Cum să dubleze dublu ambreiajul

Dublu în jos de ambreiaj a fost utilizat înapoi la începutul secolului al XX-lea înainte ca transmisiile să aibă sincronizatoare, iar ambreiajul nu se putea angaja fără ambreiaj dublu. Este folosit astăzi în primul rând în curse deoarece face o schimbare mai eficientă în jos. Dacă sunteți interesat să învățați cum să dublați ambreiajul într-o întoarcere în loc să vă purtați transmisia și frânele, iată cum.

Pași

  1. Imagine intitulată Double Ambrecel DownShift Pasul 1
1. Cunoașteți situațiile în care ar fi util să dubleze dublu ambreiajul. În zilele înainte de transmisiile sincromesh, dubla strângere a fost o necesitate dacă nu ați vrut să vă rupeți cutia de viteze. În zilele noastre, puteți să vă plimbați pe tot ceea ce vă place fără a se dubla dublu, deși schimbarea nu va fi tot ce netedă și RPM se va ridica în sus. Totuși, iată două motive pentru care doriți să dublați cuplarea cuplului pe mașina dvs. de transmisie manuală:
  • Pentru netezirea schimbării, mai ales atunci când săriți mai mult de o unelte. Dacă vă faceți o întoarcere în jurul unei îndoiști și nu doriți să vă plimbați frânele, puteți face downshift de la angrenajul 4 până la a doua, de exemplu. În mod obișnuit, sărindarea unei unelte fără a se bloca dublu în descendența dvs. va face ca schimbarea să fie oarecum jighă.
  • Prelungirea vieții și sănătății sincronizării. Dacă trageți uneltele de la al treilea la al doilea, de exemplu, este nevoie de puțin timp pentru a doua angrenaj Synchro pentru a-și face treaba, ceea ce înseamnă că uneltele nu se potrivesc cu totul bine. Dublu în jos de ambreiaj, dacă este făcut corect, va comuta unelte instantaneu, păstrând viața sincronizării dvs.
  • Imagine intitulată Double Ambreiaj DownShift Pasul 2
    2. Găsiți o parcare goală. Cel mai bine este să practici într-un spațiu care nu este frecventat puternic. În timp ce dublul strângere nu este oribil, doriți să minimalizați șansele de a vă gresi ceva în timp ce învățați cablurile.
  • Imagine intitulată Double Ambrecerul downshift Pasul 3
    3. Începeți într-o viteză mică pentru practică. Accelerați până la treapta trepte, de exemplu, și împingeți ambreiajul în anticiparea unei schimbări normale de viteze. Până acum, nu faceți nimic pe care nu l-ați făcut înainte.
  • Imagine intitulată Double Ambrecerul Downshift Pasul 4
    4. Pe măsură ce deprimați ambreiajul, treceți în neutru și eliberați-vă piciorul de la ambreiaj. Ar trebui să călătoriți aproximativ 25 mph (40 kmmph) cu transmisia dvs. în neutru.
  • Imagine intitulată Double Ambreiaj DownShift Pasul 6
    5. Apăsați acceleratorul - cu mașina încă în neutru - pentru a crește RPM-urile. Scopul dvs. aici este de a lovi acceleratorul până când rpmurile motorului sunt doar puțin mai mari decât RPM-urile pe care le veți afla în treapta inferioară, ajutând viteza de transmisie să echilibreze viteza motorului.
  • Pentru a înțelege conceptul, imaginați-vă ce se întâmplă atunci când glisați doar transmisia de la al treilea la al doilea, de exemplu, fără a dubla strângerea. RPM-urile tale trage prin acoperiș, nu-i așa? Ei bine, scopul este de a obține RPM-uri mai aproape de ceea ce ar fi într-o dovadă obișnuită inainte de se întâmplă în jos. Aceasta ameliorează presiunea și minimizează uzura transmisiei.
  • Imagine intitulată Double Ambrecerul Downshift Pasul 7
    6. Cu piciorul de pe accelerație, împingeți-l în ambreiajul o dată. Aici e locul "Dublu strângere" Ia numele: este a doua oară când ați lovit ambreiajul înainte de a trece într-o treaptă inferioară.
  • Imagine intitulată cu dublă ambreiaj invers Pasul 8
    7. Deplasați-vă de la neutru în viteza dorită.
  • Imagine intitulată Double Ambreiaj Downshift Pasul 9
    8. Eliberați ambreiajul, mai repede decât în ​​mod normal. Acolo te duci - ai luat-o. Începeți să practicați manevra dublă a ambreiajului în unelte mici și la viteză mică. Odată ce obțineți atârnă de ea, crește treptat atât viteza la care călătoriți și viteza cu care vă dublezi dublu.
  • În timp ce tehnica de bază este destul de simplă, stăpânește-o va dura ceva timp. Dacă sunteți serios cu privire la curse, puteți chiar să doriți să investiți timpul în dovadă de călcâie, ceea ce ia o practică considerabilă, dar utilizează același concept de bază.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Trebuie să practici mult pentru a obține bine.

    Avertizări

    Nu încercați acest lucru dacă sunteți nou cu vehicule de transmisie manuală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar