Cum să verificați și să resetați sistemul hibrid pe un prius

Dacă "Verificați sistemul hibrid" indicatorul luminos afișează pe bordul dvs., ar putea însemna că Prius are probleme cu motorul sau probleme electrice sau ar putea fi doar o eroare. Există o varietate de motive pentru care lumina s-ar putea porni, iar corecta corectă va depinde de cauza exactă. Am răspuns la unele dintre întrebările dvs. cele mai frecvente despre verificarea sistemului hibrid de pe Prius pentru a vă ajuta să ajungeți la fundul lucrurilor și să veniți cu cea mai bună soluție.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
Ce înseamnă sistemul hibrid înseamnă pe un Prius?
  1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un Pasus Prius 1
1. Înseamnă că există o problemă cu sistemul hibrid al mașinii. Priusul dvs. este echipat cu un sistem hibrid complet care utilizează un motor electric alimentat cu baterii și un motor cu combustie cu gaz, care lucrează împreună. Când se aprinde lumina "Verificați sistemul hibrid", înseamnă că sistemul de avertizare al mașinii dvs. detectează un fel de problemă. Ar putea fi ceva minor, cum ar fi o siguranță defectuoasă sau ceva mai serios ca o problemă alternatorului.
  • Uneori, o eroare de sistem vă poate spune că Prius este ceva greșit atunci când nu există. Dacă este cazul, o repornire simplă ar putea rezolva problema.
Întrebarea 2 din 6:
Pot să-mi conduc Priusul cu o verificare hibridă?
  1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un Pasus Prius 2
1. Nu, nu ar trebui să ignorați lumina de avertizare. În timp ce este posibil să vă puteți conduce Prius în timp ce indicatorul luminos este pornit, ați putea face mai multe deteriorări mașinii dvs. Dacă lumina nu se va opri după ce reporniți mașina, conduceți-o sau apelați un camion de remorcare pentru ao duce la un magazin de reparații auto cât mai curând posibil. Dacă există o problemă, prindeți-o mai devreme vă poate economisi timp și bani pe termen lung.
Întrebarea 3 din 6:
Cum resetați o verificare hibridă Prius?
  1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un pas 3 Prius
1. Încercați să trageți și să opriți mașina timp de câteva minute pentru ao reseta. Dacă lumina de verificare hibridă se aprinde în timp ce conduceți, trageți peste undeva în siguranță. Opriți-vă mașina și lăsați-o să stea timp de 5-10 minute. Apoi, încercați să începeți din nou să reluați pentru ao reseta. Dacă lumina se oprește, ar fi putut fi o eroare de sistem și nu este nimic în neregulă cu mașina dvs. Cu toate acestea, dacă lumina rămâne aprinsă, poate exista o problemă cu Prius.
  • 2. Verificați pentru siguranțele suflate care ar putea provoca problema. Dacă lumina dvs. de verificare hibridă rămâne imediat după ce ați resetat-o, Uită-te la siguranțele mașinii tale pentru a vedea dacă oricare dintre ele sunt suflate. Verificați sub capota sau tabloul de bord pentru cutia de siguranțe. Căutați filamente sau decolorări sparte. Înlocuiți siguranțele suflete cu cele noi de același tip și vedeți dacă aceasta rezolvă problema.
  • 3. Ia-ți Prius la un magazin de reparații pentru a avea codurile scanate. Dacă nu vă puteți da seama ce este în neregulă cu Prius, aveți un mecanic să aruncăm o privire. Ei vor putea să se conecteze la computerul mașinii dvs. și să scaneze sistemul pentru orice probleme.
  • Întrebarea 4 din 6:
    Cum verificați o baterie hibridă Prius?
    1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un pas Prius 4
    1. Conectați un adaptor OBD2 în Prius. Un adaptor OBD2 este special conceput pentru a citi computerul de sistem din Prius și pentru a vă spune dacă există probleme cu acumulatorul. Scoateți panoul mic sub linia dvs. în partea dreaptă jos a volanului dvs. pentru a accesa portul conectorului. Apoi, conectați adaptorul în port.
  • 2. Utilizați aplicația Dr Prius pentru a verifica starea bateriei. Vizitați App Store pe telefonul smartphone sau tabletă și descărcați Dr. DR. Aplicația Prius. Conectați aplicația la dispozitivul OBD2 cu Bluetooth sau WiFi. Apoi, verificați aplicația pentru a vedea dacă adaptorul OBD2 spune că există probleme sau probleme cu acumulatorul.
  • Dacă bateria dvs. funcționează bine, problema ar putea fi altceva.
  • Luați-vă Prius la un magazin de reparații dacă există o problemă cu acumulatorul dvs.
  • 3. Ia-ți Prius la un dealer sau un mecanic pentru o opțiune mai simplă. Dacă sunteți în măsură să conduceți Prius, luați-o într-un magazin de reparații, astfel încât să vă poată verifica sistemul pentru a vedea dacă există o problemă cu bateria. Dacă nu puteți conduce Prius, puteți apela o persoană de reparații pentru a ieși la dvs. pentru a vă verifica bateria mașinii.
  • Un test de diagnosticare costă, de obicei, în jur de 120 USD USD.
  • Întrebarea 5 din 6:
    De ce nu pornește Priusul meu?
    1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un Pasul Prius 5
    1. De obicei, este alternatorul, starterul sau bateria. Acestea sunt cele mai frecvente motive pentru care Priusul dvs. nu va porni sau porni. Fixarea problemei poate implica înlocuirea părții, curățarea conexiunilor sau efectuarea de reparații la sistem. Deoarece există multe cauze potențiale, este important să obțineți un diagnostic complet de la un tehnician licențiat la un magazin de reparații auto.
  • 2. S-ar putea să fi depășit uleiul de motor. Manualul proprietarului Prius este super-util și vă spune exact ce tip de ulei are nevoie de mașini. Dar pentru că Priusul dvs. este atât de sensibil la cât de mult ulei de motor este în ea, dacă ați depăși rezervorul, mașina nu va porni. Este o măsură de siguranță care păstrează motorul mașinii de la deteriorarea. Dacă nu există alte probleme cu Prius, ar putea fi uleiul. Încercați să scurgeți și să vă umpleți uleiul mașinii sau să aveți un mecanic licențiat schimbați uleiul.
  • Întrebarea 6 din 6:
    Este Priusul meu sub amintire?
    1. Imagine intitulată Verificați sistemul hibrid pe un Pasul Prius 6
    1. Puteți afla la https: // Toyota.com / rechemare. Vizitați site-ul de rechemare Toyota și introduceți licența mașinii sau numărul de identificare al autovehiculului (VIN) în bara de căutare. Verificați rezultatele pentru a vedea dacă Prius dvs. este rechemată. Dacă este, urmați-vă de dealerul dvs. despre ceea ce trebuie să faceți în continuare.

    sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur de ce să faceți despre Alertă de sistem hibrid, contactați un magazin de reparații auto pentru asistență.

    Warnigns

    • Nu ignorați alerta de sistem Hybrid. Ar putea duce la daune mai grave care pot necesita reparații costisitoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar