Cum de a conduce tactic (conducere tehnică)

Driverul mediu nu trebuie niciodată să se gândească la conducerea tactică, dar există ocazia rară că va deveni o necesitate. Mai mult, cei din domeniul aplicării legii pot găsi tactice conducerea unei abilități de salvare a vieții sau o abilitate care va ajuta la capturarea "tipului rău". Acest tutorial acoperă unele dintre elementele de bază ale abilităților și manevrelor care tind să fie considerate conducere tactică, dar pot fi chiar utile în timpul unei situații extreme, cum ar fi evitarea unui accident.

În timp ce citim acest articol vă poate oferi cunoștințele despre conducerea unei mașini în anumite situații, îndeplinind de fapt abilitățile se va dovedi a fi foarte diferit decât citirea despre ei. Manevrele ar trebui să fie practicate și perfecționate înainte de a încerca să le facă într-o situație care necesită o execuție impecabilă în condiții stresate.Unele dintre lucrurile menționate în tutorial pot fi ilegale pe străzile publice și nu ar trebui să fie practicate sau nu ar trebui să fie practicate acolo decât dacă este absolut necesar.

Pași

Metoda 1 din 6:
Incepe
  1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 1
1. În funcție de mașina pe care o aveți, unele dintre aceste proceduri pot avea nevoie de un pic de modificare pentru a lucra cu vehiculul dvs. specific. Când aveți îndoieli, obțineți un vehicul mai bun.
  • Vehiculele cu tracțiune față (FWD) sunt probabil cele mai restricționate. În general, FWD are tendința de a sub-conduce (spălare) în timp ce într-un colț atunci când șoferul dă gazului pentru a accelera mașina dintr-o întoarcere. Acesta este un lucru rău și limitează foarte mult capacitățile de cotitură ale vehiculului.
  • Autovehiculele cu tracțiune din spate (RWD) sunt mai eficiente decât FWD pentru colțuri și accelerare, dar pot deveni un pericol cu ​​un șofer neexperimentat. Gogoși pot fi distractivi, dar nu în timpul unei situații critice.
  • Mașinile de tracțiune integrală (AWD) au un echilibru bun, dar pot, de asemenea, să se supună prost dacă nu este un vehicul cu o diferență centrală activă sau manuală (cele mai multe vehicule AWD au această caracteristică, altfel acestea sunt menționate ca parte- TIME 4WD).
  • Cunoașterea caracteristica vehiculului dvs. este cheia pentru a efectua în situații extreme fără a vă pune pe voi înșivă și alții în jurul vostru în pericol. Citiți cum să alegeți o mașină pentru un articol de conducere tactică pentru mai multe informații.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 2
    2. Stai atent:
  • Ori de câte ori conduci, ar trebui întotdeauna Fiți conștienți de împrejurimile dvs. Ar trebui să știți ce mașini sunt în jurul tău în orice moment.
  • Dacă călătoriți repede, iar mașinile din fața dvs. sunt împrăștiate pe frânele lor, trebuie să încercați mai întâi să încetiniți, dar ar trebui să scanați zona pentru o ieșire. Nu există întotdeauna o ieșire, dar de multe ori există.
  • Uneori "Ieșire" nu este o ieșire curată și poate fi o ieșire ce-deteriorare (CTLD). Acest lucru poate consta în alegerea de a ieși complet pe drum în loc de un umăr. Alegeți cel mai sigur traseu înainte de a alege cel mai ieftin traseu.
  • Mulți oameni devin mai atenți mai multă alertă după ce au fost recent într-un accident, nu lăsați să fie tu. Ar trebui să fiți atenți pentru a evita primul accident, precum și alții din jurul tău, care nu poate plăti atenția.
  • Metoda 2 din 6:
    Frânare
    1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 3
    1. Frânarea este o abilitate pierdută. Cu atât de multe mașini cu frâne anti-blocare (ABS), oamenii doar slam pe frâne în orice situație. Aceasta poate fi o opțiune bună, dar nu este întotdeauna cea mai bună. Frânarea (chiar și cu ABS) poate provoca capacități reduse de manipulare și vă puneți în pericol mai mult. Întoarcerea în timp ce frânele poate provoca vehiculul să nu se rotească, precum și ar putea fără frânele sau să provoace încetinirea vehiculului mai puțin decât ar fi putut să se întoarcă (citiți câteva manevre pentru explicații suplimentare).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 4
    2. Șoferii de mașini de curse, care sunt mereu la margine cu vehiculele lor, au învățat abilitatea necesară de separare a frânării de la întoarcere. În 90% din colțuri, curse (de orice tip de rasă) utilizați frânele înainte de a ajunge la colț, Făcând colțul, apoi utilizați gazul. Fiecare secțiune a colțului (sau a dreptelor înainte și după colț) are propriul scop și separarea frânelor și rotirea oferă cea mai bună tracțiune pentru vehiculul pentru a face un colț dorit.
  • Există, de asemenea, o tehnică numită "Frânare de traseu," care este în esență frânare în timpul virajului. Este cel mai bine executat prin introducerea rapidă a unui colț, și a frânării greu înainte de a se întoarce. Continuați frânarea până când ați încetinit suficient. Traseul de frânare transferă în greutate din spate în față, împingând astfel anvelopele din față în pământ și dând mașinii mai multă mușcătură de direcție. Acest lucru ar trebui să fie făcut numai cu experiență, deoarece se poate întoarce cu ușurință.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 5
    3. Folosind frânele (dacă nu aveți ABS) trebuie făcute fără probleme. Apăsați pedala de frână, nu o loviți la sol. Aceasta este o metodă numită stoarcerea frânelor și este esențială pentru a obține cel mai bun potențial de frânare de la vehiculul dvs. Aducați anvelopele vehiculului doar până la punctul de rupere a tracțiunii. În timp ce unii oameni spun că pomparea frânelor este o modalitate bună de a opri, în special pe suprafețe scăzute de tracțiune, este doar o modalitate fiabilă de a opri în caz de urgență.
  • Acest lucru poate fi ușor practicat într-o parcare goală. Rotiți-vă ferestrele și începeți la un capăt al lotului. Accelerați la o viteză sigură (30-40 mph (48-64 km / h) ar trebui să fie bună) și să vă slam frânele la fel de greu și puteți. Ar trebui să auziți o mulțime de scârțâit (dacă nu, puteți avea abs, este posibil să nu aveți frâne de disc, sau frânele dvs. pot avea nevoie de înlocuire). Acum du-te înapoi cealaltă direcție și de data aceasta deprimă rapid frânele până când vei obține din nou scârțâit. Mergeți înainte și înapoi până când vă puteți aplica frânele în timp ce auziți doar o șoaptă de scârțâire (se numește punctul optim de stoarcere).
  • Care este șoapta de scârțâit cu care vorbesc? Acesta este punctul în care cauciucul anvelopei este răsucite și contorsionat într-un punct pe care numai părțile anvelopelor tale sunt de fapt derapid - aceasta este limita absolută a tracțiunii anvelopei și cea mai rapidă cale de a opri.
  • Puteți măsura acest lucru prin configurarea markerilor la momentul începerii frânării și când opriți mașina și puteți vedea vizual diferența dintre anvelopele blocate și nu.
  • Practica extra: blocați intenționat frânele. Acum practică reducerea presiunii pe pedală până când se oprește blocarea, apoi aplicați din nou presiunea în OS).
  • Ia-ti notite: fiecare suprafață și viteză vor avea diferite OSP. Acesta este motivul pentru care ar trebui să practici în timp ce este uscat, atunci în timp ce plouă și apoi când este zăpadă (dacă este disponibilă). Să vă adaptați în mod adecvat la diferite niveluri de tracțiune, astfel încât nimic nu vă va surprinde.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 6
    4. Folosind frânele (dacă aveți ABS) este mult mai simplu. În aproape toate cazurile, doar deprimarea pedalei de frână fără probleme (deși repede) la podea este adesea cea mai bună. Veți simți probabil că pedala va vibra (ABS dependent), fie simțiți ca și cum o dă în totalitate (ABS independent). Oricum este un semn al lucrării ABS. Bineînțeles, dacă pedala se simte ca și cum a dat afară, și nu vă opriți, frânele voastre probabil au dat afară, caz în care ar trebui să-l sărutați la revedere (sau să citiți Thearticle, Cum să opriți o mașină fără frâne).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 7
    5. Pentru mai multe informații despre frânare, citiți Cum de a frânge și opri o mașină în cea mai scurtă distanță.
  • Metoda 3 din 6:
    Răsturnând
    1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 8
    1. Începem cu o manevră foarte simplă, dar o abilitate foarte viabilă pentru driverele normale și șoferii tehnici. Această abilitate vă poate salva viața Când trebuie să faceți o ajustare bruscă a direcției cu mașina.
  • Imagine intitulată unitate tactic (conducere tehnică) Pasul 9
    2. Scenariul: Conducerea pe autostrada, pe timp de noapte, plouă astfel încât există o tracțiune redusă și vizibilitate pe drum. Călătoriți la 70 mph (110 km / h) și aproximativ 100 de picioare în fața dvs. O cutie mare este în mijlocul drumului.
  • Acest lucru vă oferă aproape o secundă pentru a decide care este cea mai bună alegere a acțiunii și ao executa.
  • Fiind o cutie mare, deduceți că poate fi ceva foarte greu în cutie și vă poate deteriora mașina sever și vă poate pune și pasagerii în pericol.
  • Imagine intitulată unitate tactic (conducere tehnică) Pasul 10
    3. Soluția 1 (fără mașini din jurul dvs.): Ar trebui să știți deja dacă există mașini în apropierea dvs. (citiți "Stai atent" de mai sus). Nu atingeți frânele! Cu o singură secundă pentru a reacționa frânarea va reduce numai cantitatea de tracțiune disponibilă anvelopei dvs. din față și vă poate bate vehiculul în afara echilibrului și, prin urmare, în afara controlului, în timpul manevrei rapide.
  • Jerking roata spre direcția dorită nu este cea mai sigură modalitate de a schimba (pentru toate aceleași motive ca și frânarea este nesigură). Un SWERVENT controlat este întotdeauna cel mai bun. Dacă vă îndepărtați suspendarea, mașina dvs. va fi substrată doar, eventual, provocând să atingeți caseta. Ar trebui să direcționați rapid fără a fi jaiky. Odată ce a ieșit din calea casetei, rotiți roata cealaltă modalitate de a vă îndrepta vehiculul. Din nou, Dacă o faci prea repede, vei ieși afară! Folosind frânele înainte de a vă îndrepta, vă puteți face să vă rotiți. Odată ce ați ieșit din calea casetei, aveți mai mult timp să vă corectați direcția mașinii, așa că nu vă grăbiți și nu vă suprasolicitați.
  • În această situație, nu este implicată nicio frânare, iar prima întoarcere de la cutie trebuie făcută mai repede decât corecția înapoi în direcția corectă.
  • Imagine intitulată unitate tactic (conducere tehnică) Pasul 11
    4. Soluția 2 (mașinile sunt în jurul dvs.): Această situație este mult mai dificilă. Dacă nu vă puteți muta la banda de lângă dvs., ar trebui să determinați dacă există un umăr pe care îl puteți utiliza. Dacă nu există nici o ieșire curată, ieșirea CTLD este probabil lovind caseta. Utilizați tehnicile de frânare de sus și încetinesc cât mai repede posibil. O mașină de 70 mph (110 km / h) nu este probabil să se poată opri în 100 de picioare, dar Orice reducere a vitezei va reduce daunele efectuate pentru tine, pasagerii tăi și mașina ta.
  • Într-o situație non-critică (non-tactică): dacă caseta se termină să fie goală și nu se iau nici o deteriorare, fiți conștienți de mașinile din spatele dvs., care vă pot termina din spate pentru că veți merge încet sau sunteți opriți în mijloc a unei autostrăzi. Găsiți o modalitate sigură de a scoate caseta de pe autostradă și continuați. Dacă caseta vă deteriorează mașina, asigurați-vă că dvs. și pasagerii dvs. sunteți în regulă. Dacă sunteți în stare să obțineți mașina în siguranță în partea laterală a drumului, faceți acest lucru. Păstrați-o de pe șosea și rămâneți în mașină, autostrada este un loc periculos pentru a fi. Sunați (sperăm că aveți un telefon mobil) poliția și raportați accidentul.
  • Într-o situație critică (tactică): dacă mașina ta funcționează corect după ce a lovit caseta (dacă încerci să ajungi undeva) continuați călătoria. Dacă mașina dvs. nu funcționează corect, sperăm că nu sunteți urmărit și viața dvs. nu este amenințată de această problemă.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 12
    5. Dacă obiectul a fost un pic mai departe, cea mai bună decizie ar fi probabil să vă folosiți frânele pentru o perioadă scurtă de timp, eliberați-le cea mai mare parte a drumului (tot drumul, iar transferul de greutate din anvelopele din față poate determina ca autovehiculul să devină instabil atunci când încercați să vă mișcați sau doar sub-steer), apoi răsturnați. Cu cât viteza dvs. este mai mică în timpul SWERVE, cu atât mai sigură va fi executată.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 13
    6. Pentru a afla mai multe despre cum să faceți un S-Sweve într-o mașină în siguranță.
  • Metoda 4 din 6:
    Reverse 180 (J-Turn)
    1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 14
    1. De obicei, este inițiată dintr-o poziție oprită și vă poate face să vă întoarceți chiar într-o locație strânsă (fără o întoarcere de 8 puncte).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 15
    2. Pentru ca această manevră să fie executată în mod corespunzător, aveți nevoie de suficient spațiu pentru a avea mașina laterală, iar apoi unii. Este cel mai bine practicat într-o parcare goală sau o zonă de murdărie (murdăria vă va oferi aceleași abilități, dar necesită mai puțină viteză și va provoca mai puțină uzură a anvelopei).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 16
    3. Conduceți la un capăt al zonei cu ajutorul backendului arătat în direcția pe care doriți să o faceți. Accelerați în invers la 10-30 mph (16-48 km / h).
  • Într-o mașină FWD, acest pas următor este ușor. Rotiți roata într-o singură direcție pentru a iniția glisarea din față. Oferind un pic mai mult gaz cât de îndată ce începeți rândul va ajuta un pic. De îndată ce partea din față a vehiculului începe să alunece, apăsați cu ușurință frânele, puneți mașina în neutru și fiți gata să o puneți în viteză.
  • Într-o mașină RWD, rotiți roata într-o singură direcție pentru a iniția glisarea din față, dar în același timp, apăsați pedala de frână destul de greu, Nu blocați frânele, dar acest lucru vă ajută la pivotul vehiculului pe anvelopele din spate. Puneți mașina în neutru și fiți gata să o puneți în viteză.
  • Imagine cu denumirea unității tactic (conducere tehnică) Pasul 17
    4. De îndată ce diapozitivul este la jumătatea drumului, puneți mașina în viteza (unitatea) și fiți pregătiți să mergeți pe gaz. De îndată ce vă aflați în direcția dorită să mergeți, loviți acceleratorul și faceți ajustări minore la unghiul de conducere cu volanul dvs.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 18
    5. Ar trebui să practicați filarea în ambele direcții. Și Experimentați cu cantități diferite de gaz și frâne la începutul diapozitivului.
  • Imagine intitulată unitate tactic (conducere tehnică) Pasul 19
    6. Dacă nu puneți mașina în neutru suficient de curând sau puneți-o în mașină în viteză (unitate) prea curând, aveți posibilitatea de a vă împiedica transmisia.
  • Metoda 5 din 6:
    Faceți o întoarcere strânsă, repede
    1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 20
    1. Turnul mai strâns pe care îl faci, cu atât trebuie să fie mai lent, dar dacă vă jucați cardurile corecte și faceți rândul său mai repede decât celălalt tip, atunci ar putea să vă dau marginea de care aveți nevoie.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 21
    2. Vom spune (pentru practică de dragul), veți face o mână stângă îndreptată în jurul unei postări ușoare de parcare (una dintre cele înalte cu baza de beton).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 22
    3. Când practici, ar trebui să lăsați conuri de pe ambele părți ale mașinii pentru a reprezenta o stradă.
  • Imagine cu denumirea unității tactic (conducere tehnică) Pasul 23
    4. Apropiindu-se de rândul tău obțineți cât mai departe posibil. Utilizați frânele cât mai târziu posibil (Citiți instrucțiunile de frânare de mai sus), păstrați cât mai drept posibil, deoarece întoarcerea va face ca vehiculul să încetinească...Mai lent.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 24
    5. Pentru o întoarcere de 90 de grade (sau mai puțin), este o chestiune simplă de a face rândul de a merge din dreapta, de a ajunge cât mai aproape de beton, fără ao lovi, apoi ieșiți la întoarcere cât mai departe posibil. Acest lucru vă oferă cea mai simplă linie posibilă - este, de asemenea, cea mai rapidă linie.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 25
    6. Pentru o întoarcere de 90-135 de grade, este posibil să aveți nevoie de o mică cooperare din partea vehiculului dvs. Din nou, abordarea din dreapta, dar de acest timp folosește frâna de mână (dacă este disponibilă) pentru a aduce spatele mașinii în jur. Nu o folosiți prea mult timp, altfel veți ieși afară. Dacă nu este disponibilă o frână de mână (i.E.: Vehiculul dvs. are o frână de bază de bază), apoi va trebui să luați colțul un pic mai lent, deci urmați instrucțiunile de rotire de 90 de grade.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 26
    7. Pentru mai mult de o întoarcere de 135 de grade, este necesară o întoarcere a frânei electronice. Nu încetini cât de mult ați fi în mod normal pentru turn, în schimb, conduceți la câțiva metri pe turn (5 sau mai multe picioare). În timp ce mergeți încă la o viteză decentă și mergeți drept, trageți frâna e-. Odată ce anvelopele din spate au fost blocate, rotiți roata spre stânga. Capătul din spate al mașinii se va întoarce și vă va îndrepta aproape în 180 de grade de curs original. Eliberați frâna E și conduceți.
  • Imaginea intitulată Efectuați o inversă 180 într-o mașină Pasul 5
    8. Oricare dintre aceste manevre făcute cu un vehicul RWD sau AWD nu ar trebui să fie cu nici un stil de ploaie (cu spatele dvs. alunecător pe măsură ce accelerați). Păstrați-vă spatele "ordonat" este întotdeauna cea mai rapidă cale de la colț. Dacă anvelopele dvs. se alunecă sub putere până la punctul în care se leagă de spate, vă dați prea mult gaz, și lăsați-vă gazul să vă accelereze, sau să vă aducă prin turn, mai repede.
  • Metoda 6 din 6:
    Tehnica de intervenție de urmărire (manevra groapă)
    1. Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 28
    1. Manevrarea carierei este o procedură care a fost utilizată de departamentele de aplicare a legii din întreaga lume (acest lucru este, de asemenea, cunoscut de unii ca tehnica de imobilizare a preciziei).Vehiculele la viteză mare sunt, Prin legile în fizică și aerodinamică, inerent mai puțin stabil decât la viteze mai mici. Partea din spate a vehiculului este, de asemenea, fundamental mai puțin stabilă decât partea din față a vehiculului (în special un vehicul RWD, sub accelerare).
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducerea tehnică) Pasul 29
    2. Înainte de efectuarea manevrei groapă, se presupune că mașina A se apropie de mașină B din spate. Cu cât viteza mai rapidă (viteze de autostradă), cu atât mai mare este mașina A avantajului.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 30
    3. O încercare de a pune trimestrul frontal al mașinii lângă trimestrul din spate al mașinii B. Se efectuează, de obicei, în timp ce cele două mașini se apropie aproape unul de celălalt. O distanță de pornire care este prea mare poate provoca pericolul mașinii a.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 31
    4. La viteze mai mari de 70 mph (110 km / h), mașina B nu necesită mult mai mult decât un sărut puternic puternic din mașină a. La viteze mai aproape de 40 mph (64 km / h), mașina A poate fi nevoie să sacrifice un pic de front-capăt al mașinii pentru a da o slabă puternică în spatele mașinii B.
  • Imagine intitulată unitatea tactic (conducere tehnică) Pasul 32
    5. Dacă mașina A dă robinetul inițial cu suficientă forță, back-end-ul mașinii B ar trebui să alunece. Mașina A va trebui să se îndrepte, ca să nu urmeze prea mult și să-și piardă controlul. Mașina trebuie apoi să încetinească imediat pentru a evita extinderea mașinii B. Pentru două mașini comparabile, mașina A ar trebui să fie întotdeauna capabilă să încetinească mai repede decât mașina B.
  • Imaginea intitulată Faceți o mașină de rotire a mașinii 3
    6. Fi pregătit pentru mașina B pentru a încerca să se desprindă de îndată ce au încetinit suficient pentru a-și recâștiga controlul. Un șofer experimentat într-un vehicul FWD ar putea să se recupereze și să se desprindă în direcția inițială la viteze surprinzător de rapide. Un șofer experimentat într-un vehicul RWD va, odată ce vehiculul este încetinit cea mai mare parte a modului, probabil încearcă să accelereze în direcția opusă urmăririi inițiale. Vehiculele AWD pot fi în măsură să meargă la o direcție.
  • Aceasta este o manevră foarte dificilă și periculoasă și ar trebui să fie efectuată numai dacă ați fost instruiți în tehnică.
  • Aflați mai multe despre această manevră citind cum să utilizați tehnica de intervenție urmărită (manevra groapă) într-o mașină.
  • sfaturi

    Practică, practică, practică într-o locație sigură. Ținându-vă, mașina dvs. și alții din zonă în siguranță merită mai mult decât toate abilitățile pe care le credeți că aveți.
  • Experimentarea este mama de conducere tehnică. Dacă practicați suficient în timp ce încercați lucruri diferite, veți găsi ceva mai bun, mai rapid sau mai sigur decât ceea ce este listat aici.
  • Uite unde te întorci. Întotdeauna vrei să te uiți unde te duci, nu unde ești îndreptată. Direcția voastră vă urmează în mod natural. De asemenea, vă permite să vedeți mai bine obstacole viitoare.
  • Autocross (sau chiar Rally Cross) este o modalitate distractivă de a practica talentul de conducere într-un sport competitiv. Acesta vă poate îmbunătăți conducerea tactică în multe zone, dar în primul rând în experiență.
  • Avertizări

    Întotdeauna conduceți în siguranță. Fiți atenți la pietoni și alte vehicule.
  • Orice practică pe care nu trebuie să o faceți pe străzile publice! Propria proprietate privată este cea mai bună.
  • Nu întrerupeți niciodată legea! Ascultați limitele de viteză, starea de cercetare și legile locale și asigurați-vă că respectați toate legile.
  • Conducerea (în special conducerea tactică sau tehnică) poate fi foarte periculoasă și ar trebui făcută numai în situații de urgență, când nu este disponibilă altă alegere.
  • În timp ce practica este crucială, trebuie remarcat faptul că multe dintre manevre pot provoca daune vehiculelor.Aliniere, montanți motoare, lagăre și multe alte părți pot suferi uzură sau defecțiuni.Unii oameni folosesc un ieftin "Practicați mașina" pentru a practica cu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar