Cum de a conduce o mașină

Învățați cum să conduceți este mult mai ușor decât pare. Se pare că se intimidiază de pe scaunul pasagerului sau în filme, dar odată ce ajungeți în spatele volanului și puneți-vă ușor piciorul pe pedală, procesul devine foarte intuitiv. Învățați să luați lucrurile încet la început, veți fi bine pe calea dvs. de a stăpâni elementele de bază. Acest articol presupune că veți conduce un vehicul cu o transmisie automată. Dacă nu conduceți un automat, va trebui să aveți nevoie Citiți despre elementele de bază ale Stick-Shift (transmisie manuală), deși procesul general va fi în continuare similar.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea confortabilă cu controalele mașinii
  1. Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 1
1. Reglați scaunul astfel încât picioarele să ajungă confortabil atât pe pedale. Puteți ajusta scaunul înainte și înapoi, precum și în sus și în jos. Unele mașini vor avea controale electronice (de obicei pe partea stângă a scaunului), în timp ce mașinile mai vechi vor avea, de obicei, o pârghie sub scaunul care vă permite să controlați poziția scaunului. Dar, de obicei, puteți spune diferența.
  • 2. Familiarizați-vă cu pedalele de picior. Într-o mașină automată, accelerarea și frânarea pedalelor de două picioare, respectiv. Pedala cea mai dreaptă (care este de obicei mai mică decât cealaltă pedala) este acceleratorul și apăsând pe ea face ca mașina să se deplaseze - cu cât apăsați mai greu pe ea, cu atât mai repede se va mișca mașina. Pedala spre stânga, care este de obicei mai mare decât acceleratorul - este pedala de frână și apăsând pe ea încetinește mașina în jos.
  • Chiar dacă vă simțiți mai încrezători folosind piciorul stâng, utilizați întotdeauna piciorul drept pentru a ajunge la ambele pedale. Se va simți ciudat la început dacă sunteți lăsat în picioare, dar obișnuiți-vă este foarte important pentru că este o tehnică adecvată și, în cele din urmă, mult mai sigură.
  • Nu utilizați ambele picioare simultan pentru a ajunge la pedale. Utilizați doar un picior - piciorul drept - pentru a utiliza fiecare pedale. Acest lucru va face imposibilă apăsarea accidentală a ambelor pedale în același timp.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 3
    3. Reglați oglinzile mașinii astfel încât să le puteți vedea în mod clar și eficient. Mașina dvs. ar trebui să aibă trei oglinzi: o oglindă din spate, care vă permite să vedeți direct parbrizul din spate în spatele dvs. și două oglinzi exterioare care vă permit să vedeți nici o parte a mașinii și să vă protejați de pete orbite.
  • Oglinda dvs. din spate ar trebui să fie poziționată astfel încât atunci când sunteți în poziția dvs. normală de conducere, puteți vedea direct în spatele dvs. și cât mai mult din parbrizul din spate posibil.
  • Societatea Inginerilor Automotive are o recomandare pentru modul de poziționare a oglinzilor exterioare pentru a elimina petele orbite. Aceasta recomandă poziționarea oglinzilor în exterior decât în ​​mod normal, astfel încât acestea să se suprapună cu unghiul de vizionare al oglinzii retrovizoare. Deși dezorientarea la început, această poziționare permite, de fapt, șoferului să vadă mașini în petele lor orb, pe care altfel ar putea să le poată vedea doar prin privirea peste umăr.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 4
    4. Știți unde se numește frâna de mână (numită și o frână de mână, o frână de siguranță sau o frână de urgență) și ceea ce face. Frâna de mână este o pârghie mai lungă cu un buton pe vârful ei. Când frâna de mână este trasă în sus, ajută la blocarea mașinii pe pământ, asigurându-vă că nu se mișcă. Când frâna este lăsată în jos, este dezactivată și mașina se poate mișca liber. Asigurați-vă că frâna de mână este dezactivată înainte de a începe să conduceți.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 5
    5. Obțineți o senzație pentru bastonul de viteză (numit și pârghia de schimbare, maneta de viteze, schimbarea sau pur și simplu, "bățul"). Stickul de viteze este de obicei poziționat între cele două scaune din față ale unei mașini și controlează cutia de viteze (Parcul, Neutru, Drive, Reverse). Uneori, în anumite vehicule, pârghia de schimbare este pe partea dreaptă a volanului.
  • Dacă stick-ul dvs. de viteză este angajat în Parc și vă întoarceți aprinderea, mașina nu se va deplasa înainte, indiferent cât de greu apăsați pe accelerator.
  • Dacă stick-ul tău este în Neutru, Momentul natural al mașinii va continua să o facă înainte.
  • Dacă stick-ul tău este în Verso, Mașina dvs. se va mișca înapoi în loc de înainte când vă luați piciorul de pe frână.
  • Dacă stick-ul tău este în Conduce, Masina ta se va deplasa înainte când îți iei piciorul de pe frână.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 6
    6. Înțelegeți comenzile / simbolurile tabloului de bord de bază. Aceste manometre afișează șoferul Câtă combustibil a rămas motorul, cât de repede se întâmplă mașina, cât de cald este motorul și câte rpm (revoluții pe minut) motorul este temporar.
  • Vitezometrul este probabil cel mai important afișaj de bord din mașină. Vă spune cât de repede călătorește mașina dvs., fie în mile pe oră (mph), fie kilometri pe oră (KPH).
  • Gaugeul RPM vă spune cât de greu funcționează motorul dvs. Majoritatea măsurătorilor RPM vor avea zone roșii începând de la 6000 sau 7000 rpm. Când cadranul din ecartament, călătorește în roșu, învățați să ușurați accelerația.
  • Gaugeul de combustibil vă spune cât de mult a rămas mașina dvs. mașina. De obicei are un cadran, cum ar fi mâna unui ceas care călătorește între "F" și "E," cu "E" semnalizare "gol" și "F" semnalizare "deplin." Unele mașini mai moderne au manometre digitale - în cazul în care barele electronice sunt afișate ca simbolul bateriei pe un telefon mobil și scăderea treptată a cantității în funcție de cantitatea de combustibil în mașină.
  • Ecartamentul de temperatură din mașină vă spune dacă motorul mașinii dvs. este supraîncălzit. De obicei are un cadran care călătorește între "H" și "C," semnalizare "Fierbinte" și "rece." Dialul dvs. ar trebui să fie în mod normal în centrul gabaritului.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea de bază în jos
    1. Puneți-vă centura de siguranță. În cele mai multe locuri din lume, conducerea fără a purta o centură de siguranță este ilegală. Centurile de siguranță reduc în mare măsură posibilitatea de vătămare gravă sau de moarte dacă se întâmplă să fiți implicați într-un accident.
  • Imagine intitulată unitatea fără probleme cu o transmisie manuală Pasul 2
    2. Începeți întotdeauna mașina cu piciorul pe frână. Când o porniți, mașina se va deplasa în sine dacă piciorul dvs. nu este pe frână. Cu piciorul pe frână în poziția de pornire, sunteți gata să începeți să conduceți!
  • 3. Porniți motorul și eliberați frâna de parcare, dacă este necesar. Puneți cheile în aprindere, care este de obicei în partea dreaptă a volanului și rotiți în sensul acelor de ceasornic. Rețineți că, în unele vehicule mai noi, cu condiția ca cheile să fie de fapt în interiorul mașinii, tot ce trebuie să faceți este să împingeți "Putere" sau "Aprindere" Pentru ca motorul să înceapă. Extravagant!
  • 4. Aflați cum să vă întoarceți mașina. Dacă mașina dvs. este parcată într-o parcare sau într-o cale de acces, există șanse să vă inversați mașina pentru a începe conducerea. Deși poate părea intimidantă, există doar câteva lucruri pentru tine de a vă aminti:
  • Puneți mașina în sens invers și Verifică dublu. Dacă mașina dvs. nu este inversă, mașina dvs. nu va merge înapoi.
  • Priviți-vă peste umăr și întoarceți-vă capul pentru a obține o vedere bună asupra locului în care vă dați.
  • Scoateți ușor piciorul de pe pedala de frână și nu face Puneți piciorul pe accelerator. Pentru primele dvs. de două ori înapoi, nu vă faceți griji cu privire la punerea piciorului pe accelerator. Puteți să vă mutați mașina pur și simplu prin îndepărtarea piciorului de frână. Mașina dvs. se va mișca încet, dar nu veți risca să intrați accidental în ceva sau pe cineva.
  • Amintiți-vă că volanul este "inversat" în sens invers. Când conduci mașina înainte, dacă rotiți volanul spre dreapta, mașina dvs. se va întoarce și la dreapta și viceversa. Acest lucru se datorează faptului că roțile dvs. se întorc în acest fel. Când mergeți în sens invers, întoarceți volanul în dreapta Faceți-vă mașina să vă întoarceți spre stânga, în timp ce rotiți volanul spre stânga Faceți-vă mașina să vă întoarceți spre dreapta. Țineți cont de asta în timp ce vă întoarceți mașina.
  • Utilizați frâna dvs. ori de câte ori trebuie să încetați. Apăsați ușor piciorul, dar ferm pe pedala de frână pentru a încetini mașina în jos dacă este necesar.
  • 5. Când sunteți gata să vă mutați mașina înainte, ajungeți la o oprire completă și puneți mașina în "Conduce". Puneți piciorul pe pedala de frână, schimbați mașina în unitate, astfel încât să poată începe să se deplaseze înainte, apoi să-ți ia piciorul de pe pedala de frână. Încet Apăsați pe pedala de accelerație cu piciorul pentru a obține mașina să se deplaseze înainte. Accelerați până când ați atins limita de viteză și apoi luați-vă piciorul de pe accelerator, plasându-l peste pedala de frână în cazul în care trebuie să încetați.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 12
    6. Țineți ambele mâini pe volan la "9 și ora 3" poziţie. Imaginați-vă că volanul este un ceas. Plasați mâna stângă în cazul în care numărul 9 ar fi pe un ceas și mâna dreaptă unde ar fi numărul 3. Mai ales pentru începători, nu încercați să țineți volanul cu o singură mână, deoarece este mai probabil să pierdeți controlul asupra mașinii, ceea ce ar putea provoca un accident.
  • 7. Utilizați clinkers (numiți și indicatori sau semnale de întoarcere). Blinkers-urile tale clipeau lumini portocalii sau roșii (unele mașini au lumini roșii ca blinkers pe ambele părți ale spatelui mașinii) lângă luminile de frână. Ele sunt cu adevărat importante atunci când conduci în timp ce și alte mașini să știe că doriți să schimbați benzi sau să vă întoarceți o anumită direcție. Comutatorul de blinker este amplasat în partea stângă a volanului. Împingeți-o pentru a indica că doriți să întoarceți dreapta (pentru rotirea sau comutarea benzilor spre dreapta) sau faceți clic pe acesta pentru a indica că doriți să întoarceți stânga (pentru rotirea sau comutarea benzilor spre stânga).
  • 8. Aflați cum să transformați mașina utilizând mâna peste metoda mâinii. Rotarea este destul de ușoară după ce te obișnuiești cu asta. Ca majoritatea lucrurilor când conduceți, este foarte intuitiv. Dacă trebuie doar să întoarceți mașina ușor, rotiți volanul în direcția pe care doriți să o călătoriți, dar încercați să vă păstrați mâinile la poziția 9 și 3.
  • Dacă faceți o întoarcere mai greu, utilizați "mână peste mână" metodă. Spuneți că vă întoarceți bine. Rotiți volanul în sensul acelor de ceasornic, conducând cu mâna dreaptă. Când mâna dreaptă ajunge în poziția 4 sau 5, eliberați-o și traversați-o peste mâna stângă. Re-prindeți roata și continuați să vă întoarceți.
  • Pentru a îndrepta mașina după o întoarcere, pur și simplu slăbiți prinderea în ambele mâini, iar volanul va începe automat să se corecteze. Aplicați mai multă presiune pentru a încetini corecția - aplicați mai puțină presiune pentru ao accelera. Mâinile tale ar trebui să rămână staționare, pe măsură ce volanul se mișcă înapoi la locul său original.
  • 9. Aflați cum să comutați benzi. La un moment dat când conduceți, va trebui să treceți de la o bandă la alta, uneori repede. A face acest lucru este ușor, dar trebuie să vă amintiți să indicați pentru a lăsa altor șoferi să știe că intenționați să comutați benzile. Iată câteva lucruri de ținut în minte în timp ce benzile de comutare:
  • Indicați cu clemele dvs. timp de cel puțin două secunde înainte de a începe să comutați benzi. Acest lucru permite altor șoferi să știe ce intenționați să faceți.
  • Scanați rapid oglinzile și priviți-vă umărul pentru a verifica orice mașini din fața dvs. orb. Nu vă bazați doar pe oglinzile dvs. pentru a vă spune unde sunt alte mașini - utilizați-vă ochii pentru a vă căuta rapid înainte de a comite benzile.
  • Mișcați încet mașina în cealaltă bandă. Întoarceți-vă mâinile pe volan atât de ușor pentru a schimba benzile. Este nevoie doar de o mișcare foarte ușoară a roții - deoarece majoritatea mașinilor moderne sunt echipate cu servodirecție. Ar trebui să dureze oriunde de la una la trei secunde pentru a schimba benzile. Mai puțin și o faci prea repede - mai mult și o faci prea încet.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 16
    10. Stați o distanță sănătoasă în spatele altor mașini și evitați hainele. Cât de departe ar trebui să stați în spatele mașinii în fața dvs. depinde de cât de repede călătoriți. Doriți să vă dați două-cinci secunde pentru a reacționa, în funcție de nivelul dvs. de confort. Dacă mașina din fața voastră ar fi trebuit să se oprească brusc, la viteza dvs. curentă, ați avea suficient timp pentru a reacționa și cu calm în jos mașina în jos fără să se ciocnească în mașină în fața dvs?
  • Pentru a judeca acest lucru, urmăriți ca mașina în fața dvs. trece printr-un obiect fix pe drum, ca un panou de panou. De îndată ce mașina trece acest obiect, începeți numărarea: o singură mie, două-o mie, trei-o mie.... Câte secunde trebuie să ia pentru ca mașina dvs. să treacă același obiect pe drum?
  • Partea 3 din 4:
    Punându-l împreună
    1. Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 17
    1
    Conduceți defensiv. Conducerea defensivă este un concept foarte important pe care prea mulți șoferi îl iau de acord sau nu înțeleg. Conducerea defensivă va ajuta Salvează-ți banii, Asigurați-vă o experiență plăcută de conducere și - cel mai important - vă aflați în viață. Conducerea defensivă este un termen umbrelă pentru mai multe concepte diferite:
    • Nu presupuneți că alți utilizatori de drumuri vor respecta regulile sau vor acorda atenție sau vor fi prudenți. Reguli ale drumului sunt impuse pentru a se asigura că toată lumea este în siguranță. Adesea, aceste reguli sunt rupte de șoferi egoist sau cu clue. Nu presupuneți că șoferii își vor folosi blinkers înainte de a se întoarce, de exemplu. Nu presupuneți că șoferii vă vor încetini pentru a fuziona. Nu presupuneți că șoferii nu vor conduce la lumina roșie.
    • Dacă vedeți o situație potențial periculoasă, evitați-o înainte de a se întâmpla. Nu stați imediat în dreapta unui semi-camion mare, de exemplu. Nu încercați să treceți un șofer beat care se strecoară în și în afara benzilor.
    • Utilizați toate simțurile dvs. pentru a fi conștienți, în orice moment, despre ceea ce se întâmplă pe drum. Șoferii învață adesea să regleze restul lumii și "intra în zonă," pur și simplu pentru că au făcut același lucru sute, dacă nu mii de ori, de ori. Nu fi prea mulțumit în spatele volanului. Utilizați vederea pentru a monitoriza vitezele altor mașini și obiceiurile lor. Utilizați audierea pentru a asculta coarnele de mașini și sunetele de scârțâire. Utilizați mirosul pentru a fi conștient de cauciuc ars sau alte arome caustice care pot indica un accident.
  • 2. Rămâneți în benzile potrivite pentru viteze mai mici și benzile din stânga pentru viteze mai rapide. Pe autostrăzi și într-o măsură mai mică pe străzi, benzile din stânga sunt de obicei rezervate pentru trafic mai rapid, în timp ce benzile din dreapta sunt rezervate pentru trafic mai lent. Este nepoliticos (și periculos) să-i taie pe cineva care merge mai lent decât tine în banda dreaptă. În același timp, este egoist să porniți benzile stângi atunci când veți merge considerabil mai lent decât altor trafic. Intrați într-o bandă care merge aproximativ viteza ta și rămâne acolo până când trebuie să întoarceți sau să părăsiți drumul.
  • 3. Ori de câte ori este posibil, treceți mașinile pe partea stângă în loc de partea dreaptă. Deoarece viteza generală a traficului crește dreptul la stânga, este important să treceți în stânga. Îți accelerați mașina și mergeți mai repede decât mașina înaintea voastră, așa că doriți să treceți folosind o banda care înseamnă mașini mai rapide. Urmați această regulă generală de degetul mare, chiar dacă nu este a "lege" unde conduci! Amintiți-vă: Drive dreapta, treceți la stânga.
  • Încearcă nu trece un camion pe dreapta. Camioanele și semisul sunt mult mai mari decât mașinile normale, ceea ce înseamnă că petele lor orb sunt mult mai mari. Camioanele stau adesea în benzile de dreapta și comutați benzi la dreapta, rareori comutarea benzilor spre stânga. Trecând camioanele din stânga, prin urmare, înseamnă că conduci mașina din teritoriul lor, scăzând riscul.
  • Imaginea intitulată unitatea unei mașini Pasul 20
    4. Respectați limitele de viteză. Limitele de viteză există pentru un motiv. Nu sunt acolo pentru a face conducerea mai puțin distractivă - sunt acolo pentru a face drumul un loc mai sigur pentru toți. Asigura-te ca cel mult, Călătoriți doar 5 mph (8 km / h) mai repede decât limita de viteză. Cel puțin în America, ofițerii de poliție vor scrie rar un bilet pentru accelerare dacă călătoriți doar 5 mph (8 km / h) deasupra limitei de viteză.
  • 5. Să fie extrem de atent în condiții anormale de conducere. Când vremea acționează, tonați-o în jos o crestătură și conduceți și mai defensiv decât în ​​mod normal. Când plouă, de exemplu, apa interacționează cu uleiul pe suprafețele de conducere, făcându-l foarte slick și alunecos. În aceste condiții, este greu pentru anvelopele dvs. pentru a obține o tracțiune bună. În ploaie puternică, când grupurile mici de apă s-au acumulat pe asfalt, sunteți în special în pericol Hidroplaning.
  • Iarna creează situații mai dificile de conducere - cu temperaturi mai reci, precum și suprafețe de gheață și zăpadă. Aflați cum să faceți conduceți mașina în timpul iernii.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 22
    6. Fi politicos pe drum. Fiind politicos pur și simplu înseamnă recunoașterea faptului că există alți oameni care folosesc drumul, fiecare cu agenda proprie, și mulți dintre care nu vor să fie blocați în mașina lor. Să-și facă viața pe drum un pic mai ușor dacă este ușor pentru tine - gândul este că o vor plăti înainte la un moment dat și poate fi beneficiarul largesserii lor.
  • Utilizați cornul pentru a alerta alți șoferi, pentru a nu le îmbrăca. Cornul este un dispozitiv puternic. Utilizați cornul când cineva se îmbină în banda dvs. fără să vă vadă, sau când o lumină a devenit verde, dar încă stau în așteptare. Nu folosiți cornul pentru că sunteți blocat într-un blocaj de trafic pentru a vă exprima frustrarea.
  • Utilizați un val pentru a mulțumi cuiva. Când cineva vă lasă în banda lor, vedeți-vă mâna pentru a le mulțumi. Nu are nevoie de mult efort și este o recunoaștere plăcută "Mulțumiri" Pentru păstrarea în minte.
  • Nu respectați regulile drumului doar pentru a fi amabilitate. Asta e important. Dacă vă opriți la o oprire cu patru căi și ajungeți mai întâi acolo, sunteți cel care merge mai întâi. Nu opriți și lăsați persoana care a ajuns acolo după ce mergeți. Ea deține eficiența și creează adesea confuzie.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 23
    7. A se distra. Conducerea poate fi periculoasă și există cu siguranță o mulțime de reguli pe care trebuie să le amintiți, dar este important să vă distrați în timp ce vă aflați în spatele roții. Chiar și în timp ce stau responsabil, conducerea poate fi incredibil de exhilarantă. Doar amintiți-vă că drumul nu vă aparține singur și ar trebui să fiți bine.
  • Partea 4 din 4:
    Mastering Tehnici avansate de conducere
    1
    Aflați cum să parchezi paralele. Parcare paralelă este atunci când trebuie să vă întoarceți mașina într-un loc de parcare strâns, de obicei o manevră foarte complexă. Există câteva trucuri încercate și adevărate la parcare paralelă, pe care o puteți învăța aici. O parte foarte importantă a conducerii urbane.
  • 2
    Aflați cum să fuzionați în trafic intens. Fuzionând pe o autostradă poate fi un lucru dificil de făcut, mai ales dacă traficul este mai dens decât se aștepta. Lucrul important de făcut aici este să accelerați suficient și să judecați dacă mergeți suficient de repede pentru a se potrivi în condiții de siguranță între două mașini.
  • 3
    Utilizați un sens giratoriu. Ei nu pot fi populari în America, dar dacă ați condus vreodată în afara U.S., Veți ști că pot fi destul de complicați. Adesea folosit în loc de semne de oprire, sensurile giratorii sunt eficiente, dar trebuie înțelese înainte de a cuceri.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 27
    4
    Aflați cum să conduceți în sus. Conducerea în sus poate fi o provocare, mai ales dacă conduceți o mașină manuală. Stăpânesc arta coborârii atunci când mergeți pe un deal abrupt.
  • Imagine intitulată unitatea unei mașini Pasul 28
    5
    Salvați gazul. Cu costul în creștere al combustibilului, conducerea inteligentă înseamnă mai mult decât evitarea accidentelor. Acei șoferi care pot economisi combustibil în timp ce conduc în cele din urmă au mai mulți bani pentru a cheltui accesorii pentru mașină.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Poartă centura de siguranță. Acesta este cel mai simplu mod de a fi în siguranță într-o mașină și este ilegal în multe țări să nu poarte unul.
  • Service mașina dvs. în interiorul kilometrajului sau intervalelor de vârstă recomandate de producătorul sau dealerul dvs.
  • Asigurați-vă că ați încetinit înainte de a face transformări.
  • Când vă parcați mașina și înainte de a ieși din mașină, asigurați-vă că opriți luminile, cuplați frâna de mână, blocați ușile și amintiți-vă unde ați parcat.
  • Îndepărtați toate elementele distragătoare (cum ar fi telefoanele mobile, căști, gustări etc.) înainte de a porni chiar motorul.
  • Când conduceți mașini mai mari, asigurați-vă că sunteți clar de drumul din față înainte de depășire.
  • Urmăriți întotdeauna practici de conducere în condiții de siguranță. Nu conduceți repede, accelerați brusc sau frânați în mod neașteptat. Și, nu țese între vehicule de pe autostradă - este foarte periculos și poate provoca coliziuni foarte dăunătoare.
  • Când începeți, conducerea unei mașini poate fi înfricoșătoare uneori, dar cu practică și alte tehnici, puteți depășiți o teamă de conducere.
  • Nu purtați pantofi volumficiți cu tălpi mari, s-ar putea să intre în cale când apăsați frânele în timpul unei situații de urgență.
  • Rămâneți în zona dvs. de confort. Dacă a fost ninsoare și drumurile sunt acoperite cu gheață, conduceți cât mai lent, deoarece aveți nevoie de cea mai mare viteză posibilă (dacă conduceți un manual), pentru a îmbunătăți controlul vehiculului și ignorați alți șoferi care primesc nerăbdători și începeți să vă plictisiți coarne.
  • Practicați obiceiurile bune (e.G. Întorcându-ți capul pentru a vă verifica fața orb) în loc de cei răi (e.G. Conducerea cu o mână pe volan, traversând mâinile la direcție).
  • Mențineți mașina în mod regulat. Verificați nivelul uleiului, alinierea roților, farurile, lichidul de frână și presiunea în anvelope. Dacă ceva pare a fi deteriorat, purtat sau are nevoie de fixare - atunci obțineți-l sortat înainte de a conduce la o problemă mai gravă.
  • Închiriați un instructor de conducere certificat, cu experiență, dacă sunteți nervos și / sau lipsit de experiență.
  • Studiați ghidul de conducere din statul dvs.
  • Păstrați suficient spațiu între mașina dvs. și vehiculul din față, deci există suficient spațiu pentru a ajunge la o oprire completă, în cazul în care mașina din față decide să se oprească brusc. Hayonul este periculos.
  • Dacă învățați doar să conduceți sau dacă nu vă simțiți încrezători de conducere, ar putea fi o idee bună să obțineți un părinte sau un prieten mai vechi care vă poate însoți când conduceți.
  • Rămâi în siguranță și nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți. În unele țări, acest lucru este ilegal și chiar vă puteți pierde licența, precum și să fiți amendați o mulțime de bani. Penalizarea este de 6 puncte pe licența dvs. și o amendă de 200 de lire sterline în Marea Britanie, adică dacă ați transmis testul de conducere cu mai puțin de 2 ani în urmă - veți fi interzis de la conducere.
  • Dacă efectuați o oprire de urgență într-o mașină echipată cu ABS (sistem de frânare anti-blocare), apăsați frâna cât de tare poți. ABS face o pompă de frână a mașinii mai rapid decât piciorul tău poate. Acest lucru oprește mașina în timp ce vă oferă în continuare controlul asupra direcției. Nu face "pompa" Frâna și nici nu slăbește forța. În timp ce ABS este activ, puteți simți vibrații prin pedala de frână - acest lucru este normal. Continuați să apăsați pe frână până când mașina nu se oprește.
  • Nu conduceți mai repede decât ceea ce vă simțiți confortabil.
  • Dacă sunteți un nou șofer, mergeți întotdeauna cu un șofer experimentat până când sunteți suficient de încrezător pentru a conduce independent.
  • Avertizări

    Indicați întotdeauna înainte de întoarcere și utilizați faruri înmuate atunci când există un vehicul care se apropie sau când există un vehicul înaintea dvs.
  • Purtați întotdeauna centura de siguranță și asigurați-vă că alți pasageri fac acest lucru.
  • În timp ce schimbarea benzilor, fiți observați. Verificați toate oglinzile, puneți-vă indicatorul și modificați rapid.
  • În unele orașe, trecerea târziu (chiar înainte de căptușeală roșie) nu numai că vă face să vă simțiți ca un maniac, poate fi, de asemenea, luat în considerare "condus nesăbuit", care este ilegală și vă poate obține un bilet naznic / amendă.
  • Acest articol vizează cititorii americani. Regulile rutiere sunt diferite în fiecare țară.
  • Asigurați-vă că practicați în sus începeți când învățați să conduceți o mașină manuală. Deoarece pornirea unui manual de la o oprire necesită eliberarea frânelor și angajarea ambreiajului (plasarea în mod esențial a mașinii în neutru), mașina se va roti înapoi până când se angajează prima treaptă de viteză. Pentru a opri acest lucru de la întâmplare, aplicați frâna de mână, apoi eliberați-o când eliberați ambreiajul și mașina începe să se deplaseze înainte. În caz contrar, riscă riscul în mașină în spatele tău. Practicați această tehnică pe o cale de acces înclinată sau pe parcarea în cazul în care este mai sigură să faceți greșeli.
  • Evitați tentația de a utiliza telefonul mobil, de câteva secunde distragerea poate provoca un accident grav, deci cel mai bun mod de a face acest lucru este să dezactivați telefonul mobil până când ajungeți la destinație. Mai bine, parcați mașina într-o locație sigură atunci când este nevoie să răspundeți la un apel telefonic.
  • Fiți conștienți de orice limitări ale licențelor provizorii, de exemplu în Marea Britanie - nu puteți conduce pe o autostradă fără o licență completă.
  • Evitați parcare ilegal, mașina dvs. poate fi remorcată sau ați putea fi citat și trebuie să plătiți o amendă.
  • Racingul stradal este periculos și ilegal în majoritatea țărilor. Dacă doriți să vă conduceți mașina, luați mașina dvs. într-o zi de cale ar fi cel mai sigur lucru de făcut. Acestea sunt de obicei bine supravegheate.
  • Urmați întotdeauna regulile drumului pentru statul sau țara dvs. Asigurați-vă că cunoașteți toate regulile înainte de a începe să conduceți sau altfel dvs. sau mașina dvs. ar putea fi grav deteriorată.
  • Acest lucru nu este în nici un caz un înlocuitor pentru a merge la ed-ul șoferului.
  • În Israel, sunteți obligat să transportați veste fluorescente în mașină și să le purtați atunci când vă aflați în afara mașinii atunci când faceți reparații sau realimentare etc. Dacă vă opriți în Israel și mașina dvs. nu poartă o vestă fluorescentă, veți fi amendat. În Franța, trebuie să purtați unul când conduceți noaptea și, de asemenea, dacă aveți nevoie să reparați o puncție / bec pe o autostradă.
  • Unele vehicule vin cu caracteristici de siguranță încorporate (în afară de airbag-uri).Nu vă bazați pe caracteristicile de siguranță și confort pentru a funcționa în timp ce conduceți.Această tehnologie poate funcționa cu ușurință (i.E. Frânele se pot aplica în mod neașteptat sau mașina nu se execută deloc) și nu este înlocuirea conducerii atente.
  • Acest articol vă poate ghida numai pe drumul spre conducere, așa că nu depinde de ea ca singura sursă.
  • Aplicați întotdeauna că oamenii care sunt pasageri în mașina dvs. trebuie să poarte centuri de siguranță. Dacă refuză, nu le conduceți. Ești mai bine să creezi o situație ciudată decât să fii tras la răspundere pentru o vătămare corporală pe care o susțin dacă sunteți într-un accident.
  • Asigurați-vă că sunteți în banda corectă atunci când conduceți.
  • Păstrați pe banda lentă (stânga sau la dreapta pentru țările de conducere din stânga sau dreapta), cu excepția cazului în care depășiți. După depășire, reveniți la banda lentă.
  • Driverele trebuie să fie licențiate. Conducerea fără licență sau cu un suspendat se poate obține arestat și vă va distruge înregistrarea.
  • Nu bea și conduce. Acesta este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Ai putea să te omori sau pe altcineva. Este, de asemenea, ilegal să conduceți cu mai mult decât o anumită cantitate de alcool în corpul dvs. E.G. În Marea Britanie nu trebuie să conduceți cu un nivel de alcool de respirație mai mare de 35 micrograme la 100 mililitri (3.4fl oz) sau un nivel de alcool din sânge de peste 80 de miligrame la 100 mililitri (3.4fl oz). Acesta este aproximativ echivalentul cu 2 cutii de lager puternic. Dacă veți bea mult alcool, aranjați un alt mijloc de transport.
  • Nu trecerea în unelte mici la viteze mari (i.E. Prima treaptă de viteză la 50 mph / 80 km / h). Acest lucru va distruge foarte mult sau va distruge motorul și transmisia mașinii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar