Cum se calculează consumul de combustibil

Cu prețul combustibililor care urmează tot timpul, tot mai mulți șoferi sunt conștienți de cât de mult consumul de mașini au nevoie. În timp ce consumul exact de combustibil al mașinii dvs. se schimbă pe circumstanțele dvs. (oraș sau autostradă, condițiile rutiere, presiunea în anvelope etc.), aflând consumul de combustibil al mașinii dvs. este de fapt foarte ușor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea consumului de combustibil
  1. Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 1
1. Știți că ecuația pentru consumul de combustibil este "Miles condus împărțite la cantitatea de gaz utilizate." Consumul de combustibil al mașinii este o măsură de kilometri condusă pe galon de gaz. Dacă știți distanța pe care ați condus și cât de multe galoane se potrivesc în rezervorul dvs., puteți împărți doar mile de gaz pentru a obține "mile pe galon," sau mpg.
  • Puteți efectua același calcul cu kilometri și litri, de asemenea.
  • Cel mai bun moment pentru înregistrare este imediat după ce vă umpleți mașina cu gaz.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 2
    2. Resetați "odometru de călătorie" După ce vă umpleți rezervorul. Mașinile mai noi au un kilometru de călătorie pe care îl puteți seta la zero în orice moment. Este de obicei pe tabloul de bord sau consola centrală, cu un buton mic pe care îl puteți ține la resetați-l la zero. Setați-l la zero când umpleți mașina și verificați-o când trebuie să completați din nou - aceasta este kilometrajul dvs. de când ați cumpărat gaze.
  • Odometrul dvs. de călătorie va spune "0 kilometri."
  • Dacă nu aveți un kilometru de călătorie, înregistrați numărul de mile pe mașina dvs. ca "Pornirea kilometrajului." De exemplu, dacă mașina dvs. are 10.000 de mile pe ea când vă umpleți rezervorul, scrieți "10.000."
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 3
    3. Înregistrați mile de pe odometru de călătorie chiar înainte de a cumpăra mai mult gaz. Înainte de a începe să vă completați mașina la stația de benzină, înregistrați kilometrajul pe kilometru "Kilometraj final."
  • Dacă nu aveți un kilometru de călătorie, scădeți-vă "Pornirea kilometrajului" de la kilometrajul curent pentru a afla cât de departe a călătorit. Dacă kilometrul dvs. spune acum 10,250, de exemplu, scade 10.000. Ai condus 250 de mile pe acel rezervor de gaz.
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 4
    Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 4
    4. Conduceți mașina până când rezervorul este aproape gol. Puteți efectua acest calcul, indiferent cât de mult gaze este lăsat în rezervor, dar cu atât mai mult gaz pe care îl utilizați cu atât va fi mai precis citirea dvs.
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 5
    5. Înregistrați cantitatea de gaz pe care îl cumpărați în galoane. Reumpleți rezervorul complet și să rețineți cât de multe galoane / litri aveți nevoie pentru a umple rezervorul de rezervă. Acesta esti tu "Utilizarea combustibilului."
  • Trebuie să vă reînmulțiți complet rezervorul pentru ca acest lucru să funcționeze, altfel nu știți cât de mult este folosit mașina dvs. de la ultimul tău rezervor.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 6
    6. Împărțiți kilometrajul prin utilizarea combustibilului pentru a vedea consumul de combustibil al mașinii. Acest lucru vă spune câte kilometri ați condus pe galon de gaz. De exemplu, dacă ați făcut 335 de mile înainte de realimentare și ați umplut mașina cu 12 galoane de gaz, consumul dvs. de combustibil a fost de 27.9 mile pe galon, sau MPG (335 mile / 12 Gallon = 27.9 mpg).
  • Dacă ați măsurat în kilometri și litri, ar trebui să împărțiți combustibilul utilizat de kilometri călătoriți și să multiplicați rezultatul cu 100 pentru a obține "litri la 100 de kilometri".
  • Trebuie să începeți de la un rezervor complet și să reveniți la un rezervor complet pentru a ști exact cât de mult gazul este consumat mașina dvs.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 7
    7. Practicați calculul cu un exemplu. Kometrul lui Terry citește 23.500 cu un rezervor complet. După conducere timp de câteva zile, el trebuie să cumpere gaz. Kilometrul citește 23.889 și este nevoie de 12.5 galoane pentru a-și reîncărca rezervorul. Care a fost consumul său de combustibil?
  • Consumul de combustibil = (kilometraj final - kilometrajul inițial) / Utilizarea combustibilului
  • Consumul de combustibil = (23,889mi - 23,500mi) / 12.5 galoane
  • Consumul de combustibil = 389mi / 12.5 galoane
  • Consumul de combustibil = 31.1 mpg
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea consumului mediu de combustibil
    1. Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 8
    1. Amintiți-vă că modificările consumului de combustibil pe baza conducerii dvs. De exemplu, oprirea și începerea mașinii o mulțime utilizează mult mai mult gaz decât conducerea într-un ritm constant. Acesta este motivul pentru care consumul de autostrăzi este întotdeauna mai mic decât consumul orașului.
    • Controlul de croazieră vă poate ajuta să obțineți un consum mai bun de combustibil.
    • Consumul de combustibil se înrăutățește cu cât conduc mai repede.
    • Deoarece AC utilizează benzina, utilizând-o va diminua consumul de combustibil.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 9
    2. Înregistrați mai multe rezervoare de gaz la rând pentru a găsi consumul mediu de combustibil. Pentru a obține o imagine mai precisă a consumului de combustibil al mașinii dvs., trebuie să aveți mai multe date. Prin conducere pentru mai mult timp și în medie consumul de combustibil, eliminați "scapari" În datele dvs.
  • Spuneți, de exemplu, că ați calculat consumul de combustibil într-o zi când ați condus în munți. Pentru că urcarea în sus are mai mult combustibil, consumul de combustibil ar arăta mult mai mic decât în ​​mod normal este.
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 10
    3. Setați odometrul de călătorie la zero cu un rezervor complet de gaz. Setați kilometrul la zero și nu îl resetați după ce obțineți un rezervor de gaz. Dacă nu aveți un kilometru, înregistrați câte mile sunt pe mașina dvs. cu un rezervor complet de gaz.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 11
    4. Înregistrați câte galoane de gaz cumpărați de fiecare dată când vă umpleți. Pentru a obține o măsură mai precisă a consumului de combustibil, trebuie să știți cât de mult gaz folosiți. De fiecare dată când vă umpleți, scrieți numărul de galoane pe care le cumpărați și salvați-l.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 12
    Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 12
    5. Conduceți în mod normal timp de câteva săptămâni. Nu resetați odometrul de călătorie în timp ce conduceți. Asigurați-vă că vă umpleți mașina de 3-4 ori pentru o citire corectă. Încercați să faceți acest lucru în timpul unei luni de conducere medie, deoarece călătoriile mari sau traficul neașteptat vă va schimba consumul de combustibil.
  • Nu aveți nevoie să vă umpleți mașina până la fiecare dată. Atâta timp cât înregistrați numărul de galoane pe care le puneți în dvs. puteți calcula consumul de combustibil.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 13
    6. Umpleți rezervorul complet după 2-3 săptămâni. Când sunteți gata să calculați consumul de combustibil, să opriți mașina și să înregistrați numărul de galoane pe care le puneți.
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 14
    7. Adăugați numărul de galoane pe care le-ați cumpărat. Aceasta reprezintă gazul total utilizat în această perioadă de timp.
  • Dacă am cumpărat trei tancuri de gaz, 12 galoane, 3 galoane și 10 galoane, atunci utilizarea mea totală de gaz ar fi de 25 de galoane.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 15
    8. Împărțiți totalul kilometri de galoane totale. Utilizați odometrul de călătorie pentru a vedea câte mile ați călătorit total, apoi împărțiți acest lucru de galoane pentru a obține consumul mediu de combustibil. În timp ce acesta este numărul exact de kilometri pe galon în timpul perioadei de testare, este o estimare bună pentru consumul mediu de combustibil al mașinii dvs.
  • De exemplu, dacă ați folosit 25 de galoane de gaz și ați condus la 500 de mile în acel moment, consumul mediu de combustibil ar fi de 20 de kilometri pe galon (500 mile / 25 galoane = 20 mpg).
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 16
    9. Știți că kilometrajul anunțat al mașinii dvs. este adesea supraestimat. Prin lege, producătorii de mașini trebuie să posteze consumul mediu de combustibil pentru autoturisme. Cu toate acestea, acestea sunt doar estimări și sunt frecvent la capăt. Puteți căuta consumul de combustibil al mașinii dvs. online Acest site web al Departamentului de Energie al SUA, Dar pentru a găsi mile reale ale mașinii pe galon, va trebui să-l calculezi singur.
  • Dacă calculul dvs. este drastic diferit de media sugerată, este posibil să fie necesar să vă aduceți mașina la un mecanic.
  • Metoda 3 din 3:
    Minimizarea consumului de combustibil
    1. Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 17
    1. Evitați utilizarea aparatului de aer condiționat. AC utilizează benzină pentru a vă răci mașina, ceea ce înseamnă că aveți mai puțin benzină pentru a conduce cu efect. Porniți AC sau opriți-l odată ce mașina este rece pentru a vă face mașina mai eficientă.
    • Rularea AC pe MAX poate reduce economia de combustibil cu aproape 25%.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 18
    Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 18
    2. Conduceți la limita de viteză. Cu cât conduci mai repede mașina cu atât mai mult combustibil veți consuma. Aceasta nu este o mică schimbare, fie - la fiecare 5 mile pe oră unitatea dvs. de peste 50 mph este echivalentul plății $ 0.19 mai mult pentru fiecare galon de gaz.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 19
    Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 19
    3. Conduceți defensiv. Este nevoie de mai multă energie pentru a începe să mutați o mașină atunci pentru ao menține în mișcare. Asta înseamnă că dacă sunteți în mod constant hayging, opriți și porniți sau încercați să treceți, utilizați mult mai mult combustibil decât dacă ați păstra un ritm uniform.
  • Încercați să nu frânați sau să accelerați aspru. Frână devreme în loc de a trage pe pedală.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 20
    4. Utilizați controlul de croazieră pentru întinderi lungi și plate. Controlul de croazieră vă va păstra mașina la o viteză consistentă și uniformă, ceea ce evită arderea combustibilului în mod inutil cu accelerațiile mici și opririle.
  • Imagine intitulată Calculează consumul de combustibil Pasul 21
    5. Opriți mașina în trafic. Îndepărtați sau lăsându-vă mașina când nu se mișcă, deșește gazul fără a vă mișca oriunde. Când este posibil, tăiați motorul pentru a salva pe benzină prețioasă.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 22
    6. Evitați transportatorii de marfă acoperiș. Acestea diminuează foarte mult mașinile aerodinamice, încetinind mașina în jos și vă determină să utilizați mai mult combustibil. În general, remorcile de remorcare sau încărcarea trunchiului este o opțiune mai eficientă a combustibilului.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 23
    7. Păstrați anvelopele bine umflate. Anvelopele sub-umflate pot reduce kilometrajul de gaze cu 0.3% dacă toate cele patru anvelope sunt scăzute. Folosind pompa de aer liber la majoritatea stațiilor de benzină, umflați anvelopele până la PSI recomandat în manualul proprietarului dvs.
  • Unele mașini enumeră presiunea corespunzătoare a anvelopei pe un autocolant în ușa laterală a șoferului sau în compartimentul pentru mănuși.
  • Imagine intitulată Calculați consumul de combustibil Pasul 24
    8. Înlocuiți filtrul de aer. Aceasta este una dintre cele mai ieftine și mai ușoare modalități de a vă bucura eficiența de combustibil. Asigurați-vă că cumpărați filtrul potrivit pentru mașina dvs., aducând Make, Model și Anul la magazinul local local și solicitați recomandări - fiecare mașină are nevoie de un filtru diferit.
  • Pentru mașinile mai noi, înlocuirea filtrului de aer nu va ajuta foarte mult eficiența combustibilului. Cu toate acestea, va face mai ușor ca mașina dvs. să accelereze fără probleme.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Respectați limita de viteză postată.
  • Nu accelerați și încetiniți neregulalizarea neregulată, deșeuri debitează combustibilul, în special în vehiculele tip SUV / Sedan.
  • De obicei, nu există nici un punct să vă opriți mașina la stopuri, deoarece de obicei trebuie doar să așteptați nu mai mult de 2 minute dacă nu există prea mult trafic. Opriți-vă mașina dacă sunteți absolut sigur că este mai bine să o dezactivați (e.G. așteptând să ridice pe cineva de la aeroport).
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar