Cum să ai grijă de un dragon barbat bolnav

Îngrijirea unui dragon barbă bolnav începe în mod corespunzător prin evaluarea oricăror semne de boală. Identificarea simptomelor animalului vă permite să evaluați severitatea acestora, să începeți tratamentul și să vă dați seama dacă se înrăutățește. De asemenea, trebuie să știți când este timpul să obțineți îngrijirea veterinară a Dragonului Bearded, mai degrabă decât să o tratați acasă. Cu o anumită grijă de la tine, inclusiv știind când să caute ajutor, dragonul tău barbă ar trebui să poată să se recupereze de la orice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Grijă pentru dragonul tău barbă acasă
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 1
1. Faceți-vă dragonul barbă cât mai confortabil posibil. Dacă balaurul dvs. barbă este bolnav, trebuie să vă asigurați că condițiile din cuști sunt ideale. Mai presus de toate, asigurați-vă că casa sa este suficient de caldă și că are acces la alimente pe care îi place să le mănânce, chiar dacă boala lui nu o permite să se miște foarte departe.
  • Dragonul dvs. barbă ar trebui să aibă o zonă a casei sale care este mai caldă și o zonă care este mai rece. Partea mai caldă trebuie să fie de 95 ° F până la 110 ° F (35 ° C până la 43 ° C) și partea mai răcire trebuie să fie de aproximativ 85 ° F (29 ° C). Acest lucru permite animalului să decidă ce temperatură dorește să fie în orice moment dat.
  • Un bec UVB poate oferi căldură confortabilă pentru dragonul dvs. barbă. Montați becul de aproximativ 12 inci (30 cm) deasupra cuștii. Nu uitați să schimbați becul la fiecare 6 luni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon bâzâit blestemat Pasul 2
    2. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are suficientă apă. Deshidratarea poate duce la o boală severă în dragonii barbă. De asemenea, au nevoie de multă apă pentru ca sistemele lor să se recupereze de la alte boli. Înlocuiți zilnic apa Dragonului Bărbați pentru a vă asigura că animalul dvs. are întotdeauna o mulțime de apă potabilă curată în castron.
  • Deshidratarea însăși poate fi cauza bolii în dragonii barbă.
  • Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie este deshidratat, oferiți apă curată de apă de la o seringă sau o sticlă. Dacă încă nu va mai bea, o puteți oferi o băutură făcută pentru a minimiza deshidratarea, cum ar fi Pedialyte. De asemenea, trebuie să vă consultați cu medicul veterinar cu privire la nevoia posibilă a fluidelor intravenoase.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 3
    3. Căutați semne de disconfort. Dacă balaurul barbat este bolnav și încercați să vă îngrijiți, este important să țineți un ochi pentru semne de disconfort sau o boală crescută. Când vă îngrijiți un dragon barbă bolnav, căutați aceste simptome și consultați-vă cu medicul veterinar dacă încep sau se înrăutățește în timp:
  • Letargie
  • Mișcări neregulate
  • Piese de corp umflate
  • Schimbări în stare de spirit sau comportament
  • POSTRA ACTUALĂ
  • Fara apetit
  • Eliminarea anormală
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 4
    4. Practicați o bună creștere. Pentru a vă menține dragonul barbă sănătos și pentru a vă ajuta să vă recuperați mai repede din cauza bolii, este important să vă păstrați casa curată. În fiecare zi, ar trebui să curățați rezervorul animalului prin îndepărtarea alimentelor vechi, fecale și alte mese. În mod săptămânal, întregul rezervor trebuie curățat, iar așternutul, mâncărurile și alte elemente din rezervor ar trebui să fie curățate cu un dezinfectant.
  • Păstrarea curată a rezervorului Dragonului Bearded va reduce la minimum orice bacterii și viruși care ar putea să vă infecteze animalul și să-și facă mai rău starea.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea îngrijirii veterinare pentru dragonul dvs. barbă
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 5
    1. Luați dragonul barbă la un medic veterinar. Dacă bănuiți că dragonul dvs. barbă este bolnav, ar trebui să-l priviți de un veterinar. Un veterinar poate evalua testele de sănătate și de a alerga pentru a afla exact ceea ce cauzează animalul dvs. de companie să fie rău.
    • Găsiți un medic veterinar care este specializat în reptile, cunoscut ca un veterinar de herp. Puteți găsi unul prin căutarea bazei de date privind Asociația Veterinarilor Reptili și Amfibieni: http: // arav.Site-Ym.com / căutare / personalizat.ASP?id = 3661.
    • Dacă nu sunteți sigur dacă boala Dragonului dvs. barbă este serioasă, nu ezitați să vă apelați clinica veterinară. Spune-le simptomele animalului dvs. de companie, apoi întrebați dacă ei cred că ar trebui să vă aduceți animalul.
    • În majoritatea cazurilor, dacă animalul dvs. de companie este bolnav și nu sunteți sigur ce îl determină, este o idee bună să vă consultați imediat cu un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 6
    2. Ajutați medicul veterinar cu evaluare și diagnosticare. Când vă aduceți dragonul barbă, VET va trebui să facă o varietate de teste pentru a găsi cauza bolii. De asemenea, vor avea nevoie de informații de la dvs. despre istoricul sănătății al animalului dvs. de companie și despre simptomele bolii sale actuale. Dați VET orice informație pe care o puteți afla despre animalul dvs. de companie, astfel încât cauza bolii sale să poată fi determinată cât mai repede posibil.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav pasul 7
    3. Permiteți medicului veterinar să facă testarea și tratamentul pe animalul dvs. de companie. Când vă aduceți animalul într-un birou veterinar pentru evaluare și tratament, trebuie să permiteți medicului veterinar să facă testele pe care le consideră necesare pentru diagnosticare. Odată ce VET crede că și-au dat seama de această problemă, discutați posibilele opțiuni de tratament și permiteți tratamentul să aibă loc dacă veți găsi sugestiile lor rezonabile și utile pentru animalul dvs.
  • Permiteți medicului veterinar să utilizeze o varietate de teste de diagnosticare. De exemplu, un ultrasunete poate fi foarte util pentru a imagina ce este în neregulă cu dragonul dvs. barbă. Întrucât medicii veterinari nu se pot baza pe confirmarea verbală a simptomelor de la animale, obținându-se o imagine a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului Dragonului barbă poate fi deosebit de util pentru a determina ce boală are.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbă bolnav Pasul 8
    4. Urmați sugestiile medicului veterinar pentru tratamentul continuu la domiciliu. Dacă balaurul tău barbă are o boală care are nevoie de tratament continuu, veterinarul dvs. vă va spune cum să continuați. Asigurați-vă că întrebați-le VET întrebările pe care le aveți despre cum să oferiți un tratament adecvat pentru animalele de companie și să vă simțiți liber să le numiți pentru clarificări în orice punct mai târziu.
  • De exemplu, în cazul stomatitei infecțioase, animalul dvs. de companie va trebui să aibă gura clătită cu o soluție antibiotică în mod regulat până când infecția se curăță. Veterinarul dvs. ar trebui să vă arate cum să faceți acest lucru și să vă spuneți cât timp trebuie făcut.
  • Metoda 3 din 3:
    Identificarea semnelor de boală
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 9
    1. Cunoașteți bolile care sunt comune pentru dragonii bărbați. Cunoașterea bolilor tipice ale Dragonilor Bearded vă va ajuta să evaluați sănătatea lor în timp și să vă permiteți să observați probleme înainte de a deveni grave. Cele mai frecvente boli care barbati experienta dragonilor includ boala osoasa metabolica, stomatita infectioasa (putregaiul gura), probleme gastrointestinale, paraziti si munca obstrucționată.
    • Condiții mai puțin comune pe care dragonii bărbați bărbați le pot include cancerul gastric, cancerul de ficat, insuficiența renală și infecțiile virale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbat bolnav Pasul 10
    2. Căutați ochii anormali. Un dragon barbat care este bolnav poate avea ochi droopie sau umflat. Acest lucru poate semnala o varietate de boli, inclusiv probleme renale sau o infecție a ochilor.
  • Puffy Ochii este, de asemenea, un semn că balaurul tău barbă este pe cale să vărs. Dacă vedeți alte semne de vărsare, atunci este sigur să presupunem că problemele de ochi sunt legate de vărsare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon blestemat Bearded Pasul 11
    3. Monitorizați programul de baie al dragonului. Dragonii barbă tind să aibă un program de baie foarte obișnuit. Dacă dragonul dvs. nu merge la baie ca de obicei sau are diaree sau o altă schimbare a fecalelor sale, atunci poate fi bolnav.
  • Dacă dragonul dvs. barbă nu a mers la baie timp de câteva zile, totuși continuă să mănânce, poate deveni o problemă majoră de sănătate. Luați animalul să fie văzut de un veterinar, astfel încât orice probleme digestive să poată fi tratate rapid.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbă bolnav Pasul 12
    4. Căutați modificări ale corpului Dragonului Bărbați. Mai multe boli care sunt comune în dragonii barbăi, inclusiv boala osoasă metabolică și stomatita infecțioasă, provoacă schimbări pe suprafața corpului animalului. Boala osoasă metabolică poate provoca umflarea corpului animalului și stomatita infecțioasă determină umflarea și mucusul să se formeze în jurul gurii.
  • Cântăresc în mod regulat dragonul barbă. Dacă observați o pierdere bruscă de greutate, duceți-o la veterinar cât mai curând posibil.
  • Dacă o parte a corpului animalului dvs. este umflată, ar trebui să o priviți de un medic veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon barbă bolnav Pasul 13
    5. Acordați atenție schimbărilor de comportament. Dacă balaurul barbat este bolnav, este probabil să aibă schimbări comportamentale care arată că nu se simte bine. Căutați letargie sau o lipsă de viață de a vă deplasa, chiar și atunci când vă dați animalului dvs. o gustare că este de obicei încântată să mănânce. Acest lucru ilustrează că dragonul barbă nu se simte ca sine obișnuit.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dragon blestemat cu barbă bolnav Pasul 14
    6. Evaluați dacă dragonul dvs. barbă trece doar printr-un proces natural. Dragonii barbă merg prin mai multe procese în fiecare an care pot fi confundate pentru boală. De exemplu, ele pot intra în hibernare în toamna sau iarna, care se numește brumare. În timpul acestui proces, dragonul dvs. poate apărea letargic și, chiar dacă este perfect sănătos.
  • Dragonii barbă, de asemenea, aruncați în mod natural. În acest timp, culoarea lor se poate schimba și ochii lor se pot bucura puțin. Dacă nu vă așteptați la acest lucru, poate apărea ca și cum balaurul barbă nu este sănătos atunci când este de fapt.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar