineți un lanț nou la scurt timp după aceea.
  • Metoda 2 din 2:
    Adăugarea unui nou link
    1. Imagine intitulată Fix Un lanț de bicicletă rupt Pasul 12
    1. Adăugați o nouă legătură cât mai curând posibil pentru a returna lanțul la lungimea normală. În cazul în care lanțul dvs. se rupe, puteți elimina linkul rupt și puteți retaua lanțul pentru o fixare temporară. Cu toate acestea, lanțul mai scurt nu va putea să se potrivească în jurul tuturor uneltelor dvs., limitând grav gama dvs. Puteți achiziționa linkuri noi, cu toate acestea, la orice magazin de biciclete și mulți comercianți cu amănuntul sportivi
    • Nu este ideal să utilizați un lanț care are legături cu diferite nivele de uzură. Cel mai bun lucru de făcut este să înlocuiți întregul lanț în loc să adăugați o nouă legătură.
    • Link-urile principale sunt făcute pentru a se potrivi cu ușurință pe o bicicletă. Ele sunt ușor de instalat, de asemenea, făcându-le la îndemână pentru a păstra în sacul tău pe călătorii lungi. Ele sunt, de departe, cele mai frecvente legături folosite de mecanica casei. Consultați un magazin local de biciclete pentru a găsi unul care funcționează pentru bicicleta dvs.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 13
    2. Faceți legătura de master direcția corectă. Cele mai multe legături au o săgeată pe ele care trebuie să indice în direcția lanțului atunci când este pedalarea. Restul sunt concave (îndoire) pe o parte, iar această parte trebuie să se confrunte cu roata și restul bicicletei.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 14
    3. Prinde legăturile împreună pentru a dezvălui cele două jumătăți ale legăturii principale. Veți observa că link-ul principal are o figură-opt spațiu în formă de pini, în loc de pinii rotunzi normali și găurile de fixare pentru restul lanțului. Dacă lanțul nu este deja deblocat, faceți-o acum.
  • Unele link-uri master sunt 2 jumătăți asimetrice: o bucată în formă de C cu ambii pini și o placă exterioară. Pentru a repara aceste lanțuri, pur și simplu filetați știftul în formă de C în ambele găuri deschise ale lanțului rupt, apoi se potrivesc cu placa deasupra.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 15
    4. Ia în fiecare jumătate și împingeți-l prin gaura de pe capetele opuse ale lanțului. Fiecare dintre pinii de pe cele două jumătăți ale legăturii principale trebuie să intre într-una din capetele lanțului. Asigurați-vă că pinii intră din laturile opuse ale lanțului, de asemenea. Veți conecta lanțul înapoi împreună cu gaura Figura-opt și trebuie să se alinieze.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 16
    5. Liniați știfturile expuse prin figura opt găuri pe legăturile opuse. În primul rând, aduceți lanțul împreună. Apoi, aliniați găurile și împingeți pinii prin ele. Notă, totuși, că această conexiune este în prezent foarte slabă.
  • Unele mecanice utilizează un tensionator, un fir simplu în formă de C care se învârte în canelurile lanțului, pentru a ține întinderea în timp ce se leagă. Deși nu este necesar, un set de mâini sau un instrument similar pentru a menține lanțul apropiat împreună face viața mult mai ușoară.
  • Imagine intitulată Fix un lanț de bicicletă rupt Pasul 17
    6. Utilizați o pereche de clești pentru a împinge legătura de master împreună, făcând clic pe pinii în poziție. Vrei să forțezi știfturile în celelalte laturi ale figurii-opt gaură pentru a le bloca în poziție. Dacă nu aveți o pereche de clești la îndemână, există un alt truc pentru a strânge totul. Răsturnați bicicleta, așa că este cu capul în jos. Ținând înapoi, pedala încet pe bicicletă. Pe măsură ce frâna ține roata și, astfel, lanțul, în poziție, presiunea de pedalare va trage cealaltă parte, strângerea legăturii principale.
  • Imagine intitulată Fix Un lanț de bicicletă rupt Pasul 18
    7. Știți că, în cele din urmă, un lanț rupt înseamnă de obicei că aveți nevoie de un brand nou. În timp ce puteți fixa lanțul într-o varietate de moduri, după cum sa menționat, un lanț rupt are de obicei un înlocuitor. Dincolo de rupere, lanțurile vechi se extind pe măsură ce știfturile din interior. Acest lucru ar putea să nu sune prea mult în teorie, dar contează când călărește. Lanțul se ocupă și transferă toată forța de la picioarele voastre la roți, iar un lanț liber înseamnă că faci mult mai multă viteză pentru o viteză mai mică.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    PIN-urile din lanț sunt specifice numărului de viteze pe care o are caseta dvs. Întrebați-vă la magazinul dvs. local de biciclete dacă aveți întrebări despre acest lucru.
  • Păstrați întotdeauna un lanț vechi sau acele linkuri suplimentare rămase de la un înlocuitor nou al lanțului, ca piese de schimb.Amintiți-vă, deși există mai multe tipuri de lanțuri făcute pentru a se potrivi blocurilor specifice și nu este posibil să fie compatibil cu altul.
  • Instrumentul de spargere a lanțului este un instrument care va plăti pentru sine.Lanțurile se descompun uneori pentru nici un motiv aparent. Păstrați-l cu dvs. la ciclism, deoarece poate ajuta și un alt ciclist catenar.
  • Avertizări

    Urmați aceste instrucțiuni îndeaproape și cu atenție. Nu grăbi nimic.
  • Dacă sunteți într-adevăr blocați, întrebați un pro
  • Pinul pe care l-ați împins ar trebui înlocuit cu un PIN nou ca reutilizarea PIN-ului vechi ar putea provoca o eroare. Pinii de înlocuire sunt disponibili de la magazinul local de biciclete.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar