Cum să se ocupe de boala frunzei negre

Boala neagră a frunzei se arată mai întâi cu pete negre care apar pe frunze, apoi cu inele galbene, pe măsură ce petele cresc, până când frunza devine în întregime galbenă și apoi cade off. Dacă lăsat netratat, spotul negru se întinde rapid și slăbește sever plantele. Ca o ciupercă din sol, este prezent în orice moment, chiar și de iarnă adâncă. Îngrijirea corectă poate reduce foarte mult cazurile acestei boli.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea frunzelor infectate
  1. Imagine intitulată Deal cu Boala Black Spot Frunze Pasul 1
1. Prune Frunzele infectate imediat. Asigurați-vă că sănătatea generală a instalației dvs. prin eliminarea în întregime a frunzelor bolnave. Pentru a preveni răspândirea bolii prin contactul cu planta sau solul, aruncați-le imediat cu gunoiul obișnuit înainte de a face mai multă muncă în zonă. Împiedică răspândirea bolii prin dezinfectarea instrumentului imediat după tăierea fiecărei frunze. Au o soluție de înălbitor de 1 parte la apă cu 4 părți la mică distanță..
  • Imagine intitulată Deal cu boala Black Spot Frunze Pasul 2
    2. Tratați zonele infectate. Prune frunzele infectate, inclusiv cele care au devenit galbene sau sunt pe punctul de a fi cel mai probabil prea probabil să se recupereze. Dacă infecția este larg răspândită, este mai bine să vă deconectați mai degrabă membrele întregi, decât să eliminați frunzele. Tratați ce rămâne, inclusiv fundul frunzelor, precum și vârfurile lor. Deși nu există nici un tratament garantat pentru boala la fața locului negru, încercați următoarele remedii, care pot încetini și împiedica răspândirea bolii și utilizarea în funcție de oricare dintre cele mai bune rezultate:
  • Amestecați împreună o soluție de 1 lingură. Soda de copt, 2.5 lingurite. ulei vegetal, 1 linguriță. săpun lichid și 1 galon apă. Asigurați-vă că utilizați săpun lichid, nu detergent. Deoarece acest lucru vă poate arde frunzele, pulverizați o mică zonă de testare cu soluția înainte de a pulveriza întreaga plantă. Dacă arderea este absentă sau minimă, pulverizați frunzele o dată la două săptămâni.
  • Combinați lapte lapte de 1 părți la apă cu 2 părți. Pulverizați frunzele o dată în fiecare săptămână. (Scuzatori de lapte vegani - non-lactate nu vor funcționa).
  • Spray frunzele cu ulei neem o dată la două săptămâni.
  • Utilizați fungicide ca o ultimă soluție în cazul în care boala revine pentru mai multe sezoane în creștere. Urmați instrucțiunile lor în ceea ce privește aplicațiile. Aplicați-le devreme, înainte de epidemii sau la primul semn de pete, deoarece acestea sunt preventive în natură. Alegeți produsele ecologice, dacă este posibil, atât pentru sănătatea plantei, cât și pentru insectele de polenizare.
  • Imagine intitulată Deal cu Black Spot Boala Frunze Pasul 3
    3. Aruncați frunzele infectate. Scoateți-le din zonă de îndată ce le pruneți. Puneți-le cu gunoiul obișnuit, de preferință într-o pungă legată. Dacă le eliberați direct într-o gunoi, asigurați-vă ferm capacul pentru a preveni vântul sau animalele să le sufle sau să le urmărească liber.
  • Nu adăugați frunze infectate la compost, deoarece boala poate supraviețui și infecta alte plante atunci când compostul este utilizat ca mulci.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea focarelor viitoare
    1. Imagine intitulată Deal cu boala de frunze negre Pasul 4
    1. Rake continuu. Păstrați baza plantei sau copacului de frunze infectate care ar fi putut cădea pe cont propriu. Îndepărtați toate frunzele căzute, indiferent dacă sunt infectate sau nu, deoarece paturile de frunze moarte captează și rețin umiditatea, creând astfel un teren de reproducere copt pentru boală. Asigurați-vă că ați rake drept până la prima zăpadă a iernii sau chiar dacă este necesar - boala poate supraviețui vremea rece și a reinfectat planta sau copacul când vine primăvara.
  • Imagine intitulată Deal cu Boala Black Spot Frunze Pasul 5
    2. Prune baldachinul inferior. Cel mai bine este să prune de la partea de jos în sus. Frunzele inferioare sunt mai susceptibile de a fi infectate cu boală spot negru, astfel încât să doriți să începeți în baldachinul inferior. Prune înapoi ramuri inferioare care nu se usucă niciodată complet și lasă cele mai mari care primesc lumina soarelui.
  • Tunderea baldachinului inferior este, de asemenea, mai sigur - nu va trebui să ajungeți la acele ramuri înalte.
  • Imagine intitulată Deal cu Black Spot Boala Frunze Pasul 6
    3. Apă planta sau arborele în mod corespunzător. Apă direct solul. Păstrați frunzele uscate. Evitați supraîncărcarea. Lăsați solul să se usuce înainte de udare din nou. Să se abțină de la udare în timpul perioadei ploioase.
  • Imagine intitulată Deal cu boala frunzei negre Pasul 7
    4. Păstrați aerul care circulă. Păduise solul pentru a îmbunătăți fluxul de aer. Aplicați o cantitate de nivel de mulci în jurul bazinei sau copacului, lăsând un inel de spațiu liber între mulci și trunchi. Împiedicați creșterea buruienilor, îmbunătățind capacitatea zonei de a se usca mai bine.
  • Metoda 3 din 3:
    Plantarea cu previziune
    1. Imagine intitulată Deal cu boala frunzei negre Pasul 8
    1. Achiziționați soiuri rezistente de plante. Cercetați tipul de copac sau plante pe care doriți să le includeți în peisajul dvs. Aflați dacă s-a dovedit a fi rezistentă la boală. Dacă costul soiurilor rezistente este semnificativ mai mare decât cele nerezistente, întrebați-vă pe cine prețuiți mai mult: economisiți bani acum sau timp și muncă mai târziu.
  • Imagine intitulată Deal cu boala frunzei negre Pasul 9
    2. Spațiu de plante noi în afară unul de celălalt. Ori de câte ori plantați puieți noi sau plante tinere, imaginați dimensiunea pe care vor ajunge la o dată pe deplin. Plantați-le în consecință, permițând fiecărei distanțe de restul în viitor. Preempilați răspândirea ușoară a bolii prin păstrarea unei plante să atingă o altă dată odată ce au maturizat. Permiteți lumina soarelui să ajungă și să se usuce frunzele inferioare pe tot parcursul vieții, eliminând umbra excesivă pe care ar oferi altfel coppliciile supraaglomerate.
  • Acoperiți solul în jurul zonelor nou plantate cu mulci. Aceasta va absorbi apa și va păstra boala de la stropirea în frunze atunci când plouă.
  • Imagine intitulată Deal cu Black Spot Boala Frunze Pasul 10
    3. Evitați plantarea în zonele prea umede. Deoarece umiditatea facilitează boala spot negru, planta în zone care se usucă ușor după ploaie. Alegeți pete care primesc lumina directă a soarelui pentru cel puțin o porțiune a zilei. Păstrați clar zonele care sunt predispuse la apa în picioare.
  • Ajustați, de asemenea, orice spurklere de gazon, astfel încât să nu vă înmuiați în mod inutil frunzele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru copacii infectați înalți, închiriați un profesionist sau investiți într-un pulverizator cu presiune ridicată pentru a aplica fungicide sau alte tratamente la cele mai înalte frunze.
  • Combinele de pesticide / fungicide nu sunt recomandate decât dacă aveți și probleme de bază.
  • Avertizări

    Nu aplicați tratamente atunci când insectele de polenizare sunt în jur.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar