Cum să decideți dacă să păstrați sau să înlocuiți mașina

Încercând să decidă dacă să facă schimb de mașini vechi pentru o nouă? Decizia a ceea ce trebuie să conduceți este una mare. Există multe lucruri de luat în considerare înainte de a vă înlocui mașina mai veche, inclusiv nevoi financiare viitoare, vârsta mașinii, costurile de reparații și preocupările legate de siguranță.

Pași

Partea 1 din 3:
Imaginând costurile unei mașini noi
  1. Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 1
1. Fă calculul. Calculați cât de mult plătiți în reparații auto în fiecare lună. Comparați acest lucru cu costul unei mașini noi. Luați în considerare vârsta și kilometrajul mașinii.
  • Mașinile noi depreciază de obicei aproximativ 22% în primul an. Majoritatea oamenilor își păstrează mașina de aproximativ șase ani înainte de a-l tranzacționa. Dacă mașina dvs. este plătită sau nu face diferența deoarece, dacă este plătită, veți putea să luați valoarea mașinii de pe prețul de achiziție al unui nou.
  • Calculați costul lunar al mașinii dvs., inclusiv combustibilul, asigurările și reparațiile. Este o întrebare mai dificilă dacă mașina dvs. vă costă bani pentru a repara și nu ați plătit-o încă. Apoi, trebuie să vă gândiți cât de mult ați obține dacă ați tranzacționat. Comparați această cifră cu costurile unei mașini noi. Care este mai mult?
  • Luați în considerare costurile de asigurare. De obicei, este mai costisitor să plătiți taxe de asigurare și de înregistrare pe o mașină mai nouă.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 2
    2. Determinați cât de mult cheltuiți în costurile de întreținere. Câteva sute de dolari în fiecare lună în întreținerea obișnuită a mașinii dvs. uzate ar putea fi de fapt mai puțin decât o plată a mașinii, chiar dacă ați achiziționat o mașină uzată.
  • Rețineți că vehiculele noi vor avea și unele costuri de întreținere, doar nu la fel de multe, mai ales dacă sunt în garanție. Dar veți avea nevoie să schimbați uleiul, poate anvelopele, frânele sau schimbați o centură și lucruri de genul asta.
  • Cât de regulate sunt costurile dvs. de întreținere? Dacă ați avut o reparație mare, dar este ceva ce ar trebui să păstreze mașina să funcționeze de ceva timp, ceea ce ar putea face ca mașina veche să fie mai mult merită.
  • Cu toate acestea, în cazul în care mașina pornește la nickel și te dimează cu costuri de reparații pentru lucruri mici în mod regulat, iar aceste costuri sunt mai mult decât o nouă plată de mașini ar fi, matematica vă arată spre noua mașină.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 3
    3. Determinați-vă buget. Multe lucruri depind de propriul dvs. buget personal. Bugetarea este simplă. Câți bani aduceți și cât de mulți bani cheltuiți pe lună?
  • Consilierii financiari spun că nu trebuie să cheltuiți mai mult de 22% din plata dvs. netă la costurile unui vehicul nou. Dacă cumpărați o mașină nouă este ușor pentru dvs. să vă permiteți, deoarece veniturile depășesc cheltuielile, este probabil un apel mult mai ușor.
  • Dacă nu puteți potrivi o nouă plată a mașinii în bugetul dvs., fără a suferi greutăți, probabil că ar trebui să vă mențineți pe vechea mașină, cu excepția cazului în care vă costă mai mult în reparații pentru ao conduce decât veți petrece pe o mașină nouă.
  • Îți poți permite un vehicul nou folosit? Luați în considerare toate opțiunile. Calculați costul unui vehicul nou, un vehicul închiriat și al unui nou vehicul folosit cu kilometraj mai mic decât cel pe care îl aveți acum.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 4
    4. Factori în costuri mai puțin evidente. Mașini noi vin cu costuri mai ascunse decât doar prețul autocolantului sau plata lunară, la fel ca și cei mai în vârstă. Asigurați-vă că calculați pe deplin toate costurile din New versus Vechi.
  • Este posibil să aveți primele de asigurare mai mici, taxe de înregistrare sau chiar impozite personale pe o mașină mai veche, utilizată în funcție de stat.
  • De exemplu, unele calculatoare includ lucruri precum prețul unui vehicul de înlocuire, impozitul la procentul de vânzări la cumpărare, costul licenței vehiculului pe an, titlurile ipotecare și taxe de înregistrare, indiferent dacă finanțezi suma de plată în avans, rata procentuală anuală de Finanțare, numărul de luni finanțate, costul asigurărilor anuale și mile determinate pe an.
  • Alți factori includ Miles conduse pe an, prețul combustibilului pe galon, vârsta vehiculului în ani, și costurile de reparații și întreținere pe lună.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 5
    5. Determinați diferențele de kilometraj între noi și vechi. Cât costă Gas kilometraj Are vechea ta masina ta? Există câteva costuri pentru mașinile vechi care se adaugă.
  • Dacă aveți o mașină nouă, ați putea achiziționa un hibrid? Conduceți în jurul unui SUV mare de gaze de gaze, când aveți o navetă îndelungată?
  • Într-un astfel de caz, s-ar putea să economisiți o mulțime de bani pe costurile de gaz prin tranzacționarea la un vehicul eficient din punct de vedere al combustibilului. Este, de asemenea, mai bine pentru mediul înconjurător.
  • Utilizați un calculator de vehicule. Unele site-uri online au dezvoltat calculatoare care vă ajută să determinați dacă doriți să cumpărați un vehicul nou sau să păstrați vehiculul actual.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 6
    6. Vedeți cât timp puteți conduce mașina. Unii oameni spun cea mai fiabilă modalitate de a economisi bani pe o mașină este să o conduceți până când scade. Aceasta este o considerație intangibilă, dar totul nu poate fi împărțit la matematica de bază.
  • O regulă bună a degetului mare este că o bine îngrijire a mașinii poate trece peste marcajul de 100.000 de kilometri (160.000 km) pe kilometraj. O mașină nouă ar trebui să fie mai mult decât o "vrei." Tu "nevoie" aceasta?
  • Îți place mașina ta? Îți place mașina în care te afli sau te duci când trebuie să o conduci?
  • Aveți o navetă lungă? Câte ore pe zi ești în mașină? Toate aceste întrebări vă pot ajuta să decideți dacă ar trebui să o faceți.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând o mașină veche mai lungă
    1. Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 7
    1. Economisiți bani pe costurile de întreținere regulate. Luați în considerare: Există modalități prin care puteți să vă păstrați mașina uzată mai puțin costisitoare? Dacă da, ar putea fi o opțiune mai bună.
    • De exemplu, ați plătit un dealer sau un mecanic prea mult pentru a vă schimba uleiul sau pentru a vă verifica fluidele? Puteți să faceți acest lucru sau să găsiți un loc mai ieftin?
    • Ați păstrat mașina prin schimbarea uleiului, înlocuind filtrele și anvelopele, luând-o pentru verificările de rutină și așa mai departe?
    • Intreaba in jur. Aveți un mecanic în care aveți încredere sau plătiți prea mult pentru reparațiile de rutină atunci când alte locuri vor face mai ieftin? Poate că ești rupt, și de aceea costurile dvs. de reparație depășesc costul unui vehicul nou.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 8
    2. Luați în considerare dacă merită o factură majoră de reparații. Să presupunem că aveți o factură de reparații mare cu care vă confruntați chiar acum. Trebuie să decideți - acum - dacă merită să faceți aceste reparații.
  • Din nou, este o idee bună să faceți matematica. Dacă reparația costă mai puțin decât o singură lună de plată pentru o mașină nouă și mașina dvs. este plătită, ar putea face mai mult sens financiar să facă reparații.
  • Dacă reparațiile sunt mai mici de câteva luni de plăți pe un vehicul nou și nu credeți că veți avea nevoie de mai multe reparații în curând, mergeți mai departe și faceți-le făcut.
  • Ar trebui să luați în considerare actualizarea la o mașină nouă dacă începeți să efectuați reparații scumpe pe mașina dvs. veche la fiecare câteva luni. Cheia este dacă costurile de întreținere devin un lucru obișnuit. Aceasta este o problemă care indică faptul că ar trebui să luați în considerare probabil obținerea unei mașini noi.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 9
    3. Fii sincer despre abilitățile tale DIY. Dacă sunteți în stare să reparați singur o mașină sau aveți o rudă sau un prieten care o va face pentru murdărie ieftin sau gratuit, care contează.
  • Dacă nu aveți pe cineva ca asta să se bazeze, sunteți îngrozitor la mecanicii de verificare și nu aveți nicio idee despre cum să reparați singur o mașină, ați putea fi mai bine să obțineți unul nou.
  • Te simți confortabil încercând să înveți cum să faci câteva reparații de bază? De asemenea, contează. De exemplu, înlocuirea plăcuțelor de frână față este o lucrare pe care unii oameni o pot face pe cont propriu pentru aproximativ 20 de dolari, în timp ce magazinele de reparații auto vor percepe aproximativ 150 USD.
  • Credeți sau nu, dar un om din Maine a condus un acord Honda din 1990 pentru un milion de kilometri. Honda ia dat o mașină nouă ca rezultat. Omul a spus că a urmat manualul și programul de întreținere al proprietarului său. Și-a verificat fluidele mașinii. Și-a păstrat uleiul peste un litru. El a înlocuit pompa de combustibil, fanii și radiatorul.
  • Partea 3 din 3:
    Decizia de a vinde
    1. Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 10
    1. Determinați valoarea de piață a mașinii. Dacă reparațiile sunt mai mici de jumătate din valoarea de piață a mașinii, atunci probabil că ar trebui să faceți reparația.
    • Cu toate acestea, dacă, de exemplu, reparațiile sunt, spunând 1.500 de dolari, iar valoarea de piață a vehiculului este de 2.000 de dolari, apoi face reparațiile probabil nu merită.
    • Verificați adevăratul calculator al valorii de piață Edmunds sau Cartea albastră Kelley pentru a determina valoarea de piață a mașinii dvs. Chiar știți meritul real al mașinii? Acest lucru poate conteaza atunci când mergeți la tranzacționare, deoarece valoarea comercială va fi luată în considerare prețul unei mașini noi.
    • Luați în considerare cât timp vor adăuga reparațiile la viața dvs. Un nou motor, de exemplu, poate extinde foarte mult durata de valabilitate a unor mașini. Luați în considerare cât de frumos este să vă bucurați de viață fără o plată a mașinii! Ce ați putea face cu acel 300 de dolari sau cam asa ceva? În termen de cinci ani, o mașină nouă pierde aproximativ 50% din valoarea sa.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 11
    2. Costuri mai mici ale mașinii dacă faceți achiziționarea. Există modalități prin care puteți reduce costurile atunci când achiziționați o mașină. Acestea sunt lucruri de ținut minte.
  • Plătiți bani dacă puteți. Acest lucru va reduce costurile de interes la mașină și aceasta va face o mare diferență în suma totală pe care o depășiți de fapt pe ea.
  • Luați în considerare cumpărarea unei mașini uzate. Cel mai bine este să luați în considerare mașinile cu vârsta sub cinci ani, cu limite de kilometraj sub 100.000, care nu au avut recursuri sau accidente majore și pentru care există o garanție.
  • Ei spun că trebuie să cumperi întotdeauna cea mai mare casă pe care o puteți permite și cea mai mică mașină pe care o puteți tolera, deoarece valoarea de case se construiește adesea, în timp ce valoarea mașinilor depreciază al doilea pe care le conduceți de pe lot.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 12
    3. Luați în considerare liniștea ta. Puteți pune doar un calcul matematic asupra unor lucruri, cum ar fi costul de reparații. Cu toate acestea, există unele costuri pentru o mașină care sunt intrinseci. Preocupările legate de siguranță includ dacă mașina are centuri de siguranță sau airbag-uri duale frontale.
  • De exemplu, vă faceți griji că sunteți în siguranță? Trebuie să conduci în ierni grele cu anvelope proaste? Conduceți noaptea mult pentru muncă? Sunteți în situații cu copii în care pur și simplu nu puteți risca mașina să se descompună și să fie blocată? Ar putea fi în valoare de costurile suplimentare atunci, dacă există unul.
  • Un vehicul mai nou va fi mai fiabil. Asta merită ceva. În plus, va arăta mai frumos și va merge mai frumos. Luați în considerare cât timp petreceți în mașină.
  • Cercetați cu atenție costurile de mașini noi. S-ar putea să vă calificați pentru o mașină închiriată la un cost mai mic și face acest lucru pentru dvs. cu mile pe care le conduceți? Vă puteți permite o mașină nouă sau costul plăților auto tăiate dramatic în venituri consumabile de care aveți nevoie?
  • Puteți obține o garanție pentru a acoperi reparațiile anticipate pe o mașină nouă, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reparațiile deloc? Cheia aici într-o oarecare măsură este dacă ți-ai păstrat bine mașina în primul rând. Dacă nu ați, așteptați mai multe costuri de întreținere pentru a recolta rapid.
  • Imaginea intitulată Decideți dacă doriți să păstrați sau să înlocuiți mașina dvs. Pasul 13
    4. Luați în considerare factorii profesioniști. Atât situația dvs. personală, cât și matematica veche simplă ar trebui să dicteze dacă înlocuiți mașina cu una nouă.
  • Imaginea este un lucru, dar dacă profesia dvs. vă cere să mențineți un anumit nivel de profesionalism, o mașină nouă ar putea conteaza.
  • De exemplu, dacă sunteți un vânzător, și credeți că trageți într-o mașină nouă poate influența vânzările dvs., ceea ce face diferența.
  • Luați în considerare dacă, profesional, aveți timp să vă ocupați de excursii înapoi și de a repara în mod constant magazinele. Unii oameni au locuri de muncă cu ceruri ridicate sau îndatoriri de îngrijire a copiilor care fac acest lucru mai mult decât un simplu inconvenient.
  • sfaturi

    Nu există nici un rău să se uite la câteva mașini noi pentru a vedea ce vă oferă.
  • Fii sincer despre finanțele tale. Nu vrei să fii "mașini sărace."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar