Cum să curățați o mașină de spălat vase cu înălbitor

Curățarea mașinii de spălat vase cu înălbitorul poate ajuta la dezinfectarea și îndepărtarea oricărei mucegaiuri sau mucegai care ar fi construit în timp. Când curățați cu înălbitor lichid, este important să luați măsurile de precauție adecvate pentru ao folosi în siguranță și eficient. Cu Bleach, puteți crea o soluție de pulverizare la spălare de mână sau să rulați un ciclu cu înălbitor în șaibă. Indiferent de metoda pe care o alegeți, folosirea înălbirii lichidelor de uz casnic este o modalitate eficientă de curățare a mașinii de spălat vase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea unei soluții de curățare
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 1
1. Purtați uneltele de siguranță adecvate. Când manipulați înălbitorul lichid, este important să purtați mănuși de cauciuc gros și o mască de față. Bleach poate deteriora pielea, nasul, ochii și gura, astfel încât) departe de fața ta în timp ce curățiți.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 2
    2. Luați măsurile de siguranță adecvate. Veți dori să vă asigurați că nu amestecați niciodată înălbitorul lichid cu alte produse de curățare a gospodăriei, cum ar fi amoniac, oțet sau alcool de frecare. Utilizați numai apă rece sau caldă când curățați cu înălbitor.
  • Dacă amestecați Bleach cu produsul de curățare greșit, acesta poate crea fum periculos nociv.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu înălbitorul 3
    3. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă caldă. Umpleți o sticlă de pulverizare cu un litru de apă caldă. Nu amestecați înălbitorul cu apă clocotită, deoarece poate elibera un gaz periculos. Obțineți apă de la robinet și testați-l cu degetul pentru a vă asigura că este călduță.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 4
    4. Adăugați înălbitorul de clor la sticlă. Măsurați cu atenție ¾ de o linguriță (1.64 ml) de înălbire a clorului și se toarnă în partea superioară a sticlei de pulverizare. Odată ce adăugați înălbitorul, agitați sticla pentru a amesteca soluția împreună. Soluția de curățare este acum gata să fie utilizată pentru interiorul și exteriorul mașinii dvs. de spălat vase.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea mașinii de spălat vase cu mâna
    1. Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu înălbitorul 5
    1. Scoateți toate felurile de mâncare și rafturile de la mașina de spălat vase. Scoateți mâncărurile după ce ați rulat un ciclu și puneți-le în lateral. Dacă doriți să curățați bine mașina de spălat vase, va trebui, de asemenea, să scoateți rafturile plăcii. De obicei, acestea vor glisa dacă le trageți spre dvs.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu înălbitorul 6
    2. Ștergeți găurile din brațele de rotație ale mașinii de spălat vase. Brațele de pe fundul mașinii de spălat au găuri pe ele unde apa iese. Când sunt înfundate, mașina dvs. de spălat vase nu funcționează atât de eficient. Utilizați un cârlig subțire sau un știft pentru a vă asigura că aceste găuri sunt clare de resturi. Scoateți găurile cu obiectul subțire pentru a elimina orice obstacole.
  • Brațele de rotire din partea de jos a mașinii de spălat vase și pulverizați apa pe mâncăruri când executați ciclul.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 7
    3. Curățați în jurul laterală și buza ușii. Partea și buza mașinii dvs. de spălat vase sunt predispuse la murdar. Deschideți ușa mașinii de spălat vase și pulverizați soluția de înălbire și apă pe buza de plastic și pe partea laterală a ușii. Ștergeți soluția uscată cu un prosop de bumbac uscat după ce ați terminat.
  • Utilizați un tampon de bumbac sau o periuță de dinți pentru a ajunge la zone mai mici pe care nu le puteți atinge.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu înălbitorul 8
    4. Îndepărtați orice obstacole din scurgere. Scurgerea se scurge din bucăți de alimente în timpul unui ciclu de spălare. De obicei, scurgerea se află în bazinul de jos al mașinii de spălat. Îndepărtați orice resturi construite care au fost prinse în scurgere cu mâna.
  • Alimentele construite în filtrul mașinii de spălat vase va face să funcționeze mai puțin eficient.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu înălbitorul 9
    5. Spălați bazinul mașinii de spălat vase. Pulverizați în interiorul mașinii de spălat vase cu soluția de înălbire. Du-te în mișcări circulare pentru a șterge interiorul mașinii de spălat. Utilizați o cârpă curată pentru ao șterge.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 10
    6. Spray și spălați ușa și butoanele. Amintiți-vă să pulverizați mânerele de pe partea din față a mașinii dvs. de spălat vase pentru a le fi saturată în soluția de înălbire și apă. Utilizați un burete sau o cârpă umedă pentru a șterge complet ușa și butoanele. Odată ce ați terminat, utilizați o cârpă sau o cârpă pentru a usca exteriorul mașinii de spălat vase.
  • Metoda 3 din 3:
    Care rulează o spălare cu înălbitor
    1. Imagine intitulată Alegeți o mașină de spălat vase Pasul 7
    1. Asigurați-vă că mașina de spălat vase nu este făcută cu oțel inoxidabil. Bleach poate coroda și decolora oțel inoxidabil. Nu trebuie să utilizați înălbitor lichid dacă curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa de înălbire 12
    2. Plasați o ceașcă de înălbitor lichid pe suportul de sus. Utilizați o ceașcă de măsurare pentru a măsura exact o ceașcă de înălbitor lichid. Transferați înălbitorul într-un castron sau într-un pahar și plasați-l în partea de sus a mașinii dvs. de spălat vase. Odată ce ați terminat, închideți ușa mașinii de spălat vase.
  • Imaginea intitulată Curățați o mașină de spălat vase cu etapa 13
    3. Rulați mașina de spălat vase pe cea mai mare căldură. Rulați un ciclu complet pe cea mai mare setare de căldură. Bleachul va fi aruncat în interiorul mașinii de spălat în timpul ciclului. Aceasta va elimina orice mucegai sau mucegai în interiorul mașinii dvs. de spălat vase.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar