Cum să diagnosticați parvovirusul la câini

Parvovirusul este o infecție virală extrem de gravă și extrem de contagioasă care afectează câinii. Provoacă vărsături catastrofale bruște și diaree. Câinii devin repede deshidratați și anemici, ceea ce le poate determina să intre în șoc sau chiar să moară. Cel mai bun lucru de făcut pentru a preveni Parvo este să vă vaccinați câinele. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. captura PARVO, șansele lor de recuperare sunt cele mai bune dacă obțineți tratamentul imediat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Semne si simptome
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 1
1. Urmăriți semnele cum ar fi letargia și pierderea apetitului. Primele semne ale Parvo pot fi vagi și nespecifice, astfel încât să puteți observa la început că câinele dvs. nu pare ca sinele lor normal. Simptomele precoce includ neliniște, febră, lipsă de energie și pierderea apetitului. Cu toate acestea, simptomele mai severe vor urma de obicei rapid - de obicei în decurs de 24 până la 48 de ore.
  • Majoritatea câinilor se îmbolnăvesc la 3 până la 10 zile după ce sunt expuși la parvovirus.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 2
    2. Fiți preocupați dacă câinele dvs. este vărsăt și are diaree. Parvo cauzează de obicei o boală gravă și diaree. Vărsăturile și diareea pot duce rapid câinele să devină deshidratat și subnutriți, sistemul lor imunitar devine compromis și pot intra în șocul toxic.
  • Oamenii care s-au ocupat de Canine Parvovirus spun adesea că diareea are un miros distinctiv, aproape dulce, care nu este prezent cu alte diaree.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 3
    3. Inspectați scaunul câinelui pentru sânge. Câinii cu Parvo au adesea diaree sângeroasă. Pot exista și alte cauze ale acestui lucru, dar toate sunt serioase, deci dacă observați scaunul sângeros, ar trebui să vă luați câinele la clinica dvs. veterinară imediat.
  • Parvo este foarte contagioasă, așa că păstrați câinele izolat de la ceilalți câini. Când faceți numirea VET, lăsați recepționerul să știe că suspectați Parvo, astfel încât clinica să poată izola și câinele în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 4
    4. Să fie în mod special alertă pentru semnele de boală în puii. Puii care nu sunt suficient de vechi pentru a fi vaccinați sunt în special în pericol pentru Parvo, deoarece sistemele lor imunitare nu sunt suficient de dezvoltate pentru a lupta împotriva bolii. Luați pași suplimentari pentru a vă proteja câinele tineri de la virus și pentru a fi foarte vegheați pentru orice semne care indică faptul că au contractat-o.
  • Dacă o prindeți destul de devreme, catelul dvs. poate supraviețui vărsăturilor și diareei. Cu toate acestea, ei pot avea în continuare daune cardiace care modifică viața, deci va trebui să lucrați îndeaproape cu medicul veterinar pentru a-și evalua sănătatea în timp ce se recuperează.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 5
    5. Să presupunem că este o boală diferită dacă câinele dvs. este actualizat la vaccinări. Dacă câinele dvs. este mai vechi de 16 săptămâni și a primit un curs de vaccin inițial complet și orice boostere necesare, acestea ar trebui protejate împotriva parvovirusului. Dacă este cazul, este puțin probabil (dar nu imposibil) pentru ca acest câine să-l primească pe PARVO.
  • Câinele dvs. adult are nevoie de un rapel la fiecare 3 ani pentru a-și menține imunitatea împotriva PARVO.
  • Cu toate acestea, ar trebui să vă luați în continuare câinele în veterinar dacă prezentați cu oricare dintre aceste simptome, deoarece acestea ar putea avea în continuare o boală gravă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 13
    6. Fiți conștienți de severitatea virusului. Parvovirusul face o mulțime de rău în organism, deoarece necesită ca celulele divizate să crească. Tind să colonizeze peretele intestinului, deoarece celulele se împart rapid rapid. Acest atac rapid al celulelor duce la o boală rapidă debilitantă.
  • De asemenea, inima este în pericol în puii, deoarece celulele inimii sunt împărțite rapid la câinii tineri și astfel sunt coapte pentru colonizarea virală.
  • Fețele infectate pot reprezenta un risc pentru câinii nevaccinați timp de săptămâni sau luni sau chiar ani, să vină. Acest lucru, combinat cu severitatea efectelor virusului, este motivul pentru care focarele parvovirus sunt atât de grave și devastatoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Diagnostic și tratament
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 6
    1. Luați câinele dvs. la medicul veterinar la primul semn al parvovirusului. Este foarte, foarte important să începeți tratamentul pentru parvovirus cât mai repede posibil. Tratamentul rapid poate salva viața câinelui dvs., în timp ce tratamentul întârziat le pune în pericol.
    • Din păcate, poate fi greu să observați semnele suficient de devreme în puii, deoarece virusul le afectează atât de repede.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 7
    2. Așteptați rezultatele unui test fecal. Cea mai obișnuită modalitate pe care veterinurile de diagnosticare a parvoului este cu un test Fecal ELISA (testul imunosorbant legat de enzime). Acest test funcționează pe un principiu similar cu un test de sarcină și schimbă culoarea în prezența proteinelor parvovirus. Testul durează aproximativ 15 minute pentru a alerga, dar face ocazional un rezultat fals pozitiv sau negativ, astfel încât VET dvs. poate recomanda testarea suplimentară pentru a confirma PARVO.
  • VET ar putea, de asemenea, să ruleze un număr complet de sânge, care oferă o imagine de ansamblu asupra funcției de organe, deshidratării, a numărului de celule albe și a anemiei. Parvovirus atacă măduva osoasă și un număr scăzut de celule albe este un indicator puternic al Parvo dacă câinele dvs. are simptome ale bolii.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 8
    3. Urmați instrucțiunile VET pentru a trata simptomele câinelui. Din păcate, nu există un tratament pentru Parvo - singurul lucru pe care îl puteți face cu adevărat este să tratați simptomele câinelui dvs., inclusiv greața, diareea, deshidratarea și malnutriția. Cu un tratament rapid, următoarele pot ajuta câinele dvs. să revină la sănătate:
  • Medicamente pentru tratarea greaței și a diareei
  • Fluidele IV pentru deshidratare
  • Tub de alimentare pentru nutriție
  • Antibiotice dacă câinele dvs. are o infecție secundară
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 9
    1. Ia-ți câinele vaccinat. Vaccinarea este foarte eficientă la câinii cu un sistem imunitar bun. Ia câinele dvs. vaccinat de îndată ce sunt destul de vechi. Aceasta este cea mai bună și mai eficientă modalitate de a păstra câinele dvs. în siguranță și de oprire a răspândirii bolii.
    • Puii nu pot fi vaccinați când sunt foarte tineri - primesc anticorpi din laptele matern, care ar putea interfera cu vaccinul. Acesta este motivul pentru care ultimul vaccin trebuie să li se acorde în jur de 16 săptămâni, deoarece, de acest timp, acei anticorpi au trecut de la corpul puilor.
    • De obicei, catelul dvs. va primi un vaccin la aproximativ 6 săptămâni și un alt vaccin final la 16 săptămâni. De asemenea, ei pot avea nevoie de un rapel când sunt de 1 an și la fiecare 3 ani după aceea.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 10
    2. Păstrați puii și câinii nevaccinați izolați. Când un cățeluș este prea tânăr pentru a fi vaccinat, ar trebui să-l păstrați departe de alți câini, dacă nu au fost, de asemenea, vaccinați. Evitați locurile în care ați putea întâlni animale nefamiliare, cum ar fi parcurile de câine, canisele și magazinele de animale de companie.
  • În timp ce este bine să obțineți un tânăr câine socializat la mai multe animale și experiențe diferite, este mai bine să așteptați până când sunt complet vaccinați pentru a reduce riscul de parvo amenințător pe viață.
  • Imagine intitulată Deal cu boală severă de mișcare la câinii Pasul 14
    3. Izolați câinii infectați imediat. Dacă aveți un câine pe care îl suspectați că are Parvo, puneți-le în propria lor zonă imediat. Parvo este extrem de contagioasă, și chiar venind doar în contact cu fecalele câinelui infectat poate obține un alt câine bolnav. Încercați să vă limitați câinele într-o zonă mică pe care o puteți curăța cu ușurință, ca o canisa sau o cameră departe de orice alte animale.
  • Dacă aveți un câine în aer liber, încercați să le limitați într-o zonă pe care o puteți închide cu garduri - virusul va rămâne activ în aer liber de luni de zile.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea parvovirusului la câinii Pasul 11
    4. Dezinfectați și eliminați elemente contaminate. Dacă ați avut o breakout PARVO în casa dvs., nu riscați să infectați câinii viitori în casă. Bleach ucide virusul, astfel încât curățați toate elementele contaminate cu un amestec de 1 piesă de înălbire la 30 de părți apă. Dacă există elemente pe care nu le puteți curăța, aruncați-le.
  • Amintiți-vă să curățați orice ar putea fi atins câinele, inclusiv așternutul, mâncarea și bolurile de apă și orice suprafață care ar fi putut fi contaminată cu vărsături sau fecale.
  • Nu vărsați Bleach pe zonele în aer liber, deoarece ar putea dăuna mediului. În schimb, păstrați alți câini din zona contaminată timp de cel puțin 4-6 săptămâni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar