Cum să devii un tehnician de medicină nucleară

Dacă sunteți în căutarea unei cariere în medicină, dar nu doriți să deveniți doctor, un tehnician de medicină nucleară (NMT) poate fi profesia pentru dvs. Această poziție necesită mult mai puțină școală decât un medic, dar încă mai puteți lucra cu pacienții și administrați tehnologia de diagnosticare a vieții. A deveni un tehnicolog de medicină nucleară poate dura câțiva ani, așa că am răspuns la întrebările dvs. comune pentru a elimina confuzia și pentru a vă ajuta să începeți imediat.

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Ce face un NMT?
1. Ele administrează substanțe radioactive la pacienții pentru diagnosticare. De exemplu, un NMT ar putea injecta radiofarmaceutice în sângele cuiva cu dureri de picior, apoi utilizați echipament de scanare pentru a captura imagini ale oaselor. De asemenea, puteți explica procedurile pacienților, lucrați cu echipamente de imagistică cum ar fi camerele gamma, produceți imagini pe un ecran pentru un medic pentru a citi și a lua măsuri de precauție pentru a limita expunerea la radiații pentru dvs. și pentru pacienții dumneavoastră.
Întrebarea 2 din 8:
Ce educație trebuie să luați pentru a deveni un NMT?
1. Un grad asociat de la un program tehnologic de medicină nucleară. Majoritatea locurilor de muncă necesită doar un program de 2 până la 3 ani pentru a câștiga un grad asociat. Cu toate acestea, dacă doriți să vă dezactivați mulțimea, vă puteți continua educația și obțineți o diplomă de licență într-un program de tehnologie de medicină nucleară. Asigurați-vă că școala dvs. este acreditată înainte de a aplica la orice programe.
Întrebarea 3 din 8:
Trebuie să fii certificat pentru a deveni un NMT?
1. Da, aveți nevoie de o certificare prin NMTCB sau prin AMRRT. Atât Consiliul de Certificare Tehnologică pentru Medicină Nucleară, cât și Registrul American al Tehnologilor Radiologici vă pot certifica și asigurați-vă că sunteți suficient de interesați pentru a lucra în domeniu. Multe state necesită această certificare înainte de a începe să lucrați și va trebui să treceți un examen prin NMTCB sau AMRRT pentru a obține certificarea dvs.
  • Odată ce obțineți certificat, va trebui să luați câteva clase de învățământ superior în fiecare an pentru a vă menține certificarea.
Întrebarea 4 din 8:
Trebuie să fiți licențiat pentru a deveni un NMT?
1. Da, dacă nu sunteți certificat. Dacă doriți să obțineți o licență, va trebui să faceți un examen dat de statul dvs. care vă va testa cunoștințele despre medicina nucleară. Cu toate acestea, majoritatea acestor state acceptă o certificare în locul unei licențe, deci probabil că nu va trebui să obțineți ambele. Dacă nu sunteți sigur ce aveți nevoie, puteți verifica o listă a cerințelor statului vizitând http: // SNMMI.Org / ProblemeAdvocacy / Conținut.ASPX?ItemNumber = 5719 & NaviteMnumber = 725.
Întrebarea 5 din 8:
Cât durează să devină un NMT?
1. În jur de 2 până la 4 ani. Cea mai lungă parte a procesului este obținerea unei învățământ superior printr-un program de tehnologie de medicină nucleară. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți obține o certificare și începeți să căutați locuri de muncă destul de repede.
Întrebarea 6 din 8:
Cât de mult face un NMT?
1. Aproximativ 80.000 de dolari pe an. Când deveniți tehnologist medicină nucleară, probabil veți face aproximativ 38 de dolari pe oră. Zonele urbane plătesc de obicei un pic mai mult, în timp ce zonele rurale ar putea plăti un pic mai puțin. Pe măsură ce primiți mai multă experiență sub centura dvs., vi se poate oferi ridică și promoții care vă vor mări salariul.
Întrebarea 7 din 8:
Există o mare cerere pentru NMTS?
1. Da, câmpul este proiectat să crească cu 5% înainte de 2029. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, aceasta este o medie mai mare decât majoritatea ocupațiilor. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, adesea au o nevoie mai mare de tehnologi de medicină nucleară, adică că sunteți foarte probabil să obțineți un loc de muncă.
Întrebarea 8 din 8:
Este periculos să devii un NMT?
1. Nu, nu atâta timp cât urmați procedurile de siguranță. Deși este adevărat că tehnologii medicinii nucleari gestionează adesea substanțe periculoase, veți fi întotdeauna protejați de echipament de protecție personală (PPE). Majoritatea tehnologilor de medicină nucleară poartă rochii, măști și scuturi de radiații atunci când lucrează cu substanțe periculoase. În plus, majoritatea tehnologilor de medicină nucleară se verifică pentru contaminanți pe parcursul zilei și la sfârșitul zilei înainte de a merge acasă.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar